X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip rzeczywiście dość popularne ostatnio imię, ale bardzo ładne 😊

Dip88 lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Macie jedna placówkę w mieście? Jeśli nie to może spróbuj do innej się umówić, jest szansa że gdzieś będą mieć lepsze usg 😊

Rozumiem Twoje zniecierpliwie tym, że nie poznałaś płci, i tak jak dziewczyny pisały lekarz powinien się bardziej nagimnastykować 😒 czekam na Twoje połówkowe bo jestem bardzo ciekawa czy moje przeczucia się sprawdzą 🙊
    Niestety, bylam juz w roznych placowkach i wszedzie wyglada to podobnie... nie da sie tez umowic na wizyte w ciagu 2-3 tygodni, wszystko zajete (ja tylko do kobiet chodze)
    Teraz jestem te, u rodzicow w malej miejscowosci i juz nawet mi sie nie chce jezdzic na kolejne wizyty, wytrzymam do tego 15 czy tam 23, na ktoryms musza to w koncu stwierdzic przeciez...

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Niestety, bylam juz w roznych placowkach i wszedzie wyglada to podobnie... nie da sie tez umowic na wizyte w ciagu 2-3 tygodni, wszystko zajete (ja tylko do kobiet chodze)
    Teraz jestem te, u rodzicow w malej miejscowosci i juz nawet mi sie nie chce jezdzic na kolejne wizyty, wytrzymam do tego 15 czy tam 23, na ktoryms musza to w koncu stwierdzic przeciez...
    A to rzeczywiście zawęża pole działania. No nic pozostaje czekać na niespodziankę ale rozumie Twoja frustracje a się wkurzyłem przy panoramie ze pielęgniarka nie zlecila badania płci :)

Rosalie lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam zły humor i jeszcze mnie brzuch trochę bolał.
    Dziewczyny ładnie działacie z imionami dla bobasków 🙂 Super 🙂

Mi to się dziś spać chce, a dzisiaj mam dużo zajęć bo jutro czeka mnie wesele. Jakieś ostatnie zakupy, pakowanie się, ogarnianie się. Szczerze to nie wiem jak ja wytrzymam do końca wesela, a muszę wytrzymać.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Jestem w szoku dziewczyny, że tak słabo jest w tym luxmedzie ☹️ naprawdę słaby sprzęt mają.

Rosalie pokażesz kociaczki?
    20210830-203338.jpg
    20210830-090428.jpg
    Nie mam za wiele zdjec, bo sa pod lozkiem i tam matce najbezpieczniej, wyciagam tylko na wazenie i jednego pilnuje przy cycu

wariancja, Dip88, Ves, Eve lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje się po wczorajszej mini wizycie, był tylko szybki podgląd co u bobo (lek sprawdziła serduszko, szyjkę, crl). Wszystko ok, ale przez to, że to był tylko szybki podgląd, nadal nie wiem kto mieszka w brzuszku. Kolejne usg to już połówkowe, więc pewnie wtedy się dowiem. Połówkowe 4.10. Jeny jak czas zasuwaaaaa....

No i mam kalafior level hard - jestem umówiona do lekarza na nfz jakoś za 2 tyg - żeby na kasę chorych zrobić usg piersi i cytologię, place składki więc pomyślałam że mogę mieć coś za free. I zapomniałam o tym i wczoraj zrobiłam usg piersi u mojej prowadzącej za gruby hajs 😬🙈

Alis, współczuję sytuacji i nerwów. Tak jak pisze Nunkala musisz to przetrawić, Jestes młoda więc spokojnie wrócisz na rynek pracy z nową energia. Ja bardzo wierzę w karmę.

Dziewczyny, gratki udanych wizyt 😀 Rosalie, mimo wszystko cieszę się, że u Twojego bobasa wszystko ok, a że nie wiadomo kto tam mieszka... No coz nie ma opcji że się nie dowiesz prędzej czy później 😉

Ja mam jakiś szalony czas teraz. W poniedziałek wylatujemy do Grecji. Bardzo się cieszę, ale my jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę. W pracy jestem do tyłu z robota, z pakowaniem w proszku... Wszystko w niedoczasie.

A i chyba Martyna polecała spodnie ciążowe z mango, takie bez panelu ma brzuch a z gumkami po bokach. Właśnie odebrałam i są świetne, odzyskałam komfort zycia🥰 warte swojej ceny, jak coś to polecam!

Alis96 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, może będziesz miała niespodziankę i dopiero przy porodzie poznasz płeć, ale by było 🙈
    jakie kociakiii! W życiu tak malutkich nie widziałam 🥺

Wariancja, tak, ja pisałam o tych spodniach! Właśnie tez chce je zakupić, ale chyba u mnie na Ukrainie nie ma :( Cieszę się ze fajne!

Ja dziś oddałam mocz do badania, bo poprzedni wyszedł kiepsko, ale dziś przeczytałam artykuł mamyginekolog i zrobiłam jak ona przykazała. Ciekawa jestem czy będzie różnica w wynikach

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, słodkie małe kruszynki ❤️

Mi koleżanka wybaczyła w lumpku spodnie ciążowe. Muszę je tylko od niej odebrać. Mama też mi dała kilka luźnych sukienek. A w domu to w dresikach popylam. 🙂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka tez w domu w dresikach a do ludzi w kieckach tylko mam problem bo zaczyna się robić chłodno więc i rajstopy dojdą... Aż mi slabo na samą myśl

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Rosalie, może będziesz miała niespodziankę i dopiero przy porodzie poznasz płeć, ale by było 🙈
    jakie kociakiii! W życiu tak malutkich nie widziałam 🥺

Wariancja, tak, ja pisałam o tych spodniach! Właśnie tez chce je zakupić, ale chyba u mnie na Ukrainie nie ma :( Cieszę się ze fajne!

Ja dziś oddałam mocz do badania, bo poprzedni wyszedł kiepsko, ale dziś przeczytałam artykuł mamyginekolog i zrobiłam jak ona przykazała. Ciekawa jestem czy będzie różnica w wynikach
    Wez mi tak zle nie zycz :p ja z polowkowych bez poznania plci nie wyjde, chocbym tam awanture miala zrobic 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po miescie latam w legginsach ciazowych i obcislych bluzkach, zeby bylo widac, ze to ciaza, bo inaczej wygladam, jakbym sie spasla 🤣 A po domu to w legginsach i luznych bluzkach, staniki materialowe z hm robia robote 😀

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, absolutnie nie życzę! Tak zrób i napewno poznasz płeć :)

Ja tez w domu śmigam w legginsach. Lubię tez sukienkę hoodie z H&M , zakładasz i idziesz 😃 wersja na zimno- ta sukienka plus legginsy

Belie lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie na pocieszenie - przeglądam sobie nowe posty na facebookowej grupie i jest naprawdę dużo dziewczyn które na poznanie plci czekają na połówkowe 😁

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłąm sobie rajstopy ciążowe i mam nadzieję, że będą tak samo wygodne jak spodnie ciążowe.
    Ja nie lubię rajstop, bo zawsze mnie cisną w talii, nie wiem dlaczego tak jest.

A co do płci to ja nawet słyszałam opinię, zeby nie nastawiać się na płeć, którą podają przed połówkowymi ;)

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafilam ta takie info:
    Screenshot-20210903-112027-Facebook.jpg
    Co sadzicie?

Ves lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ves Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie ja to samo - na połówkowych muszą już podać na bank😋

Ja latam w tym co zawsze - jeszcze 🤣 ale też już się rozglądam za czymś dedykowanym ciąży.

Super info o szczepieniu, akurat miałam zacząć szukać gdzie zrobić, a tu takie info! Ja skorzystam. A za kilka miesięcy krztusiec. Pytałam swojej prowadzącej i też zaleca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 11:44

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chętna na szczepienie przeciwko grypie, to samo krztusiec. 🙂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ktos sie w ostatnich latach nie szczepil przeciwko grypie to jest to bezpieczne? Bede to jeszcze omawiac na pewno z prowadzaca ale zainteresowal mnie ten temat

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nigdy nie szczepilam przeciwko grypie

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zamierzam szczepić przeciwko grypie,ale krztusiec jak najbardziej tak.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ