X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka ja mam problem w jakimś sensie jeśli to są osoby z mojego bliskiego otoczenia, mam 3 takie małżeństwa dosyć bliskich znajomych. Bezdzietne ale nie z wyboru, jedno z nich po wielu stratach i faktycznie jak ostatnio spotkałam ta ostatnia znajoma po wielu stratach to taka byłam zmieszana,ja w trzeciej ciąży oni ciągle walczą,już z 10 lat. Ale ona jakoś tak serdecznie zareagowała,że atmosfera zrobiła się swobodna, tematu ciąży poruszony tyle na ile ona pytała dalej inne tematy.
    Czytając,słuchając takich historii dziękuję Bogu za moich chłopców i teraz za małą. Tak samo napatrzyłam się pracując w domach dziecka,pogotowiu opiekuńczym a potem w szkole dla niepełnosprawnych,miałam grupę głęboko upośledzonych umysłowo
    Historie straszne. Trzeba doceniać to co ma się samemu,dziękować za to, a w tych innych historiach jedyne co mozna to chyba wysłuchać czy porozmawiać jak ktoś chce i potrzebuje, zawsze pomodlić się.

A swoją drogą w prawidłowej ciąży nie trzeba ograniczać dotykania,głaskania brzucha wręcz przeciwnie. Ja nie dostałam zakazu mimo szyjki,więc nadal dotykam,głaszcze,trzymam rękę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 20:24

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz tej znajomej podejrzewam tylko jeszcze jedną parę że się starają ale to już tylko podejrzenie. Mimo to jest tyle par... I ciągle mam je w głowie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, to przykre oczywiście, ale naprawdę nie ma sensu jakoś bardzo o tym rozmyślać, bo tylko będziesz chodzić przybita. A brzuszek głaszcz, ile się da! To nie jest tak, że to może zaszkodzić, tylko dopiero jeśli jest ryzyko przedwczesnego porodu, to lepiej nie ruszać. A jak u Ciebie wszystko ok, to glaszcz, stukaj, nawiązuj więź z tym szkrabem ❤️

Eve, Martyna33 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam z tego wszystkiego wrzucić Wam przeslodkich nóżek naszej małej dziewczynki 😍

Screenshot-2021-09-29-10-11-22-484-com-instagram-android.jpg

Rosalie, Osama, Dip88, Kasiekkk, nulka_23, Martyna33, Papierowka, Ves, Caro lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche ulga bo uwielbiam się z brzuszkiem przekomarzać 🙈

Próbuje o nich nie myśleć ale ciągle mam w głowie jakie życie jest niesprawiedliwe

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka nie mamy wpływu na to że innym się nie udaje.
    Ciesz się swoim brzuszkiem i maluszkiem w nim,głaszcz dotykaj,wyczekuj kopniaczkow. Choć wiem,że jak czasem coś wejdzie w głowę to z niej wyjść nie może.

Alis96 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam, jak Kasiekkk, nie zaglebiam sie w te tematy, a w bliskim otoczeniu, to jedynie ta para, co ma 2 adoptowane corki, ale tez bardzo radosnie zareagowali, choc ja bylam na poczatku troszke zmieszana. Nie mamy na to wplywu, cieszmy sie tym, co mamy.

Eve, przepiekne zdjecie! 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 21:07

Eve lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, racja, mi by się lepiej żyło jakbym mniej wiedziała, a tak to sprawdzam każde słowo które mówi lekarz i naprawdę ciężko by mi było znaleźć idealnego 🤣 znalazłam tylko online, bo w innym kraju, ale zawsze to coś. Czuje w sobie niespełnionego lekarza, było iść na medycynę 😢

Właśnie prawie zemdlałam w kilometrowej kolejce do kontroli bezpieczeństwa na lotnisku 🙄☹️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, mam nadzieję że wszystko dobrze :( eh powinni przepuścić ciężarna a nie że stoisz i to jeszcze pewnie w maseczce :(

• Ves Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie oby na następnej wizycie było już dobrze ✊✊

Martyna mam nadzieję, że w porządku i już z powrotem w domu 😊

Nulka wypowiem się jako taka osoba, która sama starała się prawie 2 lata i było mi z tym źle, a nie mogę wyobrazić sobie przez co przechodzą kobiety, którym nie udaje się dłużej... Bardzo im współczuję, ale tak jak napisały dziewczyny nie mamy na to wpływu i możemy jedynie z nimi rozmawiać i wspierać jeśli to ktoś z naszych bliskich i tego oczywiście chce.
    Mimo braku przyczyny niepowodzeń nie udawało się... A byłam w takim wieku że już odczuwałam wielką potrzebę posiadania dziecka i powoli zastanawiałam się nad in vitro/adopcją. Zdarzały się okresy że płakałam co miesiąc albo bez powodu. To odbiera poniekąd chęć do życia... a wokół wszystkie koleżanki miały dzieci albo zachodziły w ciążę - cieszyłam się ich szczęściem i jednocześnie w ciszy smucił mnie mój los... Na tamtym etapie jedynie mój mąż mnie wspierał, nie chciałam nikomu mówić o staraniach i związanym z nimi bólem. Niepojęte było dla mnie to że nie wiedzieliśmy dlaczego... Skoro wszystko było z nami dobrze??? Dalej tego nie wiemy, mimo wykonania wielu badań, ale najważniejsze że w końcu się udało. Po półtora roku zdecydowaliśmy się na klinikę i nie wiem czy to pomogło czy zwykły przypadek. W każdym razie mogę się teraz cieszyć wymarzonym i wyczekiwanym bobasem 🥰 sama mam przyjaciółkę z którą "starałysmy się" przez jakiś czas równocześnie, ona nadal walczy i próbuję wspierać ją, o wielu więcej rzeczch wiem na tej drodze niekiedy niż ona, liczę że jej droga ma się ku końcowi chociaż też niełatwa mimo że jest dużo młodsza, ma wiele problemów😔 z jednej strony czekałyśmy na informację kiedy się uda a z drugiej czułam poniekąd smutek jak ją informowałam, mimo wielu wtedy obaw, że się udało, przykro mi było z jej powodu, ale jej reakcja bardzo mnie zaskoczyła - krzyczała prawie z radości 😉
    Dopóki się nie udało ciężko mi było rozmawiać o tym z kimś kto mnie nie rozumiał, na wózki czasami patrzyłam z zazdrością i smutkiem... Przykry to był czas.
    Dla takiej dziewczyny która się stara ważne jest wsparcie, a najlepiej może w tym niestety pomóc inna osoba ktora rozumie przez co przechodzi. Ale jeśli macie "staraczkę" wśród znajomych ze swojej strony radzę po prostu być - nie roztkliwiać się, tylko traktować normalnie i wspierać jeśli macie dobry kontakt. Niestety więcej się nie da..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 07:54

Papierowka, Eve lubią tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves, dziękuję za to co zapisałaś. Starania to nierówna walka :(

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jak się czujesz?
    Ves bardzo cenne jest to co napisałaś.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucę Wam jeszcze trochę prywaty, uwielbiam to zdjęcie,niby proste,zrobione z łapanki,jak chłopaki ćwiczyli judo na działce. Jednak ma w sobie tyle emocji, że uwielbiam je i tak ogłosili ostatnio najbliższym kto siedzi w moim brzuchu😍

IMG-20210925-134137-2.jpg

Kasiekkk, Dip88, Papierowka, AnnWer, Ves, Caro lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będą mieli bracia księżniczkę 😍😍

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, jacy przystojni, młodzi mężczyźni! 😁 bardzo mi się podoba to zdjęcie ❤️

Ves, nic dodać, nic ująć. U mnie nie ma staraczek w najbliższym otoczeniu, ale znam dziewczynę po stracie, która nie zdecydowała się na kolejne starania i też czułam się bardzo niezręcznie informując ją o ciąży, a wiadome było, że powiem, bo znamy się od dziecka. Ostatecznie zapytałam ją wprost, jakiego zachowania ode mnie oczekuje, bo nie chcę jej sprawiać przykrości. Poprosiła, żeby zachowywać się zupełnie normalnie i tak robimy, opowiadam jej to, co wszystkim bliskim 😊

Martyna, biedna! Uważaj na siebie i napisz do nas, jak już odpoczniesz po podróży! A co do medycyny, to też czasami myślę, że minęłam się z powołaniem. Nawet jeszcze niedawno chciałam spróbować zdać egzaminy i zacząć studia lekarskie tak dla siebie, ale ostatecznie musiałam pogodzić się z tym, że to już nie czas na studia. Nie z dzieckiem przy piersi 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 09:36

Eve, Ves lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, ja jeszcze mam jakąś nadzieje ze znajdę w sobie może siłe na studia medyczne po macierzyńskim 😬 ale tej nadziei coraz mniej 🤣

Żyje! Oj lot w ciąży to nie dla mnie dziewczyny, oprócz przygody na lotnisku (oczywiście w maseczce w ogromnej kolejce, nikt nie wpadnie na to żeby przepuścić kobietę w ciąży, a ja sama jakoś nie umiem się pchać. Szczęście ze mąż stał wszędzie a ja podchodziłam już jak nasza kolej się zbliżała), wzięło mnie na wymioty w samolocie 🤦🏼‍♀️ Przez cały lot brakowało mi świeżego powietrza, a o drzemce nie było mowy bo na tych fotelach nie ma się jak ułożyć wygodnie. I tak przez 4h patrzyłam na zegarek i starałam się nie rozryczeć, nie zemdleć i nie zerzygać ☹️☹️☹️
    Już w domku odpoczywam, jezu jak dobrze się położyć i zjeść coś dobrego!
    Jeszcze dziś byłam w +34 stopniach, a teraz już jestem w +3 😬 Pozdrawiam 😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Martyna, to ciezki dzien mialas. W ogole juz tydzien zlecial? 😱 jak ten czas zasuwa... mam nadzieje, ze dobrze sie bawiliscie ☺
    Ja tak zle sie czulam wlasnie jadac na mazury i z powrotem... ledwo wysiedzialam, tylko, ze droga chyba z 9h.. nigdy wiecej 😅 jeszcze prowadzili znajomi, wiec nie chcialam co chwile robic postojow, zeby nie robic im problemu 🙄
    Szczerze, to mialabym ochote pojechac z moim chociaz na weekend do karpacza np, ale raczej nic z tego, kociaki beda z nami do konca roku, nie bedzie ich z kim zostawic 😔 no coz, trudno 🤷🏼‍♀️

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my wróciliśmy dzis z jeszcze słonecznej Grecji do 3 stopniowej Polski 🥶
    Ja tam nie mam pretensji że ludzie nie ustępują w kolejkach bo w sumie ja też nigdy nie zwracałam uwagi czy czasem gdzieś nie stoi ktoś w ciąży + wychodzę z założenia że zawsze można poprosić o przepuszczenie 😁 lot do Grecji był dla mnie ciezki, więc faktycznie podchodziłam na początek kolejki i pytałam czy mogę wejść przed ze względu na swój stan i nikt mi nie odmówił 😊
    Podbudowałam się też na tych wakacjach widząc jak wiele osób podróżuje z malutkimi dziećmi! 😮

Martyna33 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, No już minął tydzień, czas leci jak szalony. Niedługo rodzimy dziewczyny, haha!
    A tą podróżą mnie nie strasz, bo 7 listopada wyruszamy do polski. W dwa dni 1600 km czyli calutkie dwa dni drogi. Ja w 30 tc i jeszcze nasz szczeniak z nami. Oj będzie wesoło….
    Poświęcasz się dla kociaków 🧡 dawaj nam tu zdjęcie jak urosły!

Nulka, poproszę Cię o wpisanie na 4.10 usg serduszka młodego i na 7.10 wizytę 🧡

Rosalie lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Cześć dziewczyny, my wróciliśmy dzis z jeszcze słonecznej Grecji do 3 stopniowej Polski 🥶
    Ja tam nie mam pretensji że ludzie nie ustępują w kolejkach bo w sumie ja też nigdy nie zwracałam uwagi czy czasem gdzieś nie stoi ktoś w ciąży + wychodzę z założenia że zawsze można poprosić o przepuszczenie 😁 lot do Grecji był dla mnie ciezki, więc faktycznie podchodziłam na początek kolejki i pytałam czy mogę wejść przed ze względu na swój stan i nikt mi nie odmówił 😊
    Podbudowałam się też na tych wakacjach widząc jak wiele osób podróżuje z malutkimi dziećmi! 😮

Ja się jakoś tak nie czuje dobrze z proszeniem o przepuszczenie, tzn w Europie tak, natomiast w Egipcie No nie 😂
    Ja zawsze przypuszczałam ciężarne jeśli widziałam ze takie są w kolejce ☺️

A co do podróży z małymi dziećmi- tez to zauważyłam! W naszym hotelu był nawet maluch około 3 tygodniowy, No nie więcej! Jeszcze taki skulony i bez szyjki, No maleństwo 🥺

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ