X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Przede wszystkim zrezygnować z wkładek !
    Nikt nie lubi tego uczucia jak 🐵 nawiedzi ale bezpieczniej po prostu majtki na zmianę mieć - przecież raczej nie zaleje Cię nagle tak że przesiąkniesz.

Ja od zawsze używam Ziaja Intima - mała dawka ☺️
    Tak już rezygnuje, wkładki to masakra ale noszę tylko przed @ , a teraz ro cholera wie kiedy przyjdzie. Właśnie ja też ziaje ale obawiam się, że u mnie wkładki wszystkiemu są winne

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Tak już rezygnuje, wkładki to masakra ale noszę tylko przed @ , a teraz ro cholera wie kiedy przyjdzie. Właśnie ja też ziaje ale obawiam się, że u mnie wkładki wszystkiemu są winne
    U mnie zawsze wkładki powodowały podrażnienia a nosiłam tylko 2-3 dni na plamienia po 🐵
    Teraz są materiałowe do kupienia to skoro nosisz może warto kupić? ☺️

Blond27 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Nasz Maluszek, jak tatuś, zdjęć nie lubi. Nakrył się i raczkami i nóżkami, że tylko nosek i kawałek wargi było widać więc pierwszy raz, nie mam zdjęcia z wizyty 😄 ale następna za 3 tyg więc może wtedy się odsłoni.
    Ogólnie wszystko ok, ja delikatna anemia, hemoglobina spadła z 12.5 na 11.4 a wynik z piatku 10.5 więc dostałam żelazo. Synio już ma 1371 g 🥰 duuuuuzy chłopunio mój 🥰 no i niestety, nadal jest ułożony pośladkowo mimo, że to już 28+4, także możliwe, że będzie cc jednak bo i spojenie nie ustępuje 😔
    Jakieś rady co do przyjmowania żelaza?
    Dzieci to lubią się chować do zdjęć 😅 nie wiem jak to możliwe ale one czują że je podglądamy 🤣

Jeszcze pełno czasu na zmianę ułożenia ale skoro jest inny powód do CC to masz czas na przygotowanie się mentalne do tego i najważniejsze że z małym wszystko dobrze ❤️

Olo323 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Nasz Maluszek, jak tatuś, zdjęć nie lubi. Nakrył się i raczkami i nóżkami, że tylko nosek i kawałek wargi było widać więc pierwszy raz, nie mam zdjęcia z wizyty 😄 ale następna za 3 tyg więc może wtedy się odsłoni.
    Ogólnie wszystko ok, ja delikatna anemia, hemoglobina spadła z 12.5 na 11.4 a wynik z piatku 10.5 więc dostałam żelazo. Synio już ma 1371 g 🥰 duuuuuzy chłopunio mój 🥰 no i niestety, nadal jest ułożony pośladkowo mimo, że to już 28+4, także możliwe, że będzie cc jednak bo i spojenie nie ustępuje 😔
    Ale te Wasze maluszki rosną 😍

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Super wiadomość ❤️ (oczywiście oprócz tego ułożenia 😔) ale dobrze, że dzieciaczek się prawidłowo rozwija 😊 ja nie przyjmuje żelaza, także nie poradzę jak z przyjmowaniem, ale chętnie poczytam jakie dziewczyny macie doświadczenie. Ja startowałam z dobrą hemoglobiną i z niską ferrytyną(w granicach normy ale niziutko), przez lata byłam wegetarianką i jak się dowiedziałam o ciąży to lekarz zalecał żebym zaczęła jeść mięso więc to zrobiłam, żadnych supli żelaza nie kazał mi brać, w przyszłym tyg. mam powtórzyć badania krwi i ferrytynę żeby jak już będę u lekarza na końcu 16tc to zobaczyć, czy coś się poprawiło czy musimy włączyć żelazo, bo z tego co słyszałam zgodnie z nowymi rekomendacjami suplementacja żelaza nie powinna zostać włączona przed 16tc jeżeli hemoglobina jest w normie, nawet przy obniżonej ferrytynie.

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte 🥰
    Kurczę dziewczyny, ale mam stres przed jutrem. Nawet nie wiedziałam, że to tak szybko zleci. Dziś też słuchałam na detektorze i dzieciaczek skakał i było słychać jak się przekręca itd. Ciekawe, czy będzie współpracować jutro 🙂

Anati, Chrupka , Grażyna1820 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Conte 🥰
    Kurczę dziewczyny, ale mam stres przed jutrem. Nawet nie wiedziałam, że to tak szybko zleci. Dziś też słuchałam na detektorze i dzieciaczek skakał i było słychać jak się przekręca itd. Ciekawe, czy będzie współpracować jutro 🙂
    Będzie zobaczysz ❤️ takie duże już zobaczysz

U mnie spała ale po minucie jak tylko głowicę lekarz przyłożył zaczęła się wiercić 😂

Nati94 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Ja pare lat temu wpadłam w gruba anemię, ze aż miałam przestaczana krew, wiec trochę się żelaza nabrałam.
    Powinno się brać najlepiej około pół godzinny na czczo przed posiłkiem jednocześnie minimum 2 godziny przed wypiciem kawy i herbaty, mi powiedziano ze nabiał tez może ograniczać wchłanianie. Mnie po żelazie było baaaardzo niedobrze, zdarzało mi się wymiotowanie i chodzenie po ścianach, wiec później lekarz zalecił branie na wieczór i można przyjmować żelazo wraz z witamina C bo wspomaga wchłanianie 😊

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Będzie zobaczysz ❤️ takie duże już zobaczysz

U mnie spała ale po minucie jak tylko głowicę lekarz przyłożył zaczęła się wiercić 😂
    Aby nie za mocno się wierciło, bo np Lili było ciężko zbadać bo ciągle się wierciła(tak ma do tej pory), Ala była mega spokojna i musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego, to się przebudziła lekko(też jest spokojna do tej pory 😅), mój lekarz niby nie ma certyfikatu ale pracuje w szpitalu i ma duże doświadczenie, więc liczę, że jutro wstępnie będę spokojna do wizyty prenatalnej. Ciekawe, czy zobaczy płeć, czy tylko tak gadał😅(ostatnio podał na pewniaka 2 tygodnie później)

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Aby nie za mocno się wierciło, bo np Lili było ciężko zbadać bo ciągle się wierciła(tak ma do tej pory), Ala była mega spokojna i musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego, to się przebudziła lekko(też jest spokojna do tej pory 😅), mój lekarz niby nie ma certyfikatu ale pracuje w szpitalu i ma duże doświadczenie, więc liczę, że jutro wstępnie będę spokojna do wizyty prenatalnej. Ciekawe, czy zobaczy płeć, czy tylko tak gadał😅(ostatnio podał na pewniaka 2 tygodnie później)
    Oj nie strasz 🤣

Mój też nie ma certyfikatu (nawet jeszcze specjalizacji nie ma) ale obejrzał dzień przed prenatalnymi i mnie uspokoił - sprawdziło się że wszystko jest w porządku. Płeć dopiero powiedział ten od prenatalnych i go o to pytałam a mój na najbliższej pewnie potwierdzi jeśli się nie schowa 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Gratuluje udanej wizyty ☺️
    Moja koleżanka też miała mieć planową cc bo dziecko pośladkowo ułożone i tydzień przed się przekręciło więc wszystko możliwe 😁😁
    A jak będzie cc to się nie martw, ja miałam i nie było tak źle jak mówią ☺️

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mnie wkładki nie uczulają bo ja teraz noszę cały czas bo mam tyle śluzu a już nie wspomnę przed porodem ile 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dobrze że mnie wkładki nie uczulają bo ja teraz noszę cały czas bo mam tyle śluzu a już nie wspomnę przed porodem ile 🙈
    Ale wiesz, że jak nosisz to jeszcze więcej go jest? Lepiej zmienić majtki w ciągu dnia a jak już bardzo musisz to te właśnie materiałowe.

Zobaczysz - niebo a ziemia

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Dziewczyny czytam Was codziennie.

Miałam dzisiaj dwie wizyty - na NFZ i prywatnie.
    Zarówno tu i tu, powiedziano mi że to nie zaśniad.
    Prywatnie - dostałam info że słowem nie ma w wyniku zaśniad ( bo po łacinie) i nie wie kto mnie tak nastraszył.... Mam zbadać betę po okresie jak OK to 3 cykle i możemy starać się od nowa. Powiedziano mo, że HCG 4 tyg po w wyniku 27 jest ok i normalne zupełnie. Uff. 🙂

Dobre wiadomości 💕😘

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ale wiesz, że jak nosisz to jeszcze więcej go jest? Lepiej zmienić majtki w ciągu dnia a jak już bardzo musisz to te właśnie materiałowe.

Zobaczysz - niebo a ziemia

No ja muszę nosić, muszę wypróbować te materiałowe
    Ostatnio jak wyszłam bez to miałam wrażenie że się posikałam i że zaraz będzie widać na legginsach 🤭😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

Dobrze, że mówisz. U mnie ostatnio dzieciaczek był za spokojny, ostatni posiłek jadłam 4-5h przed badaniem i teraz chyba jakaś czekoladkę sobie przegryze przed wejściem do gabinetu, lekarz wolał jak się trochę wiercił i zmieniał pozycję żeby go dokładnie oglądnąć. Ja też byłam spokojniejsza jak zobaczyłam jak się rusza 😅

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za otuchę 😀 ja mam nadzieję, że się obróci jeszcze chociaż ostatnio też był ułożony pośladkowo 😐

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte super wieści. 😊 i ładna waga, bo moja córka w 29+1 ważyła zaledwie 1169 i od 20tc te siedziała posladkowo i ani drgnęła. Ale dzisiaj mówię że tak miało właśnie być. Dzieci z hipotrofia mają większe prawdopodobieństwo zgonu wewnątrz macicy. Gdyby mala się obróciła, to pewnie czekaliby z wywołaniem porodu do terminu, a mała mogłaby umrzeć z powodu niedotlenienia. Dlatego widocznie u nas miało być tak, że się nie obróciła ☺
    Obecnie też leży sobie mała miednicowo. Czy się obróci? Lekarka mówi, że powinna ale ja się nawet nie nastawiam. Co ma być to będzie, chociaż bardzo chciałabym zaznać porodu SN. Jednak jeśli znów będzie wagowo mała, a jak się obroci, to będę się bała niedotlenienia 🥴🥺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Conte super wieści. 😊 i ładna waga, bo moja córka w 29+1 ważyła zaledwie 1169 i od 20tc te siedziała posladkowo i ani drgnęła. Ale dzisiaj mówię że tak miało właśnie być. Dzieci z hipotrofia mają większe prawdopodobieństwo zgonu wewnątrz macicy. Gdyby mala się obróciła, to pewnie czekaliby z wywołaniem porodu do terminu, a mała mogłaby umrzeć z powodu niedotlenienia. Dlatego widocznie u nas miało być tak, że się nie obróciła ☺
    Obecnie też leży sobie mała miednicowo. Czy się obróci? Lekarka mówi, że powinna ale ja się nawet nie nastawiam. Co ma być to będzie, chociaż bardzo chciałabym zaznać porodu SN. Jednak jeśli znów będzie wagowo mała, a jak się obroci, to będę się bała niedotlenienia 🥴🥺
    No właśnie ja też jakoś nie liczę, że się obróci tym bardziej, że ostatnio też tak był ułożony. Będzie co ma być, ważne, że jest zdrowy ☺️

Olo323 lubi tę wiadomość

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    No właśnie ja też jakoś nie liczę, że się obróci tym bardziej, że ostatnio też tak był ułożony. Będzie co ma być, ważne, że jest zdrowy ☺️

Jestem tego samego zdania. Cc to nie wyrok, a jak kobieta nastawi się na poród SN, a nie będzie mogła, to później ciężko jej to przetrawić. Najważniejsze aby dziecko było zdrowe i matce nic nie było ☺☺

Olo323 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ