W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
malinowamamba95 wrote:Ja Ciebie doskonale rozumiem. Tez będę robić wszystkie możliwe badania. Umówiłam specjalnie wizyty od 17 maja praktycznie co tydzień, i po 10 tygodniu lecę na Sanco - mam odłożone na te badania i nie tylko, od dnia wprowadzenia u nas polityki antyaborcyjnej…
Ja patrzę tez na to wszystko z perspektywy tego ze mam już jedno zdrowe dziecko w domu. I absolutnie nie chciałabym skazać go na taki los, wiedząc. Wszystko się może w życiu wydarzyć, ale mając świadomość, nie zafunduje dziecku mojemu życia z bardzo niepełnosprawnym rodzeństwem. Ja bym się jeszcze mogła poświecić… ale niestety rodzeństwo później cierpi najmocniej.Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondyna.B, poryczałam się jak głupia, jak zobaczyłam, że u Was się udało!
Testowałyśmy razem w maju zeszłego roku i później śledziłam Cię na kolejnych wątkach. Z całego serca gratuluję i trzymam kciuki za spokojną ciążę!
No i oczywiście gratulacje dla wszystkich brzuchatek! Dużo zdrówkaBlondyna.B, Blond27, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Ja tymczasem od jakiegoś czasu szukam o tych badaniach, wybieram i tak naprawdę nie wiem co dalej. W sensie nawet jeśli zrobię NIFTY albo inne, potem może amniopunkcja, to co mam potem z tą wiedzą zrobić? Przecież po diagnostyce w obecnym stanie prawnym ścieżka się kończy. Te wady nie są zagrożeniem dla zdrowia i życia matki. Będę wiedzieć i w zasadzie tyle.
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Jak zwykle jestem za wcześnie ale czekam już w aucie, do wizyty chwila. Poziom stresometru już wywalił skalę 🤪😌Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Szatkownicadojajek wrote:Ja tymczasem od jakiegoś czasu szukam o tych badaniach, wybieram i tak naprawdę nie wiem co dalej. W sensie nawet jeśli zrobię NIFTY albo inne, potem może amniopunkcja, to co mam potem z tą wiedzą zrobić? Przecież po diagnostyce w obecnym stanie prawnym ścieżka się kończy. Te wady nie są zagrożeniem dla zdrowia i życia matki. Będę wiedzieć i w zasadzie tyle.
Ale wiem o co chodzi, sam fakt tego że lekarz legalnie nic nie zrobi to trudne wybory jakie badania zrobićmalinowamamba95, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Blondyna.B, poryczałam się jak głupia, jak zobaczyłam, że u Was się udało!
Testowałyśmy razem w maju zeszłego roku i później śledziłam Cię na kolejnych wątkach. Z całego serca gratuluję i trzymam kciuki za spokojną ciążę!
No i oczywiście gratulacje dla wszystkich brzuchatek! Dużo zdrówka
Gratuluję synka ☺️ -
Szatkownicadojajek wrote:Ja tymczasem od jakiegoś czasu szukam o tych badaniach, wybieram i tak naprawdę nie wiem co dalej. W sensie nawet jeśli zrobię NIFTY albo inne, potem może amniopunkcja, to co mam potem z tą wiedzą zrobić? Przecież po diagnostyce w obecnym stanie prawnym ścieżka się kończy. Te wady nie są zagrożeniem dla zdrowia i życia matki. Będę wiedzieć i w zasadzie tyle.
można jechać za granice zawsze. a jesli dla kogoś terminacja nie jest opcją to moxna sie psychicznie i tez materialnie przygotowac na wychowanie chorego dziecka.
mam to szczescie zyc w cywilizowanym kraju i mam wybor, wspolczuje Wam w tej Polsce..malinowamamba95, Blond27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niestety dziewczyny, puste jajo, brak serduszka... Dostałam skierowanie na betę 2 razy dla formalności a potem dostanę skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, bo pow. 8 tygodnia.
A powiedziała mi, że za puste jajo odpowiada plemnik więc męża kazała przebadać przed następnymi staraniami.
Nie wiem jak to dźwignę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 16:24
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Niestety dziewczyny, puste jajo, brak serduszka... Dostałam skierowanie na betę 2 razy dla formalności a potem dostanę skierowanie do szpitala na łyżeczkowania .
A powiedziała mi, że za puste jajo odpowiada plemnik więc męża kazała przebadać przed następnymi staraniami.
Nie wiem jak to dźwignę.
Jak tylko potrzebujesz rozmowy/wsparcia to pisz śmiałoBlond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Niestety dziewczyny, puste jajo, brak serduszka... Dostałam skierowanie na betę 2 razy dla formalności a potem dostanę skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, bo pow. 8 tygodnia.
Nie wiem jak to dźwignę.
Bardzo mi przykro 😔😭 trzymaj się kochana i pisz jak będziesz potrzebowaćBlond27 lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Blond27 wrote:Niestety dziewczyny, puste jajo, brak serduszka... Dostałam skierowanie na betę 2 razy dla formalności a potem dostanę skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, bo pow. 8 tygodnia.
Nie wiem jak to dźwignę.
Przeszłam to samo, jakbyś chciała pogadać to pisz.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Nie wiem jak to dźwignę.Blond27 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
-
Nie wiem jak to dźwignę.
o nie, strasznie mi przykro! bardzo współcxuje. nie bylo zadnych oznak wczesniej ze tak moze sie skonczyc ? zadnych plamien, nic? strasznie się boje, że u mnie też sie tak skończy.. w którym tc mialas pierwsze usg i teraz kontrole?