W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję ❤️ trzymam za wszystkie nasze tulipanki bet lecących w kosmos ☺️🚀🚀🚀
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
2.05/25 - III stymulacja letrozolem 🙏🙏🙏
28.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Zosia667 wrote:Hej, gratuluję zakupów 😉
jestem ale tylko sobie Was czytam,
Właśnie pożegnałam małpę i jakoś straciłam zapał do tych starań, nawet nie wiem czy testy wjadą w tym cyklu, nie wyjęłam jeszcze ze śmietnika tego i owego - także taki stan obecnie. Troszkę się buntuje i czasem nawet wolałabym się nie starać żeby sobie nie robić nadziei.
Chłopa próbuje wygonić na badania, ale twierdzi że głupio mi tak pójść, z kolei ja mówię że sama się starać nie będę. I tak sobie odbijamy tą piłeczkę, więc nastroju na ❤️ nawet nie ma.
Ale jestem, czytam i staram się być na bieżąco i nie zamulać wątku 🙂
U mnie 6dc jak coś
Zosia - mój też nie chciał. Był przypadkiem beznadziejnym - no bo jak namówić na oddanie nasienia w klinice gościa, który NAWET NIE CHCE drugiego dziecka xD A to bardzoooo uparty osobnik - zodiakalny baran. Ale mimo to poszedł (i to już dwa razy). Nie pamiętam jak go namówiłam ale chyba czymś przekupiłam xD. Także skoro ten mój uparty lampucyn poszedł to wierzę że i Twój się zdecyduje w końcu 😊😁Mardotka lubi tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
🍀 10cs !
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Ola9896 – gratuluję, piekny przyrost! Trzymajcie się zdrowo z kropkiem ❤️
Emciak – trzymam kciuki za Ciebie, za kropka i za zdrowe podejście do tego wszystkiego. Trzeba być dobrej myśli, zająć czymś głowę i po prostu (albo aż) poczekać. Jesteśmy tu z Tobą i dla Ciebie ❤️
Zosiu - trzymam kciuki za powrót do starań, za werwę i nadzieję, no i za chłopa, co by rozmowy poszły pomyślnie🧔🏻
CrazyDaisy – jaka beta, cuuuuuudownie, gratuluję i życzę Wam zdrówka! Polecę też klasyczkiem: NUDNEJ CIĄŻY!❤️
Kokosiku – sypiesz tymi tulipankami jak asami z rękawa! I to jest piękne🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 23:23
Kokosik lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Yasss CrazyDaisy, teraz nic tylko iść do baby z luxmedu i powiedzieć jej, że albo niepokalane poczęcie, albo jest kiepska w swojej pracy. Gratulacje!! 🩷🩷🩷🩷
karczoch321 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
CrazyDaisy, czytam, czytam, już myślałam, że się nie doczytam, a tu... Jest 😍 gratuluję serdecznie!!! rosnijcie sobie zdrowo. To musi być niesamowite uczucie po tak długim czasie oczekiwania.
Tule za wszystkie małpy i bielewierzę, że Kokosik zostawi przyszłej prowadzącej bukiecik 🌷 i po prostu swoje egzemplarze dostaniecie w czerwcu ❤️
Nadrobienie Was to duże wyzwanie 😅 już chciałam wywiesić białą flagę, bo padam, ale jednak doczytałam. Z mózgu mam o tej porze kalafior (i nie jest to sprawka Brajana), więc już się nie odniose 🙈 obiecuje poprawę...
Moja córka też ma w tym roku komunie. Na szczęście w czerwcu, ale dla nas - dwóch introwertyków - to koszmar. Jest to też jeden z powodów przez które nie staramy się wcześniej.
Jeśli chodzi o cykl to już Wam nie pisałam, ale na tym USG na którym byłam 3 dni temu lekarz nie znalazł prawego jajnika 😳 no, a to bardzo dobry lekarz. 10 min kazał mi robić jakieś wygibasy, mostki, wciskał, uciskał... nic to nie dało. Zaśmiałam się, zse może mi wycięli, a on powiedział, że czasem tak się zdarza (w sensie, że się schowa) 😅 no i szkoda, że nie znalazł, bo śluz zmienia się w typowo owulacyjny, więc musiał tam być pęcherzyk dominujący. Obstawiam owulację w ciągu 2-3 dni, a boli mnie zazwyczaj tak, że robię tylko jeden test pro-forma 🙈 no, ale muszę kupić.
Dobranoc dziewczyny ❤️
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
kikix0o wrote:Dziewczyny jak dzisiaj beta wyniosla 200 to w jakim czasie mniej wiecej powinna spasc? Jestescie w stanie mi powiedziec kiedy mniej wiecej powinnam miec kolejna owulacje?
U mnie beta w spadała mniej więcej tak:
3.02 - 946
7.02 - 230
13.02 - 20
19.02 - 3
Patrzę we Flo i widzę, że owulację testami wyłapałam szybko, bo już około 25.02 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:40
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
cukrzyk1991 wrote:Zosia - mój też nie chciał. Był przypadkiem beznadziejnym - no bo jak namówić na oddanie nasienia w klinice gościa, który NAWET NIE CHCE drugiego dziecka xD A to bardzoooo uparty osobnik - zodiakalny baran. Ale mimo to poszedł (i to już dwa razy). Nie pamiętam jak go namówiłam ale chyba czymś przekupiłam xD. Także skoro ten mój uparty lampucyn poszedł to wierzę że i Twój się zdecyduje w końcu 😊😁
Mój co prawda nie ma nic przeciwko dziecku (bo nie ma żadnego hehe 🐷), ale jak padł pomysł badań to chyba uznał, że nie ma co nawet próbować dyskutować. Byłam akurat świeżo po wymazach na urea i resztę ekipy, kolejnej wizycie u ginekologa i badaniach krwi i wróciłam jakaś taka wymęczona i zniesmaczona tym, że są momenty gdy bardziej rozkładam nogi przed lekarzami niż mężem i rzuciłam tekstem, że nie mogę się doczekać jak on będzie musiał iść w końcu do jakiegoś doktora i też będzie czuł takie zażenowanie/skrepowanie 🤦♀️
Strasznie nie lubię badania na fotelu i tego „ale pupę to proszę jeszcze niżej i nogi szerzej” 🤣🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -