Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie martw się 😉
    U mnie co prawda wcześniejszy tc, ale też poniżej 50 centyla.

82b66329d1f0.jpg

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 Jakoś w ogóle się tym na początku nie przejęłam, a później zaczęłam o tym myśleć, najpierw na luzie, później coraz bardziej się spinałam. Eh, te ciążowe mózgi...

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały niby miał równe 6 ale wyszło że to był jednak koniec 12 tygodnia... A w przypadku takich maleństw to każdy dzień ma znaczenie :) nie martw się :)

Ja dziś mam zjazd nastroju...

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Zmienię trochę temat, bo zaczęłam się martwić. Widziałam tutaj i na grupach na fb, że dosłownie wszystkie dziewczyny, na które natrafiłam przy prenatalnych 12+0 do 12+4 maluchy miały 6-6,5cm. Nasze maleństwo przy 12+1 miało 5,5... Wrzuciłam to na wykres CRL w belly no i jest trochę poniżej 50 centyla, ale ogólnie na wykresie się mieści w tych prawidłowych przedziałach, ale czy póki co jeszcze dzieci nie powinny rosnąć tak samo? Martwię się, że jest za mały...
    Moje 12+1 miało 5,6 cm 😁 Także Kasiekkk spokojnie. One teraz sobie będą rosły w różnym tempie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Ja dziś mam zjazd nastroju...

A to z jakiegoś konkretnego powodu, czy hormony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Moje 12+1 miało 5,6 cm 😁 Także Kasiekkk spokojnie. One teraz sobie będą rosły w różnym tempie.

O, to prawie identycznie jak nasze <3 Super! Nie wiem, co ja sobie w takim razie ubzdurałam, bo wychodzi na to, że tylko Nulki maluch miał te 6cm, a ja je dosłownie wszędzie widziałam 😂

Eve lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony. Jakoś nie widzę sensu siedzenia w pracy, czuje się już przemęczona a muszę wytrwać do urlopu. Urlop to też ciężka sprawa bo co roku chodziłam na pielgrzymke na Jasna Górę. Teraz po raz pierwszy odkąd jestem z moim mężem zostaje w domu a on idzie. I o tyle o ile sama go zapisywałam i twierdziłam że nie widzę problemu tak teraz mi smutno że ja nie ide :(

Bo moje jest jednym z tych starszych więc może dlatego :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    O, to prawie identycznie jak nasze <3 Super! Nie wiem, co ja sobie w takim razie ubzdurałam, bo wychodzi na to, że tylko Nulki maluch miał te 6cm, a ja je dosłownie wszędzie widziałam 😂
    Niech sobie rosną zdrowo w swoim tempie. Nie nakręcaj się mamo, wszystko jest na pewno ok 😉 Później też się rodzą różne dzieciaki,mój starszy miał 50 cm a młodszy 60 cm 😉

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Chyba hormony. Jakoś nie widzę sensu siedzenia w pracy, czuje się już przemęczona a muszę wytrwać do urlopu. Urlop to też ciężka sprawa bo co roku chodziłam na pielgrzymke na Jasna Górę. Teraz po raz pierwszy odkąd jestem z moim mężem zostaje w domu a on idzie. I o tyle o ile sama go zapisywałam i twierdziłam że nie widzę problemu tak teraz mi smutno że ja nie ide :(

Bo moje jest jednym z tych starszych więc może dlatego :)
    Nulka na pewno będzie Tobie dziwnie,ale niech on sobie idzie zaniesie intencje,a Ty duchowo też możesz uczestniczyć. Każdy ma czasem taki zjazd, a tu hormony robia swoje.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, w głębi siebie to wiem ale jednak dziś mam taki humorek że jednak mnie to boli. No i to że cały urlop spędzę w domu chyba sprzątając... Nie zdziwię się jak w czasie jego nieobecności jednak przemebluje sypialnie i zrobię miejsce dla maluszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, nie dziwię się, że jest Ci smutno, jeśli zawsze chodziliście razem. Może pomyśl, że tym razem mąż pójdzie za Was troje, a Ty musisz zostać, żeby jak najlepiej zadbać o dzieciątko :) Pozwól sobie na ten gorszy humor, to nie jest nic złego, a on sam na pewno niedługo przejdzie i zastąpi go jakiś inny ciążowy bzik ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Wiesz, w głębi siebie to wiem ale jednak dziś mam taki humorek że jednak mnie to boli. No i to że cały urlop spędzę w domu chyba sprzątając... Nie zdziwię się jak w czasie jego nieobecności jednak przemebluje sypialnie i zrobię miejsce dla maluszka

To wcale nie jest taki zły pomysł, będziesz miała ciekawe zajęcie :) No... tylko nie dźwigaj, nie przesuwaj szaf itp :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 14:10

Eve lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony są okropne. Nie lubie ich. Jeszcze te tygodnie tak wolno płyną, Wam też?

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To wcale nie jest taki zły pomysł, będziesz miała ciekawe zajęcie :) No... tylko nie dźwigaj, nie przesuwaj szaf itp :D
    Mam młodszą siostrę od tego 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Hormony są okropne. Nie lubie ich. Jeszcze te tygodnie tak wolno płyną, Wam też?

U mnie to jednocześnie i szybko i wolno. Niby mi czas szybko leci, ale wydaje mi się, że prenatalne były wieki temu, a nie minął jeszcze nawet tydzień...

Może jakaś nowa lektura ciążowa lub nie by nam przyspieszyła czas? Ja się przymierzam do zakupu "Rodzić można łatwiej", bo już te, które miałam w domu przeczytałam, a jakoś na inną tematykę nie mam ochoty.

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Płyną tak umiarkowanie,ale mogłyby szybciej faktycznie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki :)
    No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG :)
    Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 14:34

nick nieaktualny, Eve, Dip88, wariancja, Rosalie lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki :)
    No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG :)
    Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊

Gratuluję chłopca! 💙 Coś nam chłopcy wychodzą zdecydowanie na prowadzenie :D I jak na tym usg, już lepsze tętno było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamówiłam kilka książek <3 Nie że wszystkie są już na teraz lub na zaraz po narodzinach, ale na pewno się przydadzą :)

- Rodzić można łatwiej
    - Wysoko wrażliwi rodzice
    - Jak nie ranić własnego dziecka

Będzie czym zająć myśli na trochę ;)

Eve lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad Rodzić można łatwiej sama się zastanawiam bo mam drugą część i jest świetna. Pozostałe które mam leżą prawie nie tknięte. Jakoś nie mogę się skupić i czytam po kilka stron w tygodniu :(

Ja o swoich prenatalnych już zapomniałam że były

Ariadne super ❤️

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ