W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_naturelover wrote:Mam tak samo z Moją 😅 Dlatego wyprowadziłam się jak tylko zdałam maturę. Teraz najdłużej na weekend, max dwie noce i mi już wystarczy 😂 A pewnie będą chwile, gdzie będę ją prosić o pomoc 😄
A co do adapterów dziewczyny - to jest taki must have, czy jak z tym jest? Bo nie wiem czy nastawiać się na kupno, czy to zwiększa bezpieczeństwo, czy raczej komfort jazdy?💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Adapter kupiłam na olx (be safe), ale tam bardziej na próbę niż z głębokiej potrzeby. Jeszcze nie testowałam, bo brzuszek nie był duży, ale z dnia na dzień jest coraz widoczniejszy. Czyli niedługo będzie montaż i pierwsze testy.
Aneta, trzymam kciuki i mam nadzieję, że z kolejnym cyklem się udaAneta2506 lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Uff, przeglądnęłam te ciuszki za darmoszkę - jest trochę naprawdę fajnych, na pewno się przydadzą 😊
Co do adaptera - wrzuciłam post na lokalną grupę i jakaś babeczka chętnie mi odda 😁 I cyk, kolejne pieniążki w kieszeni 😊 W dzisiejszych czasach zamierzam właśnie tak kompletować wyprawkę, bo to co się dzieje to…🤯
A u mnie odpoczywania ciąg dalszy 😄
Milixx, Chrupka , Poziomka9204, KlaraJa, Blondyna.B, Olo323, Kluska95 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Uff, przeglądnęłam te ciuszki za darmoszkę - jest trochę naprawdę fajnych, na pewno się przydadzą 😊
Co do adaptera - wrzuciłam post na lokalną grupę i jakaś babeczka chętnie mi odda 😁 I cyk, kolejne pieniążki w kieszeni 😊 W dzisiejszych czasach zamierzam właśnie tak kompletować wyprawkę, bo to co się dzieje to…🤯
Mała ma jakiś stan podgorączkowy. Kto wie czy kolejne 5 nie idą. Koszmar z tymi zębami.... 😢 ale wolę teraz się przemęczyć niż jak będzie drugie dziecko.malinowamamba95 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Mgdra wrote:Jaka ładna pogoda... U nas niby 21 stopni ale pochmurno.... Od razu humor w dół 😞
Mała ma jakiś stan podgorączkowy. Kto wie czy kolejne 5 nie idą. Koszmar z tymi zębami.... 😢 ale wolę teraz się przemęczyć niż jak będzie drugie dziecko.
malinowamamba, u Ciebie również piękna pogoda widzę! Odpoczynek po koszeniu się należy 😃💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Uff, przeglądnęłam te ciuszki za darmoszkę - jest trochę naprawdę fajnych, na pewno się przydadzą 😊
Miłego wypoczynku 😊☀️ ja też pare rzeczy dostanę z drugiej ręki, chociaż większość jednak kupię nowych ale też trochę zaoszczędzę na np. pieluszkach muślinowych, jakiś kocykach itp. bo sama będę obszywała - cena za materiał diametralnie różni się od ceny gotowego produktu, czyli tak na prawdę zwykłej szmatki...Domi_naturelover, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Ja już poprzednią wyprawkę miałam zamiar tak kompletować i właśnie teraz też tak będę - ciężkie czasy a wiele rzeczy można z drugiej ręki fajnych dorwać w idealnym stanieDomi_naturelover lubi tę wiadomość
-
3 dni temu pierwszy raz poczułam "motylka" a dziś się utwierdziłam, że czuję małą coraz bardziej ale delikatnie jak się wierci 😍❤️
Milixx, Nati94, Domi_naturelover, malinowamamba95, Angelaaaa, Grażyna1820, Aneta2506, Olo323, Wojcinka, Anati, Mgdra, Chrupka , conte, Kluska95, Blond27, Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Wracamy z urodzin chrzesniaczki 🙂 chyba jednak jeszcze tak po mnie nie widać, bo teściowa siostry była w szoku, że jestem w ciąży 😅 a ja tak dumnie się obnoszę z tym brzuchem
Dostałam od siostry dużo sadzonek kwiatków, będę sadzić🌷
Anetko, zawsze będę trzymać za Was kciuki i z całego serca życzę, żeby te wakacje przyniosły Wam coś pięknego. .
Ale macie piękną pogodę, my zresztą też
Blondyna, zazdroszczę 🥰 zarazem uświadamiam sobie, że mimo 2 ciąż nie pamiętam jak to jest czuć ruchy🙂 myślę, że za 3 tygodnie też będę już czuć. Pewnie łożysko znowu z przodu ale mimo to jestem wrażliwa na to
Co do pasów, w żadnej nie miałam adaptera ale bardzo pilnowałam by nie szły przez brzuch, dobrze dociagalam, ale jeśli możecie sobie pozwolić na zakup to czemu nie, na pewno zwiększy komfort i bezpieczeństwo jazdy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2022, 19:51
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:O rany… Ale chyba lepiej tak jak mówisz - niech teraz wychodzą ząbki.
malinowamamba, u Ciebie również piękna pogoda widzę! Odpoczynek po koszeniu się należy 😃
Ale wygląda na to że zdążą się wybić do tej pory. Podwyższona temperatura w nocy i dzisiaj w dzień, oraz marudzenie i płacz, spowodowane są zabkowaniem.
Wypatrzyłam dzisiaj wieczorem że wybila się jej część górnej piatki.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Nati94 wrote:Wracamy z urodzin chrzesniaczki 🙂 chyba jednak jeszcze tak po mnie nie widać, bo teściowa siostry była w szoku, że jestem w ciąży 😅 a ja tak dumnie się obnoszę z tym brzuchem
Dostałam od siostry dużo sadzonek kwiatków, będę sadzić🌷
Blondyna, zazdroszczę 🥰 zarazem uświadamiam sobie, że mimo 2 ciąż nie pamiętam jak to jest czuć ruchy🙂 myślę, że za 3 tygodnie też będę już czuć. Pewnie łożysko znowu z przodu ale mimo to jestem wrażliwa na to
Ja mam na przedniej i byłam pewna, że znowu poczuję dopiero ok 17-18 tc ale chyba jestem bardziej wyczulona i wiem, czego się spodziewać po prostu. A wtedy też mniej czułam prawdopodobnie przez to że jednak Maks mało kopał bo już wtedy miałam ograniczenia w ruchu. Teraz też to że czuję nawet delikatnie mocno mnie uspokaja, że musi być dobrze -
Nati, czekamy w takim razie na zdjęcia pięknego ogródeczka 🥰
Blondyna 🥹 Cudownie! Ja już nie mogę się tego doczekać, ale pewnie jeszcze chwila minie - pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie. Coś czuję, że nie do końca będę umiała rozpoznać, że to to na początku 😄💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Blondyna 🥹 Cudownie! Ja już nie mogę się tego doczekać, ale pewnie jeszcze chwila minie - pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie. Coś czuję, że nie do końca będę umiała rozpoznać, że to to na początku 😄
-
Blondyna.B wrote:3 dni temu pierwszy raz poczułam "motylka" a dziś się utwierdziłam, że czuję małą coraz bardziej ale delikatnie jak się wierci 😍❤️
😍😍😍Blondyna.B lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Tak nie mogę się tego doczekać, nie potrafię sobie wyobrazić jak to jest 😊
Ja dzisiaj spotkałam się z koleżanka z pracy na kawkę i dostałam pierwsze ubranka dla Małego 🥺
Normalnie pojawiły mi się łzy w oczach jak zobaczyłam jakie są malutkie 😍Blondyna.B, Domi_naturelover, Angelaaaa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Blondyna zazdroszczę Ci 😍
Tak nie mogę się tego doczekać, nie potrafię sobie wyobrazić jak to jest 😊
Ja dzisiaj spotkałam się z koleżanka z pracy na kawkę i dostałam pierwsze ubranka dla Małego 🥺
Normalnie pojawiły mi się łzy w oczach jak zobaczyłam jakie są malutkie 😍
Ja robię prezent dla koleżanki która niedługo rodzi i też pozamawiałam dla jej synka ubranka itp. i też jestem w szoku jakie to piękne i malutkie 😍Olo323 lubi tę wiadomość
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
dziewczyny kiedy te mdłosci mijają, jutro zaczynam 12 tc i nic nie jest lepiej, wlasnie leze i probuje przetrwać jakoś... koszmar. mialam nadzieje, ze juz powoli bedzie sie robic normalnie a tu nic..
podziwiam Was ze juz kupujecie ubranka ja sie jeszcze boje. moze po 20tc zaczne cos ogarniac dopiero. na razie bede musiala kupic jakies ciazowe dla siebie bo juz sie nie mieszcze w spodnie sprzed ciazy ale przez te mdlosci na nic nie mam sily ani motywacji -
cuddlemuffin wrote:dziewczyny kiedy te mdłosci mijają, jutro zaczynam 12 tc i nic nie jest lepiej, wlasnie leze i probuje przetrwać jakoś... koszmar. mialam nadzieje, ze juz powoli bedzie sie robic normalnie a tu nic..
podziwiam Was ze juz kupujecie ubranka ja sie jeszcze boje. moze po 20tc zaczne cos ogarniac dopiero. na razie bede musiala kupic jakies ciazowe dla siebie bo juz sie nie mieszcze w spodnie sprzed ciazy ale przez te mdlosci na nic nie mam sily ani motywacji
Dziś mi się śniło, że doktor robi USG i mówi, ze zdrowa dziewczynka. Takie sny mi się sprawdzają 😅 nie mogę się doczekać, już tylko 3 dni i mam nadzieję, że zdrowe 🥰 -
cuddlemuffin wrote:dziewczyny kiedy te mdłosci mijają, jutro zaczynam 12 tc i nic nie jest lepiej, wlasnie leze i probuje przetrwać jakoś... koszmar. mialam nadzieje, ze juz powoli bedzie sie robic normalnie a tu nic..
podziwiam Was ze juz kupujecie ubranka ja sie jeszcze boje. moze po 20tc zaczne cos ogarniac dopiero. na razie bede musiala kupic jakies ciazowe dla siebie bo juz sie nie mieszcze w spodnie sprzed ciazy ale przez te mdlosci na nic nie mam sily ani motywacji
Ja też dopiero po połówkowych zacznę zakupy. Wcześniej nie dowiem się czy nie ma znowu wady... -
Mnie minęło jakoś po prenatalnych prawie dwa tyg. temu, teraz mdłości mam rzadko, wieczorem. Tylko ja generalnie wcześniej mało wymiotowałam, głównie mnie mdliło i nie miałam w ogóle siły. Powoli wraca ochota na życie i ❤️ 😅 nie martw się, też nie widziałam światełka w tunelu, cały czas narzekałam mężowi, że jak będzie tak przez całą ciążę to ja nic produktywnego nie zrobię, a jest już coraz lepiej.🍀
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍