Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka, tylko się nie stresuj! Wiele z nas jest zielonych w tych tematach. Ja wiedzę czerpie chyba w największym stopniu z forum bo podczytuje inne wątki gdzie dziewczyny mają już doświadczenie :) teraz jak już rozpoczęłam L4 to planuje się bardziej dokształcić bo mam wrażenie że w dużej mierze będę polegała na intuicji ale dobrze też "coś" wiedzieć :) niby brałam czynny udział w wychowaniu dwójki dzieci a mam wrażenie że wiedza u mnie znikoma 🥺🥺

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka to tez się wszystko szybko zmienia, np mama jednego dziecka może być zaskoczona badaniami i ilością nowych rzeczy na rynku będąc w ciąży z drugim, nawet zakładając ze różnica wieku to jakieś 3 lata. Medycyna idzie do przodu, wszystko idzie do przodu.

Najlepszy przykład dla mnie to herbatka koperkowa, nasze mamy nas tym poiły, a teraz broń Boże, bo już udowodniono ze szkodzi… i tak z wieloooma rzeczami :)

Ogarniemy to jakoś ;)

nulka_23 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Eve Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wychodzi w praniu, każde dziecko to indywidualna osoba, indywidualne potrzeby i problemy. Tak samo każda rodzina żyje w swoim trybie,różnej aktywności i potrzebuje różnych rzeczy. Nie można więc generalizować,że lista jest jedną i sztywna i sprawdzi się u każdego. Każdej znasz zdarza się rzeczy,które będzie dokupowala na cito i wyprawowe buble,które zupełnie się nie przydadzą. I tak będzie niezależnie od tego czy to pierwsze,drugie,trzecie czy kolejne dziecko.
    Także spokojnie dziewczyny! Wiele rzeczy można dokupić od ręki inne przez internet z dostawą kolejnego dnia, wiec będzie dobrze.

Ves, Ariadne002 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dlatego podchodzę do wszystkiego ze względnym spokojem :) ale jak np. mamie pokazałam śpiworek to patrzyła na mnie jak na kosmite bo przecież ona każde dziecko okrywała kołderką i co to ja za wymysły kupuje 😂

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Wlasnie dlatego podchodzę do wszystkiego ze względnym spokojem :) ale jak np. mamie pokazałam śpiworek to patrzyła na mnie jak na kosmite bo przecież ona każde dziecko okrywała kołderką i co to ja za wymysły kupuje 😂

Moja mama do mnie mówi, żebym zaczęła już hartować sutki przed karmieniem😂 A to dawno obalony mit, może wręcz zaszkodzić- wywołać skurcze. Także tak🤷🏼‍♀️

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to hartować skutki? Takiej rewelacji nie słyszałam nigdy 😲😲

• wariancja Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oczywiście,że dacie rade! Mama wie wszystko i najlepiej dla swojego dziecka 😊 zawsze, zapamiętajcie to 🙂
    Podstawą macierzyństwa, niezależnie czy z pierwszym czy z kolejnym dzieckiem, jest jego obserwacja i stety niestety działanie metodą prób i błędów. Może być tak, że traficie na egzemplarz zimnolubny, ktory nie zaakceptuje rożków czy śpiworków i bedziecie próbowały rozbierać. Przy egzemplarzu ciepłolubnym - zawiniecie w rożek i przykryjecie kocykiem bo tak bedzie dziecku dobrze. Przy problemach z brzuszkiem moze byc tak, ze po wykorzystaniu wszystkich mozliwosci, wszystko zawiedzie i chwycicie sie tej herbatki, tylko po to zeby pomoc i jakos ulzyc dziecku. Jak trafi sie dziecko wwd - to bedziecie cuda na kiju krecic, owijac w otulacze, usypiac na pilce gimnastycznej , wycinac wszystkie metki z ubranek bo o cos temu dziecku bedzie w koncu chodzic 😂
    Polecam kupic rzeczy najistotniejsze, za reszte zaplacisz master card i dojdzie z allegro w 2 dni 😉

Sutkow nie ruszac😉 chyba ze po 40 tc jak bedziecie chcialy wygonic lokatora 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 20:06

Nunakala, Ariadne002 lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Jak to hartować skutki? Takiej rewelacji nie słyszałam nigdy 😲😲

Ściskać brodawki, żeby były sterczące i to niby pomoże w karmieniu 😂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ałć! O w życiu! O tyle o ile piersi mnie nie bolą to do brodawek nawet mężowi nie pozwalam się dotykać bo są tak wrażliwe 🥺 i jeszcze miałabym sobie dodatkowy ból sprawiać? Grrr

Byłam wczoraj na weselu i nie mogę dziś dojść do sobie. Śpię gdzie mogę i mi cała niedziela uciekła... A wcale nie szalałam tak bardzo bo wyszliśmy przed 4. Mam nadzieję że to wina ciąży a nie starości 😂

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33, dobrze, że moja matka nie daje mi rad sprzed tych 30 lat 😂 od przyszedł bratowej tylko dostałam książkę do przeczytania „Pierwszy rok z życia dziecka” :) .

Nulka_23 odpoczęłaś wczoraj? ;)

Alis96, udanej wizyty, trzymam kciuki!

Miłego dnia dziewczyny! ☺️

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczęłam tak że w nocy nie mogłam spać 😂 a dziś przewracam się z boku na bok od 5 😂😂

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 hahaha, znam ten ból :) Zazwyczaj wstaje ok 3 razy w ciągu nocy, czasami więcej :/ siku, piciu, inny powód … :/ masakra

nulka_23 lubi tę wiadomość

• Ves Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis kciuki za Alicję 😉✊✊

Mam to samo z nocnym wstawaniem, ale myślę, że nie możemy na to narzekać jeśli to jedyny objaw 😊

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle mi to nie przeszkadza ale dziś musiałam "zebrać" próbkę moczu na posiew więc nie mogłam sobie pozwolić na odwiedziny w toalecie 😂 właśnie, jak sobie z tym radzicie? Bo teoretycznie z tego co czytałam to powinien być mocz poranny, po minimum 4 godzinach snu... Więc jeśli nawiedzę toaletę o 4 to już nie będę miała tylu godzin snu, a jeśli pobiorę próbkę o tej godzinie to później ona będzie czekała okolo 5 godzin na dostarczenie do przychodni🤔🤔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😊 na 9 45 mam, ja też muszę wstawać w nocy co najmniej 1 raz 😁

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, kciuki za wizytę! 😊

Ja jestem jakoś sceptycznie nastawiona do tych wszystkich rożków, otulaczy itp. W sensie, że przecież można zawinąć w kocyk jak w kokon i na to samo wychodzi, to po co 3 różne rzeczy kupować? Jedyne co, to nad śpuworkiem się jeszcze zastanawiam.

Uff... Dziewczyny, najcięższy weekend w tym sezonie ślubnym za nami. Dwa wesela i wczoraj przyjechała do nas babcia, więc tacy padnięci jeszcze od rana szorowaliśmy dom na jej przyjazd. Wczoraj byłam tak padnięta, że spać przez to nie mogłam 😩

Dzisiaj kurier ma przywieźć wózek i fotelik, nie mogę się doczekać 😍

Albert w nocy takie cyrki urządzał w brzuchu, że aż się przestraszyłam. Najpierw mnie to obudziło, później zaczęłam się martwić, że może coś za często stuka, że może się rzuca, bo coś mu się dzieje, aż zapaliłam lampkę i patrzyłam: serio, cały brzuch mi skakał 😂 Dzisiaj rano też były fikołki, ale krócej i tylko czasami tak mocno.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w szpitalu w którym planuje rodzić nie ma informacji że mam mieć rożek lub otulacz... Chociaż nie ma też informacji o kocyku 😂 śpiworek wygrałam na aukcji na allegro więc nie zapłaciłam wiele a teraz poluje na otulacz ale mój plan zakłada wydanie nie więcej niż 30 zł więc nie wiem czy się uda 🥺

Kasiekkk to dziś wypoczywaj! A może musiał sobie odbić za zbyt leniwy weekend? Mi w czasie wesela Leoś też siedział cicho a jak tylko wróciliśmy to kopał ile mógł 😂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta ja nfz , ciekawe czy ten lekarz wgl cos powie na temat płci 😁

preg.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, kciuki ✊✊✊

Super dziewczyny, ze sie wybawilyscie na weselichach! Ja bym nie dala rady juz, musze isc spac jak mi sie zachce kolo 22-24, bo inaczej caly kolejny dzien jestem nie do zycia

Kasiekkk, odpocznij dziewczyno w koncu! I to szybciutko!
    Ja nje chce zadnych kokonow, bo mi sie wydaje to zbedne, ale rozek kupie, jak odwiedzalam przyjaciolke z malenstwem, to balam sie wziac na rece, wiec chocby dla gosci mozna w rozek pozawijac i beda sobie trzymac 😅 teraz juz nawet sama z nia zostawalam, wiec strach oswojony, ale jednak ☺

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje aby młody przez pierwsze tygodnie spał w rożku:) śpiworek nie wiadomo czy polubi, kocyk to może być za mało zimą a kołderka odpada.
    A kokon kupiłam aby położyć w salonie na kanapie, maluchy lubią mieć ograniczoną przestrzeń, a taki kokon właśnie to zapewni, No i nie będę się bała ze spadnie. Ale zdecydowanie się zgadzam ze kokon to nieobowiązkowy gadżet :)

Kasiekk, pokażesz nam wózek?

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ