Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Nad Rodzić można łatwiej sama się zastanawiam bo mam drugą część i jest świetna. Pozostałe które mam leżą prawie nie tknięte. Jakoś nie mogę się skupić i czytam po kilka stron w tygodniu :(

Ja o swoich prenatalnych już zapomniałam że były

Ariadne super ❤️

To dam znać po przeczytaniu jak wrażenia 😊

• wariancja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju w 13 tc poznajecie płeć. U mnie w pierwszej ciąży w 13 tc lekarze ktorzy mnie widzieli nawet nie zająkneli się na temat plci. Poznalam ja dopiero w 18 tc 🙄 i pewnie teraz też przyjdzie mi tyle czekać...

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam w 17 więc podobnie jak Ty, wariancja.
    U mnie z nowości to przyznałem się w obecnym miejscu pracy, że jestem w ciąży. Reakcje na plus. Będę pracować do końca sierpnia, do czasu końca wychowawczego. Super bo nie będę mieć żadnych finansowych przestojów ;) zeszło ze mnie ciśnienie:)

Dziewczyny polecicie coś na przeziębienie pierwsze objawy? Oprócz prenalen bo to już przetestowałem w 1 ciąży 😅😅😅

Reczniczki polecam od mamygin, są w super stanie do tej pory. Szybko wchalaniaja wodę, są z mięciutkiej flaneli i są urocze 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 17:30

Kasiekkk, wariancja, Dip88 lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    No i zamówiłam kilka książek <3 Nie że wszystkie są już na teraz lub na zaraz po narodzinach, ale na pewno się przydadzą :)

- Rodzić można łatwiej
    - Wysoko wrażliwi rodzice
    - Jak nie ranić własnego dziecka

Będzie czym zająć myśli na trochę ;)

Ooo, daj znac jak ta 'wysoko wrazliwi rodzice', mam inne ksiazki o wwo i połykam jak glupia 😅

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja dziś zaliczyłam nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa bo idzie na urlop a chciał skonsultować wyniki :)
    No i z racji zbyt wysokiego tętna na genetycznych zrobił nam USG :)
    Więc aktualizuje : mamy 13+2 i 7cm 😍 i na 90% chłopak 🙊

Gratuluje chlopaka!! 🥳🥳🥳
    Super, ze co raz wiecej z Was zna juz plec, to napawa mnie nadzieja, ze tez niedlugo sie dowiem! 😍

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam Was i myślę czy zapisywać to co polecacie.... A najwyżej będzie przetestowane jak już ja będę mieć dziecko i wtedy Was podpytam na świeżo 😂

Z tą Ukraina to znam tylko ludzi co jechali na wycieczki i jedną osobę, która tam z wyboru pojechała studiować medycynę 😋😃

Wizyta za tydzień, a ja już przeróżne rzeczy w głowie. A to mi weszła schiza puste jajo, a czy na pewno będzie zarodek, a czy będzie już widać serce. No głupia glowa 🤦
    W sumie mogłabym pójść wczesniej do znajomej ginekolog, ale jakoś nie czuje parcia, bo co to zmieni. Poczekam już ten tydzień. Może jakoś zleci 🙄

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ooo, daj znac jak ta 'wysoko wrazliwi rodzice', mam inne ksiazki o wwo i połykam jak glupia 😅

Właśnie tej pozycji jestem najbardziej ciekawa i pewnie tę złapię jako pierwszą, chyba że mnie mąż uprzedzi 😂

Rosalie lubi tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, też już chciałabym mieć to za sobą. Mam plan powiedzieć jak nadarzy się odpowiednia ku temu okazja i to prędzej niż później. W końcu też muszą mieć czas, żeby kogoś poszukać na moje miejsce.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Nunakala, też już chciałabym mieć to za sobą. Mam plan powiedzieć jak nadarzy się odpowiednia ku temu okazja i to prędzej niż później. W końcu też muszą mieć czas, żeby kogoś poszukać na moje miejsce.
    Ja to nawet się zobowiązałam przeszkolić nowa osobę 😂 chce tam kiedyś wrócić wiec wolałabym być dobrze zapamiętana. A ze ciąża mnie zaskoczyła to chce zapracować jeszcze na swoją opinie ;)
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 18:05

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Aaa, chyba, że tak 😅 Otrivin o którym pisałam jest tylko do ust, a Katarek jest i do ust i do odkurzacza.
    A smoczki to faktycznie temat rzeka 🙈 Są dzieci które mają taką potrzebę ssania, że jaki im na początku dasz takiego będą już później używać, ale są też te bardziej wybredne i prawie bezsmoczkowe albo w ogóle 🙈 Mój starszak od urodzenia pluł smoczkiem i nigdy nie użyłam, a znowu mały tylko jak przysypiał, do uspakajania nie chciał i pluł 🙈 Przetestowałam u niego Philips Avent, Tommee Tippee, Difrax, Lovi i Bibs 🤦🏼‍♀️ Wtedy pamiętam większość dziewczyn używała Lovi, a u nas sprawdził się jako tako tylko Bibs, a i tak mały jak miał ok 5 miesięcy to całkiem odrzucił i już nie chciał 😂 Także u mnie póki co dzieci były bardziej bezsmoczkowe 🤷🏻‍♀️
    Teraz w paczce powitalnej o położnej dostałam taki Difrax.

a9c50fd1a594.jpg

8b2e4402cead.jpg

O to są moje ukochane smoczki! Miałam właśnie pisać! Najlepszy kształt i jakość pierwsza klasa. Mimo, że moje dziecko krótko ssało smoczek bo zapomniał to byłam z niego bardzo zadowolona. Rozmiary sa od -2 czyli dla wcześniaków i małych dzidziulkow. Tym razem tez się na niego zdecyduje, maja takie śliczne wzorki, nietypowe 🥰🥰🥰😍

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, czy Was tez przerazaja te wszystkie zakupy? O ile ciuszki kupuje z radoscia, o tyle sama mysl ile trzeba sie naczytac, zeby wybrac smoczek, fotelik, wozek, kocyki itp itd mnie przeraza... chyba bede musiala to jakos porozbijac na tygodnie, w ktorych bede szukac wszelakich informacji... nawet juz wybor proszku do ciuszkow mnie zastanawia 😳

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Kurde, czy Was tez przerazaja te wszystkie zakupy? O ile ciuszki kupuje z radoscia, o tyle sama mysl ile trzeba sie naczytac, zeby wybrac smoczek, fotelik, wozek, kocyki itp itd mnie przeraza... chyba bede musiala to jakos porozbijac na tygodnie, w ktorych bede szukac wszelakich informacji... nawet juz wybor proszku do ciuszkow mnie zastanawia 😳
    Tez tak miałam. Godzinami oglądałam gadżety. Kupilam 3 różne butelki, mimo, że Kp 13 mcy a mały złapał butelkę dopiero jak miał 9mcy 😂 teraz chleje ze wszystkiego 😂 miałam 2 różne smoczki, mam już 2 wózek 🤣 nakupowalam różne kubeczki niekapki, bidony , kubki 360 a dziecko lubi słomkę a w żłobku nauczył się pic ze szklanki 😁 mam masę talerzyków z różnych firm do rozszerzani diety, które leżą nie używane bo dziecko lubi proste, plastikowe 😅
    Tak to już jest. Niestety wszystko wychodzi w praniu.
    Jeśli miałabym wybrać bez jakich rzeczy nie wyobrażam sobie macierzyństwa to jest to termometr dotykowy, katarek do odciągania glutow i paracetamol hahaha no i wózek plus fotelik Tyle 😅

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na razie skupie sie faktycznie na pierdolach typu ciuszki, ktore daja radosc, a wieksze researche zaczne na l4, wtedy bedzie duuuuzo czasu na takie rzeczy 😅 moze na ten moment mnie to przeraza, bo czasu na relaks malo, a to sie wydaje, ze zajmie mi baaaardzo duzo 🤔 ale np, kocyk za 150zl? Wydaje mi sie, ze to gruba przesada, ale moze sie nie znam 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, ja też mam właśnie takie rozkminy i wczoraj mnie to zniechęciło właśnie do zakupów.

A co do kocyków, to też jeszcze niedawno uważałam, że 150zł za kocyk, to jakaś pomyłka, a dzisiaj kupiłam wełniany właśnie za 150 i się cieszyłam, że tani jak na wełniany 😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, jeszcze welniany, to spoko (daj linka 😉), ale jakis bawelniany za 150 no to kurde, za 150 zl, to ja moge kupic ogromna narzute na lozko, a nie mini kocyk dla bobasa 😅
    Przeraza mnie ilosc decyzji, ktore trzeba podjac 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Kasiekkk, jeszcze welniany, to spoko (daj linka 😉), ale jakis bawelniany za 150 no to kurde, za 150 zl, to ja moge kupic ogromna narzute na lozko, a nie mini kocyk dla bobasa 😅
    Przeraza mnie ilosc decyzji, ktore trzeba podjac 😅

https://jukki.pl/pl/p/Kocyk-dziany-MERINO-85-x-100-cm-Ginger-Bread/742

Oczywiście widziałam, że w 50% to akryl, ale raz że 100% wełna byłaby szorstka i mechata, a dwa - dla mnie to był zdrowy kompromis między ceną a jakością. No i kolor piękny ❤️

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kasiekkk :) bardzo ladny, pomysle nad bialym! 😍 ale to w innym miesiacu, bo juz wywalilam sporo na ciuszki 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bawełnianych kocyków, to właśnie mi się reklama wyświetliła:

https://www.lidl-sklep.pl/p/lupilu-koc-niemowlecy-tkany-70-x-90-cm-1-sztuka/p100323146

I nie kosztuje 150zł 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dziekuje kasiekkk :) bardzo ladny, pomysle nad bialym! 😍 ale to w innym miesiacu, bo juz wywalilam sporo na ciuszki 😅

Nie ma za co :) Ogólnie kupiłam trochę rzeczy w tym sklepie, zobaczę jak będzie z jakością, zwłaszcza po praniu, bo co do tego czytałam różne opinie (głównie że kolory się szybko spierają)

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nie ma za co :) Ogólnie kupiłam trochę rzeczy w tym sklepie, zobaczę jak będzie z jakością, zwłaszcza po praniu, bo co do tego czytałam różne opinie (głównie że kolory się szybko spierają)

Podobno Jukki mają fajne kokony i poduchy do karmienia :)
    A kolor tego kocyka, No boski! Ja poszłam w szarości w wyprawce

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ