W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro, jesteś naszą grupową wojowniczką! Trzymamy za Ciebie i Kruszynkę mocno kciuki! Wierze, że będzie dobrze, wizyta w szpitalu będzie krótka i tylko pro forma, żeby się upewnić czy jest ok dla waszego zdrowia! Trzymaj się cieplutko.
Ves, Dip, Rosalie- udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 07:02
-
nick nieaktualny
-
Trzymam mocno kciuki Caro! ✊✊ Oby szybko okazało się że jednak jesteś zdrowa lub żeby to było coś niegroźnego dla Was obojga, jeśli już coś znajdą... Ważna jesteś zarówno Ty jak i Twój mały wojownik którego nosisz pod serduszkiem! Oby skończyli się tylko na strachu! Szybkiej diagnostyki!! Postaraj się nie myśleć o tym za dużo, bo człowiek sam się niekiedy też nakręca i zabrnie za daleko ze złymi myślami... Czekaj na fakty kochana! Tule mocno!
Dip, Rosalie powodzenia na wizytach 😉✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 08:10
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
nick nieaktualny
-
Caro , walcz 💪 musi być dobrze, mam nadzieję, że w szpitalu nie wykażą nic tylko powiedzą, że to normalne w ciąży.
Trzymam kciuki za wizyty 😘
Ja dzisiaj nie spałam cala noc, nie mialam jaknl oddychać cały nos zatkany. Dzisiaj boli mnie tez mega gardło. Rosalie u Ciebie ile to trwało ? -
nick nieaktualnyAlis, współczuję nieprzespanej nocy! Może uda Ci się w ciągu dnia zdrzemnąć 😊 Ja ostatnio znowu śpię bez przerwy, jak w pierwszym trymestrze, z tym że dosyć niespokojnie, często się budzę.
Tak, tak to już 3 trymestr, z tym że ja mam to zalecenie, że usg ma być w 28+ coś, z tego co czytałam to standardowo robi się po skończonym 30, więc u mnie troszkę wcześniej będzie.
Eve, zapomniałam wczoraj, ale uważaj z tą swoją szyjką, w poprzednich ciążach miałaś z nią duże problemy, czy odpoczynek wystarczał? -
Caro trzymam kciuki z całych sił ✊✊ Musi być dobrze !!!!
Ja właśnie jestem po wypiciu glukozy 😖😖 Teraz czekam na wizytę, dziś bez usg, więc nic wielkiego 😅
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊😊Eve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Caro, trzymam bardzo mocno kciuki za Was! Musi byc dobrze! Oby szybko zlecialo i wszystkie wyniki byly prawidlowe.
Dip, Ves, kciuki ✊✊✊😉
Alis, u mnie dzis 11 dzien, ale od 2-3 dni to juz tylko kaszel, ale te 7 dni byl dramat. Bierz jakas teleporade, niech Ci cos poprzepisuja, mi 2 lekarki zalecaly nasivin, 3 odradzala, ale juz mialam kupione i psikalam, nie bede kupowac pierdyliarda lekow, nienormalni sa ci lekarze 🙄
U mnie wizyta na 13:20, wiec szybkie ogarniecie, sniadanie, pociag i wizyta 😊 -
Kasiekkk, może Dip nie jestem, ale miałam robioną krzywą na początku drugiego trymestru. Da się przeżyć. Polecam jeśli dasz radę wypić roztwór jak najszybciej, proszą żeby to zrobić w ciągu 5 minut. Zabierz ze sobą coś do jedzenia po badaniu. Pamiętam, że pierwotną wizytę miałam dość późno, ok godz. 10 i poki wyszłam i znalazłam sklep to zrobiło już mi się słabo. Najgorsze jest to, że długo trwa, przygotuj sobie jakieś fajne podcasty, coś do słuchania, bo ja np. nie dałam rady czytać 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 09:15
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk, w pierwszej ciąży sytuacja była na tyle poważna i wyszła na USG III trymestru,że jechałam w biegu do szpitala i tylko szef prowadzącej moja ciążę ginekolog podjął się szwu w 30 tc gdzie groziło przebiciem worka i porodem,ale udało się i na lekach i oszczędzajac się odnosiłam do 37+4. Nie zdążyli mi zdjąć szwu więc rozerwał szyjkę cała , była szyta tam ostro po porodzie. Na pewno jest już osłabiona przez to i z natury też widać że to moja przypadłość.
W drugiej ciąży nie miałam szwu,ale chodziłam 1,5 miesiąca z rozwarciem a urodziłam równo 40+0 mimo że młody był duży i ciężki, bez leków.
Naczytałam się w nocy,mimo,że znam temat, mam nadzieję,że za 2 tygodnie okaże się że się nie skróciła, ale wiem że już do końca będę drżała. Spyt też o sterydy na płuca dla małej czy nie warto żebym wzięła, przy pierwszej ciąży miałam i byłam spokojniejsza że w razie W płuca mają szansę być szybciej rozwinięte
Noo i oby do stycznia tak na prawdę, a ogólnie do 36 tc. Mąż mój się przejął mimo,że co ciąża to podobny problem więc myślę,że część rzeczy weźmie na siebie,a ja nie będę leżała bo mi psychika wywiadzie,ale na pewno zwolnię znacznie i będę uważała.
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekkk teraz wypiłam na raz, ostatnio się męczyłam, ale czuje się normalnie, wcześniej gorzej zniosłam, ale obstawiam że to przez mdłości 😅 Jedyne co to jak pomyśle teraz o tym smaku to trochę rośnie w buzi 🤢🤣🤣
A ja już po wizycie, wszystko ok, posłuchaliśmy serduszka, położnej udało się przez brzuch wyczuć jak mały jest ułożony i akurat ładnie leżał główką w dół 🙃 Dostała klika kopniaków chyba za to macanie 😂
Pozatym dostałam skierowanie na kilka badań w 27 tc w tym na przeciwciała z krwi.
Od teraz wizyty co 3 tyg już, także Nulka możesz mi kolejną wpisać na 21 października 🙂Kasiekkk, Eve, Papierowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapierówka, dziękuję za odpowiedź ❤️ Właśnie plan jest taki, żeby zatkać nos i wypić jak najszybciej, zobaczymy 🤢
Eve, matko, brzmi to wszystko ekstremalnie! Dużo siły psychicznej dla Was i niech Klara tam grzecznie siedzi ❤️ A i myślę, że naprawdę warto w Twoim przypadku porozmawiać o wsparciu dla płucek, jakby się na kolejnej wizycie okazało, że szyjka nadal się skraca. Trzymam mocno kciuki, żeby jednak ładnie się wydłużyła!Eve lubi tę wiadomość