W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, niedobre wieści- co prawda byl pecherzyk ciazowy i nawet żoltkowy gdzies tam mignal ale zero echa zarodka. mam nastepna wizyte 18 maja.. bardzo sie martwie ze to puste jajo..chce mi sie plakac
Ja miałam w 2 ciąży puste jajo płodowe i tam kompletnie nic w środku nie było. Wiec dla mnie już sama informacja, że jest pęcherzyk zoltkowy była super.cuddlemuffin, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, niedobre wieści- co prawda byl pecherzyk ciazowy i nawet żoltkowy gdzies tam mignal ale zero echa zarodka. mam nastepna wizyte 18 maja.. bardzo sie martwie ze to puste jajo..chce mi sie plakac
Nie zakładaj od razu czarnego scenariusza
Najważniejsze że jest pęcherzyk !
Przy kolejnym USG na pewno zobaczysz i usłyszysz już serduszko. Trzymaj się i myśl pozytywnie. Stres i newry na początku chyba nie będą dobrym pomysłem :*cuddlemuffin, Olo323 lubią tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... -
Aneta, oglądam na IG i się zachwycam 🥰 Przepięknie tam!
cuddlemuffin, tak jak dziewczyny mówią, jeszcze wcześnie, na następnej wizycie pewnie będzie wszystko pięknie widać 😚
Milixx, ja coś czuję, że zwolnionko już do końca kochana, czas odpocząć od wrednej szefowej 😚
Nati, współczuję tych mdłości 😔 Mnie delikatne mdłości denerwują a co Ty biedna musisz przeżywać. Blondyna podobnie - nawet majówkowy grill się nie przyjął, najgorzej 😒 Bidule
Ja byłam dzisiaj u fizjo - diagnoza: rwa kulszowa gruszkowata. Dostałam zestaw ćwiczeń, po których jak wstaję to tak potwornie boli, że za każdym razem płaczę 😔 Nic człowiek nie zrobi, posiłek ciężko ogarnąć, naczyń do zmywarki nie dam rady powkładać. Dobrze, że mój M. jest dzielny - sprząta, przynosi mi jedzonko, pociesza ❤️
Milixx, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Aneta, oglądam na IG i się zachwycam 🥰 Przepięknie tam!
cuddlemuffin, tak jak dziewczyny mówią, jeszcze wcześnie, na następnej wizycie pewnie będzie wszystko pięknie widać 😚
Milixx, ja coś czuję, że zwolnionko już do końca kochana, czas odpocząć od wrednej szefowej 😚
Nati, współczuję tych mdłości 😔 Mnie delikatne mdłości denerwują a co Ty biedna musisz przeżywać. Blondyna podobnie - nawet majówkowy grill się nie przyjął, najgorzej 😒 Bidule
Ja byłam dzisiaj u fizjo - diagnoza: rwa kulszowa gruszkowata. Dostałam zestaw ćwiczeń, po których jak wstaję to tak potwornie boli, że za każdym razem płaczę 😔 Nic człowiek nie zrobi, posiłek ciężko ogarnąć, naczyń do zmywarki nie dam rady powkładać. Dobrze, że mój M. jest dzielny - sprząta, przynosi mi jedzonko, pociesza ❤️ -
Domi_naturelover wrote:Ja byłam dzisiaj u fizjo - diagnoza: rwa kulszowa gruszkowata. Dostałam zestaw ćwiczeń, po których jak wstaję to tak potwornie boli, że za każdym razem płaczę 😔 Nic człowiek nie zrobi, posiłek ciężko ogarnąć, naczyń do zmywarki nie dam rady powkładać. Dobrze, że mój M. jest dzielny - sprząta, przynosi mi jedzonko, pociesza ❤️
W ciąży często są takie dolegliwości, wszystko się rozciąga, przesuwa i uciska w miejsca gdzie normalnie tego nie robi... -
Robiłam dziś glukozę (83 uff...), morfologię ( wszystko w normie), mocz (jeszcze brak wyniku) i TSH - tu się zrobiło ciekawie bo zawsze miałam ok 1-1.5 czasem nawet do 2 a teraz 0.5 😯
Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Mi na rwe kulszowa pomagał seks na jeźdźca 🙈
Może to wydaję się głupie i bez sensu ale faktycznie tak bylo, duza ulgę czuć później i juz tak nie bolało. Dziewczyny na wrześniowkach też testowały i podzielały to samo zdanie 😅😂
Kilka razy testowalam i rwa całkowicie mi minęła, a mialam taka, że się nie moglam wyprostować i stanąć na prawą nogę 🙄😬
Oj tak, potwierdzam 😅 jak mnie bóle pleców złapały w 1 trymestrze to super zadziałało😂 teraz już niestety moge tylko stękać 😅Domi_naturelover lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Blondyna.B wrote:Robiłam dziś glukozę (83 uff...), morfologię ( wszystko w normie), mocz (jeszcze brak wyniku) i TSH - tu się zrobiło ciekawie bo zawsze miałam ok 1-1.5 czasem nawet do 2 a teraz 0.5 😯
Tsh często spada i ok 12 tygodnia chyba jest najniższe (przy dobrze pracującej tarczycy) Ja miałam identycznie jak Ty, zwykle ok 1,5 a miedzy 9-12 tygodniem wychodziło 0,5. Później wzrosło znowu do 1,5 😊Blondyna.B lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Nati94 wrote:
Nati, tak się cieszę ❤Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Spokojnie... Wiem ze ciężko, ale musisz być silna.. Na tym etapie, wczesnym wszystko jest możliwe.. Trzymam kciuki za Ciebie i kropka..cuddlemuffin lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Haha no fizjoterapeutka o takim ćwiczeniu jak seks na jeźdźca nie wspomniała, ale może warto dodać do listy codziennych ćwiczeń 🤣❤️ Jeśli nie będzie przechodzić, to chyba faktycznie wypróbuję 😂❤️💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Angelaaa kciuki za wizytę 🤞☺️
Ja idę na 9 i spać nie mogłam od 5 jest mi już tak niedobrze chyba przede wszystkim od stresu. ..Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Angelaaa kciuki za wizytę 🤞☺️
Ja idę na 9 i spać nie mogłam od 5 jest mi już tak niedobrze chyba przede wszystkim od stresu. ..
Kciuki dziewczyny 🥰Blond27, Angelaaaa lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Blondyna mocne kciuki 🍀🍀🍀 będzie dobrze ♥️♥️
Angela kciuki 🍀
Domi, mega Ci współczuję, dobrze, że działasz i oby pomogło 🍀
Ja znowu koszmary, widzę, że trauma mocno się trzyma ale tak będzie, dopóki nie dowiem się, czy serce bije.
Poza tym mdłości, ale wczoraj np po południu trochę odpuściły i wieczorem znowu się zaczęły 🙂 poszłam spać o 20 żeby je przespaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 08:22
Blond27, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, miałam robiony tydzień temu wymaz z pochwy. Nie jest to dla mnie zdziwieniem że wyszły mi bakterie streptococcus agalactiae, bo w 1 ciąży miałam GBS dodatni, a że nie miałam żadnych objawow, lekarka nie leczyła tego. Miałam cc i antybiotyku nie podawali. 🤷♀️
Teraz naczytałam się o tym znowu... I aż łeb zaczął mnie bolec. Wiem, że przy porodzie naturalnym podają antybiotyk, żeby dziecko sie nie zarazilo. Ale naczytałam się że w trakcie ciąży także może się dziecko zarazić, co mnie zaczęło przerażać.
Czy wiecie cos na ten temat?
Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, a kontaktu telefonicznego z lekarka nie mam.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Ale wiecie co..może Wam się to wydawać głupie, w świetle tego, że chciałam mdłości i objawów, że straciłam poprzednią ciążę a nie było mi wtedy nic i to dobrze..ale od rana mam łzy w oczach z bezsilności..pierwsze co rano pobiegłam do toalety. Uspokoiło się na chwilę, znowu przyszła fala. Znowu toaleta. Zjadłam leki i zaciskam usta żeby je utrzymać chociaż z pół godziny. Głowa ciężka, wszystko mi śmierdzi, wszystko. Jest 2x gorzej niż wczoraj. Imbir średnio pomaga, męża wyślę po migdały. Dziś przyjeżdża teściowa (nie wie) w sobotę urodziny córki z całą rodziną, gdzie połowa nie wie a nie chciałam mówić wszystkim przed serduszkiem. Ale po mnie tak widać..twarz mam chorą, czuję się jak kupa. Tona pryszczy, sucha skóra, mąż mówi, że próbował mnie budzić bo go prosiłam, to byłam mokra cała, tak się pocę. Czy ten I trymestr to musi być taka męka?
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dopiero wizytę na 13 🥴 już się stresuje i bardzo liczę na to że mąż będzie mógł wejść ze mną 😊😊 chociaż ten jeden raz bo w poprzedniej ciąży sama bo covid a myślę że jak dzisiaj 11+0tc to jest to najlepsze usg gdzie już dzidziulek ładnie wygląda i się pokazuje 🤭
Z córką na późniejszym etapie to oglądałam samą pupę i plecy 😂 jak pokazała na sekundę twarz to zasłonięta rękami 🥴
Także trzymajcie kciuki 🤞 ja za was też trzymam ❤️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️