X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio inne "dolegliwości", budzę się rano bo muszę do kibelka. Nigdy tak nie miałam. Haha :D

• wariancja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na poczatek dostawka, a potem nie wiem. Pierwsza corka spala z nami do 2 roku zycia i lozeczko bylo zbednym gratem 🤣

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam ze dostawka u nas bez sensu, mamy łóżko ponad 220 szerokości, więc i tak bym się musiała do tej dostawki doczłapać🤣

Czy to dziś pogoda zawiniła, czy tylko ja się kiepsko czuje?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Eve Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja stwierdziłam ze dostawka u nas bez sensu, mamy łóżko ponad 220 szerokości, więc i tak bym się musiała do tej dostawki doczłapać🤣

Ja dzisiaj też masakra. W głowie mi się zakręciło ostro że ledwo zlapalqm się czegoś żeby nie upaść,ale teraz już lepiej. Ale strachu bylo

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdyby nie to, że dostaniemy łóżeczko to też bym chyba myślała o dostawce :)

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Jeju, łączę się w bólu z tymi wzdęciami. Wieczorami jest masakra, mam brzuch jak balon, w nocy te wzdęcia potrafią mnie wybudzic... w pierwszej ciazy tego nie bylo. Moze w drugim trym odpusci?

Ja rowniez operuje tygodniami ciazy, zainteresowani niech sobie policzą ktory to miesiac 😅

Kasienka, nie obawiasz sie leciec do Grecji? Nam tez sie marzy w koncu gdzies pojechac, ale troche sie cykam. I to juz nawet nie o ciaze chodzi, tylko te covidy....

Wlasnie rozpoczelam dwutygodniowy urlop, marzylam o nim od czerwca 😁 ale siedze i sie martwie bo moja coreczka poszla pierwszy dzien do przedszkola (chodzila do zlobka, wiec powinno byc ok). Ale wiecie ona dopiero co się urodziła a już przedszkolak... Dzieci tak szybko rosna, czlowiek probuje zatrzymac czas a on galopuje. Ehhh hormony 😅

Ja tez dzis zaczelam urlop, ale tygodniowy i wzięty tylko dlatego ze potrzebuję odpocząć od pracy 😅

Na pewno zapytam o to lekarza na następnej wizycie, ale póki co się nie obawiam 😁 zależy mi bardzo na ostatnich wakacjach bez dziecka 😀 a Grecję wybraliśmy przez to, że ozdrowieńcy nie potrzebują testów 🤷🏽‍♀️ no i mousaka i oliwki 🥰

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw właśnie się dowiedziałam, że dostałam awans 💃🏽 opłaciło mi się odmówienie l4 na poprzedniej wizycie 😅 no i mam fajne perspektywy powrotu po macierzyńskim 😁

Eve, Belie, Rosalie, nulka_23, Dip88, Alis96, Nunakala lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i pogoda bo mi do bólu głowy doszły mdłości. Sen i woda mi nie pomogą bo zaczęła mnoe boleć wczoraj wieczorem. W nocy co się budziłam to ciągle bolała i boli nadal...

Co do łóżeczka to ja idę w drewniane. Co prawda na strychu mam po chrześniaku ale chyba wolalabym kupić swoje

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka a próbowałaś okładów chłodzących?

Kasienka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się miewacie kobitki. Ja w jakimś wisielczym nastroju wstałam .. Dzięki Bogu gastryczne przypadłości trochę przeszły nawet zaliczyłam kibelek wiec już nie wyglądam jak w 8 miesiącu ciąży . Chyba zaczynam się stresować prenatalnymi a jeszcze po nich tyle czekać na nifty bo do 18🙄🥴🥺

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia a Ty robisz prenatalne USG plus nifty tak?🙂

Prenatalne wyjdzie ok to już nie będzie się co stresować 🙂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Ja mam szerokie na 220, ale nie oddam ani centymetra 😂 niech spi w swoim 😅 mam nadzieje, ze dzieki temu bedzie latwiej pozniej zmienic na drewniane

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Btw właśnie się dowiedziałam, że dostałam awans 💃🏽 opłaciło mi się odmówienie l4 na poprzedniej wizycie 😅 no i mam fajne perspektywy powrotu po macierzyńskim 😁
    Gratulacje!! 🥳🥳🥳

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratulacje!!

Nie, okładów nie próbowałam. Może przejdę się na spacer to mi mózg wywietrzeje - u mnie dziś chłodno i deszczowo (chyba nie zasłużyłam na urlop).

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko również planuje drewniane, zastanawiam się nad kupieniem mebelków do pokoju używek, niektórzy strasznie krótko używają i można znaleźć te mebelki w super cenie 😁

Dziewczyny które szczepiły się przeciw Covid, w którym tygodniu się szczepiłyście?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, gratuluję!

Ja o dziwo czuję się w końcu dobrze. Nic mnie nie boli, mam trochę siły i biegam z sekatorem po działce 😊

My kupiliśmy drewniane łóżeczko, dokupimy do niego kółeczka i w razie konieczności przebudujemy, żeby jeden bok był odpinany i żeby służyło też jako dostawka. Póki co planuję bez odpinanego boku, tylko z tymi kółkami, żeby sobie wieczorem dosunąć do łóżka i widzieć malucha w nocy. Do tego planujemy dokupić na dzień leżaczek tiny live, żeby mieć małego pod ręką i mam nadzieję, że to wystarczy :)

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Kalcia a Ty robisz prenatalne USG plus nifty tak?🙂

Prenatalne wyjdzie ok to już nie będzie się co stresować 🙂
    Tak kochana prenatalne robi mi szpital tak jak w Polsce NFZ …a nifty we własnym zakresie . Jam mam 41 lat wiec dla świetego spokoju zdecydowaliśmy się na dodatkowe badania 🥴😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Tak kochana prenatalne robi mi szpital tak jak w Polsce NFZ …a nifty we własnym zakresie . Jam mam 41 lat wiec dla świetego spokoju zdecydowaliśmy się na dodatkowe badania 🥴😍
    Jasne, rozumiem. Na pewno będzie wszystko dobrze. No i nifty też Ci powie jaka płeć maluszka ☺️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Jasne, rozumiem. Na pewno będzie wszystko dobrze. No i nifty też Ci powie jaka płeć maluszka ☺️
    Tego to tez się boje . Może się okazać ze będzie szusty susiek 😂😂😂… a wszyscy do okola mówią ze to dziewczynka bo ciąża inna , bo inaczej wyglądam plus jak nigdy wymiotowałam w tej ciąży . Po 3 ciąży przestałam się nastawiać ze mogę mieć córkę a teraz mam lekka nadzieje . Wiem ze najważniejsze jest zdrowe bobo sama mam lekkie przeczucia ale czasem myśle ze ja chce je mieć 😂❤️😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, niezłą masz gromadkę chłopaków 😁

Podziwiam Cię że tyle razy w ciąży byłaś 🙂 to naprawdę niezłe wyzwanie.

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ