W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Martyna czyli planujesz w Pl się zaszczepić jak dobrze rozumiem? A u siebie nie masz możliwości np po powrocie z Pl? Bo ja chce w NL, tu sprawniej to idzie jakoś i przed samym wyjazdem do Pl wezmę pierwszą dawkę, a akurat jak wrócę to będę mieć drugą. U mnie robią w odstępie 32 dni, w Pl widzę że 21 dni 🤷🏻♀️
No właśnie jest 21 dni odstępu niby, wiec z uwagi na kwarantannę zalapalabym się może na styk… a może i nie, zależy ile się czeka na szczepienie🤷🏼♀️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nulka_23 wrote:Ja może nawet nie tyle covida się boję i tego że zachoruje ale bardziej tego że jak zachoruje i urodzę to mi mogą maleństwo zabrać
W NL dzieci nie rozdzielają z matką, gdy jest chora, bo jest nakaz wtedy KP i przekazuje przeciwciała, tak już w tamtym roku robili, zrobili dużo badań w tym kierunku i to działa 😉Eve lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Tak, w Polsce mam zamiar się zaszczepić, bo mieszkam na Ukrainie i tu szczepienia są jeszcze w wielkie dupieeee😅 Jak dojdzie moja kolej to dziecko już pójdzie do przedszkola 🤣
No właśnie jest 21 dni odstępu niby, wiec z uwagi na kwarantannę zalapalabym się może na styk… a może i nie, zależy ile się czeka na szczepienie🤷🏼♀️ -
Dip88 wrote:Teraz w Pl jest podobno dużo punktów gdzie bez umawiania się wchodzisz i szczepisz, więc myśle, że z tym nie powinno być problemu i zdążysz. Zrób sobie wcześniej rozeznanie co, gdzie i jak 😉 Teraz od lipca chyba nawet jest, że w dowolnym punkcie możesz, nawet jak gdzieś na wakacjach jesteś.
Ooo, dzięki za info w trakcie mojej kwarantanny zrobię rozeznanie 😅😅
Boje się covida w ciąży, u nas 4 kobiety zmarły przy porodzie mając covida25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nulka_23 wrote:Martyna a nie myślałaś żeby zrobić test po przyjeździe do Polski? Niby będziesz musiała zapłacić ale skrócisz kwarantanne i bez problemu zaszczepisz się dwiema dawkami
No właśnie obowiązkowa kwarantanna 7 dni i dopiero potem można zrobić test, co daje mi - 3 dni w razie zrobienia testu 🤷🏼♀️ Mnie to w ogóle nie ratuje niestety i uważam ze już te 3 dni jakoś dam radę wysiedzieć..
Przyszła połowa moich wyników i powiem wam ze w szoku jestem ze wszystko mam w normie, biorąc pod uwagę jak wyglada teraz mój jadłospis 😂 z takich rzeczy co byłam przekonana, ze będzie źle:
Hemoglobina 130 (norma do 140), glukoza 4,2 (norma do 6,1) , tsh 1,6
Czyli mogę dalej żywić sie colą i almette 😂😂Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:No właśnie obowiązkowa kwarantanna 7 dni i dopiero potem można zrobić test, co daje mi - 3 dni w razie zrobienia testu 🤷🏼♀️ Mnie to w ogóle nie ratuje niestety i uważam ze już te 3 dni jakoś dam radę wysiedzieć..
Przyszła połowa moich wyników i powiem wam ze w szoku jestem ze wszystko mam w normie, biorąc pod uwagę jak wyglada teraz mój jadłospis 😂 z takich rzeczy co byłam przekonana, ze będzie źle:
Czyli mogę dalej żywić sie colą i almette 😂😂
Bardzo ładne wyniki! A jak u Ciebie z mdłościami? Widziałam, że wczoraj miałaś dobry dzień, czy dzisiaj jest podobnie? Może już w końcu zacznie Ci przechodzić? -
Kasiekkk wrote:Bardzo ładne wyniki! A jak u Ciebie z mdłościami? Widziałam, że wczoraj miałaś dobry dzień, czy dzisiaj jest podobnie? Może już w końcu zacznie Ci przechodzić?
Dziś znowu były wymioty Także czasem się zdarzy jakiś ekstra dzien, ale raczej narazie mi nie odpuszczają 😭 Czekam bardzo na lepsze dni 🙏🏼
Smieje się ze może cola lub lays zielona cebulka tak ładnie podnoszą hemoglobinę 😂Kasiekkk, Eve lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Dziś znowu były wymioty Także czasem się zdarzy jakiś ekstra dzien, ale raczej narazie mi nie odpuszczają 😭 Czekam bardzo na lepsze dni 🙏🏼
Smieje się ze może cola lub lays zielona cebulka tak ładnie podnoszą hemoglobinę 😂
Może to właśnie o to chodzi 😂 Bo ja pilnuję, żeby się zdrowo i regularnie odżywiać, a moje wyniki bardzo się posypały teraz na początku ciąży. -
Martyna33 wrote:Dziś znowu były wymioty Także czasem się zdarzy jakiś ekstra dzien, ale raczej narazie mi nie odpuszczają 😭 Czekam bardzo na lepsze dni 🙏🏼
Smieje się ze może cola lub lays zielona cebulka tak ładnie podnoszą hemoglobinę 😂 -
Kasiekkk wrote:Może to właśnie o to chodzi 😂 Bo ja pilnuję, żeby się zdrowo i regularnie odżywiać, a moje wyniki bardzo się posypały teraz na początku ciąży.
Nie mam pojęcia o co tu chodzi Napewno nie jesteś sama, bo wiele kobiet w ciąży ma jednak gorsze te wyniki
Ale jestem wdzięczna mojemu organizmowi, ze mimo wymiotów daje radę 🙏🏼25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
maciejka wrote:Wiem widziałam właśnie ze my w tym samym czasie zaszlysmy 🙈 widziałam jak wstawilas test miałaś takie piękne kreski😍 pokrywa Ci się tydzień usg z om?
Laski zazdro! Ja dopiero idę 19.07 s jesteśmy na podobnym etapie 😍8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Też myślałam że mam ładne wyniki a dr się nie podobają... Albo chce ze mną pogadać 🤔
Ja co prawda mdłości mam mało, wymiotów wcale ale mam odrzut od części jedzenia. Kiedyś uwielbiałam pomidorki koktajlowe teraz nie mogę na nie patrzeć. Ogólnie jestem fanką tego co kwaśne... Albo pieczywo - zawsze jadłam ciemne albo chrupkie teraz mnie odrzuca i wole nie zjeść nic -
Martyna33 wrote:No właśnie obowiązkowa kwarantanna 7 dni i dopiero potem można zrobić test, co daje mi - 3 dni w razie zrobienia testu 🤷🏼♀️ Mnie to w ogóle nie ratuje niestety i uważam ze już te 3 dni jakoś dam radę wysiedzieć..
Czyli mogę dalej żywić sie colą i almette 😂😂 -
nick nieaktualnyTeż właśnie słyszałam o tym, że dopiero po 7 dniach 10-dniowej kwarantanny można zrobić test. Dla mnie ten przepis jest... ekhm, debilny, no ale cóż 🤷🏼♀️
Nulka, to Ty masz w normie i się nie podobają, a moje nie mieszczą się w normach i lekarz mówi, że nie jest jeszcze tak źle 😂
Martyna, no dokładnie. Jakbyś miała mieć jeszcze anemię lub objawy niedoczynności tarczycy przy tych wymiotach, to nie wiem, jakbyś żyła.
Może natura tak to ustawia, że jedna ma nudności i wymioty i to ją męczy, ale reszta ok, a inna - np. taka ja, nie ma praktycznie w ogóle mdłości, ale ma anemię i niedoczynność tarczycy i i tak jest cieniem człowieka Ja to od paru dni czuję, że nawet telefonu nie mam siły utrzymać w ręku i znowu śpię po 12-13 godzin. Tak żeby nikomu nie było za dobrze, ani zbyt źle 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 16:48
-
nick nieaktualnyDziewczyny współczuję wam tych dolegliwości ☹️
Martyna a jak Ty dajesz radę z żoladkiem przy tych wymiotach? Ja mam wrażenie, że by mnie tam wypaliło od środka ☹️
Ja na następną wizytę muszę zrobić badania krwi i moczu. Następna wizyta za 3 tygodnie. ☺️Teraz jeszcze muszę zrobić USG piersi 🙂
A co do wagi to mnie dziś położna pytała o co chodzi z moją wagą, bo ważę mniej niż poprzednie 2 razy. Tylko że tamte wizyty były po południu a teraz rano. A na pierwszej wizycie to ja byłam świeżo po obiedzie 🤣 także trochę tak im źle i tak niedobrze.
-
Iskra444 wrote:Caro ja Cię tu śledzę!
Twoja córka jest od mojej Iskierki 2mies starsza, a Ty w 5tygodniu….
Marzę by Cię naśladować 😂😍
A tak serio to jakby mi lekarz kazał leżeć i powiedział ze to pomoże to pewnie bym tylko na siku wstawała 😅
To ja trzymam bardzo mocno kciuki i przesyłam moc wirusówpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Belie, jakoś daje radę, w sumie nie wiem jak… Jem co mogę, bo jak nie jem to skręca mi żołądek…
Idziemy dziś na imprezę urodzinową i boje się żeby nie było pytań czemu mi się przytyło 😕 Uważam ze kulturalni ludzie nie powinni drążyć tematu, ale No zobaczymy… znajomi to jednak znajomi. Będę utrzymywać ze za dużo żre 😂
Ja z tych co przed ciąża brzuch miały wklęsły:
Eve, Rosalie, Belie, Caro, Dip88, wariancja, Ariadne002 lubią tę wiadomość
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia