Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej, najważniejsze że wszystko jest pod kontrolą.

A ja zapomniałam jeszcze dopisać wcześniej, że to na policzku to jednak opryszczka, położna potwierdziła, też była zdziwiona że tylko na policzku wyszła 🤷🏻‍♀️ A ja rano i tak miałam już pewność, bo te pęcherzyki zrobiły się już duuuże i wygląda to paskudnie 😖🙈 Mam tylko nie dotykać żeby gdzieś nie roznieść, a jakby nie schodziła albo było gorzej to mam przedzwonić to mi przepisze coś na nią.

Eve, nulka_23 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Ves Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, wszystko ok, jak 2 dni wcześniej😉 Wiem już że mam łożysko na tylniej ścianie i maluch jest skierowany głową w dół. Morfologia dalej obniżona, ale zeszła mi z żelaza na 1x1 chociaż, swój pakiet leków nadal biorę już do końca...
    Kolejna wizyta 28.10, a przed nią czeka mnie ukochany przez wszystkich OGTT😁

Kasiekkk - miałam wykonany ten test diagnostycznie jakoś w marcu. Wypiłam go jak zalecają w ciągu 5 minut i pod koniec picia faktycznie było mniej przyjemnie ale do zniesienia. Pamiętam że bolał mnie brzuch po jakimś czasie - jakby jakąś rewolucję przechodził z fajerwerkami🤣 ale po jakimś czasie przeszło, więc dla mnie nie był on AŻ TAK straszny. Ale wiadomo każdy przechodzi to inaczej.

Eve trzymam kciuki za szyjkę ✊✊😅 oszczędzaj się kochana i dobrze że masz takiego męża 🥰obyście wytrwały razem jak najdłużej😉

Dip a nie możesz smarować policzka maścią z acyclowirem? W PL jest bez recepty. Ja mam niestety co roku opryszczkę na ustach i jak zapytałam lekarza co w razie wu stosować to polecił właśnie masc na zmienione miejsce - że jakoby nie szkodzi. A wiem, że nawet ciezarnym dają czasem dozylnie jak jest potrzeba, ale to już w innych schorzeniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 10:26

Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves powiedziała, że mogę posmarować, tylko ja się boje bo zawsze jak smarowałam to mi jeszcze gorzej się robiło i dłużej paprało 🙈 A jak niczego nie używam to szybko schodzi. Ogólnie to jak będzie gorzej to ma mi dać jakieś tabletki na to 🤷🏻‍♀️
    A i gratuluje udanej wizyty 😊

Za 20 min idę na następne pobranie krwi i wkońcu wracam do domu. Z 30 min temu miałam kryzys przez 5 min 😣 Otworzyłam już drzwi od auta i szykowałam się żeby pawia puścić, bo do środka bym nie doszła 🤭 Na szczęście przeszło 🙄

Ves lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki,zdecydowanie o nie prosimy,żebyśmy dotrwały do stycznia w dwupaku💪
    Dipp trzymaj się tam,ostatnia prosta przed Tobą.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, jak czytam co piszesz o poprzednich ciążach to sobie myślę że kobiety są bardzo niedoceniane :( tyle się starają, czasami latami, później miesiące walki o donoszenie ciąży a świat jeszcze zwyzywa od "madek" i "bąbelków'":(

Dip, w życiu bym nie pomyślała że to opryszczka, jeszcze w takim miejscu...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka oj dzisiaj już wygląda na opryszczkę 🙈 Zdjęcia nie będę już wrzucać bo ohydnie wygląda 😂😂

Ja już w domu jestem, znowu mi niedobrze a z drugiej strony zjadłabym coś 🤣🤣

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip no to jaja że to opryszczka. Teraz tak myślę że jeśli to ona to może jakoś maseczka pomogła jej się tam umieścić 🤷
    Caro ale macie przeboje, wszystko będzie dobrze, dawaj znać

relgh371eque54k9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer od czerwca nie miałam maseczki na twarzy, u nas nie nosi się nigdzie, więc to nie od tego. Od tygodnia został nawet zniesiony nakaz odstępu 1,5 m, wszystko wszędzie jest normalnie jak kiedyś 😅
    Nie mam pojęcia dlaczego akurat tam mi wyszła 🤷🏻‍♀️ Od jakiegoś tygodnia nic nie robiłam na twarzy, nawet makijażu nie miałam, bo mi się nie chciało 😂😂 Ale w googlach znalazłam, że może wyjść wszędzie na palcu, łokciu czy innym miejscu na ciele 🤭 Tylko poprostu najczęściej atakuje nos i usta, ewentualnie twarz.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Eve, jak czytam co piszesz o poprzednich ciążach to sobie myślę że kobiety są bardzo niedoceniane :( tyle się starają, czasami latami, później miesiące walki o donoszenie ciąży a świat jeszcze zwyzywa od "madek" i "bąbelków'":(

Dip, w życiu bym nie pomyślała że to opryszczka, jeszcze w takim miejscu...
    Ludzie lubią oceniać tak na prawdę nie znając zupełnie sytuacji konkretnej. Bo i kobiety mają wiele strat i ciążę są trudne do donoszenia, perypetii zdarza się bardzo dużo. A gadać,oceniać,wyzywać jest najłatwiej

Dip88, Alis96 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Ludzie lubią oceniać tak na prawdę nie znając zupełnie sytuacji konkretnej. Bo i kobiety mają wiele strat i ciążę są trudne do donoszenia, perypetii zdarza się bardzo dużo. A gadać,oceniać,wyzywać jest najłatwiej

Święte słowa, polać jej herbaty z cytrynką! <3 Ja od początku ciąży miałam dosłownie 1 miesiąc, kiedy się dobrze czułam, a tyle się już nasłuchałam o tym, że się nad sobą użalam, że mąż mnie zostawi, bo dom brudny, a ja zaniedbana, że nawet nie chcę tego liczyć. Mnóstwo ludzi ma po prostu nudno w życiu i sobie musi poszukać dodatkowych bodźców, a im pikantniejsza sprawa, tym lepiej 🤷

Eve lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na oddziale. Założyli ma Holtera na 24h. Po nim będą wiedzieć coś więcej. Mam nadzieję, że nic niepokojącego na nim nie wyjdzie 😓✊ Plus taki, że są odwiedziny. Warunkiem jest tylko posiadanie certyfikatu covidowego. Na szczęście Małż zaszczepiony.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk tragedia z tymi ludźmi 🤦🏼‍♀️ Mnie najbardziej dziwi to, że najbardziej lubią oceniać kobiety, mimo że nie jedna wie jak to jest. Mój zna szefa w pracy gdzie pracuje moja teściowa i wiecie co odwaliła ostatnio? Dziewczyna w 7 miesiącu z nią pracowała i kartony dźwigała, normalnie poprosiła moją teściową czy może się z nią zmieniać co jakiś czas, bo kręgosłup ją boli bardzo i momentami słabo jej się robiło, a ta do niej, że nie, bo ciąża to nie choroba 😡 Dziewczyna wkońcu nie wytrzymała i się aż popłakała, poszła do tego szefa, powiedziała co i jak i zaraz je zamienił i że mogła odrazu powiedzieć co i jak, (tu nie ma za bardzo przywilejów dla kobiet w ciąży) Teściowa mało co szału nie dostała i jeszcze kilka jakiś niefajnych tekstów do niej puściła 🤦🏼‍♀️ Później ten szef zadzwonił do mojego i opowiedział o tym, no i dorzucił że jeszcze raz taki numer i z pracą u niego może się pożegnać, żebyście widziały jaką awanturę mój jej zrobił za to, to aż niedowierzałam 🤭 A mi powiedział, że jak tylko coś na temat mojej ciąży powie nie tak albo to, że ciąża to nie choroba to w 3 sek pogoni ją i ma mu się na oczy nie pokazywać 🙈 Także ten, kobiety są różne, ona sama 4 dzieci urodziła, z jednym pół ciąży w szpitalu spędziła, a i tak wcześniaka urodziła, a nie potrafi drugiej kobiety zrozumieć. Zawsze mi mówi, że ona wszystkie ciąże jak 18-nastka przechodziła, zawsze dobrze się czuła i nic jej nie dolegało, poród to też nic takiego 🤦🏼‍♀️ Już w to uwierzę 😂😂😂
    Oczywiście, że ciąża to nie choroba, ale to nie znaczy że kobieta nie może się źle czuć czy mieć jakieś różne inne dolegliwości których nie widać. Ja to szału dostaje jak słyszę jakieś głupie teksty 😡

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro trzymam kciuki za dobry wynik. Tylko dziwi mnie, że musisz być z Holterem w szpitalu 🤨 W poprzedniej ciąży pamiętam kilku dziewczynom też zakładali na 24 godz czasem dłużej, ale były w domu i miały funkcjonować jak zawsze żeby wynik był wiarygodny, żadna w szpitalu nie musiała być. Chyba, że coś jeszcze może będą ci badać 🤷🏻‍♀️ Na pocieszenie powiem Ci, że u wszystkich wszystko kończyło się dobrze, a te różne kołatania serca i inne objawy przechodziły po porodzie, jedna tylko chyba jakieś tabletki na to brała w ciąży.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, trzymam kciuki, zebyscie dotrwaly w dwupaku do stycznia! Bardzo wspolczuje, ze musisz tyle nerwow miec w kazdej ciazy 🥺 ale dzielna jestes, wytrzymacie, musi byc dobrze! 😘

Dip, znowu bedziemy miec wizyte w ten sam dzien! 😃 wspolczuje opryszczki, mam nadzieje, ze szybko zejdzie! Ja na szczescie nigdy w zyciu tego dziadostwa nie mialam.
    A historia z tesciowa powalajaca. Ja mam wrazenie, ze takie starsze babki byly tak wlasnie w ciazach traktowane i dlatego teraz tez sie wyzywaja na ciezarnych, bo skad tyle jadu byloby w tych kobietach? Ja na szczescie tylko raz uslyszalam, ze ciaza to nie choroba, od jakiejs tam ciotki chlopaka, ktorej corka btw ma 2 adoptowanych dzieci, bo swoich miec nie moga, wiec tym bardziej nie powinna gadac pierdol. A wtedy mialam takie mdlosci, ze niemal nic nie jadlam od 2 tygodni i jeszcze mialam ochote zarzygac caly stol 🙄 no ale kobieta kobiecie... przykry standard niestety.
    Ja uwazam, ze ciaze przechodze na prawde lagodnie, jedyne co, to te mdlosci z poczatku, ale z drugiej strony, dzieki temu schudlam 5kg, wiec nie bede narzekac 😂 moze i porod bedzie łaskawy, byloby milo 😅

A ja bym chciala podrzucic jeden temat. O czym uwazacie, ze warto porozmawiac z partnerem? W czym go uswiadomic? To nasze pierwsze dziecko, on generalnie zajmuje sie teraz ciagle remontem mieszkania i auta, nie ma czasu, by zajmowac sie czytaniem o ciazy i dzieciach, chcialabym stworzyc sobie taka liste tematow, ktore moglabym mu wylozyc i wytlumaczyc, zeby mogl byc pozniej faktycznym wsparciem przy lorodzie czy po porodzie, a nie, zeby gadal trzy po trzy i tylko mnie denerwowal, wlasnie z braku wiedzy. Na pewno chce mu wytlumaczyc zjawisko babyblusa, zeby w razie W wiedzial co sie ze mna dzieje i wlasnie potrafik wesprzec chocby dobrym slowem. Co jeszcze? 😀 nie chce tez przesadzic, zeby mu nie rozsadzic glowy zbyt duza iloscia szczegolow 😅 mamy ustalone, ze bedzie ze mna w poczatkowej fazie porodu, na parte ma sie wynosic 😂

Eve lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Caro trzymam kciuki za dobry wynik. Tylko dziwi mnie, że musisz być z Holterem w szpitalu 🤨 W poprzedniej ciąży pamiętam kilku dziewczynom też zakładali na 24 godz czasem dłużej, ale były w domu i miały funkcjonować jak zawsze żeby wynik był wiarygodny, żadna w szpitalu nie musiała być. Chyba, że coś jeszcze może będą ci badać 🤷🏻‍♀️ Na pocieszenie powiem Ci, że u wszystkich wszystko kończyło się dobrze, a te różne kołatania serca i inne objawy przechodziły po porodzie, jedna tylko chyba jakieś tabletki na to brała w ciąży.

Właśnie ten kardiolog co mi wczoraj robił EKG mówił, żeby mógłby mi założyć normalnie Holtera, ale z tym co on widzi na EKG to i tak prędzej czy później kazałby mi iść do szpitala. Podejrzewam, że mogą robić jeszcze echo serca, jakieś badania krwi itp. Najważniejsze, żeby nic nie wpływało na Małego. Już napisałam do gina, że jestem na oddziale. W razie co. Chociaż wiem, że on dyżur na ginekologii ma niestety tylko w środy..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip szczęka mi opadła jak czytałam o Twojej teściowej 😱 co za baba nie z tej planety?

Rosalie, mój nie miał wcale styczności z noworodkami (swego czasu był opiekunem w harcerstwie, ale opiekował się chłopcami od ósmego roku życia i wiem że z takimi sobie radzi super 😂) więc też chętnie poczytam o czym z nim porozmawiać. Mam za sobą uświadomienie że nie cała 💩 zmieści się w pieluszce i coś może wylecieć 😂 żebyście widziały to przerażenie w oczach 😂😂 najlepsze że pezy tym była też moja młodsza siostra która miała taką samą mine jak mąż 😂😂

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego uświadomiłam, jak wygląda noworodek, że może mieć zniekształconą główkę, zapuchnięte oczka itp, żeby ogólnie się nie martwił i że w ciągu paru dni mu się poprawi, opowiedziałam mu o pozycjach w I fazie porodu i jak może przy tym pomagać, jak masować odcinek lędźwiowy kręgosłupa, żeby zmniejszało to ból, a nie było tylko dla zasady, został uświadomiony, że ma pilnować mnie, żebym oddychała podczas skurczów i nie zaciskała zębów, uprzedziłam, że można wymiotować z bólu. Opowiedziałam mu też o II fazie porodu o parciu spontanicznym i wydychaniu dziecka zamiast parcia, o porodzie do wody o pozycjach w II fazie porodu, uprzedziłam, że może się zdarzyć wpadka ze strony układu pokarmowego, pokazałam mu na zdjęciach, jak wygląda łożysko i pępowina, wytłumaczyłam co to połóg, baby blues, depresja poporodowa,, opowiedziałam o bolesności karmienia piersią a i zażyczyłam sobie szampana bezalkoholowego i ciasteczka zaraz po porodzie, bo mi się strasznie spodobało, jak Dip o tym pisała 😂 W teorii wydaje się być przygotowany :D Jeszcze przed nami wspólne pakowanie się do szpitala, żeby wiedział gdzie co jest w torbie, jak będę czegoś potrzebować w trakcie porodu, to żeby o to nie pytał i szukanie nie zajęło mu wieczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 13:56

Rosalie, Dip88, nulka_23, Papierowka lubią tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip ogólnie to ten kardiolog właśnie do mnie przyszedł, zlecił dodatkowe badania z krwi i powiedział, że jak znajdzie moment, bo urzęduje dzisiaj na sorze, to podejdzie do mnie i zrobi mi jeszcze echo serca. Więc może chce mieć wszystko kompleksowo.

A wiecie co jest najlepsze, że właśnie Mały tak zaczął fikać, że jestem pewna że to TO 💙

Eve trzymam kciuki za szyjkę i jak najdłużej w dwupaku ❤️❤️

Ponownie bardzo dziękuję Wam Dziewczyny za wszystkie kciuki i dobre słowa ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 14:20

Kasiekkk, Rosalie, Dip88, wariancja, Ves, nulka_23 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kasiekkk wlasnie o takie cos mi chodzilo, aczkolwiek podziwiam Twoje przygotowanie do tematu porodu! Ja czytalam o tym, ale po Twoim poscie stwierdzam, ze jednak za malo wiem 🙈

Ja juz po wizycie, mala pomachala nam raczka, natomiast opowiedzialam o tych twardnieniach, gin sprawdzila brzuch i nie podoba jej sie napiecie, mowi, ze jest za twardy. Mam ograniczac dotykanie (😭) i brac duphaston do kolejnej wizyty i zobaczymy co dalej.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, duphaston nic Ci na twardy brzuch nie pomoże !!!!!!!! Poczytaj badania, on nie jest efektywny, napewno nie sprawi ze brzuch Ci zmięknie, co za bzdury gada ten lekarz 😢 Nie bierz w ciemno czegoś co Ci nie pomoże, zapytaj lekarkę gdzie jest napisane że duphaston pomaga w jakikolwiek sposób na twardnienia… Jeszcze jakby magnez Ci przepisała to bym zrozumiała, ale duphaston? Jezuniu🙄

I bardzo fajne pytanie co do edukacji męża, ja chciałabym znaleźć jakiś artykuł o połogu, żeby mógł przeczytać. Co do instrukcji obsługi noworodka to będziemy się uczyć razem, ja znam trochę więcej teorii ale pokaże mu jak to wyglada już w praktyce

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ