Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie martw się 😉
    U mnie co prawda wcześniejszy tc, ale też poniżej 50 centyla.

82b66329d1f0.jpg

Kasiekkk lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 Jakoś w ogóle się tym na początku nie przejęłam, a później zaczęłam o tym myśleć, najpierw na luzie, później coraz bardziej się spinałam. Eh, te ciążowe mózgi...

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały niby miał równe 6 ale wyszło że to był jednak koniec 12 tygodnia... A w przypadku takich maleństw to każdy dzień ma znaczenie :) nie martw się :)

Ja dziś mam zjazd nastroju...

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Zmienię trochę temat, bo zaczęłam się martwić. Widziałam tutaj i na grupach na fb, że dosłownie wszystkie dziewczyny, na które natrafiłam przy prenatalnych 12+0 do 12+4 maluchy miały 6-6,5cm. Nasze maleństwo przy 12+1 miało 5,5... Wrzuciłam to na wykres CRL w belly no i jest trochę poniżej 50 centyla, ale ogólnie na wykresie się mieści w tych prawidłowych przedziałach, ale czy póki co jeszcze dzieci nie powinny rosnąć tak samo? Martwię się, że jest za mały...
    Moje 12+1 miało 5,6 cm 😁 Także Kasiekkk spokojnie. One teraz sobie będą rosły w różnym tempie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Ja dziś mam zjazd nastroju...

A to z jakiegoś konkretnego powodu, czy hormony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Moje 12+1 miało 5,6 cm 😁 Także Kasiekkk spokojnie. One teraz sobie będą rosły w różnym tempie.

O, to prawie identycznie jak nasze <3 Super! Nie wiem, co ja sobie w takim razie ubzdurałam, bo wychodzi na to, że tylko Nulki maluch miał te 6cm, a ja je dosłownie wszędzie widziałam 😂

Eve lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony. Jakoś nie widzę sensu siedzenia w pracy, czuje się już przemęczona a muszę wytrwać do urlopu. Urlop to też ciężka sprawa bo co roku chodziłam na pielgrzymke na Jasna Górę. Teraz po raz pierwszy odkąd jestem z moim mężem zostaje w domu a on idzie. I o tyle o ile sama go zapisywałam i twierdziłam że nie widzę problemu tak teraz mi smutno że ja nie ide :(

Bo moje jest jednym z tych starszych więc może dlatego :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    O, to prawie identycznie jak nasze <3 Super! Nie wiem, co ja sobie w takim razie ubzdurałam, bo wychodzi na to, że tylko Nulki maluch miał te 6cm, a ja je dosłownie wszędzie widziałam 😂
    Niech sobie rosną zdrowo w swoim tempie. Nie nakręcaj się mamo, wszystko jest na pewno ok 😉 Później też się rodzą różne dzieciaki,mój starszy miał 50 cm a młodszy 60 cm 😉

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Chyba hormony. Jakoś nie widzę sensu siedzenia w pracy, czuje się już przemęczona a muszę wytrwać do urlopu. Urlop to też ciężka sprawa bo co roku chodziłam na pielgrzymke na Jasna Górę. Teraz po raz pierwszy odkąd jestem z moim mężem zostaje w domu a on idzie. I o tyle o ile sama go zapisywałam i twierdziłam że nie widzę problemu tak teraz mi smutno że ja nie ide :(

Bo moje jest jednym z tych starszych więc może dlatego :)
    Nulka na pewno będzie Tobie dziwnie,ale niech on sobie idzie zaniesie intencje,a Ty duchowo też możesz uczestniczyć. Każdy ma czasem taki zjazd, a tu hormony robia swoje.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, w głębi siebie to wiem ale jednak dziś mam taki humorek że jednak mnie to boli. No i to że cały urlop spędzę w domu chyba sprzątając... Nie zdziwię się jak w czasie jego nieobecności jednak przemebluje sypialnie i zrobię miejsce dla maluszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, nie dziwię się, że jest Ci smutno, jeśli zawsze chodziliście razem. Może pomyśl, że tym razem mąż pójdzie za Was troje, a Ty musisz zostać, żeby jak najlepiej zadbać o dzieciątko :) Pozwól sobie na ten gorszy humor, to nie jest nic złego, a on sam na pewno niedługo przejdzie i zastąpi go jakiś inny ciążowy bzik ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Wiesz, w głębi siebie to wiem ale jednak dziś mam taki humorek że jednak mnie to boli. No i to że cały urlop spędzę w domu chyba sprzątając... Nie zdziwię się jak w czasie jego nieobecności jednak przemebluje sypialnie i zrobię miejsce dla maluszka

To wcale nie jest taki zły pomysł, będziesz miała ciekawe zajęcie :) No... tylko nie dźwigaj, nie przesuwaj szaf itp :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 14:10

Eve lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony są okropne. Nie lubie ich. Jeszcze te tygodnie tak wolno płyną, Wam też?

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To wcale nie jest taki zły pomysł, będziesz miała ciekawe zajęcie :) No... tylko nie dźwigaj, nie przesuwaj szaf itp :D
    Mam młodszą siostrę od tego 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Hormony są okropne. Nie lubie ich. Jeszcze te tygodnie tak wolno płyną, Wam też?

U mnie to jednocześnie i szybko i wolno. Niby mi czas szybko leci, ale wydaje mi się, że prenatalne były wieki temu, a nie minął jeszcze nawet tydzień...

Może jakaś nowa lektura ciążowa lub nie by nam przyspieszyła czas? Ja się przymierzam do zakupu "Rodzić można łatwiej", bo już te, które miałam w domu przeczytałam, a jakoś na inną tematykę nie mam ochoty.

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Płyną tak umiarkowanie,ale mogłyby szybciej faktycznie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki :)
    No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG :)
    Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 14:34

Kasiekkk, Eve, Dip88, wariancja, Rosalie lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki :)
    No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG :)
    Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊

Gratuluję chłopca! 💙 Coś nam chłopcy wychodzą zdecydowanie na prowadzenie :D I jak na tym usg, już lepsze tętno było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamówiłam kilka książek <3 Nie że wszystkie są już na teraz lub na zaraz po narodzinach, ale na pewno się przydadzą :)

- Rodzić można łatwiej
    - Wysoko wrażliwi rodzice
    - Jak nie ranić własnego dziecka

Będzie czym zająć myśli na trochę ;)

Eve lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad Rodzić można łatwiej sama się zastanawiam bo mam drugą część i jest świetna. Pozostałe które mam leżą prawie nie tknięte. Jakoś nie mogę się skupić i czytam po kilka stron w tygodniu :(

Ja o swoich prenatalnych już zapomniałam że były

Ariadne super ❤️

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ