W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rosalie, ja nie wiem jakie masz BMI, że tak Ci dogryzła Ale tez otyłość w ciąży wiąże się z pewnymi ryzykami i może ona się martwi po prostu? Wiem ze dziewczyny które startowały z wysokim BMI chudły w ciąży, ponieważ nawet wtedy należy być na diecie. Przy otyłości to chyba max 6 kg przez cała ciąże można przytyć.
Tak jak mówię, nie wiem na ile u Ciebie jest trudna sytuacja, ale może ta doktor chciała Cię jakoś naprowadzić na wizytę u dietetyka czy coś ?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Rosalie wrote:Tak samo chcialam sie poradzic o wybor badania genetycznego sanco czy nifty, to ona, ze tego nie zrobie w luxmedzie, wiec mam sie dowiadywac gdzie indziej przeciez lekarzem jest, wiedze musi posiadac, jaki to wiec problem, zeby mi cos powiedziec na ten temat? Chore to dla mnie
-
Belie wrote:Nie wiem 😅 na pewno widziałam jak bije.
Mi przez pół badania łzy leciały☺️ Tylko kodowałam to jak mówiła po kolei że dobrze 😅
Axon, trzymam kciuki żeby było dobrze :* początek ciąży jest chyba najbardziej stresujący pod względem bólu jak na okres... Ja dosłownie bałam się chodzić do toalety... W sumie nadal mam z tym problem więc to chyba nie mija 🤔
Martyna, coś w tym jest. Ja przyznaje że należę już do tych większych osób i jak sobie sprawdzałam to faktycznie mogę przytyć niewiele. Mam nadzieję że tak będzie bo mimo że waga stoi a ja rosnę to i tak źle się z tym czuję. Zbyt wiele razy miałam w życiu efekt jojoAxon lubi tę wiadomość
-
Belie gratuluje ❤️ Super, że wszystko jest dobrze 😊
Axon trzymam mocno kciuki ✊❤️
Axon, Belie lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Rosalie, ja nie wiem jakie masz BMI, że tak Ci dogryzła Ale tez otyłość w ciąży wiąże się z pewnymi ryzykami i może ona się martwi po prostu? Wiem ze dziewczyny które startowały z wysokim BMI chudły w ciąży, ponieważ nawet wtedy należy być na diecie. Przy otyłości to chyba max 6 kg przez cała ciąże można przytyć.
Tak jak mówię, nie wiem na ile u Ciebie jest trudna sytuacja, ale może ta doktor chciała Cię jakoś naprowadzić na wizytę u dietetyka czy coś ? -
Ja już po wizycie ❤️
Serduszko bije widziałam jak się rusza 🥰🥰, według USG 6+2dni
Według miesiączki 8tydzien
Termin porodu prawdopodobnie na 28-02-2022 🙈🙈
Za 1,5 tygodnia mam kolejną wizytęRosalie, Axon, Belie, Iskra444, Osama, Martyna33, Dip88, Eve, Kasiekkk, Nunakala, Caro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dip88 wrote:Ja i w poprzedniej ciąży i w tej teraz przy krwiakach zero leżenia i zero leków 🤭 Jedynie w poprzedniej potrafiły się fontanny krwi na początku zdarzać, w okolicach 16 tc już bardziej same plamienia miałam . Jedyne co to prowadziłam oszczędny tryb życia, czyli funkcjonowałam normalnie tylko na spokojnie wszystko 😅 U mnie w NL uważają, że to bzdura i takie rzeczy nic nie dają.
To miałaś szczęście 🙂 po dwóch poronieniach było mi wszystko jedno, jak zlecali leżeć to leżałam. Leżałabym i całą ciąże jeżeli by tak mówili. Choć teraz mam nadzieję, że będzie to zupełnie inna ciąża.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiałabym dwie starsze siostry, gdyby jedna nie udusiła się pępowiną w trakcie porodu, więc nie wiem, czy w Polsce jest z tą opieką podczas porodu znowu tak super dobrze. Szkoda Dipp, że KTG nie robią u Was, ale jesteście tam super babkami i i tak dajecie radę ❤️
-
nick nieaktualny
-
nulka_23 wrote:m
Martyna, coś w tym jest. Ja przyznaje że należę już do tych większych osób i jak sobie sprawdzałam to faktycznie mogę przytyć niewiele. Mam nadzieję że tak będzie bo mimo że waga stoi a ja rosnę to i tak źle się z tym czuję. Zbyt wiele razy miałam w życiu efekt jojo -
Caro wrote:To miałaś szczęście 🙂 po dwóch poronieniach było mi wszystko jedno, jak zlecali leżeć to leżałam. Leżałabym i całą ciąże jeżeli by tak mówili. Choć teraz mam nadzieję, że będzie to zupełnie inna ciąża.
Twoja córka jest od mojej Iskierki 2mies starsza, a Ty w 5tygodniu….
Marzę by Cię naśladować 😂😍
A tak serio to jakby mi lekarz kazał leżeć i powiedział ze to pomoże to pewnie bym tylko na siku wstawała 😅Caro lubi tę wiadomość
-
Rosalie, w takim razie olej tą lekarkę Myślałam ze może ważysz ponad 100 przy niskim wzroście i lekarka chciała dobrze dla Ciebie i dzidziusia Ale skoro nie, to olej ją całkowicie 😘
Dla dociekliwych, z książki:
BMI<18,5 + 12,5-18 kg w ciąży
18,2-24,9 + 11,5-16 kg w ciąży
25-29,9 + 7-11,5 kg
>30 + 5-8 kg
Wiadomo ze to tylko średnie cyfry, No i z mojego doświadczenia większość kobiet tyje więcej niż powinno jednak 😂 Ja muszę się pilnować, bo mam geny po babci, która po porodzie przytyła jeszcze bardziej 🤷🏼♀️ Teraz jestem 52,5 kg przy 164 cm i nie chce później się czuć źle ze swoim ciałemRosalie lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Caro wrote:To miałaś szczęście 🙂 po dwóch poronieniach było mi wszystko jedno, jak zlecali leżeć to leżałam. Leżałabym i całą ciąże jeżeli by tak mówili. Choć teraz mam nadzieję, że będzie to zupełnie inna ciąża.
Mi np teraz przy niższym progu ,po poronieniu i biochemie dali przepisali progesteron, a tutaj to jest naprawdę rzadkość, i tak on pewnie nic nie dał, tak jak nie raz tu już Martyna tłumaczyła, ale brałam bo kazali 🤷🏻♀️ Dopiero od 9 tc już jestem bez niczego 😉 -
Martyna33 wrote:Rosalie, w takim razie olej tą lekarkę Myślałam ze może ważysz ponad 100 przy niskim wzroście i lekarka chciała dobrze dla Ciebie i dzidziusia Ale skoro nie, to olej ją całkowicie 😘
Dla dociekliwych, z książki:
BMI<18,5 + 12,5-18 kg w ciąży
18,2-24,9 + 11,5-16 kg w ciąży
25-29,9 + 7-11,5 kg
>30 + 5-8 kg
Wiadomo ze to tylko średnie cyfry, No i z mojego doświadczenia większość kobiet tyje więcej niż powinno jednak 😂 Ja muszę się pilnować, bo mam geny po babci, która po porodzie przytyła jeszcze bardziej 🤷🏼♀️ Teraz jestem 52,5 kg przy 164 cm i nie chce później się czuć źle ze swoim ciałem
A to w dniu porodu jak czekałam na przyjęcie … brzuch gigant 🤣🤣🤣
A tu 4 dni po porodzie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 12:45
Eve, Belie, nulka_23, Rosalie, Kasiekkk, AnnWer lubią tę wiadomość