W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Nulka ja mam problem w jakimś sensie jeśli to są osoby z mojego bliskiego otoczenia, mam 3 takie małżeństwa dosyć bliskich znajomych. Bezdzietne ale nie z wyboru, jedno z nich po wielu stratach i faktycznie jak ostatnio spotkałam ta ostatnia znajoma po wielu stratach to taka byłam zmieszana,ja w trzeciej ciąży oni ciągle walczą,już z 10 lat. Ale ona jakoś tak serdecznie zareagowała,że atmosfera zrobiła się swobodna, tematu ciąży poruszony tyle na ile ona pytała dalej inne tematy.
Czytając,słuchając takich historii dziękuję Bogu za moich chłopców i teraz za małą. Tak samo napatrzyłam się pracując w domach dziecka,pogotowiu opiekuńczym a potem w szkole dla niepełnosprawnych,miałam grupę głęboko upośledzonych umysłowo
Historie straszne. Trzeba doceniać to co ma się samemu,dziękować za to, a w tych innych historiach jedyne co mozna to chyba wysłuchać czy porozmawiać jak ktoś chce i potrzebuje, zawsze pomodlić się.
A swoją drogą w prawidłowej ciąży nie trzeba ograniczać dotykania,głaskania brzucha wręcz przeciwnie. Ja nie dostałam zakazu mimo szyjki,więc nadal dotykam,głaszcze,trzymam rękę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 20:24
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyNulka, to przykre oczywiście, ale naprawdę nie ma sensu jakoś bardzo o tym rozmyślać, bo tylko będziesz chodzić przybita. A brzuszek głaszcz, ile się da! To nie jest tak, że to może zaszkodzić, tylko dopiero jeśli jest ryzyko przedwczesnego porodu, to lepiej nie ruszać. A jak u Ciebie wszystko ok, to glaszcz, stukaj, nawiązuj więź z tym szkrabem ❤️
Eve, Martyna33 lubią tę wiadomość
-
Rosalie, Osama, Dip88, Kasiekkk, nulka_23, Martyna33, Papierowka, Ves, Caro lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Nulka nie mamy wpływu na to że innym się nie udaje.
Ciesz się swoim brzuszkiem i maluszkiem w nim,głaszcz dotykaj,wyczekuj kopniaczkow. Choć wiem,że jak czasem coś wejdzie w głowę to z niej wyjść nie może.Alis96 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja tez uwazam, jak Kasiekkk, nie zaglebiam sie w te tematy, a w bliskim otoczeniu, to jedynie ta para, co ma 2 adoptowane corki, ale tez bardzo radosnie zareagowali, choc ja bylam na poczatku troszke zmieszana. Nie mamy na to wplywu, cieszmy sie tym, co mamy.
Eve, przepiekne zdjecie! 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 21:07
Eve lubi tę wiadomość
-
Kasiekk, racja, mi by się lepiej żyło jakbym mniej wiedziała, a tak to sprawdzam każde słowo które mówi lekarz i naprawdę ciężko by mi było znaleźć idealnego 🤣 znalazłam tylko online, bo w innym kraju, ale zawsze to coś. Czuje w sobie niespełnionego lekarza, było iść na medycynę 😢
Właśnie prawie zemdlałam w kilometrowej kolejce do kontroli bezpieczeństwa na lotnisku 🙄☹️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Rosalie oby na następnej wizycie było już dobrze ✊✊
Martyna mam nadzieję, że w porządku i już z powrotem w domu 😊
Nulka wypowiem się jako taka osoba, która sama starała się prawie 2 lata i było mi z tym źle, a nie mogę wyobrazić sobie przez co przechodzą kobiety, którym nie udaje się dłużej... Bardzo im współczuję, ale tak jak napisały dziewczyny nie mamy na to wpływu i możemy jedynie z nimi rozmawiać i wspierać jeśli to ktoś z naszych bliskich i tego oczywiście chce.
Mimo braku przyczyny niepowodzeń nie udawało się... A byłam w takim wieku że już odczuwałam wielką potrzebę posiadania dziecka i powoli zastanawiałam się nad in vitro/adopcją. Zdarzały się okresy że płakałam co miesiąc albo bez powodu. To odbiera poniekąd chęć do życia... a wokół wszystkie koleżanki miały dzieci albo zachodziły w ciążę - cieszyłam się ich szczęściem i jednocześnie w ciszy smucił mnie mój los... Na tamtym etapie jedynie mój mąż mnie wspierał, nie chciałam nikomu mówić o staraniach i związanym z nimi bólem. Niepojęte było dla mnie to że nie wiedzieliśmy dlaczego... Skoro wszystko było z nami dobrze??? Dalej tego nie wiemy, mimo wykonania wielu badań, ale najważniejsze że w końcu się udało. Po półtora roku zdecydowaliśmy się na klinikę i nie wiem czy to pomogło czy zwykły przypadek. W każdym razie mogę się teraz cieszyć wymarzonym i wyczekiwanym bobasem 🥰 sama mam przyjaciółkę z którą "starałysmy się" przez jakiś czas równocześnie, ona nadal walczy i próbuję wspierać ją, o wielu więcej rzeczch wiem na tej drodze niekiedy niż ona, liczę że jej droga ma się ku końcowi chociaż też niełatwa mimo że jest dużo młodsza, ma wiele problemów😔 z jednej strony czekałyśmy na informację kiedy się uda a z drugiej czułam poniekąd smutek jak ją informowałam, mimo wielu wtedy obaw, że się udało, przykro mi było z jej powodu, ale jej reakcja bardzo mnie zaskoczyła - krzyczała prawie z radości 😉
Dopóki się nie udało ciężko mi było rozmawiać o tym z kimś kto mnie nie rozumiał, na wózki czasami patrzyłam z zazdrością i smutkiem... Przykry to był czas.
Dla takiej dziewczyny która się stara ważne jest wsparcie, a najlepiej może w tym niestety pomóc inna osoba ktora rozumie przez co przechodzi. Ale jeśli macie "staraczkę" wśród znajomych ze swojej strony radzę po prostu być - nie roztkliwiać się, tylko traktować normalnie i wspierać jeśli macie dobry kontakt. Niestety więcej się nie da..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 07:54
Papierowka, Eve lubią tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Wrzucę Wam jeszcze trochę prywaty, uwielbiam to zdjęcie,niby proste,zrobione z łapanki,jak chłopaki ćwiczyli judo na działce. Jednak ma w sobie tyle emocji, że uwielbiam je i tak ogłosili ostatnio najbliższym kto siedzi w moim brzuchu😍
Kasiekkk, Dip88, Papierowka, AnnWer, Ves, Caro lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyEve, jacy przystojni, młodzi mężczyźni! 😁 bardzo mi się podoba to zdjęcie ❤️
Ves, nic dodać, nic ująć. U mnie nie ma staraczek w najbliższym otoczeniu, ale znam dziewczynę po stracie, która nie zdecydowała się na kolejne starania i też czułam się bardzo niezręcznie informując ją o ciąży, a wiadome było, że powiem, bo znamy się od dziecka. Ostatecznie zapytałam ją wprost, jakiego zachowania ode mnie oczekuje, bo nie chcę jej sprawiać przykrości. Poprosiła, żeby zachowywać się zupełnie normalnie i tak robimy, opowiadam jej to, co wszystkim bliskim 😊
Martyna, biedna! Uważaj na siebie i napisz do nas, jak już odpoczniesz po podróży! A co do medycyny, to też czasami myślę, że minęłam się z powołaniem. Nawet jeszcze niedawno chciałam spróbować zdać egzaminy i zacząć studia lekarskie tak dla siebie, ale ostatecznie musiałam pogodzić się z tym, że to już nie czas na studia. Nie z dzieckiem przy piersi 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 09:36
Eve, Ves lubią tę wiadomość
-
Kasiekk, ja jeszcze mam jakąś nadzieje ze znajdę w sobie może siłe na studia medyczne po macierzyńskim 😬 ale tej nadziei coraz mniej 🤣
Żyje! Oj lot w ciąży to nie dla mnie dziewczyny, oprócz przygody na lotnisku (oczywiście w maseczce w ogromnej kolejce, nikt nie wpadnie na to żeby przepuścić kobietę w ciąży, a ja sama jakoś nie umiem się pchać. Szczęście ze mąż stał wszędzie a ja podchodziłam już jak nasza kolej się zbliżała), wzięło mnie na wymioty w samolocie 🤦🏼♀️ Przez cały lot brakowało mi świeżego powietrza, a o drzemce nie było mowy bo na tych fotelach nie ma się jak ułożyć wygodnie. I tak przez 4h patrzyłam na zegarek i starałam się nie rozryczeć, nie zemdleć i nie zerzygać ☹️☹️☹️
Już w domku odpoczywam, jezu jak dobrze się położyć i zjeść coś dobrego!
Jeszcze dziś byłam w +34 stopniach, a teraz już jestem w +3 😬 Pozdrawiam 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ło Martyna, to ciezki dzien mialas. W ogole juz tydzien zlecial? 😱 jak ten czas zasuwa... mam nadzieje, ze dobrze sie bawiliscie ☺
Ja tak zle sie czulam wlasnie jadac na mazury i z powrotem... ledwo wysiedzialam, tylko, ze droga chyba z 9h.. nigdy wiecej 😅 jeszcze prowadzili znajomi, wiec nie chcialam co chwile robic postojow, zeby nie robic im problemu 🙄
Szczerze, to mialabym ochote pojechac z moim chociaz na weekend do karpacza np, ale raczej nic z tego, kociaki beda z nami do konca roku, nie bedzie ich z kim zostawic 😔 no coz, trudno 🤷🏼♀️ -
Cześć dziewczyny, my wróciliśmy dzis z jeszcze słonecznej Grecji do 3 stopniowej Polski 🥶
Ja tam nie mam pretensji że ludzie nie ustępują w kolejkach bo w sumie ja też nigdy nie zwracałam uwagi czy czasem gdzieś nie stoi ktoś w ciąży + wychodzę z założenia że zawsze można poprosić o przepuszczenie 😁 lot do Grecji był dla mnie ciezki, więc faktycznie podchodziłam na początek kolejki i pytałam czy mogę wejść przed ze względu na swój stan i nikt mi nie odmówił 😊
Podbudowałam się też na tych wakacjach widząc jak wiele osób podróżuje z malutkimi dziećmi! 😮Martyna33 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Rosalie, No już minął tydzień, czas leci jak szalony. Niedługo rodzimy dziewczyny, haha!
A tą podróżą mnie nie strasz, bo 7 listopada wyruszamy do polski. W dwa dni 1600 km czyli calutkie dwa dni drogi. Ja w 30 tc i jeszcze nasz szczeniak z nami. Oj będzie wesoło….
Poświęcasz się dla kociaków 🧡 dawaj nam tu zdjęcie jak urosły!
Nulka, poproszę Cię o wpisanie na 4.10 usg serduszka młodego i na 7.10 wizytę 🧡Rosalie lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Kasienka22 wrote:Cześć dziewczyny, my wróciliśmy dzis z jeszcze słonecznej Grecji do 3 stopniowej Polski 🥶
Ja tam nie mam pretensji że ludzie nie ustępują w kolejkach bo w sumie ja też nigdy nie zwracałam uwagi czy czasem gdzieś nie stoi ktoś w ciąży + wychodzę z założenia że zawsze można poprosić o przepuszczenie 😁 lot do Grecji był dla mnie ciezki, więc faktycznie podchodziłam na początek kolejki i pytałam czy mogę wejść przed ze względu na swój stan i nikt mi nie odmówił 😊
Podbudowałam się też na tych wakacjach widząc jak wiele osób podróżuje z malutkimi dziećmi! 😮
Ja się jakoś tak nie czuje dobrze z proszeniem o przepuszczenie, tzn w Europie tak, natomiast w Egipcie No nie 😂
Ja zawsze przypuszczałam ciężarne jeśli widziałam ze takie są w kolejce ☺️
A co do podróży z małymi dziećmi- tez to zauważyłam! W naszym hotelu był nawet maluch około 3 tygodniowy, No nie więcej! Jeszcze taki skulony i bez szyjki, No maleństwo 🥺
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia