Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka ja mam problem w jakimś sensie jeśli to są osoby z mojego bliskiego otoczenia, mam 3 takie małżeństwa dosyć bliskich znajomych. Bezdzietne ale nie z wyboru, jedno z nich po wielu stratach i faktycznie jak ostatnio spotkałam ta ostatnia znajoma po wielu stratach to taka byłam zmieszana,ja w trzeciej ciąży oni ciągle walczą,już z 10 lat. Ale ona jakoś tak serdecznie zareagowała,że atmosfera zrobiła się swobodna, tematu ciąży poruszony tyle na ile ona pytała dalej inne tematy.
    Czytając,słuchając takich historii dziękuję Bogu za moich chłopców i teraz za małą. Tak samo napatrzyłam się pracując w domach dziecka,pogotowiu opiekuńczym a potem w szkole dla niepełnosprawnych,miałam grupę głęboko upośledzonych umysłowo
    Historie straszne. Trzeba doceniać to co ma się samemu,dziękować za to, a w tych innych historiach jedyne co mozna to chyba wysłuchać czy porozmawiać jak ktoś chce i potrzebuje, zawsze pomodlić się.

A swoją drogą w prawidłowej ciąży nie trzeba ograniczać dotykania,głaskania brzucha wręcz przeciwnie. Ja nie dostałam zakazu mimo szyjki,więc nadal dotykam,głaszcze,trzymam rękę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 20:24

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz tej znajomej podejrzewam tylko jeszcze jedną parę że się starają ale to już tylko podejrzenie. Mimo to jest tyle par... I ciągle mam je w głowie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, to przykre oczywiście, ale naprawdę nie ma sensu jakoś bardzo o tym rozmyślać, bo tylko będziesz chodzić przybita. A brzuszek głaszcz, ile się da! To nie jest tak, że to może zaszkodzić, tylko dopiero jeśli jest ryzyko przedwczesnego porodu, to lepiej nie ruszać. A jak u Ciebie wszystko ok, to glaszcz, stukaj, nawiązuj więź z tym szkrabem ❤️

Eve, Martyna33 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam z tego wszystkiego wrzucić Wam przeslodkich nóżek naszej małej dziewczynki 😍

Screenshot-2021-09-29-10-11-22-484-com-instagram-android.jpg

Rosalie, Osama, Dip88, Kasiekkk, nulka_23, Martyna33, Papierowka, Ves, Caro lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche ulga bo uwielbiam się z brzuszkiem przekomarzać 🙈

Próbuje o nich nie myśleć ale ciągle mam w głowie jakie życie jest niesprawiedliwe

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka nie mamy wpływu na to że innym się nie udaje.
    Ciesz się swoim brzuszkiem i maluszkiem w nim,głaszcz dotykaj,wyczekuj kopniaczkow. Choć wiem,że jak czasem coś wejdzie w głowę to z niej wyjść nie może.

Alis96 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam, jak Kasiekkk, nie zaglebiam sie w te tematy, a w bliskim otoczeniu, to jedynie ta para, co ma 2 adoptowane corki, ale tez bardzo radosnie zareagowali, choc ja bylam na poczatku troszke zmieszana. Nie mamy na to wplywu, cieszmy sie tym, co mamy.

Eve, przepiekne zdjecie! 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 21:07

Eve lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, racja, mi by się lepiej żyło jakbym mniej wiedziała, a tak to sprawdzam każde słowo które mówi lekarz i naprawdę ciężko by mi było znaleźć idealnego 🤣 znalazłam tylko online, bo w innym kraju, ale zawsze to coś. Czuje w sobie niespełnionego lekarza, było iść na medycynę 😢

Właśnie prawie zemdlałam w kilometrowej kolejce do kontroli bezpieczeństwa na lotnisku 🙄☹️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, mam nadzieję że wszystko dobrze :( eh powinni przepuścić ciężarna a nie że stoisz i to jeszcze pewnie w maseczce :(

• Ves Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie oby na następnej wizycie było już dobrze ✊✊

Martyna mam nadzieję, że w porządku i już z powrotem w domu 😊

Nulka wypowiem się jako taka osoba, która sama starała się prawie 2 lata i było mi z tym źle, a nie mogę wyobrazić sobie przez co przechodzą kobiety, którym nie udaje się dłużej... Bardzo im współczuję, ale tak jak napisały dziewczyny nie mamy na to wpływu i możemy jedynie z nimi rozmawiać i wspierać jeśli to ktoś z naszych bliskich i tego oczywiście chce.
    Mimo braku przyczyny niepowodzeń nie udawało się... A byłam w takim wieku że już odczuwałam wielką potrzebę posiadania dziecka i powoli zastanawiałam się nad in vitro/adopcją. Zdarzały się okresy że płakałam co miesiąc albo bez powodu. To odbiera poniekąd chęć do życia... a wokół wszystkie koleżanki miały dzieci albo zachodziły w ciążę - cieszyłam się ich szczęściem i jednocześnie w ciszy smucił mnie mój los... Na tamtym etapie jedynie mój mąż mnie wspierał, nie chciałam nikomu mówić o staraniach i związanym z nimi bólem. Niepojęte było dla mnie to że nie wiedzieliśmy dlaczego... Skoro wszystko było z nami dobrze??? Dalej tego nie wiemy, mimo wykonania wielu badań, ale najważniejsze że w końcu się udało. Po półtora roku zdecydowaliśmy się na klinikę i nie wiem czy to pomogło czy zwykły przypadek. W każdym razie mogę się teraz cieszyć wymarzonym i wyczekiwanym bobasem 🥰 sama mam przyjaciółkę z którą "starałysmy się" przez jakiś czas równocześnie, ona nadal walczy i próbuję wspierać ją, o wielu więcej rzeczch wiem na tej drodze niekiedy niż ona, liczę że jej droga ma się ku końcowi chociaż też niełatwa mimo że jest dużo młodsza, ma wiele problemów😔 z jednej strony czekałyśmy na informację kiedy się uda a z drugiej czułam poniekąd smutek jak ją informowałam, mimo wielu wtedy obaw, że się udało, przykro mi było z jej powodu, ale jej reakcja bardzo mnie zaskoczyła - krzyczała prawie z radości 😉
    Dopóki się nie udało ciężko mi było rozmawiać o tym z kimś kto mnie nie rozumiał, na wózki czasami patrzyłam z zazdrością i smutkiem... Przykry to był czas.
    Dla takiej dziewczyny która się stara ważne jest wsparcie, a najlepiej może w tym niestety pomóc inna osoba ktora rozumie przez co przechodzi. Ale jeśli macie "staraczkę" wśród znajomych ze swojej strony radzę po prostu być - nie roztkliwiać się, tylko traktować normalnie i wspierać jeśli macie dobry kontakt. Niestety więcej się nie da..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 07:54

Papierowka, Eve lubią tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves, dziękuję za to co zapisałaś. Starania to nierówna walka :(

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jak się czujesz?
    Ves bardzo cenne jest to co napisałaś.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucę Wam jeszcze trochę prywaty, uwielbiam to zdjęcie,niby proste,zrobione z łapanki,jak chłopaki ćwiczyli judo na działce. Jednak ma w sobie tyle emocji, że uwielbiam je i tak ogłosili ostatnio najbliższym kto siedzi w moim brzuchu😍

IMG-20210925-134137-2.jpg

Kasiekkk, Dip88, Papierowka, AnnWer, Ves, Caro lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będą mieli bracia księżniczkę 😍😍

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, jacy przystojni, młodzi mężczyźni! 😁 bardzo mi się podoba to zdjęcie ❤️

Ves, nic dodać, nic ująć. U mnie nie ma staraczek w najbliższym otoczeniu, ale znam dziewczynę po stracie, która nie zdecydowała się na kolejne starania i też czułam się bardzo niezręcznie informując ją o ciąży, a wiadome było, że powiem, bo znamy się od dziecka. Ostatecznie zapytałam ją wprost, jakiego zachowania ode mnie oczekuje, bo nie chcę jej sprawiać przykrości. Poprosiła, żeby zachowywać się zupełnie normalnie i tak robimy, opowiadam jej to, co wszystkim bliskim 😊

Martyna, biedna! Uważaj na siebie i napisz do nas, jak już odpoczniesz po podróży! A co do medycyny, to też czasami myślę, że minęłam się z powołaniem. Nawet jeszcze niedawno chciałam spróbować zdać egzaminy i zacząć studia lekarskie tak dla siebie, ale ostatecznie musiałam pogodzić się z tym, że to już nie czas na studia. Nie z dzieckiem przy piersi 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 09:36

Eve, Ves lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, ja jeszcze mam jakąś nadzieje ze znajdę w sobie może siłe na studia medyczne po macierzyńskim 😬 ale tej nadziei coraz mniej 🤣

Żyje! Oj lot w ciąży to nie dla mnie dziewczyny, oprócz przygody na lotnisku (oczywiście w maseczce w ogromnej kolejce, nikt nie wpadnie na to żeby przepuścić kobietę w ciąży, a ja sama jakoś nie umiem się pchać. Szczęście ze mąż stał wszędzie a ja podchodziłam już jak nasza kolej się zbliżała), wzięło mnie na wymioty w samolocie 🤦🏼‍♀️ Przez cały lot brakowało mi świeżego powietrza, a o drzemce nie było mowy bo na tych fotelach nie ma się jak ułożyć wygodnie. I tak przez 4h patrzyłam na zegarek i starałam się nie rozryczeć, nie zemdleć i nie zerzygać ☹️☹️☹️
    Już w domku odpoczywam, jezu jak dobrze się położyć i zjeść coś dobrego!
    Jeszcze dziś byłam w +34 stopniach, a teraz już jestem w +3 😬 Pozdrawiam 😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Martyna, to ciezki dzien mialas. W ogole juz tydzien zlecial? 😱 jak ten czas zasuwa... mam nadzieje, ze dobrze sie bawiliscie ☺
    Ja tak zle sie czulam wlasnie jadac na mazury i z powrotem... ledwo wysiedzialam, tylko, ze droga chyba z 9h.. nigdy wiecej 😅 jeszcze prowadzili znajomi, wiec nie chcialam co chwile robic postojow, zeby nie robic im problemu 🙄
    Szczerze, to mialabym ochote pojechac z moim chociaz na weekend do karpacza np, ale raczej nic z tego, kociaki beda z nami do konca roku, nie bedzie ich z kim zostawic 😔 no coz, trudno 🤷🏼‍♀️

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my wróciliśmy dzis z jeszcze słonecznej Grecji do 3 stopniowej Polski 🥶
    Ja tam nie mam pretensji że ludzie nie ustępują w kolejkach bo w sumie ja też nigdy nie zwracałam uwagi czy czasem gdzieś nie stoi ktoś w ciąży + wychodzę z założenia że zawsze można poprosić o przepuszczenie 😁 lot do Grecji był dla mnie ciezki, więc faktycznie podchodziłam na początek kolejki i pytałam czy mogę wejść przed ze względu na swój stan i nikt mi nie odmówił 😊
    Podbudowałam się też na tych wakacjach widząc jak wiele osób podróżuje z malutkimi dziećmi! 😮

Martyna33 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, No już minął tydzień, czas leci jak szalony. Niedługo rodzimy dziewczyny, haha!
    A tą podróżą mnie nie strasz, bo 7 listopada wyruszamy do polski. W dwa dni 1600 km czyli calutkie dwa dni drogi. Ja w 30 tc i jeszcze nasz szczeniak z nami. Oj będzie wesoło….
    Poświęcasz się dla kociaków 🧡 dawaj nam tu zdjęcie jak urosły!

Nulka, poproszę Cię o wpisanie na 4.10 usg serduszka młodego i na 7.10 wizytę 🧡

Rosalie lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Cześć dziewczyny, my wróciliśmy dzis z jeszcze słonecznej Grecji do 3 stopniowej Polski 🥶
    Ja tam nie mam pretensji że ludzie nie ustępują w kolejkach bo w sumie ja też nigdy nie zwracałam uwagi czy czasem gdzieś nie stoi ktoś w ciąży + wychodzę z założenia że zawsze można poprosić o przepuszczenie 😁 lot do Grecji był dla mnie ciezki, więc faktycznie podchodziłam na początek kolejki i pytałam czy mogę wejść przed ze względu na swój stan i nikt mi nie odmówił 😊
    Podbudowałam się też na tych wakacjach widząc jak wiele osób podróżuje z malutkimi dziećmi! 😮

Ja się jakoś tak nie czuje dobrze z proszeniem o przepuszczenie, tzn w Europie tak, natomiast w Egipcie No nie 😂
    Ja zawsze przypuszczałam ciężarne jeśli widziałam ze takie są w kolejce ☺️

A co do podróży z małymi dziećmi- tez to zauważyłam! W naszym hotelu był nawet maluch około 3 tygodniowy, No nie więcej! Jeszcze taki skulony i bez szyjki, No maleństwo 🥺

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ