W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:Kasiola gratulacje ♥️
Dziewczyny, jakie ja mam głupie sny 🤦 plus różne koszmary. Wszystko tak realistyczne, że mogłabym opowiedzieć co do sekundy.
I 12 tc przyszedł 🤸 zgodnie z moimi wyliczeniami za tydzień wrócę totalnie do życia 😅
U mnie w I trymestrze miałam co noc straszne, krwawe sny, mąż mnie budził bo krzyczałam. Teraz zdarza mi się to na szczęście rzadziej chociaż dzisiaj też miałam combo pierwszy sen - krwawienie, strach że poroniłam, drugi - ktoś zabija mojego męża w brutalny sposób... Mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie czas że będę śniła w taki realistyczny sposób o jakiejś rajskiej plaży 😍 brakuje mi wakacji 😅 chyba szybciej pójdę na to L4 niż zakładałam (zakładałam do końca sierpnia pracować) 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 17:20
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
KlaraJa wrote:U mnie w I trymestrze miałam co noc straszne, krwawe sny, mąż mnie budził bo krzyczałam. Teraz zdarza mi się to na szczęście rzadziej chociaż dzisiaj też miałam combo pierwszy sen - krwawienie, strach że poroniłam, drugi - ktoś zabija mojego męża w brutalny sposób... Mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie czas że będę śniła w taki realistyczny sposób o jakiejś rajskiej plaży 😍 brakuje mi wakacji 😅 chyba szybciej pójdę na to L4 niż zakładałam (zakładałam do końca sierpnia pracować) 😅
-
Domi, dobrze, że wróciliście bezpiecznie do domku. Fajnie, że dostaniecie ubrania ♥️
Anetko, przykro mi, chociaż wciąż nie tracę nadziei. Ja od siebie doradzę jak najwięcej ♥️ o ile nie macie żadnych problemów z nasieniem(a chyba nie) bo wtedy ponoć nie można tak często. I o ile chcecie i możecie 🙂Głupio mi doradzać i boję się, że mogę Cię urazić, ale może dorzućcie jeszcze ♥️ dzień po wyznaczonej owu ✊✊? O ile będzie kolejny cykl bo może jednak nie✊Domi_naturelover, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Mi się dziś śniło, że ktoś zabił córkę sąsiadów i mnie straszyła 😨 później, że jestem na prenatalnych i dziecko ma 3 cm i jest za małe, lekarz nie wie dlaczego a ja płaczę. Później jeszcze, że zakochałam się w jakimś gościu i to z nim jestem w ciąży 😅🤦(dodam, że nigdy nie zdardzilabym męża) i się rozwodzę z mężem 🤦 obudziłam się po tym maratonie zlana potem i obudziłam męża bo się bałam spać. Także o, niech ten I trymestr się kończy bo to aż chore te sny
Ufff to faktycznie nie za ciekawie 😧 ale nie przejmuj się, ja o 3:40 zadzwoniłam do męża, bo jest teraz w podróży służbowej, bo tak samo bałam się później spać 😅 musiałam włączyć lampkę i jakąś muzykę żeby jakoś dospać do rana 😅Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
oj wspolczuje wam tych snów, naprawde. na szczescie ja tak nie mam- ale czesto zasypiam o 20 razem z dzieckiem. w dzien tez duxo poleguje bo xmeczenie daje sie we znaki. i niestety mdlosci nadal bardzo mnie mecza i co ciekawe najgorsze mdlosci mam po herbatce dla ciezarnych:)
dzis bylam w pracy oddac rzeczy pracowe i zabrac swoje i mialam okropnie niemila roxmowe z szefem, dobrze ze maz mnie zawiozl i poczekal bo wyszlam cala roztrzesiona. no nic, wiecej go nie xobacze a teraz musze sie martwic o siebie i Okruszka
z dobrych wiesci- mina córeczki gdy pokazalam jej zdjecie Okruszka- bezcenna. od razu tez wiedziala gdzie glowa gdzie nozki itp. to jest piekne jaka ona jest podekscytowana.
malinowamamba95, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Kasiola, Gratulacje!
Nati współczuje snów- ja mam to samo co 2-3 dni takie koszmary. 🤦🏻♀️
Cuddle ale słodko, że córka taka podekscytowana. Ja nie wiem na ile mój 2 latek rozumie, ale już mnie nie kopie po brzuchu No i dzisiaj przy dzieciach sąsiadów na dworze podniósł koszulkę i powiedział ze ma w brzuszku dZidzie 😅🤦🏻♀️. A ze kolegów ma starszych to zaczęli mu mówić ze chłopcy nie mogą mieć dzidzi w brzuchu wiec mąż przyszedł uśmiany z ogródka.
Mi mąż dzisiaj kupił adapter do pasów- taki jest kochany i chyba bardziej niż ja wierzy w tą ciąże bo ja jeszcze kompletnie nie myśle o jakichkolwiek ciążowych/ dziecięcych zakupach. Dalej jakby nie wierze. Dodatkowo po weekendzie jedzie na tydzień na delegacje wiec nie wiem jak sobie z młodym i moimi wieczornymi mdłościami poradzę, chyba będę musiała poprosić mamę o przyjazd na kilka dni, ale ja z nią wytrzymuje tak max 2 dni pod jednym dachem wiec może być zabawnie. 😅Kasiooola lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Dodatkowo po weekendzie jedzie na tydzień na delegacje wiec nie wiem jak sobie z młodym i moimi wieczornymi mdłościami poradzę, chyba będę musiała poprosić mamę o przyjazd na kilka dni, ale ja z nią wytrzymuje tak max 2 dni pod jednym dachem wiec może być zabawnie. 😅
A co do adapterów dziewczyny - to jest taki must have, czy jak z tym jest? Bo nie wiem czy nastawiać się na kupno, czy to zwiększa bezpieczeństwo, czy raczej komfort jazdy?💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Mam tak samo z Moją 😅 Dlatego wyprowadziłam się jak tylko zdałam maturę. Teraz najdłużej na weekend, max dwie noce i mi już wystarczy 😂 A pewnie będą chwile, gdzie będę ją prosić o pomoc 😄
A co do adapterów dziewczyny - to jest taki must have, czy jak z tym jest? Bo nie wiem czy nastawiać się na kupno, czy to zwiększa bezpieczeństwo, czy raczej komfort jazdy?
Ja zacznę w drugim trymestrze jeździć pewnie z adapterem, w poprzedniej ciąży jeździłam ale dopiero jakoś od połowy. Byłam z mężem na darmowym szkoleniu bezpieczny maluch w pierwszej ciąży - mega polecam i tam pokazywali filmiki zarówno dziecka zle zapiętego ( albo w złym foteliku etc) no i ciężarnej nie zapiętej lub zle zapiętej - masakra.
My mega patrzymy na bezpieczeństwo jazdy, foteliki oba mamy nowe w dwóch autach, z atestami no i syn dalej jezdzi tyłem. Nie wiem czy adapter must have ale dla mnie to mega ważne.
Dodam jeszcze ze ja akurat sporo jeżdżę autem codziennie bo mieszkamy na obrzeżach miasta, do żłobka np mamy 15 min autem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 21:47
👩🏻26
👦🏻 34
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Ja już jeżdżę z adapterem do pasów ☺️ zwiększa komfort no pas nie dotyka brzucha i bezpieczeństwo też poprawia bo w razie np. gwałtownego hamowania pas nie uciśnie brzucha
Ja polecam ☺️malinowamamba95 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Domi_naturelover wrote:A co do adapterów dziewczyny - to jest taki must have, czy jak z tym jest? Bo nie wiem czy nastawiać się na kupno, czy to zwiększa bezpieczeństwo, czy raczej komfort jazdy?
My nie mamy samochodu na ten moment i jak jedziemy to z moimi rodzicami gdzieś więc pewnie kupię potem jakby jednak udało się mieć ten samochódmalinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Domi, dobrze, że wróciliście bezpiecznie do domku. Fajnie, że dostaniecie ubrania ♥️
Anetko, przykro mi, chociaż wciąż nie tracę nadziei. Ja od siebie doradzę jak najwięcej ♥️ o ile nie macie żadnych problemów z nasieniem(a chyba nie) bo wtedy ponoć nie można tak często. I o ile chcecie i możecie 🙂Głupio mi doradzać i boję się, że mogę Cię urazić, ale może dorzućcie jeszcze ♥️ dzień po wyznaczonej owu ✊✊? O ile będzie kolejny cykl bo może jednak nie✊
Nie nie urazasz mnie, spokojnie 😊 ale od jakiegoś czasu sama postawiłam na to - jak Blondyna pisze (kiedy nam się chce), to był pierwszy cykl taki że poprostu oboje nie mieliśmy ochoty później... Wcześniejsze cykle było nawet po dwa razy dziennie, czasami przymus (fest mi atrakcją) 😅 ciąży z tego nie było, nie chce ani siebie zmuszać, ani mojego G. a jednak trwa już to dosyć czasu... Zaczynam się godzić z tym że bez poważnych badań i pewnie farmakologii nic z tego nie będzie, no coz...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wpisuje 😊Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506 wrote:Nie nie urazasz mnie, spokojnie 😊 ale od jakiegoś czasu sama postawiłam na to - jak Blondyna pisze (kiedy nam się chce), to był pierwszy cykl taki że poprostu oboje nie mieliśmy ochoty później... Wcześniejsze cykle było nawet po dwa razy dziennie, czasami przymus (fest mi atrakcją) 😅 ciąży z tego nie było, nie chce ani siebie zmuszać, ani mojego G. a jednak trwa już to dosyć czasu... Zaczynam się godzić z tym że bez poważnych badań i pewnie farmakologii nic z tego nie będzie, no coz...
Ten jeden plemik z tą jedną komórką się połączą i ja to czuję, że jeszcze w te wakacje ❤️Olo323 lubi tę wiadomość
-
Aneta ja tez trzymam mocno kciuki żeby w niedługim czasie zaskoczyło! ✊🏻✊🏻
Czy mogłabym prosić o wpisanie PTP 30.12.2022, następne wizyty: 22.06 prenatalne, 28.06 wizyta.Aneta2506 lubi tę wiadomość
👩🏻26
👦🏻 34
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Blondyna.B wrote:Ja wiem, że to słabe pocieszenie ale zobacz ile dziewczyn na forum stara się do roku nie wychodzi i nagle w 12 cyklu bez problemu zaskakuje? Ja też nie licząc biochema czekałam na tą ciążę aż od września więc kawał czasu a według moich lekarzy jesteśmy super płodni.
Ten jeden plemik z tą jedną komórką się połączą i ja to czuję, że jeszcze w te wakacje ❤️
U nas bez zabezpieczania trwa to jednak trochę dłużej niż jeden rok bo aż trzy lata 🙈 a że ten jeden raz zaskoczylo to czuje ze to nasz mały cud, który daje ogromna nadzieje... Dajemy sobie szanse na te wakacje, teraz już totalnie na luzie ( jak się tak da), a od września szukam ginekolloga który podejdzie na powaznie bo jednak coś jest nie tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 22:18
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Aneta, klątwa prowadzącej w końcu zadziała, zobaczysz ❤️ Czy z bardziej profesjonalną pomocą medyczną czy nie, to zadziała 🥰
Odpoczęłam, ale też trochę się zmęczyłam 😅 Dobrze być już w domku ☺️Aneta2506 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Aneta2506 wrote:U nas bez zabezpieczania trwa to jednak trochę dłużej niż jeden rok bo aż trzy lata 🙈 a że ten jeden raz zaskoczylo to czuje ze to nasz mały cud, który daje ogromna nadzieje... Dajemy sobie szanse na te wakacje, teraz już totalnie na luzie ( jak się tak da), a od września szukam ginekolloga który podejdzie na powaznie bo jednak coś jest nie tak...
Bardzo mocno trzymam za Was kciuki ❤️Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Anetko, ja również trzymam kciuki, na pewno się uda, wierze w to całym sercem ❤️
Gratuluje udanych wizyt🥰Aneta2506 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️