X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty! ✊😊

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty ✊❤️

A i nie przejmujcie się tak wagą 😉 Ja tam przestałam się ważyć, nie chce wiedzieć 🤭😂 A na wizytach u nas też położne nie ważą, bo wg nich tu nie ma to znaczenia 🤷🏻‍♀️ Także jak zobacze, że za bardzo gdzieś mi przybywa tu i ówdzie wtedy się zważe 😂

Paulina95 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo macie mądre położne 😂 ja ostatnio powiedziałam na wizycie że to bez sensu się tak ważyć i to najgorszy moment w czasie wizyty 😂

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Aaaa Kasienka,u Ciebie dzisiaj prenatalne ❤️ Trzymam mocno kciuki!!

Wizyta dopiero po 16 a już sie denerwuje 🙉

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Wizyta dopiero po 16 a już sie denerwuje 🙉

Nie dziwię Ci się i pisanie, żebyś się nie martwiła nic nie da, ale na pewno wszystko będzie dobrze! Zobaczysz, będziesz zachwycona tym, jak długo można pooglądać malucha w porównaniu do zwykłej wizyty ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Oo macie mądre położne 😂 ja ostatnio powiedziałam na wizycie że to bez sensu się tak ważyć i to najgorszy moment w czasie wizyty 😂

A ja w ogóle się nie widziałam jeszcze z żadną położną, moja gin też mnie nie waży, tylko zapytała ile ważę i czy udało już się coś przytyć.

Ale ja lubię stawać na wadze. Takie skrzywienie z czasów nastoletnich i zaburzeń odżywiania, 2-3 razy dziennie i patrzeć jak się zmienia w zależności od tego co zjem i w co się ubiorę 😂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk u mnie położna, bo u nas ona prowadzi ciąże, robi usg, a na koniec odbiera poród i robi kontrole już po. Jak ciąża jest zdrowa i cała reszta jest ok to gina nie zobaczysz tu ani razu na oczy, także tu jak się jest pod opieką gina to nie ma z czego się cieszyć, bo to oznacza, że z ciąża coś jest nie tak albo ewentualnie że kobieta na coś choruje, bierze leki i też już gin musi ją prowadzić 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp, że u Ciebie tak jest to doskonale pamiętam i rozumiem, po prostu Nulka też pisała, że oprócz wizyt u gina ma też u położnej z tego co zrozumiałam :)

Dip88 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dipp, że u Ciebie tak jest to doskonale pamiętam i rozumiem, po prostu Nulka też pisała, że oprócz wizyt u gina ma też u położnej z tego co zrozumiałam :)

Ja przed wizyta chodzę do pokoju pielęgniarek i wpisuje mi do karty ciąży wagę i ciśnienie 🙂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie tak samo jak Kasienka, przed wizytą u gin odwiedzam położną. W sumie ostatnio dłużej trwała moja wizyta u położnej niż u gin 😂 w medicoverze jest tak że nie ma na stałe jednej położnej tylko w zależności która ma dyżur. Ostatnio trafiłam na bardzo fajną która mi poopowiadała o wynikach krwi, pogadała o diecie itd.

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Mam dokładnie tak samo jak Kasienka, przed wizytą u gin odwiedzam położną. W sumie ostatnio dłużej trwała moja wizyta u położnej niż u gin 😂 w medicoverze jest tak że nie ma na stałe jednej położnej tylko w zależności która ma dyżur. Ostatnio trafiłam na bardzo fajną która mi poopowiadała o wynikach krwi, pogadała o diecie itd.

W luxmedzie tak samo, akurat ta na którą się trafi 😅 ale u mnie akurat te wizyty póki co (bo mialam dopiero 2) są bardzo króciutkie

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Nadrobiłam! Ale się rozpisałyście 😉 nulka_23 czy na takie spotkanie z położna trzeba się oddzielnie zapisać? Gin kazał mi przyjść 20min wcześniej i założyć kartę ciąży 🙈

preg.png
    age.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam lenia, jeszcze dziś popołudniu muszę jechać na zebranie do szkoły, które zupełnie nie wiem po co jest, bo jutro ostatni dzień szkoły i wakacje, a oni chcą informować o nowym roku szkolnym, jakby nie mogli po wakacjach 🤦🏼‍♀️ Mam ochotę olać to i nie iść 🤭🤣🤣 Potrzebuje kopniaka na rozpęd, dopiero zjedliśmy śniadanie i tak siedzimy z małym w piżamach 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Nadrobiłam! Ale się rozpisałyście 😉 nulka_23 czy na takie spotkanie z położna trzeba się oddzielnie zapisać? Gin kazał mi przyjść 20min wcześniej i założyć kartę ciąży 🙈
    Nie, zapisywać się nie musisz, wystarczy że podejdziesz do gabinetu położnej :) może byc tak tak że będzie do niej kolejka bo się kilka ciężarnych spotka ale to szybciutko idzie więc nie masz co się martwić i te 20 minut na spokojnie wystarczy :)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny a ja mam lenia, jeszcze dziś popołudniu muszę jechać na zebranie do szkoły, które zupełnie nie wiem po co jest, bo jutro ostatni dzień szkoły i wakacje, a oni chcą informować o nowym roku szkolnym, jakby nie mogli po wakacjach 🤦🏼‍♀️ Mam ochotę olać to i nie iść 🤭🤣🤣 Potrzebuje kopniaka na rozpęd, dopiero zjedliśmy śniadanie i tak siedzimy z małym w piżamach 🙈
    Kopie Cię skoro tego chcesz ale ja na Twoim miejscu bym została w tej piżamie 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip jakbym mogła też siedziałabym dalej w piżamie ;)

Kciuki za dzisiaj wizytujące!

Dip88 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie poduszka ciążowa poofi iiiii dziewczyny! To jest zupełnie inny komfort leżenia 😂 mój maz tez taką chce 😂🤣🤣 Polecam!

Dip88, Ariadne002, Rosalie lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ogarnęłam się i dopiero włosy wysuszyłam, w takim tempie do tego zebrania powinnam się wyrobić 🙈😂😂
    Dodam m, że mam je o 16:30 🤭

Martyna pokaż, ja lubię wszystko oglądać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 11:27

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dobra dziewczyny ogarnęłam się i dopiero włosy wysuszyłam, w takim tempie do tego zebrania powinnam się wyrobić 🙈😂😂
    Dodam m, że mam je o 16:30 🤭

Martyna pokaż, ja lubię wszystko oglądać 😂

Na spokojnie 😅 ja o 15 muszę wychodzić na wizytę a właśnie wyszłam spod prysznica 😂 no i jeszcze do 15 praca 😒

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grzecznie ważę się w domu przed wizytą i podaje wagę tylko u gina. Ciśnienie mierzyć mi kazała codziennie,bo ja mam od zawsze syndrom białego fartuch i oczywiście wywaliło mi jakieś kosmicznie wysokie gdzie z natury mam raczej niskie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ