W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Zmienię trochę temat, bo zaczęłam się martwić. Widziałam tutaj i na grupach na fb, że dosłownie wszystkie dziewczyny, na które natrafiłam przy prenatalnych 12+0 do 12+4 maluchy miały 6-6,5cm. Nasze maleństwo przy 12+1 miało 5,5... Wrzuciłam to na wykres CRL w belly no i jest trochę poniżej 50 centyla, ale ogólnie na wykresie się mieści w tych prawidłowych przedziałach, ale czy póki co jeszcze dzieci nie powinny rosnąć tak samo? Martwię się, że jest za mały...
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEve wrote:Moje 12+1 miało 5,6 cm 😁 Także Kasiekkk spokojnie. One teraz sobie będą rosły w różnym tempie.
O, to prawie identycznie jak nasze Super! Nie wiem, co ja sobie w takim razie ubzdurałam, bo wychodzi na to, że tylko Nulki maluch miał te 6cm, a ja je dosłownie wszędzie widziałam 😂Eve lubi tę wiadomość
-
Chyba hormony. Jakoś nie widzę sensu siedzenia w pracy, czuje się już przemęczona a muszę wytrwać do urlopu. Urlop to też ciężka sprawa bo co roku chodziłam na pielgrzymke na Jasna Górę. Teraz po raz pierwszy odkąd jestem z moim mężem zostaje w domu a on idzie. I o tyle o ile sama go zapisywałam i twierdziłam że nie widzę problemu tak teraz mi smutno że ja nie ide
Bo moje jest jednym z tych starszych więc może dlatego -
Kasiekkk wrote:O, to prawie identycznie jak nasze Super! Nie wiem, co ja sobie w takim razie ubzdurałam, bo wychodzi na to, że tylko Nulki maluch miał te 6cm, a ja je dosłownie wszędzie widziałam 😂
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nulka_23 wrote:Chyba hormony. Jakoś nie widzę sensu siedzenia w pracy, czuje się już przemęczona a muszę wytrwać do urlopu. Urlop to też ciężka sprawa bo co roku chodziłam na pielgrzymke na Jasna Górę. Teraz po raz pierwszy odkąd jestem z moim mężem zostaje w domu a on idzie. I o tyle o ile sama go zapisywałam i twierdziłam że nie widzę problemu tak teraz mi smutno że ja nie ide
Bo moje jest jednym z tych starszych więc może dlatego👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Wiesz, w głębi siebie to wiem ale jednak dziś mam taki humorek że jednak mnie to boli. No i to że cały urlop spędzę w domu chyba sprzątając... Nie zdziwię się jak w czasie jego nieobecności jednak przemebluje sypialnie i zrobię miejsce dla maluszka
-
nick nieaktualnyNulka, nie dziwię się, że jest Ci smutno, jeśli zawsze chodziliście razem. Może pomyśl, że tym razem mąż pójdzie za Was troje, a Ty musisz zostać, żeby jak najlepiej zadbać o dzieciątko Pozwól sobie na ten gorszy humor, to nie jest nic złego, a on sam na pewno niedługo przejdzie i zastąpi go jakiś inny ciążowy bzik
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Wiesz, w głębi siebie to wiem ale jednak dziś mam taki humorek że jednak mnie to boli. No i to że cały urlop spędzę w domu chyba sprzątając... Nie zdziwię się jak w czasie jego nieobecności jednak przemebluje sypialnie i zrobię miejsce dla maluszka
To wcale nie jest taki zły pomysł, będziesz miała ciekawe zajęcie No... tylko nie dźwigaj, nie przesuwaj szaf itpWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 14:10
Eve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Hormony są okropne. Nie lubie ich. Jeszcze te tygodnie tak wolno płyną, Wam też?
U mnie to jednocześnie i szybko i wolno. Niby mi czas szybko leci, ale wydaje mi się, że prenatalne były wieki temu, a nie minął jeszcze nawet tydzień...
Może jakaś nowa lektura ciążowa lub nie by nam przyspieszyła czas? Ja się przymierzam do zakupu "Rodzić można łatwiej", bo już te, które miałam w domu przeczytałam, a jakoś na inną tematykę nie mam ochoty. -
Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki
No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG
Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 14:34
Kasiekkk, Eve, Dip88, wariancja, Rosalie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAriadne002 wrote:Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki
No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG
Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊
Gratuluję chłopca! 💙 Coś nam chłopcy wychodzą zdecydowanie na prowadzenie I jak na tym usg, już lepsze tętno było? -
nick nieaktualnyNo i zamówiłam kilka książek Nie że wszystkie są już na teraz lub na zaraz po narodzinach, ale na pewno się przydadzą
- Rodzić można łatwiej
- Wysoko wrażliwi rodzice
- Jak nie ranić własnego dziecka
Będzie czym zająć myśli na trochęEve lubi tę wiadomość
-
Nad Rodzić można łatwiej sama się zastanawiam bo mam drugą część i jest świetna. Pozostałe które mam leżą prawie nie tknięte. Jakoś nie mogę się skupić i czytam po kilka stron w tygodniu
Ja o swoich prenatalnych już zapomniałam że były
Ariadne super ❤️