Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wymioty przeszły 10-12tc 😁😁

Mnie teraz męczy ból pleców 🥴
    Brzuch już duży a to dopiero 16+3tc 🙈
    Spać nie mogę bo za gorąco 🥵

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Brzuch już duży a to dopiero 16+3tc 🙈
    Spać nie mogę bo za gorąco 🥵

Ja mam 13+5tc i też mi brzuch wystrzelił, przed ciążą miałam raczej płaski, więc widać różnicę 😅
    A spać rzeczywiście jest ciężko 🥵 ja to w ogóle mam dzisiaj średni dzień, pokłóciłam się już z mężem, popłakałam i teraz głowa mnie boli. W ogóle płaczliwa jakaś jestem ostatnio 🤦‍♀️

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Ja mam 13+5tc i też mi brzuch wystrzelił, przed ciążą miałam raczej płaski, więc widać różnicę 😅
    A spać rzeczywiście jest ciężko 🥵 ja to w ogóle mam dzisiaj średni dzień, pokłóciłam się już z mężem, popłakałam i teraz głowa mnie boli. W ogóle płaczliwa jakaś jestem ostatnio 🤦‍♀️

Mnie dzisiaj też głowa bolała akurat jak się zachmurzyło i miało padać 😅 Apap pomógł 😁
    Jak sobie pomyślę co to będzie jak będzie powyżej 30 stopni 🥵😳

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj po Apapie 😓

Klara, oby napięcie między Wami szybko zniknęło ❤️ Niestety hormony pewnie też dokładają nam trochę łez 😔

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż już przyzwyczajony na moje hunorki ciążowe 😂😂 od szalejących hormonów dał mi ksywkę hormon 😂🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja też dzisiaj po Apapie 😓

Klara, oby napięcie między Wami szybko zniknęło ❤️ Niestety hormony pewnie też dokładają nam trochę łez 😔

Tak mi się wydaje... mam tylko nadzieję, że nie zaszkodziłam tymi nerwami dziecku. Pocieszam się, że to jednak nie jest permanentny mój stan, tylko chwilowy i każdemu się zdarza. 😔

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Tak mi się wydaje... mam tylko nadzieję, że nie zaszkodziłam tymi nerwami dziecku. Pocieszam się, że to jednak nie jest permanentny mój stan, tylko chwilowy i każdemu się zdarza. 😔

Mój mąż dzisiaj tez mi powiedział, ze ostatnio stałam się bardzo nerwowa i muszę mu przyznać, ze sama się złapałam ostatnio na tym, ze straciłam cierpliwość (szczególnie do rzeczy martwych, czy jakiś błachostek) i mega szybko się denerwuje.. gdzie zawsze ja z tych ultra cierpliwych 😅

Ale w tygodniu miałam tak samo- teściowa wyjechała na wakacje na urlop, my się zaoferowaliśmy ze przez ten czas będziemy się opiekować babcią męża- ona jest bardzo… Hmm.. narzekającą i wiecznie niezadowolona z wszystkiego 😂 tak mi dała popalić, ze w czwartek najpierw na nią wybuchłam, później się popłakałam, ze nie wytrzymam do końca tygodnia, a następnie miałam wyrzuty sumienia, ze jak mogłam być tak niewyrozumiała wobec niej- cały dzień miałam po prostu zepsuty (użyłabym mocniejszego słowa) a na sam wieczór miałam już w ogóle dola, bo miałam wyrzuty ze naszkodzilam dziecku- bo tyle nerwów mu zaserwowałam 😕

👩‍❤️‍👨 31 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
    26.01- 2 cm fasolki 😍
    17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
    20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹

preg.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych nerw, o których piszecie , ja dzisiaj wymiotowałam i miałam najgorsza biegunkę w swoim życiu nie przez ciąże a przez leki na cukier, które biorę w zwiększonej dawce i organizm musi się przyzwyczaić. Oooo ile musiałam się nasłuchać od teściów, ze oni to by odstawili, ze nie można być wyjętym z życia, bo przecież musieli zająć się wnuczka pół dnia. My nie mieszkamy z Nimi na codzień, ale spędzamy ten weekend w ich domu i nie mieliśmy dzisiaj jak wrócić do siebie przez moj zły stan. Oczywiście nie wiedza, ile poronień mam za sobą, co przeszłam, ile leków musiałam brać i ze teraz mecze się tak żeby ta ciąże utrzymać. Tak mnie wyprowadzają z równowagi ze mam ochotę im wykrzyczeć to. Dzisiaj ryczalam cały wieczór i do Nich nie zeszłam. Niestety córka chodzi w ich mieście do żłobka i nie mam jak ich unikać przez najbliższe tygodnie przynajmniej do usg… bardziej wykańczają mnie oni psychicznie niż wszystkie dolegliwości razem wzięte, a potrafię zniesc duzooo… mąż to widzi a zapomina języka w gębie jak trzeba ich trochę uspokoić 🥲🥲

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo23 ja generalnie nie jestem bardzo cierpliwa, a już teraz w czasie ciąży to w ogóle. Oczywiście najbardziej odbija się to na moim mężu, ale też jak mama zadzwoni w nieodpowiednim momencie to już mówię, że nie mogę rozmawiać i zadzwonię później. Poza tym rozmowy często schodzą na temat ubrań, wyglądu, diety itp. a teraz najmniej mnie to interesują i wręcz irytują, bo widzę że tyje jak szalona chociaż podaży kalorycznej jeszcze nie zmieniłam... 🤦‍♀️ przeciwnie jem zdrowiej niż przed ciążą, no ale może już tak musi być i nie będę się tym teraz przejmować. Chciałoby się być piękną w ciąży i zaraz po niej wrócić do dawnej sylwetki jak niektóre gwiazdy, ale najważniejsze to dla mnie teraz nie jest.

Anati ja to bym pewnie na Twoim miejscu powiedziała bez wdawania się w szczegóły, jak wygląda sytuacja i że nie mam wyjścia i muszę je łykać, przez 9 miesięcy dla swojego dziecka musze dać radę i liczę, że chwilowa opieka nad wnuczką nie stanowi dla nich takiego problemu w końcu są dziadkami... A jeżeli nie chcą brać w ogóle udziału w opiece to niech powiedzą wprost. Mąż oczywiście powinien stanąć po Twojej stronie.

Dziewczyny generalnie życzę nam dużo sił i cierpliwości w tym czasie😄💚

Olo323 lubi tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ! Dużo cierpliwości dla nas wszystkich !
    Mi chyba udzieliły się chore sny 😂 chyba przeżywam wizytę, która mam w przyszłym tygodniu , śniło mi się ze na usg młody doił smoczek 😂 i się darlam jak to się stało i kto mu go tam dał 😅

Wczoraj tez już stresu miałam bo jak przez tydzień już tak często czułam łaskotanie, tak później przez kilka dni praktycznie nic. . Ale wczoraj chyba ułożył się znowu lepiej i lekko poruszył.

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj przyszedł detektor nie mogę się doczekać aż mąż wieczorem wróci z pracy i razem posłuchamy serduszka ❤️

Anati, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Anati Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Olo23 ja generalnie nie jestem bardzo cierpliwa, a już teraz w czasie ciąży to w ogóle. Oczywiście najbardziej odbija się to na moim mężu, ale też jak mama zadzwoni w nieodpowiednim momencie to już mówię, że nie mogę rozmawiać i zadzwonię później. Poza tym rozmowy często schodzą na temat ubrań, wyglądu, diety itp. a teraz najmniej mnie to interesują i wręcz irytują, bo widzę że tyje jak szalona chociaż podaży kalorycznej jeszcze nie zmieniłam... 🤦‍♀️ przeciwnie jem zdrowiej niż przed ciążą, no ale może już tak musi być i nie będę się tym teraz przejmować. Chciałoby się być piękną w ciąży i zaraz po niej wrócić do dawnej sylwetki jak niektóre gwiazdy, ale najważniejsze to dla mnie teraz nie jest.

Anati ja to bym pewnie na Twoim miejscu powiedziała bez wdawania się w szczegóły, jak wygląda sytuacja i że nie mam wyjścia i muszę je łykać, przez 9 miesięcy dla swojego dziecka musze dać radę i liczę, że chwilowa opieka nad wnuczką nie stanowi dla nich takiego problemu w końcu są dziadkami... A jeżeli nie chcą brać w ogóle udziału w opiece to niech powiedzą wprost. Mąż oczywiście powinien stanąć po Twojej stronie.

Dziewczyny generalnie życzę nam dużo sił i cierpliwości w tym czasie😄💚

Dzięki Klara. Dzisiaj oczywiście znowu zaczęli na mnie naskakiwać, ale bez szczegółów powiedziałam wprost, ze to nie jest moje widzi mi się,
    Ze alternatywa jest insulina której nie chce i ze nie znają całego tła sytuacji dlatego nie powinni oceniać bo mi takie komentarze nie pomagają, a swoje muszę się wycierpieć. Chyba dotarło. O ciąży narazie nie mówiliśmy i jeszcze chcemy potrzymać to w tajemnicy chociaż do następnego usg ( 9tydz ). Mąż stanął za mna i chyba na jakiś czas mam spokój. Nareszcie wróciłam do swojego domu i nikt nie będzie komentował mojego samopoczucie.
    Ale czuje ze w dużym stopniu hormony mna sterują bo mocniej przeżywam. ..

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Wczoraj tez już stresu miałam bo jak przez tydzień już tak często czułam łaskotanie, tak później przez kilka dni praktycznie nic. . Ale wczoraj chyba ułożył się znowu lepiej i lekko poruszył.
    To jeszcze nie ten etap, że trzeba codziennie czuć ruchy albo łaskotania ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą, co ile macie wizyty? Poprzednio byłam w innej przychodni i wizyty co miesiąc(wtedy nawet częściej teoeporady), teraz co 2 tygodnie i osobiste 😨

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą, co ile macie wizyty? Poprzednio byłam w innej przychodni i wizyty co miesiąc(wtedy nawet częściej teoeporady), teraz co 2 tygodnie i osobiste 😨
    Wizyta na teleporadzie w ciąży?? To jak lekarz badał co miesiąc szyjkę???

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Wizyta na teleporadzie w ciąży?? To jak lekarz badał co miesiąc szyjkę???
    Nie, nie, chodzi o wizyty u diabetologa, nie dopisałam..mój ginekolog ma fioła na punkcie szyjki, nigdy by na to nie pozwolił 😅

Blondyna.B lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Nie, nie, chodzi o wizyty u diabetologa, nie dopisałam..mój ginekolog ma fioła na punkcie szyjki, nigdy by na to nie pozwolił 😅
    Aaa no właśnie, bo to dziwne się wydawało 😅

Nati94 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

Ja nie chodzę do poradni. Przynajmniej narazie nie dostałam takiego zalecenia. Dietę o niskim IG zaczęłam jeszcze przed staraniami z dietetykiem klinicznym, a paski do glukometru i leki wypisuje mi moja ginekolog, bo ma bzika na punkcie ustabilizowanych cukrów. Kolejna wizytę miałam mieć za 3 tyg, ale udało mi się zapisac na termin po 4 tyg…

Nati94 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reklamy ubranek na forum.... myślałam, że chociaż tutaj mam spokój, wystarczy mi cały FB, insta i mail w promocjach, kodach i rabatach na ubranka dla maluszków 😅

Anati, Blondyna.B, Kasiooola, Angelaaaa, nick nieaktualny, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Reklamy ubranek na forum.... myślałam, że chociaż tutaj mam spokój, wystarczy mi cały FB, insta i mail w promocjach, kodach i rabatach na ubranka dla maluszków 😅
    Ona wszędzie wciska reklamy swojego sklepu 🤣

Blond27 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ