W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Mgdra wrote:Teraz cieszę się że druga będę mieć córkę ale gdybym miała jeszcze mieć 3, to pragnęłabym synka i wyobrażam sobie jakie muszą to być emocje ❤❤ i jaka ogromną radość!
Ale obawiam się, że trzeciego dziecka mieć już nie będziemy 😢
Anati, Olo323, Mgdra, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizytę 23.06, więc w Dzień Ojca dowiemy się czy będzie synek czy córeczka
Blondyna.B, Anati, Aneta2506, Nati94, Angelaaaa, Milixx, Olo323, Kluska95, Mgdra, Poziomka9204, Blond27, KlaraJa, Chrupka , Oliwia23 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati94, gratuluję synusia ❤❤❤❤
Nati94, Blond27 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Mnie znowu Twój wpis poruszył, co to znaczy - "Twój poród nie brzmi jak trauma" 😳 ... i ze chętnie na swoją traumę byś się zamieniła, a Nati ze swoją historia "śmieszy"?...
Twoja historia jest straszna, bardzo Ci współczuję, ale do cholery nie można komuś mówić że nie ma prawa czuć czegoś co czuje 😳 bo mi było gorzej... Pomijajac fakt, że opisywała poród " wymarzony".
Trzy razy musiałam przeczytac i serce mi szybciej zabiło, serio. Bo przypomniała mi się historia, jak "koleżanka" do mnie powiedziała jak wróciłam po stracie dopiero po 4 miesiącach do pracy - " Aż tak to przezywalaś?! ja straciłam w 17 tygodniu ale odrazu wróciłam do pracy bez pomocy na szczęście specjalistow i traumy". - oczywiście z oburzeniem w głosie.
Zapamiętam te słowa na zawsze.. Czyli co ja nie miałam prawa mieć "traumy", załamania, potrzeby terapii i w tamtym czasie nawet pomocy psychiatry bo ktoś miał " gorzej" i był na innym etapie..?
Przepraszam nie chce tutaj wprowadzac absolutnie "gównoburzy" ale musiałam się odnieść.
malinowamamba95, Domi_naturelover, Nati94, Milixx, Olo323, Nutka85, Kluska95, Blondyna.B, Wojcinka, 910608, Poziomka9204, Blond27, verliebtindich, Lolka997, Chrupka lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
💖💖💖Blond27 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Nati94, Milixx, Olo323, Blondyna.B, 910608, Poziomka9204, Blond27, Aneta2506 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati94 wrote:Moze będziecie🙂 2 córeczki to ogromne szczęście, zresztą rodzeństwo to zawsze niesamowita więź🙂 emocje niesamowite i takich każdemu życzę. Ale najbardziej na świecie cieszy mnie to, że synek wygląda na zdrowego 💙 i to jest najważniejsze dziewczyny, naprawdę
Oj nie wiem czy świadomie zdecydujemy się na 3. Raz że mamy małe mieszkanie. 44m2 - 2 pokoje.
Już teraz przy 2 dzieci będzie ciężko pomieścić w 1 pokoju wszystko, a co dopiero przy 3. Kredyty poszły w górę, więcej płacimy teraz, a żeby kupić coś większego, musielibysmy sprzedać to mieszkanie i dobrać kredyt, a żeby dostać obecnie 100 tys kredytu, obydwoje łącznie musielibyśmy zarabiać min 9tys na rękę 🤦♀️ Nierealne jak dla nas...
A kolejna kwestia to wiek. W październiku kończę 34 lata i coraz większe ryzyko 😢Blond27 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Nati gratuluję synka 💙😘
Malinowa a Tobie córeczki 💓
Ah aż mi się przypomniało jak my dostaliśmy we wrześniu wynik nipt i też dowiedzieliśmy się że będzie dziewczynka 🥺 była 7 rano jak się obudziłam i sprawdziłam maila a tam w skrzynce wyniki nipt. Leżałam obok śpiącego, skacowanego męża bo dzień wcześniej mieliśmy imprezę rodzinna na której wszystkim powidzieliśmy o ciąży 😁🥰
Mgdra, malinowamamba95, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Wojcinka ale ten czas leci - córeczka ma już 3 miesiące 😯 jest tak słodka uwielbiam jak dodajesz nowe story 😅❤️
Blond27, malinowamamba95, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Cudowności 😍😍
Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Aneta2506 wrote:cuddlemuffin, przepraszam, ale muszę się odezwać.
Mnie znowu Twój wpis poruszył, co to znaczy - "Twój poród nie brzmi jak trauma" 😳 ... i ze chętnie na swoją traumę byś się zamieniła, a Nati ze swoją historia "śmieszy"?...
Twoja historia jest straszna, bardzo Ci współczuję, ale do cholery nie można komuś mówić że nie ma prawa czuć czegoś co czuje 😳 bo mi było gorzej... Pomijajac fakt, że opisywała poród " wymarzony".
Trzy razy musiałam przeczytac i serce mi szybciej zabiło, serio. Bo przypomniała mi się historia, jak "koleżanka" do mnie powiedziała jak wróciłam po stracie dopiero po 4 miesiącach do pracy - " Aż tak to przezywalaś?! ja straciłam w 17 tygodniu ale odrazu wróciłam do pracy bez pomocy na szczęście specjalistow i traumy". - oczywiście z oburzeniem w głosie.
Zapamiętam te słowa na zawsze.. Czyli co ja nie miałam prawa mieć "traumy", załamania, potrzeby terapii i w tamtym czasie nawet pomocy psychiatry bo ktoś miał " gorzej" i był na innym etapie..?
Przepraszam nie chce tutaj wprowadzac absolutnie "gównoburzy" ale musiałam się odnieść.
Anetka , ja również chciałam to skomentować ale jakoś się powstrzymywałam ale świetnie napisałaś.
Twój ton cudlemuffin był nie na miejscu wg mnie. Każdy przeżywa wszystko inaczej , poza tym ta grupa ma na celu wspieranie, a nie hejtowanie.
Gratulacje dziewczyny, ja trzymam kciuki za wszystkie 🥰
Ps. U mnie ewidentnie zbliża się @ dawno tak mnie nie cieszyła 😂
Edit; jest małpa! Mam nadzieję że będzie w miarę normalna ale boję się bo ciągle mam wizję jak mnie zalewalo w szpitalu. Ale widzę światełko w tunelu skoro jest @ musi być dobrze 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 23:17
Blondyna.B, Nati94, Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Anetka , ja również chciałam to skomentować ale jakoś się powstrzymywałam ale świetnie napisałaś.
Twój ton cudlemuffin był nie na miejscu wg mnie. Każdy przeżywa wszystko inaczej , poza tym ta grupa ma na celu wspieranie, a nie hejtowanie.
Edit; jest małpa! Mam nadzieję że będzie w miarę normalna ale boję się bo ciągle mam wizję jak mnie zalewalo w szpitalu. Ale widzę światełko w tunelu skoro jest @ musi być dobrze 😊👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Blond27 wrote:Edit; jest małpa! Mam nadzieję że będzie w miarę normalna ale boję się bo ciągle mam wizję jak mnie zalewalo w szpitalu. Ale widzę światełko w tunelu skoro jest @ musi być dobrze 😊
Ta pierwsza może się różnic od zwykłej, dobrze ze się już pojawiła... Jakby coś to pisz 💛
Blond27 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Edit; jest małpa! Mam nadzieję że będzie w miarę normalna ale boję się bo ciągle mam wizję jak mnie zalewalo w szpitalu. Ale widzę światełko w tunelu skoro jest @ musi być dobrze 😊 -
Aneta2506 wrote:Ta pierwsza może się różnic od zwykłej, dobrze ze się już pojawiła... Jakby coś to pisz 💛Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Testuję te nowe tabletki na mdłości, póki co w nocy nie miałam tego charakterystycznego kwasku w buzi. W dzień nie mialam w ogóle za dużych mdłości, więc jeśli wieczorem nic się nie pojawi, to je polecę i kto mocno wymiotuję i ma mdłości, to do obgadania z lekarzem. Minus, że są drogie, bo 10 dni =70 zł. Już myślałam, że nie mam mdłości, ale niestety wieczory dalej słabe więc chcę to sprawdzić no i moje wyniki do bani, zagęszczona krew, w moczu też widać odwodnienie
-
Blond27 wrote:Na razie zaczęła się identycznie , brzuch też lekko boli. Boję się może być obfita? Ale. Dzisiaj na szczęście w domu.
🐵 Może być taka sama, bardziej obfita a i też skąpa (ja taką miałam po zabiegu)Blond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 super! Powolutku do przodu ❤️🥰
Jakie plany na dziś Dziewczyny? 😊 My dzisiaj jedziemy do teściów, będę sobie znowu odpoczywać w hamaczku pod drzewem 😁🌳Blondyna.B, Blond27, KlaraJa, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28