W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalcia super, że wszystko dobrze ❤️
Nulka mam nadzieje, że nic złego się nie dzieje.kalcia64 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi - byłam ciekawa! Też mnie pytają o miesiące ciągle a ja uparcie mówię w tygodniach i ew przeliczam na msc😏
Kalcia dobre wiadomości 😊 widzę właśnie, że Ci dzidzia przyspieszyła 🤣 dodał kilka dni chyba z usg? Mi dodał 1 😉kalcia64 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:U mnie dzisiaj 86 / 54 ledwo żyję i głowa mi pęka 😟👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
Powiedz koniecznie na wizycie Kasiekk, ja mam niskie ale nie czuje się źle i dlatego mój lekarz powiedział ze nic z tym nie robimy. Ale jak źle się czujesz to trzeba działać 🧡
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kasiekk ja w każdej ciąży mam takie niskie … przez całą ciąże 🙈 Ostatnio jak mierzyłam to miałam 87/52 🙉 U położnej też zazwyczaj takie mam, w poprzedniej ciąży i teraz mówi, że takie jest idealne, bo takie jest najzdrowsze dla bobasa 🤷🏻♀️Ile w tym prawdy to nie wiem 😅 Mam zalecenie picia dużych ilości wody, a przy męczących bólach głowy troszkę mocniejsza kawa. Dodam, że nigdy i tak mi nic nie pomagało, nawet mocna kawa mi nie podnosi ciśnienia, a bóle jak były tak są i tak … mało pocieszające 😬 U mnie ciągle zawroty głowy, czasem nawet mroczki przed oczami, a wtedy zrobienie czegokolwiek to dla mnie wyzwanie i standardowo zmęczenie itp. Najgorsze zawsze dla mnie przy takim ciśnieniu było w poprzednich ciążach stanie w kolejkach, chodzenie po sklepach itp zaraz ciemno w oczach i odlot, dlatego zawsze od około 20 tc nie chodziłam nigdzie sama, bo wtedy mocniej mi sie to nasila, a teraz właśnie powoli mi się już to zaczyna, bo czasami ciężko mi już np w kuchni wystać jak coś robię 😕 Tymbardziej, że u mnie nie ma czegoś takiego jak pierwszeństwo dla kobiet w ciąży czy też nikt nigdy i nigdzie nie przepuści kobiety w ciąży, tak są tutaj nauczeni i to by była obraza dla kobiety, że ktoś ją inaczej traktuje od innych, chodzi o dyskryminacje 🤦🏼♀️ Dlatego w sklepach mój stoi w kolejkach, a ja już wychodzę do auta 😅
-
nick nieaktualnyDipp, właśnie tak się czuję. Boli mnie głowa, jestem strasznie słaba i senna, jak się ruszę to mam kołatanie serca, zawroty głowy, robi mi się ciemno przed oczami i piszczy w uszach. Jak jestem dłużej, niż kilka minut na nogach, to zaraz odpływam. Dla mnie to nie do zniesienia, czuję się jak trup. Nie brzmi pocieszająco znoszenie tego do końca ciąży... Z lekka mnie to przeraża 😱
Staram się pić dużo wody i jeść regularnie. Kawy nie mogę, bo teraz w ciąży robi mi się po niej niedobrze i prawie wymiotuję. -
Kasiek może spróbuj jakichś ćwiczeń dla kobiet w ciąży np joga, fitness? Taka aktywność jest nawet zalecana i ma dobry wpływ, a też powinno podnieść trochę ciśnienie krwi.Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
nick nieaktualnyWitam się w 16 tygodniu ciąży😁
Wczoraj znów zaliczyłam spacer, tak jak sobie pomyślę to moje siły są dużo większe teraz niż w 1 trymestrze 🙂
Kasiek pogadaj o tym z lekarzem, może coś zaradzi, bo nie sposób tak funkcjonować.Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Dipp, właśnie tak się czuję. Boli mnie głowa, jestem strasznie słaba i senna, jak się ruszę to mam kołatanie serca, zawroty głowy, robi mi się ciemno przed oczami i piszczy w uszach. Jak jestem dłużej, niż kilka minut na nogach, to zaraz odpływam. Dla mnie to nie do zniesienia, czuję się jak trup. Nie brzmi pocieszająco znoszenie tego do końca ciąży... Z lekka mnie to przeraża 😱
Staram się pić dużo wody i jeść regularnie. Kawy nie mogę, bo teraz w ciąży robi mi się po niej niedobrze i prawie wymiotuję.
Kasiekk dla mnie to też tragedia 🥴 A morfologię masz ok? Bo mi raz na jakiś czas przy takich objawach kontrolują czy tam gdzieś przyczyna nie leży, ale wszystko wychodzi mi idealnie 🤷🏻♀️ U mnie jedynym wyjściem było jak najwięcej odpoczynku na późniejszym etapie, jedynie mogę powiedzieć na pocieszenie, że nie było tak codziennie, tylko raz na kilka dni trafiał mi się dzień, że z kanapy się nie ruszałam, a tak to jakoś byłam w stanie w miarę funkcjonować. Mimo wszystko zgłoś to lekarzowi, bo ja zawsze jestem zdania, że nie można porównywać z kimś innym, bo to nigdy nie wiadomo, to że ja tak mam to nie oznacza, że u ciebie też będzie identycznie czy przyczyna będzie taka sama 😉
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Ves wrote:Dzięki za odpowiedzi - byłam ciekawa! Też mnie pytają o miesiące ciągle a ja uparcie mówię w tygodniach i ew przeliczam na msc😏
Kalcia dobre wiadomości 😊 widzę właśnie, że Ci dzidzia przyspieszyła 🤣 dodał kilka dni chyba z usg? Mi dodał 1 😉
Ves lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:jeszcze tylko wyniki krwi a za 2tygodnie nifty ❤️❤️
A ja zapisałam się na krzywą 😫😫 Miałam zrobić w 16 tc, a tu się okazało, że nie ma już wcześniej wolnych terminów i dopiero 19.08 był wolny, wcześniej nie mają mnie już gdzie wcisnąć 🤷🏻♀️ W sumie mój błąd, bo mogłam odrazu się zapisać, ale też nie wiedziałam, że tak kiepsko z terminami będzie 🤭