W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Babova wrote:Dziewczyny mocne kciuki za wizyty! ❤️
Livka dobrze, ze nic im nie jest! Ja w piątek wylądowałam z mamą w szpitalnym SORze, bo na parkingu się potknęła i uderzyła głowa i nosem o stojący samochód. Fatalnie to wyglądało, krwi tyle co nie miara, na szczęście nie złamała nosa, a jedynie dość mocno się potłukła - nos, zebra, kolana, nogi.
Ja dziś skończyłam okres i trwa oczekiwanie na owulke 😃Babova lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Kamala8 wrote:Kobietki jak myślicie czy jeśli przez jakiś czas się nie udaje to jest szansa aby naturalnie zajść? Czy to tylko takie gadanie że to nawet rok może zająć?
Ja to trochę nie wiem od czego zacząć. Czy badnia na własną rękę czy do gin mojej czy szukać innego lekarza czy już do klinki. Jak gadam z moim partnerem to on mówi że on nie ma pojęcia ale jak do tej pory trochę był sceptyczny to już widzi że coś jest nie tak.
Zawsze jest szansa naturalnie zajść, o ile nie ma stwierdzonej bezpłodności czy niezdolności fizycznej. Nawet jeśli borykacie się z chwilowa niepłodnością (twoja, partnera lub obojga) to szansa na zajście jest zawsze, mniejsza lub większa.
Jeśli nie wiesz od czego zacząć to na pierwszej stronie tego wątku masz konrkretne etapy diagnostyki. Napisz ile się staracie, co już badaliscie itp to wtedy będziemy mogły coś więcej doradzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 11:44
-
Kamala8 wrote:Kobietki jak myślicie czy jeśli przez jakiś czas się nie udaje to jest szansa aby naturalnie zajść? Czy to tylko takie gadanie że to nawet rok może zająć?
Ja to trochę nie wiem od czego zacząć. Czy badnia na własną rękę czy do gin mojej czy szukać innego lekarza czy już do klinki. Jak gadam z moim partnerem to on mówi że on nie ma pojęcia ale jak do tej pory trochę był sceptyczny to już widzi że coś jest nie tak.
Ja się 3 lata starałam i chodziłam od lekarza do lekarza badań pełno i jak wszystko odstawiłam brałam tylko lek na tarczycę ,zrobiłam detox organizmu i się udało.Znalazlam cudowna lekarkę która powiedziała że w ciągu 3 miesięcy będę w ciąży.pomyslalam że jakaś szalona....innym się nie udało przez 3 lata to ciekawe jak ona to zrobi w 3 miesiące....ale się udało.Teraz stosuje to co mi ona kiedyś zaleciła....może się uda....oby ✊✊✊✊Blond27, 2+3, Izet lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Amh - 2.1 (36lat)
• Estradiol,LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron
• Progesteron
• TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Badanie nasienia partnera
• Wit D,Wit B12, Homocysteina, Kwas foliowy, Żelazo, Ferrytyna
Wszystko ok. Tsh było trochę wyżej, edno kazała powtórzyć i ostnio wyszło 1,9. Jeszcze w tym miesiącu zbadam 3 raz. Minimalnie obniżona Wit d ale zaczęłam suplementowac.
Nie mam pcos. Na ostniej wizycie u gin stwierdziła że ładne jajniki, prawidłowe i że byłam tuż po ovu. Nie wiem jak z ednomerioza. Nigdy żaden lekarz nic takiego nie sugerował.
Został monitoring cyklu - moim zdaniem zrobienie go raz nie ma sensu tym bardziej że w tym wieku może się zdarzyć cykl bez owu a chodzenie co miesiąc to ja psycyit padnę i badanie drożności.
Wyczuwam żal partnera o to że nie chciałam mieć dzieci w wieku kiedy jeszcze mogłam bez problemu. Tylko, że ja wtedy na prawdę nie chciałam i nie wiem czy to by było takie ok zajść w niechcianą ciążę kiedy nie dojrzałam do tego.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Babova zdroweczka dla mamy ❤
Babova lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Dziękuje dziewczyny, przekaże mamie ❤️
Pfry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Witam się i Ja na Marcowym Wątku 💕😘 z lekkim opóźnieniem. Jeśli nie macie nic przeciwko to ponownie zapisze sie na listę jako wolny strzelec 😉 w lutym mięli dzwonić do Męża ws. Operacji żylaków powrózka nasiennego, póki co cisza... jeżeli do końca marca nie zadzownia,Mąż planuje iść znowu za 400zl na wizytę by przypomnieć się lekarzowi 😜
Anetko, Millix kciuki za wizyty ✊😘
Livka, Babova dużo zdrówka dla Bliskich 💕
Milixx, Babova, 2+3, Blond27, MałaMi*, Livka, pluto_nova, Aneta2506, Nati94, Kluska95 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Agaw ooo właśnie gdzie test z dzisiaj?
Blond27, Nati94, Pfry lubią tę wiadomość
Na pokładzie:
💙 09.2012 sn
💜 04.2015 cc
💜 05.2017 cc
09.2019 cichutko marzy mi się 4...
01.2022 starania na serio...
03.2022 BC 💔😭
16 cykl starań po BC...
17.05.23 15:15 szok ⏸️ ❤️🌈
18.05.23 beta 261,90 // prog 28,10 ❤️🙏
29.05.23 beta 29165 😲❤️ // prog 17,20 😥🙏
30.05.23 wizyta - pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez echa zarodka ❤️🙏
13.06.23 1,5 cm dzidzi i jest serduszko ❤️
22.06.23 [wizyta kontrolna przez plamienia] 2,44 cm i bije ❤️
03.07.23 wizyta 4 cm i bije ❤️
12.07 14:00 prenatalne
-
Kamala8 wrote:Amh - 2.1 (36lat)
• Progesteron
• TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Badanie nasienia partnera
Wszystko ok. Tsh było trochę wyżej, edno kazała powtórzyć i ostnio wyszło 1,9. Jeszcze w tym miesiącu zbadam 3 raz. Minimalnie obniżona Wit d ale zaczęłam suplementowac.
Nie mam pcos. Na ostniej wizycie u gin stwierdziła że ładne jajniki, prawidłowe i że byłam tuż po ovu. Nie wiem jak z ednomerioza. Nigdy żaden lekarz nic takiego nie sugerował.
Został monitoring cyklu - moim zdaniem zrobienie go raz nie ma sensu tym bardziej że w tym wieku może się zdarzyć cykl bez owu a chodzenie co miesiąc to ja psycyit padnę i badanie drożności.
Wyczuwam żal partnera o to że nie chciałam mieć dzieci w wieku kiedy jeszcze mogłam bez problemu. Tylko, że ja wtedy na prawdę nie chciałam i nie wiem czy to by było takie ok zajść w niechcianą ciążę kiedy nie dojrzałam do tego.
TSH ponoc warto zbic do 1 przy staraniach, jednak 1,9 to już praktycznie 2, a mówisz że wcześniej było nawet wyżej. No a ile się staracie? Dzisiaj kobiety po 35 roku życia normalnie zachodza w ciążę więc spokojnie, ale czasem trzeba trochę intensywniej zacząć i mieć konkretny plan z lekarzem typu jakaś stymulacja jeśli jest potrzebna, wdrożenie diety proplodnosciowej, włączenie jakiegoś ruchu. Poza tym podstawa - czy partner zbadany? No i monitoringi naprawdę mają sens, bo będziesz wiedzieć na czym stoisz. Spróbować nie zaszkodzi. Jeśli progesteron wyszedł ci dobrze to znaczy że masz owulację i warto byłoby sprawdzić jej jakość, czy pęcherzyk pęka itp.
A no i jeszcze jedno - skąd wiesz że gdybyś postarała się o dziecko wcześniej to zaszlabys bez problemu? Wiesz ile tutaj jest dziewczyn grubo przed 30stka które nie mogą zajść latami? O dziecko trzeba sie starać wtedy, kiedy się go pragnie i jest się gotowym więc bardzo dobrze zrobiłaś.KlaraJa lubi tę wiadomość
-
@Livka jejku, dobrze, ze nikomu nic sie nie stało
@ Babova ale niefortunny upadek, mam nadzieje ze mama szybko sie pozbiera
@ Agaw hej, my tu czekamy w napieciu- kolejny test albo beta
ja sie zastanawiam czy sie nie wypisać z testowania w tym miesiacu.. odkad biore eutyrox wszystko mi sie pomieszalo, miesiaczka dluga, 2 dni przed juz plamienie w trakcie jakies dziwne skrzepy czy fragmenty tkanki, poprzedni cykl byl prawie o tydzien krotszy niz poprzedni.. ( eutyrox biore od polowy poprzedniego cyklu). A teraz niby 12dc , statystycznie czas plodny a sluzu jak na lekarstwo, prawie sucho, a jak juz to na pewno nie rozciagliwy.. trace nadzieje ze w tym miesiacu cos pyknie.. do tego wczoraj dopadla nas wszystkich biegunka/ mdlosci przyniesione z przedszkola przez dziecko.. i serduszkowania nie bylo. smutno mi bo pokladalam duze nadzieje w tym cyklu. -
verliebtindich wrote:Ja też ogólnie ogólnie problem z endo, ale trochę mniejszy. W poprzednim cyklu przed owu miałam 8mm, po owu już niecałe 7mm, więc też spadło. To będzie mój 3 cykl na Aromku i 8 marca mam wizytę w 10dc, podejrzewam, że tym razem wlasnie włączy mi estrogeny a jutro idę na pakiet z 3dc to zobaczymy jak ten mój Estradiol także czekam na info od Ciebie w przyszłym tygodniu. A powiedz, brałaś duphaston albo luteinę teraz po tej późnej owulacji? Myślę, że możesz się spodziewać @ niebawem
To w sumie najpierw Ty musisz zdać relacje co i jak 😃 mam nadzieję, że ten dzień kobiet będzie dla Ciebie sprzyjający ✊
Nie brałam nigdy duphastonu ani luteiny, ginekolog mówił, że nie ma potrzeby brania ani wcześniej ani teraz przy tej późnej owulacji.
Moja faza lutealna trwa 14 dni, więc już czuję po sobie, że 🐒 się zbliża.
verliebtindich lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Będę badać tsh jeszcze i zobaczę co powie Endo. Tsh od stesu skocza i kazała zbadać jak będę zrelaksowana - ciężko tym bardziej że na badnia byłam umówiona na konkretny dzień.
Wyniki partnera ok. Nie powiem w tej chwili konkretnie ale pamiętam że morfologia 8 %. Miał jeszcze jakieś dodatkowe badania bo w klinice wcisnęli że w pakiecie taniej i lepiej od razu zrobić.
Regularnie uprawiam sport, odżywiam się zdrowo - liczę kalorie i makroskladniki. Przestałam palić.
Progesteron 7dpo mam w górnych widełkach - raz wyszedł nawet powyżej górnej granicy ale edno powiedziała że jest ok.
Ciężko powiedzieć bo zaczęliśmy późnym latem ale tak na luzie. Potem sobie odpuściliśmy ze względu na moją pracę i teraz od grudnia już stania z mierzeniem temperatury. Wcześniej myślała że mam ovu w 16 - 18 dniu a teraz jak mam tą apke i patrzę na śluz to wychodzi że 13dc. I u nas jest mało serduszkownia, ciężko zgrać się w czasie 😄👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala8 wrote:Będę badać tsh jeszcze i zobaczę co powie Endo. Tsh od stesu skocza i kazała zbadać jak będę zrelaksowana - ciężko tym bardziej że na badnia byłam umówiona na konkretny dzień.
Wyniki partnera ok. Nie powiem w tej chwili konkretnie ale pamiętam że morfologia 8 %. Miał jeszcze jakieś dodatkowe badania bo w klinice wcisnęli że w pakiecie taniej i lepiej od razu zrobić.
Regularnie uprawiam sport, odżywiam się zdrowo - liczę kalorie i makroskladniki. Przestałam palić.
Progesteron 7dpo mam w górnych widełkach - raz wyszedł nawet powyżej górnej granicy ale edno powiedziała że jest ok.
Ciężko powiedzieć bo zaczęliśmy późnym latem ale tak na luzie. Potem sobie odpuściliśmy ze względu na moją pracę i teraz od grudnia już stania z mierzeniem temperatury. Wcześniej myślała że mam ovu w 16 - 18 dniu a teraz jak mam tą apke i patrzę na śluz to wychodzi że 13dc. I u nas jest mało serduszkownia, ciężko zgrać się w czasie 😄
Monitoring warto zrobić bo tylko on Ci potwierdzi czy te owulacje są. Rzadko bo rzadko ale zdarza sie zespół LUF gdzie temperatura i progesteron wyglądają książkowo a jednak pęcherzyk nie pęka tylko sie luteinizuje. Zresztą na usg też nie jest łatwo to dojrzeć, trzeba mieć naprawde dobrego ginekologa.24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Kamala8 wrote:Amh - 2.1 (36lat)
• Progesteron
Wyczuwam żal partnera o to że nie chciałam mieć dzieci w wieku kiedy jeszcze mogłam bez problemu. Tylko, że ja wtedy na prawdę nie chciałam i nie wiem czy to by było takie ok zajść w niechcianą ciążę kiedy nie dojrzałam do tego.
Zgadzam się w 100% z Namisa. Monitoring cyklu jest przydatny, ponieważ sprawdzasz czy pęcherzyki rosną i w jakim dokładnie terminie pękają i dochodzi do owulacji. Dzięki takiemu monitoringowi lekarz może sprawdzić czy masz z czymś problem np. pęcherzyk nie pęka, albo jest za mały itp.
Jeżeli chodzi o partnera to wiem o czym mówisz, mój mąż od jakiś 2 lat wspominał o dziecku (jesteśmy ze sobą od 14lat, ja mam 31 a On 34)ale ja ani wcześniej ani te pół roku temu nie czułam się gotowa, nigdy nie było odpowiedniego momentu a to nowa praca, nowe wyzwania zawodowe, szkolenia, a to podróże. Zwiedziliśmy mnóstwo miejsc. Po prostu nie chciałam. Aż tu te pół roku temu stwierdziłam, że chce, że wszystko pogodzę, że nawet jeżeli to nie jest idealny czas (pandemia, strajki, teraz wojna tuż obok) to jestem gotowa i czuję to pragnienie zostania mamą. Wcześniej w ogóle tego nie czułam. Jak na razie pomimo pół roku starań, nie żałuję takiej decyzji. Tak jak Namisa napisała wierzę, że o dziecko najlepiej sie starać wtedy, kiedy się go pragnie i jest się gotowym, wiek jest sprawą drugorzędną. To że jesteś gotowa teraz a nie 10lat temu nie oznacza, że popełniłaś jakiś błąd, tym bardziej że to że jest się młodszym nie oznacza od razu gwarancji szybkiego zajścia w ciążę.Namisa, Paulina666 lubią tę wiadomość
-
Chrupka wrote:To w sumie najpierw Ty musisz zdać relacje co i jak 😃 mam nadzieję, że ten dzień kobiet będzie dla Ciebie sprzyjający ✊
Nie brałam nigdy duphastonu ani luteiny, ginekolog mówił, że nie ma potrzeby brania ani wcześniej ani teraz przy tej późnej owulacji.
Moja faza lutealna trwa 14 dni, więc już czuję po sobie, że 🐒 się zbliża.
Dam znać na pewno
Niech @ szybko przychodzi, wtedy można na spokojnie zacząć nowy cykl🤞 aromek wielu dziewczynom tutaj przynosi szczęście. Mi jeszcze nie przyniósł, ale wierzę w niego
A ja się pochwalę, dziś złożyłam wypowiedzenie i przyjęłam ofertę nowej pracy. Zwlekałam z tym od sierpnia, co miesiąc to samo, bo przecież będę zaraz w ciąży i co miesiąc to samo, bo ciąży nie było. No i jak będę, to super, a jak nie będę, to też dobrze, bo nadszedł czas na zmiany. No mówię Wam, czuję powera na ten marzec!Aneta2506, MałaStokrotka, Paulina666, Koteczka82, Gwiazdeczka 93, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Ja zaszłam w ciążę po 2,5 roku starań ☺Anett93 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Cześć dziewczyny, trudno was nadrobić. Proszę o wpisanie mnie na 11.03. Oby marzec to był ten miesiąc . Nie udzielam Się za dużo bo prawdę mówiąc ciężko znaleźć czas przy naszym napiętym grafiku. Czytam codziennie i trzymam kciuki za nas wszystkie 😀😀😀
czarneniebo, MałaMk, Paulina666, pluto_nova, Anett93 lubią tę wiadomość
20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
JA : 35 lata Mąż : 35 lata
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Dziewczyny, nie wiem co mam ze sobą zrobić. Serce mi wali jak mlot. To co się u mnie stało to chyba jakas popieprzona pomyłka i nie chce robić sobie nadziei ale nie wiem. Co o tym myślicie?
Bylam tydzień temu na becie: poniżej 0,1. To było 8dpo. Nie mierzyłam wtedy temp ani nie robiłam testu owulacyjnego. Wcześniej jak robiłam testy to zawsze miałam w 14 dc. Miałam w tym cyklu juz dość testowania.
Wczoraj powinnam dostać @.
Dzisiaj dalej nie dostałam.
Zaczęłam się już wkurzać bo czekam na następny cykl. Pilam juz sobie winko i drinksowalam. Troche mam uczucie takie przedokresowe.
Zrobilam test ciążowy bo ile mogę czekać nigdy mi się okres nie spoznial juz się zaczęłam martwic. Chyba pozytywny.... proszę zgaście moje oczekiwania... zaraz wstawie fotkę....Troche się nie mogę uspokoic