W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Nulka nic się nie złoży, mój szaleje w tym i różne wygibasy wyczynia i jest ok 😅
Rosalie ja tej małej nie miałam, ale znalazłam na yt taki filmik i pod koniec widać porównanie jak większe dziecko w tym potrafi się zmieścić, więc do roczku powinno być ok.
https://youtu.be/gdD2W4vZ6NAnulka_23, Rosalie lubią tę wiadomość
-
Faktycznie, widzialam juz ten filmik, ale na to wieksze dziecko nie zwrocilam uwagi 😅 musze to przemyslec, moze faktycznie mniejsza nam wystarczy. A mialas ta podporke dla maluszka? To w ogole sie do czegos nadaje, czy raczej odradzane, jak rozne materialowe/gabkowe dziadostwa? Kojarzysz cos? 😉
-
Rosalie kupowałam coś takiego, takie plastikowe, bo te inne to zbieracze bakterii i za każdym razem przy starszaku jak i przy małym użyłam może max z 5 razy na samym początku. Później kąpałam bez tego, bo wygodniej. Myśle, że jak ktoś nie czuje się pewnie na samym początku to można tylko i wyłącznie po to kupić, bo wygodne to to nie jest 😅
Eve właśnie zerknęłam i my mieliśmy wczoraj, przegapiłam naszą studniówkę 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 07:35
Eve lubi tę wiadomość
-
Alis, a to niestety na Ukrainie zamówiłam 🙈 Zapraszam do nas na zakupy 😁
Nulka, ja tez już bym chciała być przynajmniej 37tc i tulić donoszonego bobasa 🥲 a tu jeszcze tyyyle czasu
Co do wanienki, ja tez mam dylemat.. mamy w domu wannę, wiec dużej nie potrzebuje napewno.. może kupić taką najtańszą z ikei? Sama nie wiem. Z drugiej strony skoro będę musiała ją przewieźć z PL to by sie składana przydała..
Wiecie co, nie wiem jak u was jest, ale u mnie noce coraz cięższe… coraz bardziej przeszkadza brzuch, coraz ciężej się wygodnie ułożyć i w nocy łupie mnie w krzyżu 😔 ehh, to chyba ten moment ze wygodne spanie odchodzi w niepamięć25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Hej
U nas dziś 100dniowka
Martyna33 polecam poduszkę ciazowa U Pomaga z brzuchem i na ból pleców, a testowana od kilku tyg przy reżimie łóżkowym
My wanienke tak jak przy starszym kupimy zwykła z IKEA, sprawdza się idealnie a później mamy wannęEve, Ves lubią tę wiadomość
-
To ja tez się pożale… mimo ze mój brzuch to „wzdęcie” już mi się ciężko śpi. Już dawno mam poduszkę ciążowa i jest trochę lepiej ale szału nie ma. Uwielbiałam spać na brzuchu ale teraz to jest niemożliwe. Najlepiej lezy mi się na plecach. Nie wiem czy to normalne ale jak leżę na lewym lub prawym boku to po 20 min straszne mnie coś uciska pod lewym żebrem, jakby flaki mi się przesunęły ale to przecież nie ten etap 🙈 czy to wszystko jest normalne? Ja nie wiem co będzie dalej jak brzuch będzie gigantem02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Z tym spaniem to u mnie też jest ciężko,ale nie tyle że nie mogę się ułożyć,bo mam poduszkę ciążowa ta długa taka i ona sprawdza się super. Ale mój średniak zaczął namiętnie przychodzić o 2-3 w nocy do nas i wtedy on przejmuje poduszkę ciążowa 😉 i rozpycha się niesamowicie jak to dziecko. Nie mam sumienia go wyrzucać,dam mu jeszcze chwilę, widocznie potrzebuje tej bliskości.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Spoko dziewczyny, ja poza ciazowymi dolegliwosciami ze spaniem, to dodatkowo musze wstawac nawet po 10 razy w nocy do karmiacej i wiecznie srajacej kotki... dzisiaj juz apogeum, spalam moze z 5 godzin i to wlasnie takimi cyklami 20-30 minut 😩 takze nie wiem jak sie nazywam nawet 😭
-
Maciejka ja też zawsze spałam na brzuchu, mega za tym tęsknię - nie wiedziałam że kiedyś będę aż tak 😂
Teraz tez mi wygodniej na plecach spać zasypiam na lewym boku a budze sie na plecach , bo tak mi wygodniej 😊
U mnie dzisiaj równa połowa 😍😍🥳Eve, Ves, nulka_23, Caro, Kasiekkk, Rosalie lubią tę wiadomość
-
Ja się niby budzę co chwilę w nocy ale nie mam dużych problemów z zaśnięciem więc sobie radzę. Fakt że rano budzi mnie mąż i koniec snu dla mnie ale jakoś sobie radze z poduszką sypiam tylko jak mnie zaczyna ciągnąć od pośladka w dół nogi (na codzień używam nogi męża 😂). Rosalie, biedna jesteś a te małe kotki wracają z Tobą do mieszkania czy zostają z Twoimi rodzicami?
Kurcze, to może lepiej kupić najzwyklejszą wanienkę i nie marnować funduszy... -
Alis96 wrote:Maciejka ja też zawsze spałam na brzuchu, mega za tym tęsknię - nie wiedziałam że kiedyś będę aż tak 😂
Teraz tez mi wygodniej na plecach spać zasypiam na lewym boku a budze sie na plecach , bo tak mi wygodniej 😊
U mnie dzisiaj równa połowa 😍😍🥳
Marze o tym żeby znowu polozyc się na brzuchu i tak zasnąć 🙈
Nulka my mamy najzwyklejsza wanienkę po znajomych a co później to nie wiem bo mamy prysznic02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Dip śliczne zdjęcia 🤩 piękny dzidziuś 😊
Martyna boski ten komplecik - zdecydowanie kobiecy - taki nie ciążowy 😁 a wanienka w twoim wypadku jak się będziesz przemieszczać, to faktycznie składana wydaje się być dobrym pomysłem, żeby 2x nie kupować.
Dziewczyny współczuję problemów ze spaniem😟
To ja jestem chyba jakaś inna😅 śpię jeszcze bez poduszki ciążowej i mi wygodnie, jedynie budzę się 2-3x to toalety.
Wanienkę kupiłam zwykłą ze stojakiem chyba za 120. Wszyscy znajomi polecali stojak,wiec się nie zastanawiałam długo😊
też czytałam o myciu w umywalce i może nawet bym tak robiła, ale na obecnym mieszkaniu mam za małą 😏 także może na nowym 😁 a potem wanna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 09:51
Dip88, Martyna33 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Dziewczyny u mnie noce to też masakra 🙈 W każdej ciąży w okolicach 3 trymestru zaczyna się bezsenność ciążowa 🤦🏼♀️ Podobno organizm się przestawia i przygotowuje do pobudek, czy to prawda, nie wiem, tak słyszałam 😂😂 Aktualnie ciężko mi usnąć, chodzę spać między 24 a 2 🙄 Wczoraj przed 1 usnęłam dopiero, mój kupił jakiś termometr, nie wiedział że tam jest budzik też, do tego był włączony i przed 3 zaczął dzwonić i tak z 4 razy co kilka minut, aż się wkurzył i wyjął baterie 😂😂 No spoko, usnęłam i potem mały o 4,5,6:30 przez sen mnie mnie wołał i co chwile pobudka i tylko patrzyłam w kamerkę czy muszę wstawać, na szczęście nie musiałam. Chyba coś mu się śni albo jakiś nowy etap przechodzi, bo od kilku dni co noc tak ma 🤦🏼♀️ Czasem już nad ranem biorę go do nas żeby dospać spokojnie, także czasami aż się boję jak to będzie po porodzie, bo taty w nocy nie chce, tylko mama i koniec kropka 🙈
-
Jeszcze co do wanienki, ja mam po małym najzwyklejszą ze stojakiem, z miejscem fakt tragedia, ale na początek użyje, bo nie powiem, ale kręgosłup trochę na początku daje popalić, chociaż też można na upartego na stole sobie postawić 😅 Ale, że mam to wykorzystam ją już 🤷🏻♀️ A pewnie jak zacznie siadać to też wymienię na tą składaną Stokke i będę stawiać dwie pod prysznicem żeby dwójkę za jednym zamachem wykąpać 😅
-
nick nieaktualnyAlis, Maciejka, póki Wam wygodnie na plecach, to śpijcie na plecach, serio. Niedługo i to się skończy 😩
Martyna, ja od jakichś dwóch tygodni tak właśnie "śpię". O 4 budzi mnie już ból kręgosłupa i muszę wstać, pokręcić się, porozciągać, trochę jogi i około 7 kładę się jeszcze spać, a właśnie obawiam się, że będzie jeszcze gorzej 😟 -
Co do wanienki z IKEA - miałam, bardzo fajna, ale po trzech miesiącach mniej więcej musiałam wymienić na większą, bo mi się Młoda na długość nie mieściła. Mała jest wg mnie.
Współczuję nocek:( Ja przesypiam raczej całą noc, oprócz standardowych pobudek na siku/maaaamo!/euthyrox/chrapanie starego. Chociaż dzisiaj już poducha wjechała chyba na stałe, bo spanko na brzuchu się skończyło...
Ale fizycznie w tej ciąży jest taka lipa... W pierwszej po tym jak skończyły się dolegliwości I trymestru mogłam góry przenosić, a teraz brzuch boli, ledwo dźwigam się z podłogi, ogólnopojęta niemoc i brak sił witalnych. A gdzie tam do 9 miesiąca ;/
Ehh damy radę, to jest etap przejściowy i trzeba to jakoś przetrwaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 11:15