Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Byliśmy na basenie. Powiem Wam, że w takich miejscach dobrze się czuję nawet z mdłościami. W dodatku w Olsztynie mamy darmowy dla ciężarnych.

Malinowa, fajnie że skorzystałaś z tych badań 🙂 zapomniałam napisać. Miałaś już pobranie?

Tak tak, rano pobranie i mam już wyniki ;) oni robią te badania w diagnostyce. Spoko bo zawsze zaoszczędzone, jutro dorobie tylko toxo IGG i CMV IGG i inne i będę miała komplet.

Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Tak tak, rano pobranie i mam już wyniki ;) oni robią te badania w diagnostyce. Spoko bo zawsze zaoszczędzone, jutro dorobie tylko toxo IGG i CMV IGG i inne i będę miała komplet.
    Super, że ktoś z nas z tego skorzystał;) i że to nie fejk, chociaż posprawdzałam i wyglądało na wiarygodne, dlatego Wam wstawiłam, bo na moją dziurę nie dojeżdżają 🙂

Blond27 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ja jestem sercem z Olsztyna, tu mieszkałam i pracuję(szpital Wojewódzki;)), ale mieszkam w Olsztynku, w Olsztynie jesteśmy często więc jakoś tak piszę, że w naszym Olsztynie ;) mąż też tu pracuje. Pochodzimy z Kętrzyna, pewnie znasz ;)

Świat jest mały 😄 ale bardzo fajnie mieć kogoś z miasta 😁 ja we czwartek właśnie się wybieram do Wojewódzkiego, albo obok do poradni gdzie przyjmuje gin żeby dostać skierowanie na pappe. Ale Ty już i tak na zwolnieniu jestes :).

Nati94, Blond27 lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Świat jest mały 😄 ale bardzo fajnie mieć kogoś z miasta 😁 ja we czwartek właśnie się wybieram do Wojewódzkiego, albo obok do poradni gdzie przyjmuje gin żeby dostać skierowanie na pappe. Ale Ty już i tak na zwolnieniu jestes :).
    Tak, jestem tam tylko wtedy, gdy muszę zrobić badania krwi(teraz mają numerki dla ciężarnych) albo coś załatwić w kadrach. No i USG+pappa robię u dr Szwałkiewicz. Ogółem chodzę do dr Gowkielewicza, z całego serducha polecam(mam nadzieję, że można tu rzucać nazwiskami, ale świetny specjalista i dobry człowiek)

Oliwia23, Blond27 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spotkamy się na oddziale położniczym w grudniu albo wcześniej gdzieś na badaniach 🙂

Oliwia23, Blond27 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Tak, jestem tam tylko wtedy, gdy muszę zrobić badania krwi(teraz mają numerki dla ciężarnych) albo coś załatwić w kadrach. No i USG+pappa robię u dr Szwałkiewicz. Ogółem chodzę do dr Gowkielewicza, z całego serducha polecam(mam nadzieję, że można tu rzucać nazwiskami, ale świetny specjalista i dobry człowiek)

W wojewódzkim brakuje mi tylko możliwości odbioru wyników przez internet. Ja chodzę do Żukowskiego na leśnej, a ten kazal mi iść do hoppe po pieczątkę na tą pappe. Rodziłaś tez w wojewódzkim?

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    W wojewódzkim brakuje mi tylko możliwości odbioru wyników przez internet. Ja chodzę do Żukowskiego na leśnej, a ten kazal mi iść do hoppe po pieczątkę na tą pappe. Rodziłaś tez w wojewódzkim?
    Żukowski był drugim lekarzem, który stwierdził u mnie poronienie chybione, myślę, że dobry lekarz.
    Tak, rodziłam w Wojewódzkim drugą córkę. Poród wspominam genialnie(chociaż rodziłam tam może ok 40 minut(?)muszę spojrzeć w papiery), dojechałam z pełnym rozwarciem, trafiłam na położną od mojego doktora, która pozwoliła mi wsłuchać się w swoje ciało i potrzeby, obrać pozycję, którą chciałam, no była jak mama♥️, opieka poporodowa dla mnie na plus, pomoc położnych, studentek, położne bardzo miłe i wspierające, cdl bez problemy dostępna, poprosiłam o sprawdzenie, czy na pewno przyjmujemy dobre pozycje i czy prawidłowo przystawiam. Jedynie mieliśmy małą spinę na linii kąpiel w szpitalu, a moje zdanie na nie na ten temat(byliśmy tylko 2 doby praktycznie). Mam porównanie do miejskiego i naprawdę wiem, że wiele zależy od personelu, ale na porodówce i oddziale położniczym pobyt wspominam słabo, wyrobili mi wtedy traumę do porodu przypinając do ktg, każąc leżeć 12 godzin, nie jeść nic, brak znieczulenia na które był czas i o które błagałam wręcz. Po porodzie jedna z położnych wręcz z ignorancją przychodziła zła w nocy, że dziecko mi płacze i nie umiem przystawić a to było pierwsze i ja byłam młoda i niedoświadczona a nikt mnie nie poinstruował na spokojnie, tylko przystawianie na chama aby wyciszyć dziecko. Na koniec pomogła mi cdl, bo wcześniej jej nie było. Ale są też bdb opinie o miejskim, taka jest niestety moja(zresztą zawarłam swoje uwagi do ankiety fundacji gdzie rodzić po ludzku, długo się wahałam, ale straumatyzowali mój pierwszy poród wymarzonej córki).

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze dr Żukowski jest z miejskiego, więc też traktowanie pacjentek od ,swojego, lekarza jest inne, lekarz się interesuje itd. ja wtedy byłam od randomowego lekarza, bo przenosiłam prowadzenie ciąży z Gdańska.

Oliwia23 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Żukowski był drugim lekarzem, który stwierdził u mnie poronienie chybione, myślę, że dobry lekarz.
    Tak, rodziłam w Wojewódzkim drugą córkę. Poród wspominam genialnie(chociaż rodziłam tam może ok 40 minut(?)muszę spojrzeć w papiery), dojechałam z pełnym rozwarciem, trafiłam na położną od mojego doktora, która pozwoliła mi wsłuchać się w swoje ciało i potrzeby, obrać pozycję, którą chciałam, no była jak mama♥️, opieka poporodowa dla mnie na plus, pomoc położnych, studentek, położne bardzo miłe i wspierające, cdl bez problemy dostępna, poprosiłam o sprawdzenie, czy na pewno przyjmujemy dobre pozycje i czy prawidłowo przystawiam. Jedynie mieliśmy małą spinę na linii kąpiel w szpitalu, a moje zdanie na nie na ten temat(byliśmy tylko 2 doby praktycznie). Mam porównanie do miejskiego i naprawdę wiem, że wiele zależy od personelu, ale na porodówce i oddziale położniczym pobyt wspominam słabo, wyrobili mi wtedy traumę do porodu przypinając do ktg, każąc leżeć 12 godzin, nie jeść nic, brak znieczulenia na które był czas i o które błagałam wręcz. Po porodzie jedna z położnych wręcz z ignorancją przychodziła zła w nocy, że dziecko mi płacze i nie umiem przystawić a to było pierwsze i ja byłam młoda i niedoświadczona a nikt mnie nie poinstruował na spokojnie, tylko przystawianie na chama aby wyciszyć dziecko. Na koniec pomogła mi cdl, bo wcześniej jej nie było. Ale są też bdb opinie o miejskim, taka jest niestety moja(zresztą zawarłam swoje uwagi do ankiety fundacji gdzie rodzić po ludzku, długo się wahałam, ale straumatyzowali mój pierwszy poród wymarzonej córki).

O kurde, ja w miejskim bylam na łyżeczkowaniu bo tam pracuje właśnie dr Żukowski i on wykonywał zabieg. Co do opieki przez te zaledwie kilka h bylam bardzo zadowolona, ale pewnie jest tak jak piszesz, że to zależy na jaki personel się trafi. Moja koleżanka rodzila 6 lat temu w miejskim i była bardzo zadowolona i teraz za jakieś 1.5 miesiąca tez tam będzie wiec zobaczymy co powie. Z wyborem szpitala miałabym problem, ale fakt, że w miejskim pracuje mój gin bardziej mnie skłania do miejskiego( chociaż zapewne na niego nie trafię przy porodzie 😬 a kilku lekarzy tam pracujacych mnie przeraża). Ostatecznie sama nie wiem 🤷‍♀️

Nati94 lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    O kurde, ja w miejskim bylam na łyżeczkowaniu bo tam pracuje właśnie dr Żukowski i on wykonywał zabieg. Co do opieki przez te zaledwie kilka h bylam bardzo zadowolona, ale pewnie jest tak jak piszesz, że to zależy na jaki personel się trafi. Moja koleżanka rodzila 6 lat temu w miejskim i była bardzo zadowolona i teraz za jakieś 1.5 miesiąca tez tam będzie wiec zobaczymy co powie. Z wyborem szpitala miałabym problem, ale fakt, że w miejskim pracuje mój gin bardziej mnie skłania do miejskiego( chociaż zapewne na niego nie trafię przy porodzie 😬 a kilku lekarzy tam pracujacych mnie przeraża). Ostatecznie sama nie wiem 🤷‍♀️
    Ale właśnie muszę dopisać, że opieka na oddziale ginekologicznym była genialna, leżałam tam kilka dni przed porodem, świeży oddział, świetne położne. Dopiero porodówka i położniczy mnie rozczarowały. Mam nadzieję, że Wy będziecie mieć lepsze doświadczenia, bo jesteś od ich lekarza, może też przez 5 lat cokolwiek się zmieniło. No i dalej powtórzę, oddział tworzą ludzie- jeśli położne i lekarze mają w sobie empatię(bo w takim miejscu powinni), to wszystko się ułoży. No i odpowiednią wiedzę, tu raczej nie mam do czego się przyczepić- oczywiście poza nieprzestrzeganiem standardów, wymuszaniu na mnie jednej pozycji- tego nie mogę im darować. Tego bólu, na który mnie skazali i braku możliwości porodu po ,ludzku,. Nie wiem, czy może rzeczywiście anestezjolog był wtedy niedostępny przez kilka godzin, ale położne w swoim doświadczeniu powinny mi pomóc chociaż trochę w łagodzeniu bólu. Dlatego do drugiego porodu przygotowywałam się sama w domu, oglądałam filmiki ze szkoły rodzenia, jak zaczęłam rodzić w domu, to wiedziałam, że muszę dużo się ruszać, mogę sobie ulżyć prysznicem, skorzystałam z naturalnych metod domowych na ile mogłam;) w szpitalu też starałam się nie kłaść, aktywnie współpracowałam z położną, dopiero już na koniec poprosiłam bo odpadłam z sił(to była północ, a ja cały dzień opiekowałam się też moją córką ;D)

age.png

💔11.2021 synek
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ale właśnie muszę dopisać, że opieka na oddziale ginekologicznym była genialna, leżałam tam kilka dni przed porodem, świeży oddział, świetne położne. Dopiero porodówka i położniczy mnie rozczarowały. Mam nadzieję, że Wy będziecie mieć lepsze doświadczenia, bo jesteś od ich lekarza, może też przez 5 lat cokolwiek się zmieniło. No i dalej powtórzę, oddział tworzą ludzie- jeśli położne i lekarze mają w sobie empatię(bo w takim miejscu powinni), to wszystko się ułoży. No i odpowiednią wiedzę, tu raczej nie mam do czego się przyczepić- oczywiście poza nieprzestrzeganiem standardów, wymuszaniu na mnie jednej pozycji- tego nie mogę im darować. Tego bólu, na który mnie skazali i braku możliwości porodu po ,ludzku,. Nie wiem, czy może rzeczywiście anestezjolog był wtedy niedostępny przez kilka godzin, ale położne w swoim doświadczeniu powinny mi pomóc chociaż trochę w łagodzeniu bólu. Dlatego do drugiego porodu przygotowywałam się sama w domu, oglądałam filmiki ze szkoły rodzenia, jak zaczęłam rodzić w domu, to wiedziałam, że muszę dużo się ruszać, mogę sobie ulżyć prysznicem, skorzystałam z naturalnych metod domowych na ile mogłam;) w szpitalu też starałam się nie kłaść, aktywnie współpracowałam z położną, dopiero już na koniec poprosiłam bo odpadłam z sił(to była północ, a ja cały dzień opiekowałam się też moją córką ;D)

Tak naprawdę jeszcze dużo czasu. Ja tak daleko w przyszłości nie wybiegam po moich doświadczeniach, ale dobrze poczytać opinie 😊

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie-mordercę: wiecie jak będzie wyglądała nasza sytuacja w związku z ulgą dla klasy średniej i L4? Kiedy się na nią decydowałam byłam już w ciąży i sądziłam, że zaraz z niej zrezygnuję. Poroniłam chwilę później, zaszłam kolejny raz i raz zakładałam, że popracuję na tyle długo, że wyrobie wymagany próg. Niestety, przeliczyłam się mocno i zaraz idę na L4 - na bank nie wyrobie tych 68k brutto. Co teraz? Będę musiała w przyszłym roku zwrócić tę kasę? Mają niby tę ulgę zlikwidować, ale w tym czasie ja już będę na L4 i będę dostawać zasiłek a nie pensję. Czyli rozliczą mnie po staremu i ulga do zwrotu? Paranoja...

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownica nie wiem czy to już podpisane ale mieli rezygnować z tej ulgi dla klasy średniej zupełnie i obniżyć PIT do 12%

Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B, właśnie próbuje ustalić czy to zadziała wstecz tzn. zamienią mi ulgę dla klasy średniej na niższy podatek i rozliczą tak cały rok czy tylko od momentu jej likwidacji (już wtedy będę na L4). Rzekomo powinno wyjść na to samo i nie powinnam nic dopłacić, ale w tym kraju to się można obudzić i już być w innej sytuacji niż wczoraj 😂

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwikłałam zagadkę tp na podstawie dzisiejszego CRL 😂 Pokrywa się idealnie z datą ostatniej miesiączki, czyli termin na 3 grudnia :D

podrzucam kalkulator; https://www.omnicalculator.com/health/crown-rump-length

milam, Grażyna1820, Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Cieszę się Anetko, ze do nas wróciłaś ❤️
    Rozumiem, ze u Ciebie już lepiej? 🥰

Lepiej, o tyle o ile ☺ plan jest, myśle że to najwazniejsze ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 00:00

Olo323 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, miałam dzisiaj takie koszmary... Po prostu śniły mi się sceny jak z horroru :( Ucieczki, krzyki, które są nieme i nikt nie może mi pomóc, jakieś nieczyste moce, zjawy, no koszmar :(

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja babcia jest w szpitalu, zapalenie płuc, ma 94 lata, stan taki dość średni, nie ma z nią kontaktu póki co..boję się, że mój chory sen sprzed ciąży się spełni- śniło mi się, że ktoś powiedział, że babcia umrze żeby mogło się urodzić moje dziecko(chore takie sny ale dokładnie pamiętam te słowa). Z drugiej strony jesteśmy pogodzeni, że tak może być, bo babcia od kilku lat leży, nie poznaje nas, no i wiek. Mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze będzie żyć bo to babcia kojarzy mi się z dzieciństwem na wsi, całodziennym pływaniem w upalne wakacje, budowaniem domków, długimi rozmowami w nocy..no i zawsze ją podziwiam, bo doświadczyła straty córki tuż po porodzie, straty córki 4 letniej i męża...nawet teraz, nie poznaje nas, ale pamięta Gabrysię i Leokadię, płacze gdy wymówi się ich imiona. Strasznie jestem dziś emocjonalna. Mama będzie dzwonić i mówić w jakim stanie jest babcia, bo chcę jechać się pożegnać na wszelki wypadek.

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Jejku, miałam dzisiaj takie koszmary... Po prostu śniły mi się sceny jak z horroru :( Ucieczki, krzyki, które są nieme i nikt nie może mi pomóc, jakieś nieczyste moce, zjawy, no koszmar :(
    Mi często się śnią koszmary ale teraz są bardzo realistyczne i to jest straszne 😔

Olo323 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati przykro mi 😔 niech ją tam wyleczą i jeszcze wróci do domu!

To są takie głupie przesądy, że jak ktoś umiera to ktoś nowy się pojawi... Ja tak miałam rok temu babcia zmarła i ja wtedy zaszłam w ciążę ale to było poronienie zatrzymane.

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ