W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażyna1820 wrote:Jestem po wizycie .
Na 70% będzie to Staś. Tak ocenił lekarz 😂
https://ibb.co/M92BtC9
Co do wyników w usg super dzieciątko fika zdrowo w budowie nie ma zastrzeżeń . Ale po dodaniu wyników badań z krwi ryzyko choroby Zespołu Downa wzrosło 1:492 😞 lekarz tłumaczył ze to tylko ryzyko i ważne są kolejne badania ale ryzyko jest ..Miałaś przeczucia co do chłopca? 😁
Oliwia23 wrote:Super wieści, niech fika tam zdrowo :*
Oliwia23 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Co do wyników w usg super dzieciątko fika zdrowo w budowie nie ma zastrzeżeń . Ale po dodaniu wyników badań z krwi ryzyko choroby Zespołu Downa wzrosło 1:492 😞 lekarz tłumaczył ze to tylko ryzyko i ważne są kolejne badania ale ryzyko jest ..
Będzie dobrze 💚Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Co do wyników w usg super dzieciątko fika zdrowo w budowie nie ma zastrzeżeń . Ale po dodaniu wyników badań z krwi ryzyko choroby Zespołu Downa wzrosło 1:492 😞 lekarz tłumaczył ze to tylko ryzyko i ważne są kolejne badania ale ryzyko jest ..
Dziewczyny przy ryzyku i wysokim rodzą zdrowe dziecko ❤️Grażyna1820, Mgdra, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Jak w 1 ciąży PAPP-A robiłam kilka dni wcześniej i wynik miał lekarz na USG tak teraz przez to, że robię na NFZ to muszę tego samego dnia mieć wszystko załatwiane 😔
Lekarz mój też polecił inne badanie (jakieś "nowe" rekomendacje) żeby robić jeszcze tego samego dnia PLGF. Oszczędzamy sporo na USG więc zrobię dla siebie z ciekawości -
Wlanie to ze na usg wszystko było ok to mam nadzieje ze jednak tak będzie ❤️
Wiecie ze mam filmik z usg , dostałam od lekarza na pendrivie jak maluszek kopał i się odwracał ❤️❤️❤️ Magia 😍Blond27, Koteczka82, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny, jak podchodzicie do tych bardziej zaawansowanych testów jak NIFTY? Będziecie robić? Czy poczekacie na wyniki PAPPA+USG? Zastanawiam się ostatnio jak do tego podejść
Blondyna, co to badanie pozwala wykryć, jaka jest cena u Ciebie? (nie wiem czy dobrze znalazłam w internecie)
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Aneta2506 wrote:Kochane, czy komuś dopisać wizytę? A może datę przyjścia kropka na świat? Dajcie znać, jak coś pominęłam...
Blond27, Aneta2506 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Domi_naturelover wrote:Właśnie dziewczyny, jak podchodzicie do tych bardziej zaawansowanych testów jak NIFTY? Będziecie robić? Czy poczekacie na wyniki PAPPA+USG? Zastanawiam się ostatnio jak do tego podejść
Blondyna, co to badanie pozwala wykryć, jaka jest cena u Ciebie? (nie wiem czy dobrze znalazłam w internecie)
Lekarz mówił, że pozwala wykryć czy nie będzie zahamowania wzrastania płodu i preeklampsja.
U mnie 240 zł kosztuje. PAPP-A też to pokazuje ale podobno to jest dokładniejsze bo na innej podstawie się to sprawdza. -
Jeju dziewczyny czytam o tym wszystkim co piszecie i stres mnie łapie przed wizyta, nie patrzyłam co u fasolki od 2.5tyg..... Ale musi, być dobrze 👍 15:15 wizyta
Aneta2506, Grażyna1820, Domi_naturelover, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Lekarz nam wczoraj powiedział o możliwości dalszej diagnostyki. Amniopunkcja dla nas nie wchodzi w grę ze względu na ryzyko poronienia, nie chcemy tak ryzykować. Drugi sposób to badania z krwi ale kosztują ok 3 tys. , można je wykonać na każdym etapie ciąży. Na początku zastanawiałam się na tym ale to jest kupa kasy, a wierze w to ze jeżeli w usg było ok to ok będzie . A w sumie to jaki będzie wynik to nic dla nas nie zmieni.. poczekam do wizyty u swojego lekarza prowadzącego. Mam na 19 maja. Zobaczymy co on powie i zasugeruje .
-
Blond27 wrote:Jeju dziewczyny czytam o tym wszystkim co piszecie i stres mnie łapie przed wizyta, nie patrzyłam co u fasolki od 2.5tyg..... Ale musi, być dobrze 👍 15:15 wizyta
Teraz czekałam 2 tygodnie a kolejna wizyta za 4 tygodnie praktycznie i jak tu wytrzymać 😅 po prenatalnych będzie łatwiej wytrzymywaćBlond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Jeju dziewczyny czytam o tym wszystkim co piszecie i stres mnie łapie przed wizyta, nie patrzyłam co u fasolki od 2.5tyg..... Ale musi, być dobrze 👍 15:15 wizyta
Wszystko jest dobrze ❤Blond27 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Grażyna1820 wrote:Lekarz nam wczoraj powiedział o możliwości dalszej diagnostyki. Amniopunkcja dla nas nie wchodzi w grę ze względu na ryzyko poronienia, nie chcemy tak ryzykować. Drugi sposób to badania z krwi ale kosztują ok 3 tys. , można je wykonać na każdym etapie ciąży. Na początku zastanawiałam się na tym ale to jest kupa kasy, a wierze w to ze jeżeli w usg było ok to ok będzie . A w sumie to jaki będzie wynik to nic dla nas nie zmieni.. poczekam do wizyty u swojego lekarza prowadzącego. Mam na 19 maja. Zobaczymy co on powie i zasugeruje .
Jak dla Was nic nie zmieni to nie ma sensu nic robić tylko cieszyć się dalej ciążą a ryzyko serio nie jest wysokie 🤞Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Nie wiem skąd masz informacje o ryzyku poronienia od amniopunkcji... Ono wynosi 0.1% a ponad 90% z tego strata była ze względu na wady które wyszły w amniopunkcji. Jeśli się trzyma zaleceń po zabiegu to nic złego się nie dzieje.
Jak dla Was nic nie zmieni to nie ma sensu nic robić tylko cieszyć się dalej ciążą a ryzyko serio nie jest wysokie 🤞 -
Blond27 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Właśnie dziewczyny, jak podchodzicie do tych bardziej zaawansowanych testów jak NIFTY? Będziecie robić? Czy poczekacie na wyniki PAPPA+USG? Zastanawiam się ostatnio jak do tego podejść
ja na pewno zrobie wszystko co sie da, Nifty, Pappa, zeby miec pewność. Pewnie niektóre z Was uznają mnie za potwora ale nie wyobrazam sobie urodzic chorego dziecka, wiec musze to wiedxieć. Poza tym w maju koncze 35 lat to ryzyko wyzsze. Ale juz w poprzedniej ciazy robilam Harmony, placilam wtedy bodajze 350euro ale moj spokoj byl tego wart.Blond27 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:ja na pewno zrobie wszystko co sie da, Nifty, Pappa, zeby miec pewność. Pewnie niektóre z Was uznają mnie za potwora ale nie wyobrazam sobie urodzic chorego dziecka, wiec musze to wiedxieć. Poza tym w maju koncze 35 lat to ryzyko wyzsze. Ale juz w poprzedniej ciazy robilam Harmony, placilam wtedy bodajze 350euro ale moj spokoj byl tego wart.
Blond27, cuddlemuffin lubią tę wiadomość
-
Ja również mam takie samo zdanie i mój mąż też, nie chodzi o egoizm ale to męczarnie dla takiego dzieciątka. , ale szanuje każda decyzję 😍 obysmy nie musiały takich podejmować.Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
cuddlemuffin wrote:ja na pewno zrobie wszystko co sie da, Nifty, Pappa, zeby miec pewność. Pewnie niektóre z Was uznają mnie za potwora ale nie wyobrazam sobie urodzic chorego dziecka, wiec musze to wiedxieć. Poza tym w maju koncze 35 lat to ryzyko wyzsze. Ale juz w poprzedniej ciazy robilam Harmony, placilam wtedy bodajze 350euro ale moj spokoj byl tego wart.
Ja patrzę tez na to wszystko z perspektywy tego ze mam już jedno zdrowe dziecko w domu. I absolutnie nie chciałabym skazać go na taki los, wiedząc. Wszystko się może w życiu wydarzyć, ale mając świadomość, nie zafunduje dziecku mojemu życia z bardzo niepełnosprawnym rodzeństwem. Ja bym się jeszcze mogła poświecić… ale niestety rodzeństwo później cierpi najmocniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 12:42
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero