W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
ater wrote:Wybacz, ale mnie śmieszy 🤣
Już ktoś podsumował, że mamy podobne poczucie humoru, więc urażona nie jestem w ogóle, bo też śmiechłam pod nosem 😅😁kropka_aga, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Krew spuszczona na Betę. Czekam na wynik który będzie ujemny bo to na 100% od Duphastonu nie mam @. Tak bardzo mi się dzisiaj nie chciało ale nie mogę być zła na ginekolog, to tylko świadczy o tym jak pilnuje mnie dokładnie i chcę być pewna w 100% niż narobić mi biedy. Trzymam się jej i już nie zmienię na innego lekarza.
Kokosik, Darrika, Liliuszka_2024, Marzycielka94, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
White1 wrote:Same plusy! Więcej zarażających 🦠 i może w końcu będzie się dało nadrabiać wiadomości 🤣
Dlatego bycie prowadzącą to jest 🤯🤯🤯🤯🤯😂 sama wiesz 🥴
Nie nadążam, na szczęście już mnie nie mogą wyrzucić z pracy za siedzenie na telefonie 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:34
AnMiPe, kropka_aga, White1, Powder, Paulina66, hope♥, Zielistka., Runnerka, ater, Marty.Na, Sagi, Meggi_**, Marzycielka94, Olisska, olaa, NinaB, snieżka lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷 (przyrost 159%)
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️ -
Dzień dobry 🙂
Idziecie jak burza 😵💫 nadrobiłam cały wczorajszy dzień i dzisiejszy 🙈 ale nawet jeśli chciałabym coś odpowiedzieć ktorejs z Was to nie ma szans abym zapamiętała co i komu 🫣
Trzymałam mocno kciuki za Wasze bety, które okazały się piękne więc gratuluję ❤️❤️❤️
@CrazyDaisy gratuluję dwóch kresek 😍 obstawiam betę na poziomie 10-20 😄 (miałam taki sam cień)
Za wszystkie 🐒, biele, smutki mocno przytulam ❤️🫂
Odnosząc się do Waszych "doświadczen z osobami ograniczonymi umysłowo" mi osobiście podnosi ciśnienie tekst "Dotknij brzuszka to się zarazisz" 🥴😡 a przykrośc dla odmiany sprawa mi gdy ktoś mowi że moja córka byłaby dobrą straszą siostra bo lubi spędzać czas z małymi dziećmi i się nimi zajmować, tak wiem że byłaby w tej roli cudowna i nie mogę się doczekać aż spełnię jej marzenie posiadania rodzeństwa 🤞😊
Zauważyłam też temat małżeństwa i ślubów 🙂 jestem w związku z moim partnerem odkąd miałam 15 lat, czyli już 18 lat i w sumie jakoś nigdy nie mogliśmy się zebrać aby to oficjalnie sfinalizować 🙃 po tylu latach mogę iść nawet jutro w dresie do urzędu stanu cywilnego i wziąć ślub 😅 kiedyś marzyłam o białej sukni i całym tym wielkim wydarzeniu, ale obecnie mam inne priorytety 🙂
Gorący czas u mnie, bo w niedziele komunia córki, próby w kościele po 2h, ostatnie przygotowania, zakupy także czas leci niezauważalnie 😵💫 i czemu akurat nie jestem po owulacji? 🤣🤣
W tym cyklu moje starania stoją pod znakiem zapytania bo moj człowiek ma terminy w pracy więc od 7 do 20 jest w pracy, wraca zmęczony, a jak wiadomo zmęczony chłop nie wróży nic dobrego 🥺 twierdzi że da rade że nie odpuszczamy, ale czas pokaże 🙂 szykuje się na dni płodne w przyszłym tygodniu 🤞😊
Na 13.05 zapisałam się do lekarki obgadać temat krótkiej drugiej fazy cyklu( ostatnio 10dni) mam nadzieję że wspomoże progesteronem aby trochę ją wydłużyć i ewentualnie pomóc w zagnieżdżaniu, gdyby doszło do zapłodnienia.
No to tyle 😆
Trzymam kciuki za testujące, za Wasze malutkie kropeczki aby były silne ❤️❤️
Za piękne wyniki bety i proga 🙃🩷
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:35
Kokosik, Darrika, CrazyDaisy, kasialinkaa, ater lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Kokosik wrote:Dlatego bycie prowadzącą to jest 🤯🤯🤯🤯🤯😂 sama wiesz 🥴
Nie nadążam, na szczęście już mnie nie mogą wyrzucić z pracy za siedzenie na telefonie 🤡Kokosik lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta + monitoring 9.05 (10dc) -
Kokosik wrote:Dlatego bycie prowadzącą to jest 🤯🤯🤯🤯🤯😂
Nie nadążam, na szczęście już mnie nie mogą wyrzucić z pracy za siedzenie na telefonie 🤡
Aż parsknęłam 🤣🤣🤣Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
cysterka95 wrote:Jejku trzymam kciuki mocnoooo 🤞🏻🥹
To by było najlepsze podważenie kompetencji lekarzy z luxmedu - babka nie znalazła owulacji a tu ciąża 😂CrazyDaisy, Sylwia_G-K, Liliuszka_2024, ater lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Olalexa wrote:Trzymam kciuki! 🤞🌷
CrazyDaisy, czytam Twoją stopke i widzę dużo podobieństw do mojej historii. Dajesz nadzieje 🥺
Mało udzielam się na forum, ale czytam na bieżąco. Mój „entuzjazm” szoruje po dnie. Tracę wiarę, że przy 2 latach starań może się jeszcze udać naturalnie. Lekarka na każdej wizycie gada o IVF, ostatnio jak pierwszy raz wydarzył się LUF, to powiedziała że nie ma innej opcji.
Mąż nie chce słyszeć o ivf. I tak stoimy w miejscu, z jednej strony chciałabym zostać przy tej lekarce bo wydaje się naprawdę kompetentna i ma dobre opinie, a z drugiej myślę że może kto inny by coś nowego zaproponował… może w następnym cyklu spróbujemy IUI, chcociaz ja w ogóle nie mam do tego przekonania:( nie żeby w ogóle nie działało, tylko konkretnie u nas, gdzie „winą” jest mój pcos i niskiej jakości owulacje (?) mimo góry supli, euthyroxu, metforminy, i hormonów od wielu wielu miesięcy 😓
Tak bardzo dobrze Cię rozumiem... Rzeczywiście bardzo podobna historia i czas starań. Ja się czułam jak przypadek beznadziejny, gdzie żadna kolejna wprowadzana rzecz nie dawała efektu. Nawet teraz jeszcze do końca tak nie wierzę, że się udało, dopóki nie dostanę wyniku bety.
To co u mnie się zmieniło, to że ostatnie 2 cykle (moje naturalne po zejściu z rocznej stymulacji lamettą) okazały się być wysokiej jakości w przeciwieństwie do moich tragicznych owulek lub ich braku na stymulacji. Stymulacja obniżała u mnie jakość owulacji o czym nie byłam informowana, że może się zdarzyć. Mój lekarz u którego jestem pod opieką w nurcie naprotechnologii od września, przytomnie zareagował po kilku miesiącach, że coś jest nie tak i wsadził mnie na nowe leki i kazal zrobić 2 cykle przerwy od stymulacji.
Jednocześnie tak long term mogły zadziałać suple, dieta, metformina i to że moja niedomaga progesteronowa była uzupełniana cyclogestem w każdym cyklu. Co ciekawe długość mojego dalej była wydłużona i obie owulacje miałam około 30-35 dc dopiero więc nie wyglądało to na "wprowadzenie pcos w remisje"Olalexa lubi tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Heh no w tym maju ciężko nadążyć za Wami, a gdzie się jakoś jeszcze odnieść 🤣 ja co pół godziny przerwa w pracy na forum haha🤭
Ja w czerwcu już będę tylko podglądać pewnie co tam u Was, jak już mój czas na forum się skończy(choć cień nadziei jest, że będę z filoletowej strony podglądać) na pewno będę przynajmniej do końca roku zaglądać żeby zobaczyć chociaż co tam u Was, że z wątku na wątek ubywa zapisanych aż będzie na miesięcznych wątkach pusto 😁
W ogóle u Was też dzisiaj takie ładne słoneczko i niebieskie niebo?😍 aż żal w domu siedzieć i pracować, dzisiaj przerwie sobie zrobię na tarasie z książką 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:56
Kokosik, CrazyDaisy, Miracle25, Marzycielka94, Olisska, olaa lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
CrazyDaisy trzymam kciuki mocno! 🌷super wieści z rana 🥰🥰 oby kolejne dni przyniosły cały bukiet kwiatów 🤭.
U mnie Brajan wyszedł poza skalę. Codziennie robię po dwa testy, mimo że jeszcze nie czas 😵💫 pik LH był 28.4 a ja już od trzech dni testuje 😂😡jeszcze nigdy nie miałam takiej wkręty. Oczywiście same biele bo jakże. Nie spodziewam się zbyt wiele po jutrzejszym czy tym zapisanym sobotnim teście. W sumie chyba już nawet nie będę sprawdzać 🥲CrazyDaisy lubi tę wiadomość
2022👧🏼
18.12 ⏸
27.12 beta 1600
07.01 crl 0.5cm om 5+6
15.01 następna wizyta -
Darrika wrote:Heh no w tym maju ciężko nadążyć za Wami, a gdzie się jakoś jeszcze odnieść 🤣 ja co pół godziny przerwa w pracy na forum haha🤭
Ja w czerwcu już będę tylko podglądać pewnie co tam u Was, jak już mój czas na forum się skończy(choć cień nadziei jest, że będę z filoletowej strony podglądać) na pewno będę przynajmniej do końca roku zaglądać żeby zobaczyć chociaż co tam u Was, że z wątku na wątek ubywa zapisanych aż będzie na miesięcznych wątkach pusto 😁
W ogóle i Was też dzisiaj takie ładne słoneczko o niebieskie niebo?😍 aż żal w domu siedzieć i pracować, dzisiaj przerwie sobie zrobię na tarasie z książką 🤭
U mnie też taka ładna pogoda. Obiecałam sobie, że nie będę tego tracić i po powrocie z pracy korzystam, chociażby na balkonie 🩷
Darrika lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
CrazyDaisy wrote:Tak bardzo dobrze Cię rozumiem... Rzeczywiście bardzo podobna historia i czas starań. Ja się czułam jak przypadek beznadziejny, gdzie żadna kolejna wprowadzana rzecz nie dawała efektu. Nawet teraz jeszcze do końca tak nie wierzę, że się udało, dopóki nie dostanę wyniku bety.
To co u mnie się zmieniło, to że ostatnie 2 cykle (moje naturalne po zejściu z rocznej stymulacji lamettą) okazały się być wysokiej jakości w przeciwieństwie do moich tragicznych owulek lub ich braku na stymulacji. Stymulacja obniżała u mnie jakość owulacji o czym nie byłam informowana, że może się zdarzyć. Mój lekarz u którego jestem pod opieką w nurcie naprotechnologii od września, przytomnie zareagował po kilku miesiącach, że coś jest nie tak i wsadził mnie na nowe leki i kazal zrobić 2 cykle przerwy od stymulacji do kolejnej wizyty.
Jednocześnie tak long term mogły zadziałać suple, dieta, metformina i to że moja niedomaga progesteronowa była uzupełniana cyclogestem w każdym cyklu. Co ciekawe długość mojego dalej była wydłużona i obie owulacje miałam około 30-35 dc dopiero więc nie wyglądało to na "wprowadzenie pcos w remisje"28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
kolorlila wrote:CrazyDaisy trzymam kciuki mocno! 🌷super wieści z rana 🥰🥰 oby kolejne dni przyniosły cały bukiet kwiatów 🤭.
U mnie Brajan wyszedł poza skalę. Codziennie robię po dwa testy, mimo że jeszcze nie czas 😵💫 pik LH był 28.4 a ja już od trzech dni testuje 😂😡jeszcze nigdy nie miałam takiej wkręty. Oczywiście same biele bo jakże. Nie spodziewam się zbyt wiele po jutrzejszym czy tym zapisanym sobotnim teście. W sumie chyba już nawet nie będę sprawdzać 🥲
Też tak robiłam - normalka 😂 piłka w grze, pamiętaj ❤️31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
U mnie również piękne słońce i niebieskie niebo, tylko chłodno
Kokosik, Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
A ja mam rozkminkę, czy zarestować dzisiaj owulaka dwie godziny wcześniej, niż testuję (o 11), czy godzinę później. Ah te dylematy okołoowulacyjne. 😂😂
kropka_aga lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🧔🏻♂️ on
Powder wrote:A ja mam rozkminkę, czy zarestować dzisiaj owulaka dwie godziny wcześniej, niż testuję (o 11), czy godzinę później. Ah te dylematy okołoowulacyjne. 😂😂
Ja bym dwa zrobila 😅Powder, AnMiPe, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
Powder wrote:A ja mam rozkminkę, czy zarestować dzisiaj owulaka dwie godziny wcześniej, niż testuję (o 11), czy godzinę później. Ah te dylematy okołoowulacyjne. 😂😂
Darrika lubi tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
200% normy, to lubię 💪🏻💪🏻
Miracle25, Paulina66, ater lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🧔🏻♂️ on
kropka_aga wrote:U mnie również piękne słońce i niebieskie niebo, tylko chłodno
U mnie też właśnie chłodek, więc przerwka koło 12 sobie zrobię i pod kocyk wskoczę ma tarasie 🤭
Koty za mną łażą i mnie omiałkują bo chcą na dwór, chyba je puszcza, może jak dupska zmarzną to mi dadzą spokój 😆kropka_aga, Powder lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Olisska wrote:Halo halo, ale jak tak dalej pójdzie w tym maju, to kto tu ze mną zostanie na czerwiec 😂😂😂😂😂 (z przymrużeniem oka 😜😜)
Ja zostanę!!!
I afirmuje dla nas wysyp tulipanów na czerwiec 🌷🌷🌷🌷🌷
Miracle25, Darrika, Lucy321, Nayeli, Paulina66, Liliuszka_2024, Piret, CrazyDaisy, SanderkaA, emciak, sandrac_94, ater, Powder, Pustynia, grazka0022, Sagi, Bergamotka94, milka_91, Marzycielka94, Olalexa, olaa, NinaB, Kokosik lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E