W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia_G-K wrote:Dobra, nie ma co czekać… dziś rano robiłam test, identyko jak wczoraj… a teraz przyszła @. Więc wyłapałam chyba wczesnego biochema.
Bardzo mi przykro 😩😭🫂Sylwia_G-K lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Sylwia_G-K wrote:Liczę, że manifestacja zadziała, bo wcześniej chodziłam i mówiłam, że zachodzę w ciążę w ramach nocy poślubnej 🙈
A akurat mam wtedy płodne ☺️
Oczywiscie trzymam kciukiMy sie smiejemy, ze noc poslubna to fejk bo kto ma jeszcze siłe po całym weselu na noc poślubną
Juz mowilam staremu, zeby na nic nie liczył po weselu
To powiedział, że też mam zapomnieć
Sylwia_G-K, Marzycielka94, Olisska, Joanka# lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Oczywiscie trzymam kciuki
My sie smiejemy, ze noc poslubna to fejk bo kto ma jeszcze siłe po całym weselu na noc poślubną
Juz mowilam staremu, zeby na nic nie liczył po weselu
To powiedział, że też mam zapomnieć
Jaka noc poślubna?Wróciliśmy do domu o 7 rano, wesele trwało do 5, bo się lekko przedłużyło... jedyne o czym marzyliśmy, to aby się wykąpać i się przespać, bo o 11 musieliśmy wstać na nowo
Nie wiem kto normalny ma siłę na "noc" poślubnąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 09:44
Sylwia_G-K, grazka0022, izzou97, Marzycielka94, Meggi_**, Olisska, Joanka#, assialbnn lubią tę wiadomość
-
Spoko, my w piątek ślub, a w nocy z soboty na niedziele wylatujemy w podróż, więc będzie noc poślubna przesunięta na wyjazd 😂
kropka_aga, Marzycielka94, Powder, ater lubią tę wiadomość
🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
Biochem 05.2025 💔 -
Cześć dziewczyny 🙂
Przytulam za biele , małpy i trzymam kciuki za te które są jeszcze przed testowaniem 🤞
Grazka jestem w szoku co właśnie przeczytałam.. ostatnio często spotykam się z takim brakiem empatii u ludzi i serio nie wiem czy to są celowe działania czy po prostu brak tej umiejętności wczucia się w czyjąś sytuację 🤦♀️ całe szczęście kopnełaś w pupę tą 'przyjaciółkę', sioo z toksycznymi ludźmi !
kropka_aga, Sylwia_G-K, Deyansu lubią tę wiadomość
👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Sylwia_G-K wrote:Spoko, my w piątek ślub, a w nocy z soboty na niedziele wylatujemy w podróż, więc będzie noc poślubna przesunięta na wyjazd 😂
To w podróży się wyszalejecie 🍆🍆🍆Sylwia_G-K, Marzycielka94, Olisska lubią tę wiadomość
-
Ja mam zagwozdkę, okresu nie ma i nawet nie czuję się jak na okres, nic nie boli a nawet i plamienia nie mam. Ginekolog kazała brać Duphaston do momentu pojawienia się okresu. Teraz się zastanawiam czy brać tak jak kazała czy jednak zastopować i czekać na tą cholerna @. Jedyny objaw na dzisiaj to to że od poniedziałku mam zepsuty humor 😵💫 Możliwe że ten Duphaston chamuje miesiączkę?👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
kropka_aga wrote:Też mam kiepską ferrytynę, próbuję jeść coś co ma to żelazo, ale jestem wybredna
A nie wiem co można suplementować w czasie ciąży z żelaza, więc nie biorę nic oprócz wit. B i D3, poczekam na wizytę u gina... może coś poradzi
Gdzieś na jednym czacie Messenger któraś dziewczyna chwaliła się, że taki koktajl jej bardzo pomógł. Ja trochę zmodyfikowałam przepis i nie dałam wody, ani jabłka, za to wrzuciłam mrożone maliny.
Jeśli nie lubicie wątróbki ani szpinaku, może jeszcze wołowina? Też ma swój specyficzny smak, ale można go przykryć np. pomidorami, cebulką i ziołami w sosie bolognese 🤔🤗
Obecnie walczę z anemią, więc też szukam , co mogłoby mi dać najlepsze wyniki.
Grażka 😳 co za koleżanka 😠 wiem że bardzo łatwo się zakręcić na punkcie ciąży (guilty 😒) 🫢 ale to już przesada. Dobrze że odpuściłaś takiego wampira 🥰😵💫
kropka_aga, Mardotka, Pustynia, olaa lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Deyansu wrote:Gdzieś na jednym czacie Messenger któraś dziewczyna chwaliła się, że taki koktajl jej bardzo pomógł. Ja trochę zmodyfikowałam przepis i nie dałam wody, ani jabłka, za to wrzuciłam mrożone maliny.
Jeśli nie lubicie wątróbki ani szpinaku, może jeszcze wołowina? Też ma swój specyficzny smak, ale można go przykryć np. pomidorami, cebulką i ziołami w sosie bolognese 🤔🤗
Obecnie walczę z anemią, więc też szukam , co mogłoby mi dać najlepsze wyniki.
Grażka 😳 co za koleżanka 😠 wiem że bardzo łatwo się zakręcić na punkcie ciąży (guilty 😒) 🫢 ale to już przesada. Dobrze że odpuściłaś takiego wampira 🥰😵💫wygląda spoko, też bym nie dała jabłka jedynie, a tak to fajny przepis
zapiszę sobie. Wołowinę zjem prędzej, ale wątróbki i szpinaku nie ruszę
Deyansu lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Wydaje mi sie że podbudowało jej się ego tym, że ona zaszła a ja nie i na każdym kroku to podkreślała 🤷♀️
-
A ja jeszcze tylko dopowiem - nie wiem czy jesli bysmy sie nie starali to też bym nie urwała z nią kontaktu. Mnie poza jej bezczelnymi tekstami też irytowało to, że jest taka monotematyczna. No ileż też można na jeden temat gadać?
Darrika, Marzycielka94, Powder, Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
Truskawkowykompot wrote:0 empatii z jej strony. Nie pomyślała, że może być Ci z tym ciężko 🙁 Albo robiła to specjalnie i czerpała z tego satysfakcję, no to wtedy jędza po całości 🙁
Boziu, straszne to jacy ludzie mogą być okrutni ☹️🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
Biochem 05.2025 💔 -
Truskawkowykompot wrote:0 empatii z jej strony. Nie pomyślała, że może być Ci z tym ciężko 🙁 Albo robiła to specjalnie i czerpała z tego satysfakcję, no to wtedy jędza po całości 🙁
Mi się wydaje, że czerpała z tego satysfakcję, bo wiedziała, że Grażka ma problem z zajściem w ciążętoksyk jak nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 09:56
Mardotka, grazka0022 lubią tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Mi się wydaje, że czerpała z tego satysfakcję, bo wiedziała, że Grażka ma problem z zajściem w ciążę
toksyk jak nic.
Ja też tak myślę, bo nawet jeśli nie pomyślała to ja jej zwracałam uwagę, ze mi przykro i ze nie chce ciągle gadać o ciąży bo przez to więcej myślę o niepłodności. No i nie powiem, odkąd nie mamy kontaktu to zeszła ze mnie taka presja, bo tak to chciałam bardzo ją dogonićkropka_aga, CrazyDaisy, Mardotka, Darrika, Marzycielka94, Powder, Olisska, Deyansu, olaa lubią tę wiadomość
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
kropka_aga wrote:Mi się wydaje, że czerpała z tego satysfakcję, bo wiedziała, że Grażka ma problem z zajściem w ciążę
toksyk jak nic.
Wampir 😬
Dzień dobryZapomniałam już, jakie tempo jest na tych watkach. Z dwie godziny nadrabialam, z przerwami oczywiscie. Co skończyłam czytać stronę, pojawiała sie nowa 😁
Jeszcze co do żelaza, to ja wątróbki też nie tknę, od razu mnie cofa. Ale polecam spróbować wątróbkę wołową. Zupełnie inny smak. Czasami sobie mieszam z mięsem wołowym.Pustynia lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Ja też tak myślę, bo nawet jeśli nie pomyślała to ja jej zwracałam uwagę, ze mi przykro i ze nie chce ciągle gadać o ciąży bo przez to więcej myślę o niepłodności. No i nie powiem, odkąd nie mamy kontaktu to zeszła ze mnie taka presja, bo tak to chciałam bardzo ją dogonić
Masakra jacy ludzie potrafią byćnajwazniejsze, że zerwałaś kontakt i ulżyłaś sobie psychicznie
Sagi wrote:Wampir 😬
Dzień dobryZapomniałam już, jakie tempo jest na tych watkach. Z dwie godziny nadrabialam, z przerwami oczywiscie. Co skończyłam czytać stronę, pojawiała sie nowa 😁
Jeszcze co do żelaza, to ja wątróbki też nie tknę, od razu mnie cofa. Ale polecam spróbować wątróbkę wołową. Zupełnie inny smak. Czasami sobie mieszam z mięsem wołowym.
Ja mam wrażenie, że dziewczyny w nocy nie śpią tylko klikają postywieczorami się nie udzielam, bo po pracy zawsze coś do robienia jest... a rano zawsze do nadrobienia full stron
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 10:06
-
toksyk jak nic.
Ja mam koleżankę która stara się baaardzo długo i serio zawsze jak coś mówię to myślę czy to jej nie urazi , czy nie poczuje się z czymś źle... kurczę no wystarczy po prostu być człowiekiem 😑kropka_aga, grazka0022, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Sagi wrote:Jeszcze co do żelaza, to ja wątróbki też nie tknę, od razu mnie cofa.
To ja jestem chyba jakaś dziwna, ale kocham wątróbkę w każdej postaci. ❤️ Ogólnie wszelkie podroby np. nerki.
Deyansu lubi tę wiadomość
Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Mardotka wrote:No tak , nagle ona była 'na wierzchu' bo jej'pełnowartościowej' kobiecie się udało 🤦♀️
Ja mam koleżankę która stara się baaardzo długo i serio zawsze jak coś mówię to myślę czy to jej nie urazi , czy nie poczuje się z czymś źle... kurczę no wystarczy po prostu być człowiekiem 😑
Dokładnie, ja mam tez znajomą co kuuuuupę lat nie może zajść w ciążę i jak z nią rozmawiam i czasami znikąd temat się pojawi to muszę sie zastanowić, czy jej nie będzie przykro jak powiem to, czy tamto... wiem, że dla niej to trudne i zawsze chcę odpowiadać, tak, aby jej przykro nie byłoMardotka, Olisska, Deyansu lubią tę wiadomość