W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela 🌺🌺
Jezu drogi..pół dnia leżę, ziewam, przysypiam, mdli mnie..mąż pojechał pracować, to musiałam się ogarnąć i zająć dziećmi..jak żyć jeszcze kilka tygodni..już ogarniam kiedy mama może zająć się dziećmi ale to jakiś pojedynczy dzien..serio czuję się chyba jeszcze gorzej niż w poprzedniej ciąży..wiecie po czym mi najgorzej 🤣- po wodzie🤦 nie cierpię wody, jest taaaka mdła 🤣 i mój zachciankowy hit- chrupki orzechowe, których nie cierpię na co dzień. -
Ja miałam USG przez brzuch ale dopochwowo też mi robiła bo liczyłyśmy na lepsze zdjęcie 🙈🙈
Dziecko bardzo ruchliwe a godzinę przed wizytą zjadłam drożdzówkę 🤭
Teraz badanie prenatalne mam 17 maja 😁Blondyna.B lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyŚwietnie zajrzeć tu do Was co jakiś czas i czytać takie wieści 🤩
Ja już nogami przebieram przed wizytą, już bym poszła i podejrzała tego mojego małego Firgołka😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 17:49
Nati94, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Jestem przerażona 😨 mam takie zachcianki ze biada mojemu mężowi. Sama sobie współczuję bo jak pomyślę o czymś co bym chciała to juz wszystko inne staje się jakieś takie wymiotne 😅 a głodna to chodzę co chwile. Mam nadzieję ze nie skończę jak mala słonica 😅🙃
Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Jestem przerażona 😨 mam takie zachcianki ze biada mojemu mężowi. Sama sobie współczuję bo jak pomyślę o czymś co bym chciała to juz wszystko inne staje się jakieś takie wymiotne 😅 a głodna to chodzę co chwile. Mam nadzieję ze nie skończę jak mala słonica 😅🙃
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Mam to samo 🤣 ale nie to, że wymyślam, natchnienie przychodzi samo 🤣 ale ogólnie jestem w takim okresie, że mogłabym nic nie jeść, zarazem strasznie mnie ssie i mam jakieś chore zachcianki. Ja, preferująca zdrowe odżywianie, regularne posiłki 🤷 wolę chrupki na śniadanie bo na widok śniadania kończę w toalecie 🤢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 18:36
Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Jestem przerażona 😨 mam takie zachcianki ze biada mojemu mężowi. Sama sobie współczuję bo jak pomyślę o czymś co bym chciała to juz wszystko inne staje się jakieś takie wymiotne 😅 a głodna to chodzę co chwile. Mam nadzieję ze nie skończę jak mala słonica 😅🙃
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Mam to samo 🤣 ale nie to, że wymyślam, natchnienie przychodzi samo 🤣 ale ogólnie jestem w takim okresie, że mogłabym nic nie jeść, zarazem strasznie mnie ssie i mam jakieś chore zachcianki. Ja, preferująca zdrowe odżywianie, regularne posiłki 🤷 wolę chrupki na śniadanie bo na widok śniadania kończę w toalecie 🤢
Ale najlepiej wchodzą fastfoody a rzadko jemy 😅
Mój M. dziś jeździł za truskawkami, bo zachciało mi się lodów z nimi ale nie było nigdzie w okolicy albo mega drogie 😑Kalli95, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Angela, Blondyna, piękne Maluszki, gratuluję! i troche zazdroszcze, chcialabym przewinac te dwa tygodnie takie fastforward zeby juz sie upewnic..
dzis mam zly dzien, szef mi powiedzial ze nie przedluza mi umowy wiec mam do konca roku i potrm wielkie nic, wiec byloby idealnie gdyby jednak z ciaza bylo wszystko ok, wtedy i tak bylabym na macierzynskim rok.. niby przecxuwalam ze tak bedzie a mimo to mi smutno jakos.
w dodatku mimo ze to dopiero 7tc ( lub moze nawet 6 bo ciaza podobno mlodsza) to mam brzuch jak w 12 i ledwo dopinam spodnie, niewygodnie mi w moich jeansach jak siedze, cisną.. staram sie jesc racjonalnie i zdrowo, pic duzo wody i herbatek ziolowych a i tak jestem jakas wzdeta no i jak slowo daje chyba juz ta macica tam sie rozpycha.. czuje sie okropnie fizycznie i psychicznie, najchetniej nalalabym sobie wina a nawet tego nie moge. -
Blondyna, za te truskawki Cię nie lubię🤣 Mąż wraca dopiero o 23, a ja już marzę o truskawkach. Nie no, w ciąży to jest komedia, normalnie nikt tak nie wymyśla 😅
Co do maka, uwielbiam czasami tam zjeść ale teraz jedynie marzę o kartofelkach z sosem śmietanowym stamtąd. Wszystko inne 🤢Kalli95, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Jeju, jak dobrze, że kupiłam wczoraj chrupki orzechowe, lecę otworzyć 😂❤️
Mnie na samym samym początku odrzuciło od słodkiego, teraz coś lepiej zaczyna wchodzić słodkie niż słone 😂 Często jak pomyśle o czymś do jedzenia, to po prostu robi mi się niedobrze. Za to nigdy nie jest mi niedobrze jak myślę o Mc, szczególnie o chrupiących fryteczkach 😂 Czemu to tak działa 😩Kalli95 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Co do zachcianek to mnie przez kilka dni śniły się słodycze... raz szarlotka, raz makaroniki, raz sernik i tak ciągle, aż nie pojechałam do rodziny i mama jak dowiedziała się, że jestem w ciąży i mam takie zachcianki to od razu zrobiła mi szarlotkę i sernik 🤦😅 ze względu na wcześniejsze problemy z glukozą odmawiałam sobie takich rzeczy ale jak mama zrobiła i zjadłam, tak sny się skończyły i moja chrapka na słodkie również 😅
-
nick nieaktualny
-
Mnie w poprzedniej ciąży odrzucało od mięsa... w sumie jadlam tylko zelki Haribo pico balla, a teraz nie mogę patrzeć na słodkie za to wszystko co fastfoodem 😋 teraz tylko siedzę i ogladajac film zrywam sie i "ale bym zjadla..." mąż juz się smieje ze mnie, a sam fakt, że aby nie mieć mdłości jem srednio co 2h sprawiło, że mam już brzuch jak balon😱👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
No komedia z tymi zachciankami jest okropna 😅 nie wiem skąd to się bierze 😁 a wez człowieku nie daj boze wlacz w tv jakiś program kulinarny albo zobacz jak ktoś tam coś tam je a ty tego nie masz. Tragedia 🤣 nie wiem, nigdy nie wymyślałam a teraz sama siebie nie poznaje 🤤
-
Oliwia23 wrote:Mnie w poprzedniej ciąży odrzucało od mięsa... w sumie jadlam tylko zelki Haribo pico balla, a teraz nie mogę patrzeć na słodkie za to wszystko co fastfoodem 😋 teraz tylko siedzę i ogladajac film zrywam sie i "ale bym zjadla..." mąż juz się smieje ze mnie, a sam fakt, że aby nie mieć mdłości jem srednio co 2h sprawiło, że mam już brzuch jak balon😱💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Jestem po wizycie .
Na 70% będzie to Staś. Tak ocenił lekarz 😂
https://ibb.co/M92BtC9
Co do wyników w usg super dzieciątko fika zdrowo w budowie nie ma zastrzeżeń . Ale po dodaniu wyników badań z krwi ryzyko choroby Zespołu Downa wzrosło 1:492 😞 lekarz tłumaczył ze to tylko ryzyko i ważne są kolejne badania ale ryzyko jest ..Domi_naturelover, Angelaaaa, Nati94, Kalli95, Blondyna.B, Milixx lubią tę wiadomość
-
Kochane, czy komuś dopisać wizytę? A może datę przyjścia kropka na świat? Dajcie znać, jak coś pominęłam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 22:04
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌