W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś mam wieczór panieński - coś czuję że długo nie posiedzę 😅
Blond27, Domi_naturelover, Milixx, Nati94, Olo323, Poziomka9204, conte, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja dziś mam wieczór panieński - coś czuję że długo nie posiedzę 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 09:03
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Domi_naturelover wrote:
Jakie plany na dziś Dziewczyny? 😊 My dzisiaj jedziemy do teściów, będę sobie znowu odpoczywać w hamaczku pod drzewem 😁🌳
My dzisiaj z mężem zamierzamy zacząć ogarniać mieszkanie, ale też mam ochotę przejechać się na plażę, poleżeć i powdychać trochę jodu 😊
Blond27 super że 🙈 już przyszła. Zanim się obejrzysz a organizm wróci do normy ❤️Blond27, Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Blond27 wrote:Uważaj z kacem, nie mieszaj 🤣 mam wynik bety z poniedziałku ale wolna podjednostką HCG 0.41 i nie mam żadnych norm to co innego niż zwykła HCG
No niestety wolna podjednostka to jest przy badaniu PAPP-A więc nic nie powie... Ale najważniejsze że przyszła - możesz po niej jeszcze zbadać betę zobaczyć czy już ujemna -
Blondyna wooo, niezły wieczór się szykuje 😅🔥 Co macie w planach jeśli mogę spytać? ☺️ Ja idę 9 lipca na takie garden party panieńskie, jeszcze w wiosce moich teściów, więc idealne na warunki ciążowe 😁
Klara, zazdroszczę tak bliskiej odległości do morza 😍❤️ Jedź i wdychaj!KlaraJa, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Blondyna wooo, niezły wieczór się szykuje 😅🔥 Co macie w planach jeśli mogę spytać? ☺️ Ja idę 9 lipca na takie garden party panieńskie, jeszcze w wiosce moich teściów, więc idealne na warunki ciążowe 😁
Klara, zazdroszczę tak bliskiej odległości do morza 😍❤️ Jedź i wdychaj!
W tym samym czasie faceci mają kawalerski i idą na gokarty i pić do baru 😅Domi_naturelover, Mgdra lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Jedziemy na glamping, jakieś zabawy typowo panieńskie i ogólnie posiedzieć ☺️
W tym samym czasie faceci mają kawalerski i idą na gokarty i pić do baru 😅
Wśród naszych znajomych bywało już tak, że w czasie panieńskiego robili sobie „prekawalerski”, a właściwy kawalerski AKURAT wypadał w innym terminie 😆 Teraz też terminy się rozbiegających, ciekawe czy historia się powtórzy 🤣💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Tak dostałam skierowanie na beta HCG po miesiączce żeby zobaczyć ale wątpię żeby spadła w tydzień do 0. Bawcie sie dobrze 👍Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Na razie zaczęła się identycznie , brzuch też lekko boli. Boję się może być obfita? Ale. Dzisiaj na szczęście w domu.
Moja pierwsza była leciutka, kolejna dała niestety mocno popalić, ale u Ciebie może być inaczej. Wszystkie jesteśmy inne 😘Blond27 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja dalej chora, wczoraj przepadła mi imprezka na sali, dzisiaj również 😭. Tak miałam ochotę wyjść i się rozerwać, no trudno.. Z dobrych wiadomości, ruszamy w sierpniu na Turcję, akurat jak dobrze pójdzie to będą dni płodne 🔥🔥🔥
Blondyna.B, Blond27, Nati94, Milixx, Olo323, Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
ja mam nadzieję że coś zaplanujemy jak już @ przyszła nie lubię wakacji w trakcie 😊 i czekam by w końcu zacząć 🔥 bo od marca celibat 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 09:45
Aneta2506, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Super Anetka, Turcja jest podobno piękna 😍 dużo zdrówka 😘
ja mam nadzieję że coś zaplanujemy jak już @ przyszła nie lubię wakacji w trakcie 😊 i czekam by w końcu zacząć 🔥 bo od marca celibat 😫
Byłam już dwa razy w Turcji, ale na ten czas tylko na to nas stać z wycieczek zagranicznych😂😂😂.
Ułaaa będą ściany skakać 😃😃😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 10:12
Blond27 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Jakie plany na dziś Dziewczyny? 😊 My dzisiaj jedziemy do teściów, będę sobie znowu odpoczywać w hamaczku pod drzewem 😁🌳
My dziś grillujemy 😁
Wysprzątałam taras, naszykowałam jedzonko i wpadną do nas rodzice i nasze rodzeństwo, wiec będzie tłum ludzi 😅
Mnie czeka panieńskie w sierpniu mojej przyjaciółki- początkowo miały być plany na wyjazd do Sopotu na piątek-niedziela i bardziej imprezowo, ale inne dziewczyny nie chciały, bo stwierdziły ze za duże koszty i w sierpniu zrobimy grilla i posiadowke (i teraz jak myśle, to nawet lepiej wyszło 😅)
Natomiast czekają nas dwa wesela- w sierpniu i we wrześniu i jeszcze 18stka pod koniec września i nie wiem jak dam radę🙈👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
My na dzisiaj dużych planów nie mamy. Pewnie do znajomych na grilla pojedziemy albo u nas zrobimy 😋😋 W sobotę mamy imprezę: 50-tą rocznicę ślubu wujostwa mojego P. Mam nadzieję, że coś dobrego będzie do jedzenia 😋😅 A za 2 tygodnie wesele. Nie wiem jak ja dam radę 😄
Dziewczyny jak mi się marzy jakiś wyjazd z mężem tylko we dwoje. Myślałam, że na długi weekend gdzieś go zabiorę ale plany się zmieniły i nici z wyjazdu 😔 Ale przecież to dopiero początek lata więc może jeszcze uda mi się coś zorganizować 😊Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że przez większość chyba już nie jestem tu już mile widziana więc - żegnam się. Dziękuję Wam za dotychczasowe wsparcie i życzę Wam wszystkim i każdej z osobna zależnie od potrzeb- szybkiego zobaczenia znowu 2 kresek, spokojnej ciąży i wymarzonego porodu. Powodzenia!
Miałam wczoraj mega zly dzien i troche mi sie ulało, źle wyszło, ale nie cofne tego. Skoro każdy ma prawo do przeżywania pewnych rzeczy na swoj sposób to ja też. Liczyłam sie z tym, że tak sie to skończy, trudno. -
Aneta2506 wrote:Byłam już dwa razy w Turcji, ale na ten czas tylko na to nas stać z wycieczek zagranicznych😂😂😂.
Ułaaa będą ściany skakać 😃😃😃
Dzisiaj za to jedziemy na grilla nad stawy. 😉💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:To i tak nie najgorzej. My nawet na te najtańsze wycieczki zagraniczne nie możemy sobie pozwolić 🥺🥺🥺
Dzisiaj za to jedziemy na grilla nad stawy. 😉
No to miłego grillowania! 😁 My co roku gdzieś za granicę jeździliśmy, czasami więcej niż raz w roku albo odwiedzaliśmy kilka krajów w ciągu jednego urlopu, ale teraz stwierdziliśmy, że jednak mamy ważniejsze wydatki związane z dzieckiem, przemeblowaniem itd. poza tym ja się boje latać w ciąży, opcja autem byłaby spoko gdyby nie ceny paliwa 😵 No nic, miejmy nadzieję, że sytuacja na rynku się niedługo ustabilizuje... my mamy nadzieję, że tak się stanie i w następny wyjazd wakacyjny ruszymy już we 3 😍🥰Olo323 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Milixx wrote:My na dzisiaj dużych planów nie mamy. Pewnie do znajomych na grilla pojedziemy albo u nas zrobimy 😋😋 W sobotę mamy imprezę: 50-tą rocznicę ślubu wujostwa mojego P. Mam nadzieję, że coś dobrego będzie do jedzenia 😋😅 A za 2 tygodnie wesele. Nie wiem jak ja dam radę 😄
Dziewczyny jak mi się marzy jakiś wyjazd z mężem tylko we dwoje. Myślałam, że na długi weekend gdzieś go zabiorę ale plany się zmieniły i nici z wyjazdu 😔 Ale przecież to dopiero początek lata więc może jeszcze uda mi się coś zorganizować 😊
Co do imienia, to od wczoraj miliard razy przejrzelismy księgę imion i dalej jesteśmy w tyłku. Wiem, że to nie problem ale cholera, ile można myśleć..
Planów na weekend większych brak, córka dolecza się z zapalenia płuc..od covida ciągle coś..cały czerwiec i koniec maja nie była w przedszkolu, może uda się tylko na ostatni dzień. Najważniejsze, żeby wyzdrowiała- już ponad 3 tygodnie ciągle choruje.
Miłego weekendu dla Was, udanych wyjazdów i wieczoru panieńskiego 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 12:29
Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, bardzo fajne plany Wam się klarują ☺️
Co do wesel- My idziemy pod koniec sierpnia, też jestem ciekawa czy będę się już turlikać, czy jednak dam radę coś potańcować 😅
Milixx kochana, lato dopiero się zaczyna ❤️ Wyjazd tylko we dwoje, a w zasadzie we troje 🙊, dobrze Wam zrobi!
Cuddle, nikt Cię stąd nie wygania, spokojnie, przynajmniej ja tak to odbieram 😊 Uczymy się od siebie nawzajem, czasami dobrze jak ktoś komuś zwróci na coś uwagę. Wiadomo też, że w internecie nasze wypowiedzi nie zawsze brzmią tak, jak mamy zamiar. Nikt tu do nikogo nie jest wrogo nastawiony 😙Milixx, Anati, Blond27, cuddlemuffin, Aneta2506, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
cuddlemuffin wrote:Widzę, że przez większość chyba już nie jestem tu już mile widziana więc - żegnam się. Dziękuję Wam za dotychczasowe wsparcie i życzę Wam wszystkim i każdej z osobna zależnie od potrzeb- szybkiego zobaczenia znowu 2 kresek, spokojnej ciąży i wymarzonego porodu. Powodzenia!
Miałam wczoraj mega zly dzien i troche mi sie ulało, źle wyszło, ale nie cofne tego. Skoro każdy ma prawo do przeżywania pewnych rzeczy na swoj sposób to ja też. Liczyłam sie z tym, że tak sie to skończy, trudno.
To że odnioslam się do Twojego komentarza to nie znaczy że Cię wyganiam, że nie jesteś mile tutaj widziana - zostań 😉 myślę że większość będzie Cię wspierac i przeżywać z Tobą cudowne i gorsze chwilę ciąży 😉 - chyba że czujesz inaczej i nie chcesz.
Tylko pamiętaj proszę wspieraj, dawaj rady, ale nie osadzaj ☺, czasami warto zostawić co się myśli dla siebie ☺
Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌