Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip rzeczywiście dość popularne ostatnio imię, ale bardzo ładne 😊

Dip88 lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Macie jedna placówkę w mieście? Jeśli nie to może spróbuj do innej się umówić, jest szansa że gdzieś będą mieć lepsze usg 😊

Rozumiem Twoje zniecierpliwie tym, że nie poznałaś płci, i tak jak dziewczyny pisały lekarz powinien się bardziej nagimnastykować 😒 czekam na Twoje połówkowe bo jestem bardzo ciekawa czy moje przeczucia się sprawdzą 🙊
    Niestety, bylam juz w roznych placowkach i wszedzie wyglada to podobnie... nie da sie tez umowic na wizyte w ciagu 2-3 tygodni, wszystko zajete (ja tylko do kobiet chodze)
    Teraz jestem te, u rodzicow w malej miejscowosci i juz nawet mi sie nie chce jezdzic na kolejne wizyty, wytrzymam do tego 15 czy tam 23, na ktoryms musza to w koncu stwierdzic przeciez...

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Niestety, bylam juz w roznych placowkach i wszedzie wyglada to podobnie... nie da sie tez umowic na wizyte w ciagu 2-3 tygodni, wszystko zajete (ja tylko do kobiet chodze)
    Teraz jestem te, u rodzicow w malej miejscowosci i juz nawet mi sie nie chce jezdzic na kolejne wizyty, wytrzymam do tego 15 czy tam 23, na ktoryms musza to w koncu stwierdzic przeciez...
    A to rzeczywiście zawęża pole działania. No nic pozostaje czekać na niespodziankę ale rozumie Twoja frustracje a się wkurzyłem przy panoramie ze pielęgniarka nie zlecila badania płci :)

Rosalie lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam zły humor i jeszcze mnie brzuch trochę bolał.
    Dziewczyny ładnie działacie z imionami dla bobasków 🙂 Super 🙂

Mi to się dziś spać chce, a dzisiaj mam dużo zajęć bo jutro czeka mnie wesele. Jakieś ostatnie zakupy, pakowanie się, ogarnianie się. Szczerze to nie wiem jak ja wytrzymam do końca wesela, a muszę wytrzymać.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Jestem w szoku dziewczyny, że tak słabo jest w tym luxmedzie ☹️ naprawdę słaby sprzęt mają.

Rosalie pokażesz kociaczki?
    20210830-203338.jpg
    20210830-090428.jpg
    Nie mam za wiele zdjec, bo sa pod lozkiem i tam matce najbezpieczniej, wyciagam tylko na wazenie i jednego pilnuje przy cycu

wariancja, Dip88, Ves, Eve lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje się po wczorajszej mini wizycie, był tylko szybki podgląd co u bobo (lek sprawdziła serduszko, szyjkę, crl). Wszystko ok, ale przez to, że to był tylko szybki podgląd, nadal nie wiem kto mieszka w brzuszku. Kolejne usg to już połówkowe, więc pewnie wtedy się dowiem. Połówkowe 4.10. Jeny jak czas zasuwaaaaa....

No i mam kalafior level hard - jestem umówiona do lekarza na nfz jakoś za 2 tyg - żeby na kasę chorych zrobić usg piersi i cytologię, place składki więc pomyślałam że mogę mieć coś za free. I zapomniałam o tym i wczoraj zrobiłam usg piersi u mojej prowadzącej za gruby hajs 😬🙈

Alis, współczuję sytuacji i nerwów. Tak jak pisze Nunkala musisz to przetrawić, Jestes młoda więc spokojnie wrócisz na rynek pracy z nową energia. Ja bardzo wierzę w karmę.

Dziewczyny, gratki udanych wizyt 😀 Rosalie, mimo wszystko cieszę się, że u Twojego bobasa wszystko ok, a że nie wiadomo kto tam mieszka... No coz nie ma opcji że się nie dowiesz prędzej czy później 😉

Ja mam jakiś szalony czas teraz. W poniedziałek wylatujemy do Grecji. Bardzo się cieszę, ale my jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę. W pracy jestem do tyłu z robota, z pakowaniem w proszku... Wszystko w niedoczasie.

A i chyba Martyna polecała spodnie ciążowe z mango, takie bez panelu ma brzuch a z gumkami po bokach. Właśnie odebrałam i są świetne, odzyskałam komfort zycia🥰 warte swojej ceny, jak coś to polecam!

Alis96 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, może będziesz miała niespodziankę i dopiero przy porodzie poznasz płeć, ale by było 🙈
    jakie kociakiii! W życiu tak malutkich nie widziałam 🥺

Wariancja, tak, ja pisałam o tych spodniach! Właśnie tez chce je zakupić, ale chyba u mnie na Ukrainie nie ma :( Cieszę się ze fajne!

Ja dziś oddałam mocz do badania, bo poprzedni wyszedł kiepsko, ale dziś przeczytałam artykuł mamyginekolog i zrobiłam jak ona przykazała. Ciekawa jestem czy będzie różnica w wynikach

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, słodkie małe kruszynki ❤️

Mi koleżanka wybaczyła w lumpku spodnie ciążowe. Muszę je tylko od niej odebrać. Mama też mi dała kilka luźnych sukienek. A w domu to w dresikach popylam. 🙂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka tez w domu w dresikach a do ludzi w kieckach tylko mam problem bo zaczyna się robić chłodno więc i rajstopy dojdą... Aż mi slabo na samą myśl

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Rosalie, może będziesz miała niespodziankę i dopiero przy porodzie poznasz płeć, ale by było 🙈
    jakie kociakiii! W życiu tak malutkich nie widziałam 🥺

Wariancja, tak, ja pisałam o tych spodniach! Właśnie tez chce je zakupić, ale chyba u mnie na Ukrainie nie ma :( Cieszę się ze fajne!

Ja dziś oddałam mocz do badania, bo poprzedni wyszedł kiepsko, ale dziś przeczytałam artykuł mamyginekolog i zrobiłam jak ona przykazała. Ciekawa jestem czy będzie różnica w wynikach
    Wez mi tak zle nie zycz :p ja z polowkowych bez poznania plci nie wyjde, chocbym tam awanture miala zrobic 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po miescie latam w legginsach ciazowych i obcislych bluzkach, zeby bylo widac, ze to ciaza, bo inaczej wygladam, jakbym sie spasla 🤣 A po domu to w legginsach i luznych bluzkach, staniki materialowe z hm robia robote 😀

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, absolutnie nie życzę! Tak zrób i napewno poznasz płeć :)

Ja tez w domu śmigam w legginsach. Lubię tez sukienkę hoodie z H&M , zakładasz i idziesz 😃 wersja na zimno- ta sukienka plus legginsy

Belie lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie na pocieszenie - przeglądam sobie nowe posty na facebookowej grupie i jest naprawdę dużo dziewczyn które na poznanie plci czekają na połówkowe 😁

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłąm sobie rajstopy ciążowe i mam nadzieję, że będą tak samo wygodne jak spodnie ciążowe.
    Ja nie lubię rajstop, bo zawsze mnie cisną w talii, nie wiem dlaczego tak jest.

A co do płci to ja nawet słyszałam opinię, zeby nie nastawiać się na płeć, którą podają przed połówkowymi ;)

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafilam ta takie info:
    Screenshot-20210903-112027-Facebook.jpg
    Co sadzicie?

Ves lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ves Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie ja to samo - na połówkowych muszą już podać na bank😋

Ja latam w tym co zawsze - jeszcze 🤣 ale też już się rozglądam za czymś dedykowanym ciąży.

Super info o szczepieniu, akurat miałam zacząć szukać gdzie zrobić, a tu takie info! Ja skorzystam. A za kilka miesięcy krztusiec. Pytałam swojej prowadzącej i też zaleca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 11:44

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chętna na szczepienie przeciwko grypie, to samo krztusiec. 🙂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ktos sie w ostatnich latach nie szczepil przeciwko grypie to jest to bezpieczne? Bede to jeszcze omawiac na pewno z prowadzaca ale zainteresowal mnie ten temat

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nigdy nie szczepilam przeciwko grypie

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zamierzam szczepić przeciwko grypie,ale krztusiec jak najbardziej tak.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ