W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Dokładnie tak 😄 Ja się za bardzo nakręciłam. Teraz już to wiem. A potem nie mogłam skończyć karmić 😄 I chciałabym, żeby teraz też się udało, ale podejdę tego na spokojnie. Boże ile ja nerwów straciłam w szpitalu.. i jak się zapierałam, żeby pójść do pielęgniarek po mleko.. głupie to było 🤦😄
Ja obecnie jestem bardziej nastawiona na karmienie mlekiem modyfikowanym, bo jakoś karmienie piersią mnie odtrąca.
Ale rozmawiałam z koleżanką i mówiła że miała tak samo a jak coreczka się urodziła to zmieniła zdanie i karmiła piersią 😁
Na pewno nie chce karmić tylko piersią bo chce mieć swobodę zostawienia małej z tatą gdy będę potrzebować gdzieś wyjść 😊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Caro wrote:Trzymam mocno za Was kciuki!!! ✊❤️ to kiedy będziesz mieć wyniki badań? Pewnie sprawdzają czy nie ma jakiejś infekcji czy coś?
Tak, niby nic nie powinno być bo tydz temu jak wykrył że z 4cm się do 3 skróciła to mi dał na zaś globulki.
Za max 10 dni powinny być -
Kasieńka, ja bym chciała KP ale tak na spokojnie. Jak się nie uda to się nie uda, ale postaram się żeby się udało. Także butelki wybieram które potencjalnie będą ok z KP, No bo to lepiej żeby dziecko z takiej trudniejszej umiało ssać, tak mi się wydaje. Łatwiejszą zawsze będzie można dokupić jak z KP nie wyjdzie 👍
Tak jak mówisz, najważniejsze żeby dziecko nie było głodne ☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja się strasznie uparłam na kp. Miałam początkowo trudności bo syn nie miał odruchu ssania po cc. Siedziałam i męczyłam się, była w szpitalu taka Polozna z wieloletnim stażem i ona pomógł mi przystawić dziecko. Znachorka normalnie 😊 po wyjściu ze szpitala mały miał nasilenie żółtaczki i nie chciał jesc i próbowałam mm. Akurat przyszła polozna i rozbudziła trochę dziecko i zaczęło jesc moje odciągnięte mleko, dostałam opieprz, ze dałam mm🤣
Miałam po drodze wiele trudności i chwil zwątpienia aż po 3 mcach to polubiłam. Jak się sam odstawił po 13 mcach to nawet za tym tęskniłam i przeklinałam, ze muszę wstawać i mleko robić 😄
Tym razem tez będę walczyć o kp ale więcej pozwolę sobie na swobodę np. Wypije drinka a dziecku dam odciągnięte wcześniej mleko.
Nie jestem za laktoterrorem, ważne żeby dziecko było najedzone ! Chociaż jestem z team kp.Martyna33 lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Papierowka wrote:Nulka_23, myśle, ze wynik po godzinie i po dwóch jest w normie- ja miałam 137 i 126, ale bazową miałam 79 i wyniki miałam omówione jako w normie. Kiedy masz lekarza? Nie martw się na zapas.
-
Ariadne trzymam kciuki, żeby się udało ✊✊🙂
Nulka - niezłe wyniki 😉
Ja chciałam się dostać do szkoły rodzenia, ale przyjmują dopiero od 24 tygodnia w tej co chcę... A chciałam mieć już to z głowy...
Czy Wy macie możliwość zabrania partnera tam? U mnie niby kilka razy może być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 14:11
Ariadne002 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ves - ja właśnie czekam na telefon bo babeczka ze szkoły rodzenia ma do mnie oddzwonić dziś 🙂 od znajomych dowiedziałam się ze jest możliwość żeby partner uczestniczył w zajęciach (nie wiem czy we wszystkich) odpłatnie 😊
Mój mąż dużo czasu spędza na budowie więc uznaliśmy że razem pójdziemy tylko na niektóre zajęcia juz typowo z zajmowania się niemowlakiem 😊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Adriane to koniecznie daj znać co i jak 🥰 Dobrze, że gin już wcześniej coś zareagował. Teraz oby udało się założyć pessar i potem już na spokojnie z górki 🙂
Caly czas krążyło mi po głowie, że muszę w końcu umowic się do fizjo uro-gin i dzisiaj mój kręgosłup mi o tym przypomniał 🤦 Niestety pierwszy wolny termin to 2 listopad. To będzie 22+0. Jakoś zleci 😄początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Nulka wynik na czczo jest praktycznie na granicy normy (jest do 92) kwestia jak to gin potraktuje czy przymknie oko czy uzna że przekroczony i orzeknie cukrzycę.
Ariadne trzymam kciuki za szyjkę, ja też jestem team skracająca szyjka, ale zobaczymy jak ona się zachowa i co to z nią dalej będzie. Ten pessar to zakładają normalnie w szpitalu jak szew? Ja miałam w pierwszej ciąży szew i tak się zastanawiam jak to jest z pessarem. Teraz nie rozmawiałam jeszcze co ewentualnie jeśli będzie trzeba, na wizycie będziemy dyskutowały z gin.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve, właśnie tego się boję... Moja gin nawet jak delikatnie mi spadło żelazo to mi leki przypisała już mi dodała komentarz do badań że wymagają konsultacji... Ale takie przekroczenie to będę mogła chyba zwykła dietą ograniczająca cukry zbić. Przyznaje że na prawde mnie ostatnio do słodkiego ciągnęło i nawet herbate słodziła mimo że nigdy tego nie robiłam.
-
Nulka, napewno przy takim wyniku nie będziesz musiała kłuć insuliny, ale dietę cukrzycową pewnie przestrzegać już tak.. aczkolwiek moim zdaniem to wynik przewyższony na tyle mało, ze nie powinna być stwierdzona cukrzyca. Niektórzy lekarze strasznie się czepiają
Aż się boje swojej krzywej, w czwartek zgadzam lekarkę kiedy mam robić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Gadałam ze znajomą położną to stwierdziła że to nie jest jeszcze wynik patologiczny... Tak wiem, bardzo przeżywam ale bałam się tego badania i właśnie cukrzycy. Moim marzeniem jest poród naturalny. Wiem że może nie wyjść tak jak chce ale muszę się z tymi cukrami ogarnąć 🙈
-
nulka_23 wrote:Eve, właśnie tego się boję... Moja gin nawet jak delikatnie mi spadło żelazo to mi leki przypisała już mi dodała komentarz do badań że wymagają konsultacji... Ale takie przekroczenie to będę mogła chyba zwykła dietą ograniczająca cukry zbić. Przyznaje że na prawde mnie ostatnio do słodkiego ciągnęło i nawet herbate słodziła mimo że nigdy tego nie robiłam.
Nulka ja miałam na czczo 93, reszta pomiarów dobrze. I mam wpisana cukrzycę ciążowa, byłam u diabetologa, mierze cukry 4 razy dziennie i stosuje zwykła diete. O ile na początku bardzo się pilnowałam teraz zjem i makaron zwykły i ryż biały i pieczywo biało nawet, ciastkiem też zgrzesze. Myślę,że to po prostu wymagać będzie jakiejś kontroli a Ty sama wyczujesz co powoduje że cukry rano będą poniżej 90. Mnie się przez 13 tygodni zdarzyło że rano miałam 3 razy cukier 91 i raz po godzinie 140 czyli górna normę po jedzeniu w McDonald's. Sam ketchup bardzo podnosi, już jak go nie ma to jest ok haha
Także głowa do góry, to nie jest patologia, to jest sygnał że należy się obserwować,bo może pojawić się problem wraz z zaawansowaniem ciąży.nulka_23 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Oo Alis ❤️ pocieszyłaś ❤️
A czy któraś z Was decyduje się świadomie z rezygnacji ze szkoły rodzenia? Powiem Wam szczerze że jakoś nie czuje potrzeby pójścia tam. Poród poniekąd mnie przeraża a z drugiej strony przez tyle lat kobiety rodziły bez wcześniejszego przygotowania i dawały radę. Czytam obecnie książkę gdzie położna twierdzi że kobieta powinna postawić na naturalność i jej organizm sam poprowadzi ją przez poród. Z drugiej strony to może być fajne przeżycie... Tylko jakoś nie czuje żeby było dla mnie 🤔 -
Nulka, ja rezygnuje i myślałam ze jestem jedyna haha. Czytam książki, oglądam video, przechodzę kurs przygotowujący do porodu. Ale na szkole rodzenia nie będę chodzić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia