W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Nad Rodzić można łatwiej sama się zastanawiam bo mam drugą część i jest świetna. Pozostałe które mam leżą prawie nie tknięte. Jakoś nie mogę się skupić i czytam po kilka stron w tygodniu
Ja o swoich prenatalnych już zapomniałam że były
Ariadne super ❤️
To dam znać po przeczytaniu jak wrażenia 😊 -
Ja poznałam w 17 więc podobnie jak Ty, wariancja.
U mnie z nowości to przyznałem się w obecnym miejscu pracy, że jestem w ciąży. Reakcje na plus. Będę pracować do końca sierpnia, do czasu końca wychowawczego. Super bo nie będę mieć żadnych finansowych przestojów zeszło ze mnie ciśnienie:)
Dziewczyny polecicie coś na przeziębienie pierwsze objawy? Oprócz prenalen bo to już przetestowałem w 1 ciąży 😅😅😅
Reczniczki polecam od mamygin, są w super stanie do tej pory. Szybko wchalaniaja wodę, są z mięciutkiej flaneli i są urocze 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 17:30
Kasiekkk, wariancja, Dip88 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Kasiekkk wrote:No i zamówiłam kilka książek Nie że wszystkie są już na teraz lub na zaraz po narodzinach, ale na pewno się przydadzą
- Rodzić można łatwiej
- Wysoko wrażliwi rodzice
- Jak nie ranić własnego dziecka
Będzie czym zająć myśli na trochę
Ooo, daj znac jak ta 'wysoko wrazliwi rodzice', mam inne ksiazki o wwo i połykam jak glupia 😅Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Ariadne002 wrote:Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki
No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG
Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊
Gratuluje chlopaka!! 🥳🥳🥳
Super, ze co raz wiecej z Was zna juz plec, to napawa mnie nadzieja, ze tez niedlugo sie dowiem! 😍 -
Czytam i czytam Was i myślę czy zapisywać to co polecacie.... A najwyżej będzie przetestowane jak już ja będę mieć dziecko i wtedy Was podpytam na świeżo 😂
Z tą Ukraina to znam tylko ludzi co jechali na wycieczki i jedną osobę, która tam z wyboru pojechała studiować medycynę 😋😃
Wizyta za tydzień, a ja już przeróżne rzeczy w głowie. A to mi weszła schiza puste jajo, a czy na pewno będzie zarodek, a czy będzie już widać serce. No głupia glowa 🤦
W sumie mogłabym pójść wczesniej do znajomej ginekolog, ale jakoś nie czuje parcia, bo co to zmieni. Poczekam już ten tydzień. Może jakoś zleci 🙄 -
nick nieaktualny
-
wariancja wrote:Nunakala, też już chciałabym mieć to za sobą. Mam plan powiedzieć jak nadarzy się odpowiednia ku temu okazja i to prędzej niż później. W końcu też muszą mieć czas, żeby kogoś poszukać na moje miejsce.
Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 18:05
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Dip88 wrote:Aaa, chyba, że tak 😅 Otrivin o którym pisałam jest tylko do ust, a Katarek jest i do ust i do odkurzacza.
A smoczki to faktycznie temat rzeka 🙈 Są dzieci które mają taką potrzebę ssania, że jaki im na początku dasz takiego będą już później używać, ale są też te bardziej wybredne i prawie bezsmoczkowe albo w ogóle 🙈 Mój starszak od urodzenia pluł smoczkiem i nigdy nie użyłam, a znowu mały tylko jak przysypiał, do uspakajania nie chciał i pluł 🙈 Przetestowałam u niego Philips Avent, Tommee Tippee, Difrax, Lovi i Bibs 🤦🏼♀️ Wtedy pamiętam większość dziewczyn używała Lovi, a u nas sprawdził się jako tako tylko Bibs, a i tak mały jak miał ok 5 miesięcy to całkiem odrzucił i już nie chciał 😂 Także u mnie póki co dzieci były bardziej bezsmoczkowe 🤷🏻♀️
Teraz w paczce powitalnej o położnej dostałam taki Difrax.
O to są moje ukochane smoczki! Miałam właśnie pisać! Najlepszy kształt i jakość pierwsza klasa. Mimo, że moje dziecko krótko ssało smoczek bo zapomniał to byłam z niego bardzo zadowolona. Rozmiary sa od -2 czyli dla wcześniaków i małych dzidziulkow. Tym razem tez się na niego zdecyduje, maja takie śliczne wzorki, nietypowe 🥰🥰🥰😍
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Kurde, czy Was tez przerazaja te wszystkie zakupy? O ile ciuszki kupuje z radoscia, o tyle sama mysl ile trzeba sie naczytac, zeby wybrac smoczek, fotelik, wozek, kocyki itp itd mnie przeraza... chyba bede musiala to jakos porozbijac na tygodnie, w ktorych bede szukac wszelakich informacji... nawet juz wybor proszku do ciuszkow mnie zastanawia 😳
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:Kurde, czy Was tez przerazaja te wszystkie zakupy? O ile ciuszki kupuje z radoscia, o tyle sama mysl ile trzeba sie naczytac, zeby wybrac smoczek, fotelik, wozek, kocyki itp itd mnie przeraza... chyba bede musiala to jakos porozbijac na tygodnie, w ktorych bede szukac wszelakich informacji... nawet juz wybor proszku do ciuszkow mnie zastanawia 😳
Tak to już jest. Niestety wszystko wychodzi w praniu.
Jeśli miałabym wybrać bez jakich rzeczy nie wyobrażam sobie macierzyństwa to jest to termometr dotykowy, katarek do odciągania glutow i paracetamol hahaha no i wózek plus fotelik Tyle 😅Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Chyba na razie skupie sie faktycznie na pierdolach typu ciuszki, ktore daja radosc, a wieksze researche zaczne na l4, wtedy bedzie duuuuzo czasu na takie rzeczy 😅 moze na ten moment mnie to przeraza, bo czasu na relaks malo, a to sie wydaje, ze zajmie mi baaaardzo duzo 🤔 ale np, kocyk za 150zl? Wydaje mi sie, ze to gruba przesada, ale moze sie nie znam 😂
-
nick nieaktualnyRosalie, ja też mam właśnie takie rozkminy i wczoraj mnie to zniechęciło właśnie do zakupów.
A co do kocyków, to też jeszcze niedawno uważałam, że 150zł za kocyk, to jakaś pomyłka, a dzisiaj kupiłam wełniany właśnie za 150 i się cieszyłam, że tani jak na wełniany 😂 -
nick nieaktualnyRosalie wrote:Kasiekkk, jeszcze welniany, to spoko (daj linka 😉), ale jakis bawelniany za 150 no to kurde, za 150 zl, to ja moge kupic ogromna narzute na lozko, a nie mini kocyk dla bobasa 😅
Przeraza mnie ilosc decyzji, ktore trzeba podjac 😅
https://jukki.pl/pl/p/Kocyk-dziany-MERINO-85-x-100-cm-Ginger-Bread/742
Oczywiście widziałam, że w 50% to akryl, ale raz że 100% wełna byłaby szorstka i mechata, a dwa - dla mnie to był zdrowy kompromis między ceną a jakością. No i kolor piękny ❤️Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Dziekuje kasiekkk bardzo ladny, pomysle nad bialym! 😍 ale to w innym miesiacu, bo juz wywalilam sporo na ciuszki 😅
Nie ma za co Ogólnie kupiłam trochę rzeczy w tym sklepie, zobaczę jak będzie z jakością, zwłaszcza po praniu, bo co do tego czytałam różne opinie (głównie że kolory się szybko spierają) -
Kasiekkk wrote:Nie ma za co Ogólnie kupiłam trochę rzeczy w tym sklepie, zobaczę jak będzie z jakością, zwłaszcza po praniu, bo co do tego czytałam różne opinie (głównie że kolory się szybko spierają)
Podobno Jukki mają fajne kokony i poduchy do karmienia
A kolor tego kocyka, No boski! Ja poszłam w szarości w wyprawce25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia