W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:I się zaczęło.. Remont łazienki uważam za otwarty 🤪😆 Odwotu nie ma. Mam nadzieję, że podołamy i wyjdzie pięknie, i oby w miarę szybko poszło 😄 I najważniejsze, żeby mi sił starczyło 🙈😄 życzcie mi powodzenia 🤭
U nas ostatecznie pierwszy pokój biorą dziewczyny, drugi Synek, więc mamy ,łatwiej, tylko z łóżkiem dużo myślenia, bo na piętrowkę młodsza jest za mała i boję się, że mogłaby spaść nawet bardziej podczas zabawy w dzień, gdy nie zauwaze -
Nati94 wrote:A co z pokojem dzieciaków ? Jakie w końcu kolory? Miałam Ci pisać, że ja bym połączyła chyba z białym bo w sumie nie wiem..albo wziąć wzornik kolorów i poprzykladac do siebie, albo jeden kolor na cały pokój i ,oddzielić, strefy innymi meblami itd. są też takie parawany, składane ścianki itd.
U nas ostatecznie pierwszy pokój biorą dziewczyny, drugi Synek, więc mamy ,łatwiej, tylko z łóżkiem dużo myślenia, bo na piętrowkę młodsza jest za mała i boję się, że mogłaby spaść nawet bardziej podczas zabawy w dzień, gdy nie zauwaze
Zostaje przy jasnym szarym i jednej ścianie wrzosowej. Nie jest łatwo dobrać kolory dla dwóch płci 😄 Dla jednej, tej samej byłoby łatwiej. Co do łóżka, też długo myślałam jak ten problem rozwiązać. Postanowiliśmy, że kupimy dwa łóżka 70x200 i je złączymy. Niby razem ale każde będzie miało swój materac. Za jakiś czas pomyślę o dzieleniu pokoju na dwa mniejsze i wtedy już będę pod każde dziecko urządzać pokój.
Jeszcze powiem Ci o łóżku piętrowym. U mnie córka przez ponad rok spała na takim gdzie jest pod spodem biurko
Fajnie się sprawdziło. Ale syna bym już tam spać nie położyła 😅 za mocny wiercipięta i za dużo razy do niego w nocy wstaje i przy chorobach to nie najlepsze rozwiązanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 11:45
Blond27, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:
Za to w nocy jakie sny... Śniło mi się, że byłam na wizycie u mojego gina i robił mi usg, ale nie mógł dostrzec Maleństwa, bo było zasłonięte... czym? MEDUZAMI 🙈 Więc w efekcie dostałam zdjęcie meduz na usg 🤣🤣🤣
Już wychodziłam z gabinetu, ale poprosiłam by jeszcze raz spróbował, bo chcę już znać płeć... I oczywiście dojrzałam chłopca
A My dzisiaj wybieramy się jak co roku na Noc Kupały na pobliskim zamkuUwielbiamy to wydarzenie, klimat słowiański, wielkie ognisko, pokaz ognia i tańca, koncert, oby tylko pogoda pozwoliła
Zdjęcie meduz na USG musi być ciekawe 😂 ja też miałam śmieszne sny, w jednym śniło mi się, że jestem w Hogwarcie i walczę że śmierciożercami 😂 za dzieciaka uwielbiałam Harrego Pottera, fajne było to że pamiętałam nazwy zaklęć i działały jak powinny 😂 a drugi był dziwny, miałam dziecko którym powinnam się zająć i kompletnie nie wiedziałam jak 🤦♀️ koleżanka mi powiedziała, że jest głodne i muszę przystawić do piersi ale to było dla mnie strasznie dziwne, nie wiedziałam jak mam to zrobić i dałam jej żeby przystawiła do swojej 🤦♀️
Noc Kupały to super wydarzenie 😁 kiedyś byłam na czymś takim i bardzo mi się podobało, teraz sprawdziłam i w ten weekend jest w Szczecinie na zamku ale od nas z Gdańska to jakieś 5h, także chyba odpuścimy i poczekamy na wydarzenia w naszym regionie, bo też lubimy takie klimaty. Kiedyś byliśmy w takiej osadzie słowiańskiej w Sławutowie, bardzo ciekawe miejsce i też organizują różne wydarzenia. Obiecaliśmy sobie, że kiedyś pojedzie tam razem z dzieckiem 😊 oby jeszcze te kilka lat, jak dziecko będzie już coś rozumieć, ta osada się utrzymała 😊Domi_naturelover lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Milixx wrote:Zostaje przy jasnym szarym i jednej ścianie wrzosowej. Nie jest łatwo dobrać kolory dla dwóch płci 😄 Dla jednej, tej samej byłoby łatwiej. Co do łóżka, też długo myślałam jak ten problem rozwiązać. Postanowiliśmy, że kupimy dwa łóżka 70x200 i je złączymy. Niby razem ale każde będzie miało swój materac. Za jakiś czas pomyślę o dzieleniu pokoju na dwa mniejsze i wtedy już będę pod każde dziecko urządzać pokój.
Jeszcze powiem Ci o łóżku piętrowym. U mnie córka przez ponad rok spała na takim gdzie jest pod spodem biurko
Fajnie się sprawdziło. Ale syna bym już tam spać nie położyła 😅 za mocny wiercipięta i za dużo razy do niego w nocy wstaje i przy chorobach to nie najlepsze rozwiązanie. -
Szatkownicadojajek wrote:U mnie też lekarka zaleciła laktulozę. Ale okazuje się, że nie jest potrzebna od czasu zwiększenia dawki magnez by forte - potwierdza się też u innych dziewczyn z wątku AA, że magnez pomógł w 'rozluźnieniu' tematu 🤭
Magnez też rozluźnia, ale ponoć ten w postaci cytrynianu. Oprócz tego oczywiście maślane sodu. Ja biorę regularnie obie te rzeczy bo chyba bym się w ogóle nie załatwiła 🤭 -
KlaraJa wrote:Zdjęcie meduz na USG musi być ciekawe 😂 ja też miałam śmieszne sny, w jednym śniło mi się, że jestem w Hogwarcie i walczę że śmierciożercami 😂 za dzieciaka uwielbiałam Harrego Pottera, fajne było to że pamiętałam nazwy zaklęć i działały jak powinny 😂 a drugi był dziwny, miałam dziecko którym powinnam się zająć i kompletnie nie wiedziałam jak 🤦♀️ koleżanka mi powiedziała, że jest głodne i muszę przystawić do piersi ale to było dla mnie strasznie dziwne, nie wiedziałam jak mam to zrobić i dałam jej żeby przystawiła do swojej 🤦♀️
Noc Kupały to super wydarzenie 😁 kiedyś byłam na czymś takim i bardzo mi się podobało, teraz sprawdziłam i w ten weekend jest w Szczecinie na zamku ale od nas z Gdańska to jakieś 5h, także chyba odpuścimy i poczekamy na wydarzenia w naszym regionie, bo też lubimy takie klimaty. Kiedyś byliśmy w takiej osadzie słowiańskiej w Sławutowie, bardzo ciekawe miejsce i też organizują różne wydarzenia. Obiecaliśmy sobie, że kiedyś pojedzie tam razem z dzieckiem 😊 oby jeszcze te kilka lat, jak dziecko będzie już coś rozumieć, ta osada się utrzymała 😊
Oj tak, to była ciekawa wizyta 😂
My słowiańskie klimaty uwielbiamy ❤️ W lecie dużo się dzieje w naszej okolicy, mamy tyle Maluchowi do pokazania! 🥰KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati94 wrote:Jak sobie radzicie przy remoncie łazienki i dzieciach? Ja się chyba wyprowadzę do rodziców na ten czas, najpierw na wrzesień elewacja, może wyrobimy się finansowo i czasowo z łazienką. Powiem Wam, że ceny materiałów są tragiczne i niestety trzeba rozważnie a ja lubię na już 🙂 plus planuję powoli wyprawkę, pewnie wkrótce będę robić realną listę.
Najpierw pół dnia dzieciaci były w przedszkolu, pozniwj zawiozłam ich do babci. Ogólnie żeby nie brak wody to dałoby radę mieszkać ale tak to będziemy pewnie trochę u jednych rodziców i drugich nocować. Mam nadzieję, że szybko przejdzie z to łazienką -
Wybaczcie, że wcześniej nie dałam znać, ale jakiś ten dzień zabiegany.
Byłam na wizycie i mamy serduszko ❤
Dzisiaj 6t 5d, według usg 6t 1d. Trochę jest rozbieżność, ale mówił, że to normalne.
Wszystko przebiega prawidłowo 🥺
Jedynie co to mam nisko trofoblast, więc nie współżyć, nie dźwigać więcej niż 2kg i się oszczędzać. Miala któraś z was tak na początku?
Następna wizyta 30 czerwca 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 21:51
Blondyna.B, Nutka85, Olo323, Blond27, Domi_naturelover, Poziomka9204, Anati, conte, Nati94, Szatkownicadojajek, Mgdra, Aneta2506, Angelaaaa, KlaraJa, Milixx, Grażyna1820, Kasiooola lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Wybaczcie, że wcześniej nie dałam znać, ale jakiś ten dzień zabiegany.
Dzisiaj 6t 5d, według usg 6t 1d. Trochę jest rozbieżność, ale mówił, że to normalne.
Jedynie co to mam nisko trofoblast, więc nie współżyć, nie dźwigać więcej niż 2kg i się oszczędzać. Miala któraś z was tak na początku?
Następna wizyta 30 czerwca 😊
Świetne wiadomości, gratuluje 🥰❤️Chrupka lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Chrupka wrote:Wybaczcie, że wcześniej nie dałam znać, ale jakiś ten dzień zabiegany.
Następna wizyta 30 czerwca 😊Chrupka lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Następna wizyta 30 czerwca 😊
Gratulacje 🤩Chrupka lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Zazdroszcze basenu, ja dzisiaj wymyśliłam ze zrobię syrop i lemoniadę z kwiatów czarnego bzu 😀 potem może gofry z truskawkami i bita smietana 🤤
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Nati - cudny brzuszek 🤩 miłego odpoczynku🍓
Ja odpoczywam póki dzisiaj mogę, od jutra maraton w pracy, ale we wtorek wolne bo mi przywożą nowa lodówkę, 😂 to napewno skorzystam z drzemki 😁
O mojej ciąży tak naprawdę wiedzą ciągle tylko moi rodzice i mojego P. No i moj brat, reszta rodzeństwa nie, chyba będą mieli okazję zobaczyc brzuszek dopiero🤩Nati94, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kalli95 wrote:Zazdroszcze basenu, ja dzisiaj wymyśliłam ze zrobię syrop i lemoniadę z kwiatów czarnego bzu 😀 potem może gofry z truskawkami i bita smietana 🤤
Chrupka, serdeczne gratulacje 🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 12:24
Kalli95, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Kasiooola wrote:Nati - cudny brzuszek 🤩 miłego odpoczynku🍓
Ja odpoczywam póki dzisiaj mogę, od jutra maraton w pracy, ale we wtorek wolne bo mi przywożą nowa lodówkę, 😂 to napewno skorzystam z drzemki 😁
O mojej ciąży tak naprawdę wiedzą ciągle tylko moi rodzice i mojego P. No i moj brat, reszta rodzeństwa nie, chyba będą mieli okazję zobaczyc brzuszek dopiero🤩 -
Nati94 wrote:Pokaż brzuszek ☺️
Mój jeszcze nie istnieje😂 chociaż dżinsy które miałam już poszły w odstawkę bo mnie tam ciśnie😁Nati94 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Wczoraj zaczęłam 15 tydzień 🤰czyli rozpoczęłam II trymestr, jupii 🥳 Dzisiaj 100 dzień ciąży 🎉
Wczoraj na imprezie rodzinnej każdy mówił, że widać brzuszek ale dla mnie to tłuszczyk i pozostałość po 2 poprzednich ciążach 😄🙈 Nie czuje, że to ciążawy brzuszek 🤰Blondyna.B, Kalli95, Domi_naturelover, Poziomka9204, Angelaaaa, Nati94, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy na posiadówce u znajomego, dzisiaj pospaliśmy do 11 🙈 Ale spało się cudownie, bo w mieszkanku mamy tak przyjemnie, chłodno ☺️
U mnie brzuszka brak… Na Malcie to był wypadek przy pracy, że zaczęło być coś widać 😅 Albo to te 3l płynów pite codziennie 😅 Mamy 17tc a rano brzuch płaski…
W czwartek mamy wizytę, już odliczam dni, tak długo nie widziałam Maleństwa 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 14:16
Blondyna.B, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy