Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to nie tylko urlop na to wpłynął, może już taki czas po prostu :) nie ma co się oszukiwać że się w ciąży nic nie przytyje 😋

Zrobię odgrzewanego kotleta bo na to wtedy zapomniałam odpisać, apropo par co się starają. Ja mam takich sąsiadów. Z tym że oni dużo lat nic z tym nie robili i dopiero teraz. Ja zapytałam przy staraniach czy jej nie będzie przykro, jak mam jej to powiedzieć itd, jeśli nam się uda. Teraz mówią, że nie mogą się doczekać aż urodzę i mają nadzieję że będę dawać im trzymać 😂 więc jest fajnie, a to że nam się udało, zmotywowało ich żeby podjąć jakieś działania. Ta sąsiadka jest starsza ode mnie, jakoś nie taka zinternetyzowana więc to o czym my piszemy to dla niej czarna magia. Więc w końcu poszła do konkretniejszego lekarza i zaczęła monitoring cyklu, bo poprzedni jej mówił że ona dzieci mieć nie będzie, nie próbując nic robić 🤦

relgh371eque54k9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam osobiście nikogo kto by się "przyznał" do problemów. Ale znam dziewczynę z której wypowiedzi na Facebooku można było wywnioskować że mają z mężem problemy, i ostatnio dodała zdjęcie ze oczekuje tęczowego dziecka 😊
    Aaaa no i w rodzinie ze strony męża (taka daleka że nie znamy się nawet osobiście) małżeństwo młode ma problemy i jest mi aż niedobrze o tym słuchać bo zatrzymali się w średniowieczu i uważają ze ta dziewczyna mu życie zepsuła skoro nie potrafi zajść w ciążę i że jest wydmuszką. Nie wiem jak mozna tak mówić 🤮

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer to i tak Cię podziwiam że tyle wytrzymałaś bo ja na ostatnim weselu tańczyłam dwa kawałki i dwa odpoczywałam 😂😂 i obiecałam sobie że to moje ostatnie poprawiny w ciąży bo to jednak za dużo dla mnie 😂

Martyna ja bez urlopu tyje na potęgę 🙈 a we wtorek jadę na krzywą i jestem przerażona że wyjdzie mi cukrzyca ciążowa :( czy są jakieś wcześniejsze objawy które mogą wskazywać na taki stan?

Kasienka, jak można mówić tak kobiecie która cierpi sama w sobie że nie może mieć dziecka? Co jest z tym światem nie tak? Ja swojej koleżance nawet nie musiałam mówić że w ciąży jestem bo do niej już plotki dotarły... W sumie zadzwoniłam do niej żeby pogadać tak po prostu i sama mi w trakcie rozmowy powiedziała że się starają. Ale ma dookoła siebie taki wysyp małych dzieci że stwierdziła że jak w końcu im się uda to będzie miała problem z imieniem :)

Ja w swojej najbliższej okolicy jeszcze jedną osobę podejrzewam o starania, z rodziny męża. I ciągle liczę że mi się wydaje tylko i sobie to wmawiam...

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer, wydaje mi się ze to jednak urlop bo 2 kg w tydzień przytyłam 😂 No ale nic nie zrobię, teraz się będę pilnować o ile to możliwe, bo apetyt mam mega..
    Zacznę pilnowanie od wiadra popkornu, idziemy dziś z mężusiem na Bonda ☺️☺️

Ja w sumie nie mam nikogo obok, kto by się starał.. ewentualnie jedną pare podejrzewam ale nie jesteśmy blisko wiec pewna nie jestem..
    o nas tez nikt nie wiedział ze się tyle staraliśmy, niektórzy nawet pomyśleli ze to wpadka😳😂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się tym nie chwaliliśmy, ale teraz jak pada temat gdzieś że ktoś jet ileś po ślubie a dzieci nie ma to wprost mówię że to nie koniecznie jest wymysł tych osób i że wiele par ma z tym problem

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy stajniach o 2 dziecko otwarcie mówiłam, ze mamy problemy. Wiem, ze dodało to otuchy wielu osobna, które się przedmna otwierały. Dzięki temu uświadomiłam sobie, ze nie jest tak prosto jak się może wydawać. Ja jestem raczej otwarta osoba, ale
    Miałam w sobie odwagę ze względu na to, ze pierwsze dziecko poczelismy w pierwszym cyklu starań.
    Wiele moich koleżanek szybko zaszło w ciąże albo miały wpadkę. Bliska mi osoba natomiast starała się rok, w końcu zaszła i poroniła, w następnym cyklu znowu i udało i dziecko od dawna jest z nimi. Widziałam jak to wszystko przezywają, widziałam tez zazdrość, ze nam się udało za 1. Wiem tez jak jest z drugiej strony, bo moje koleżanki pozachodizly w drugie ciąże szybko, już maja dzieci na świcie a nam się długo nie udawało;) patrzyłam na te radosne nowiny i zawsze było mi przykro dlatego to taki trudny temat :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 17:41

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, Martyna, ja na urlopie nie byłam, a mi 1,5kg podskoczyło w tydzień 😩 Z objawów na 6 miesiąc w książce o ciąży miałam wypisany wilczy apetyt i no cóż, apetycik faktycznie dopisuje 😂

Oficjalnie od początku ciąży przytyłam już 5,5kg! 😱

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ten czas dziewczyny,kiedy waga idzie w górę niezależnie od wszystkiego, u mnie w tydzień +1 kg, ogólnie jeszcze 0,5 kg na minusie,ale widać,że rusza. Ta ciąża jest inna zupełnie niż dwie poprzednie, w tamtych na tym etapie miałam już też +5-6 kg

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam prawie +5 i poczętek 19 tygodnia . I wg kalkulatora wychodzi ok a i ja uważam że nie wyglądam źle. Ala rośnie 😍💪potem się bede martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 20:03

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - gorąco polecam wybrać się na 007, potem chodzenie do kina już nie będzie takie hop-siup🤣 film super 🙈 Poryczałam się w kinie pierwszy raz w życiu, ehh hormony

Aczkolwiek, widziałam w kinie babeczkę z 3 msc maluszkiem! I to na Bondzie, gdzie momentami jest mega głośno. Szok! Ani nie zapłakał ten maluszek, gdzie film trwał prawie 3h😳😳😳 Trochę się z mężem usmialismy bo dziś rozmawialiśmy ze jak się bobo urodzi to koniec z kinem niestety (my nie mamy ani pół babci czy dziadka żeby zostawić z kimś bobo choćby na 20 minut 😔). Ale jednak jest wyjście z sytuacji haha 🤣

I nie ukrywam ze trochę mi ulżyło ze nie ja jedna tyje 🙈 a skoro i w książce piszą o apetycie to tym bardziej jestem spokojna 👍😬

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka - no właśnie nie mogę tego zrozumieć jak można tak mówić kobiecie starającej się o dziecko.. chorzy ludzie

A tak swoją drogą to dzis oficjalnie rozpoczęłam 23 tc czyli od dziś 6 miesiąc 🥳

Martyna33, Papierowka, Eve, Rosalie, Caro, Kasiekkk lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariacja, Martyna kciuki za wizyty!💪
    Poniedziałkowo witam się w nowym tygodniu🙂
    U nas weekend z piękną pogodą wykorzystany na 100%/ w sobotę towarzysko w niedzielę działko.

wariancja lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty ✊✊

Nulka możesz mi jeszcze dopisać usg 14 października, zapisałam się na 4D 😃 Mam nadzieje, że już fajnie będzie widać 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 09:04

nulka_23, Eve, wariancja, Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny!

A mi nulka te polowkowe 26.10 😊
    Poniedziałek zaczęłam od wyników (ja strasznie nie lubię pobierać krwi) ale już po, najważniejsze że nie zapomniałam nasikac do kubeczka 😂

nulka_23, wariancja lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty ✊✊

Mnie chyba ze stresu przed jutrzejszym pobraniem od wczoraj kłuje brzuch :(

wariancja lubi tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki:) Nie mogę się już doczekać, ale wizyta dopiero o 18, a ze obsuwy tam są w standardzie to pewnie i 19...

My też wyciskamy tę piękną pogodę jak cytrynkę :D Kocham taką jesień, chyba bardziej niż lato!

Dziewczyny ciąża to taki czas, że choćby skały srały to się przytyje (zwłaszcza jak ma się BMI w normie). Po wakacjach to może być zatrzymana woda itd, to się unormuje. No, ale faktem jest, że po 20 tygodniu dziecko już moooocno rośnie, a to wszystko wokół niego waży - krew, wody płodowe, łożysko.
    Nie powiem ssanie się teraz włączyło, że łomatko, trzeba sobie znaleźć jakiś zdrowy zapychacz ;)

Eve, Dip88, Alis96 lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka a też tak boisz się pobierania krwi ? Ja od dziecka mam z tym panikę 😂
    Ale dziś poszło całkiem gładko. Ostatnio (jak mi Pani żyłę przebiła 😬) powiedziała żeby wypić 2-4 szklanki wody z rana. Jak dla mnie naczczo to naczczo, a tu jednak można 😂 na logikę zaczęłam myśleć no i w sumie co ta woda miałaby zmienić w wynikach. Więc zalecane jest wypić wodę przed wynikami, taka swiezynka do mnie po 27latach życia 😂

relgh371eque54k9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer właśnie nie, ani się pobrań nie boje ani nie mam z nimi problemu. Normalnie patrze jak mi się pielęgniarka wkuwa i jeszcze się cieszy bo moje żyły są przystosowane do pobrań (zwykle ma trzy do wyboru a czasami nawet cztery). Jutro po prostu po raz pierwszy w życiu będę robiła krzywą. Nie dość że mnie wszyscy straszą jaka ta glukoza jest okropna i jak ciężko powstrzymać mdłości to jeszcze bardzo się boję że wyjdzie mi cukrzyca :( niestety ale w drugim trymestrze bardzo mnie do słodkiego ciągnie :( w mojej głowie cukrzyca ciążowa to niczym koniec świata

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty! ❤️

Nulka, też od jakiegoś czasu mnie ciągnie do słodkiego i to nie musi oznaczać cukrzycy 😉 Cukrzyca ciążowa dotyczy podobno tylko do 10% ciąż, więc to nie aż tak dużo, jest szansa, że nas ominie 😁

U mnie od dwóch tygodni powtórka z pierwszego trymestru, śpię wszędzie, w każdej pozycji, po 14 godzin na dobę. Z tym, że teraz często się budzę w nocy i nadrabiam w dzień. 😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 10:47

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w poniedzialek! Trzymam kciuki laski! ✊✊✊
    Annwer, przepieknie wygladalas! 😍
    Alis, podoba mi sie nowe podejscie do wagi, brawo! 😃
    Nulka, spokojnie z ta krzywa - w zeszlym tygodniu rozmawialam z polozna, ktora robi okolo 5 tych badan dziennie i mowila, ze 99% pacjentek mowi, ze myslalo, ze bedzie gorzej! Zwymiotowala jej tylko jedna i tylko jedna zemdlala. Wiec najwidoczniej nie jest tak tragicznie! Ja planuje kupic glukoze cytrynowa i bylebym nie zwymiotowala 🙈
    U mnie weekend calkiem ok, rodzice wyjechali na urlop, to caly tydzien niestety sama bede 😔 remont tez sie przeciaga, wiec jeszcze 2 tygodnie to minimum na bank, nie zdziwie sie jak 3 lub 4 😭 juz mam dosyc, jutro mija 1,5 miesiaca, tesknie za wlasnym domkiem no i za partnerem strasznie...
    I jeszcze sie pochwale, ze od piatku czuje kopniaczki od zewnatrz! 😍 wiec malutka skopie tate na dzien dobry, jak w koncu nam sie uda wrocic do siebie 🥰
    Kocie maluchy daja w kosc, co raz wiecej rozrabiaja, posikuja po katach, bo dopiero sie ucza i sprzatanie to katorga... juz mi nie wychodzi robienie tego na kucaka i musze kleczec albo na czworaka kombinowac... 🙄
    Milego dnia, ja sie chyba dzis wybiore na spacer do lasu, bo tak pieknie, ze zal nie skorzystac!

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ