W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze myśle co do grypy, a jeśli chodzi o krztusiec to bardzo chce, ale jest mega problem ze znalezieniem szczepionki u mnie, bo szczepienie jest mega nie popularne25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja na grypę raczej nie będę się szczepić, nigdy się nie szczepiłam jeszcze 😜
A na krztusiec mam już zaproszenie ze skierowaniem żeby zaszczepić się od 22tc i tu właśnie mam problem, bo nie wiem kiedy iść 🙈🤷🏻♀️
U mnie zalecenie jest żeby zaszczepić się jak najszybciej po 22 tc, głównie po to żeby w razie wcześniejszego porodu zdążyły się przeciwciała wytworzyć i dziecko miało pełną ochronę. W Pl widzę zalecenie i że dziewczyny szczepią się chyba dopiero w 3 trymestrze, chyba że coś pomieszałam 🤨 Jak to wkońcu jest ?? Kiedy planujecie itd? Mi położna doradziła też żeby nie czekać z tym 🤷🏻♀️ -
Dip88 wrote:Ja na grypę raczej nie będę się szczepić, nigdy się nie szczepiłam jeszcze 😜
A na krztusiec mam już zaproszenie ze skierowaniem żeby zaszczepić się od 22tc i tu właśnie mam problem, bo nie wiem kiedy iść 🙈🤷🏻♀️
U mnie zalecenie jest żeby zaszczepić się jak najszybciej po 22 tc, głównie po to żeby w razie wcześniejszego porodu zdążyły się przeciwciała wytworzyć i dziecko miało pełną ochronę. W Pl widzę zalecenie i że dziewczyny szczepią się chyba dopiero w 3 trymestrze, chyba że coś pomieszałam 🤨 Jak to wkońcu jest ?? Kiedy planujecie itd? Mi położna doradziła też żeby nie czekać z tym 🤷🏻♀️
Mi Pani od szczepień zalecala po 20 tygodniu juz 😊Dip88 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Ja na grypę raczej nie będę się szczepić, nigdy się nie szczepiłam jeszcze 😜
U mnie zalecenie jest żeby zaszczepić się jak najszybciej po 22 tc, głównie po to żeby w razie wcześniejszego porodu zdążyły się przeciwciała wytworzyć i dziecko miało pełną ochronę. W Pl widzę zalecenie i że dziewczyny szczepią się chyba dopiero w 3 trymestrze, chyba że coś pomieszałam 🤨 Jak to wkońcu jest ?? Kiedy planujecie itd? Mi położna doradziła też żeby nie czekać z tym 🤷🏻♀️👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
U mnie zalecenie jest żeby zaszczepić się jak najszybciej po 22 tc, głównie po to żeby w razie wcześniejszego porodu zdążyły się przeciwciała wytworzyć i dziecko miało pełną ochronę. W Pl widzę zalecenie i że dziewczyny szczepią się chyba dopiero w 3 trymestrze, chyba że coś pomieszałam 🤨 Jak to wkońcu jest ?? Kiedy planujecie itd? Mi położna doradziła też żeby nie czekać z tym 🤷🏻♀️
Ja słyszałam ze najlepiej jest na samym początku trzeciego trymestru25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Dziewczyny tydzień temu oddałam mocz na badanie, zrobiłam to maksymalnie ujowo i przyszedł równie ujowy wynik. Dziś oddałam mocz zgodnie z wytycznymi które mamaginekolog opisała w artykule „jak prawidłowo oddawać mocz” i cudem białka brak (a było 0,9 przy normie <0,1), niższe ph (teraz w normie) bakterie nie liczne, a wcześniej liczne.
Także tego, działa jakby coś 🤣 Niby wiedziałam jak to robić ale wtedy się rano spieszylam i stwierdziłam ze może nie będzie aż tak dużej różnicy w wynikach😂👍Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualny
-
Ale jestem zła. Celowo wzięłam wolne we wtorek żeby zrobić Pappa z rana i żeby wyniki poszły tego samego dnia. No i wydzwaniam dziś żeby jutro mieć ze sobą a tu nie ma bo jedno laboratorium dało ciała, jeszcze zrzucili na drugich. No i będzie dopiero w przyszłym tygodniu. Wiem że to nie jakis problem bo mu prześle to wyliczy ale myślałam że jutro będę wiedzieć wszystko 😡
-
Annwer, napewno bedzie dobrze. I tak usg jest wazniejsze niz ta krew. Ja czekalam na wyniki z krwi 2 tygodnie 🙈 na nfz. A wczesniej zrobilam komplet prywatnie, to bylam spokojna, wyniki porownujac wyszly niemal identycznie.
Niestety, ale u nas ciagle cos gdzies nie tak i nie na czas 🤷🏼♀️ -
Nie wiem jakie zalecenia są u mamyginekolog (zaraz przeczytam) ale pamiętam jak pracowałam w szpitalu i zrobiłam siku no tak normalnie do pojemniczka i wyszło mi tyle bakterii że byłam przerażona. Pokazuje mojemu kierownikowi bo siedział (był chirurgiem) a on "a dobrze pobralas wynik? Umylas się przed siku?" A ja taka zdziwiona "tak, normalnie" bo wstydziłam się powiedzieć że nie 🤦 haha
Myślałam że Pappa właśnie czesciej psuje 😋 -
Ja na grypę nie szczepiłam się nigdy, ale wolę się teraz zaszczepić w razie wu.
Na krztusiec mi radziła po 28 tyg lekarka.
Annwer trzymam kciuki - będzie dobrze 🙂
Rosalie to chyba faktycznie jakiś znak 😁
Ale Ci zazdroszczę będziesz miała niedługo wyniki - 2 wizyty przed Tobą! 😉 Ja dopiero za 25 dni...
Co do sikania to zawsze pobierałam mocz po wstaniu i tyle. Było ok. A w ciąży raz mi wyszedł też jakiś nijaki, więc podmylam się jak piszą też dziewczyny i wyszedł pieknie😉 także robi to różnicę. Wiadomo w ciąży dużo rzeczy jest inaczej, więcej, itp. Inne rzeczy są normą - tak samo sikanie - uczymy się znów podstaw 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 19:50
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Belie wrote:Dziewczyny tylko dowiedzcie się jeszcze ile musi być przerwy między szczepieniami, bo niektóre z was miały niedawno szczepienie na covid. 🙂
Belie lubi tę wiadomość