W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Cuddle, mi chodzi o to, że Ci się ulalo w ogóle bez potrzeby, bo piszesz o czymś niesłusznie, nie doczytałaś. Ja jestem typem wrażliwca i mimo ogromnej radości z synka, miałam bardzo słaby dzień. Zawsze długo przeżywam jakieś spięcia, nieporozumienia. Słabo, bo nie powinnam przeżywać tak czegoś z internetu, ale poczułam się bardzo źle, plus ciążowe hormony..chciałam pokazać tu fajniejszą stronę porodu, mimo bólu- piękne wspomnienia, o traumie nie piszę, bo na to złożyło się wiele czynników, a kogoś mogę przestraszyć- chociaż moja historia nie jest jakaś tragiczna ale został żal.
Zostań z nami, każdemu się zdarza gorszy dzień, nie musimy też nie wiadomo jak ważyć słów, ale starać się zrozumieć innych możemy i to, co piszemyDomi_naturelover, cuddlemuffin, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:Ja dalej chora, wczoraj przepadła mi imprezka na sali, dzisiaj również 😭. Tak miałam ochotę wyjść i się rozerwać, no trudno.. Z dobrych wiadomości, ruszamy w sierpniu na Turcję, akurat jak dobrze pójdzie to będą dni płodne 🔥🔥🔥
Muszę jutro pójść do lekarza bo to już ponad tydzień mnie męczy 😮💨 -
Dziewczyny, przepraszam że się wam wcinam bez przeczytania co u was. Mam dzisjaj bardzo słaby dzień i czuję się poprostu źle.
Od rana było mi nie dobrze, ale zjadłam śniadanie i jakoś było. Brzuch mam bardzo wzdęty, i przed chwilę miałam biegunkę, typowe przeczyszczenie, jedynie mnie zmartwił skurcz brzuch na wysokości pępka, dzis większość dnia spędziłam w łóżku bo nie mam poprostu sił.
Nie wiem czy mam się niepokoić, nie pamiętam żeby przy nudnościach też pojawiło się rozwolnienie przy pierwszej ciąży. Jestem cała w strachu i ciągle sprawdzam czy nie ma plamienia 😞 jestem sama z synem, mój partner wyjechał 2 dni temu zagranice do pracy..
Wczoraj czułam się super, nawet miałam apetyt po pracy, a tu dziś ugotowałam obiad i stoi bo nie mogę na niego patrzeć.26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
conte wrote:Ja też chora 😐
Muszę jutro pójść do lekarza bo to już ponad tydzień mnie męczy 😮💨
Ja poszłam szybko i okazało się zapalenie oskrzeli 🤯 ... I w sumie mi już przechodzi bo szybko lek wzięłam, ale będzie mnie dusic pewnie jeszcze dobry miesiąc.
A ty jakie objawy, coś poważnego typu goraczka?15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Od rana było mi nie dobrze, ale zjadłam śniadanie i jakoś było. Brzuch mam bardzo wzdęty, i przed chwilę miałam biegunkę, typowe przeczyszczenie, jedynie mnie zmartwił skurcz brzuch na wysokości pępka, dzis większość dnia spędziłam w łóżku bo nie mam poprostu sił.
Nie wiem czy mam się niepokoić, nie pamiętam żeby przy nudnościach też pojawiło się rozwolnienie przy pierwszej ciąży. Jestem cała w strachu i ciągle sprawdzam czy nie ma plamienia 😞 jestem sama z synem, mój partner wyjechał 2 dni temu zagranice do pracy..
Wczoraj czułam się super, nawet miałam apetyt po pracy, a tu dziś ugotowałam obiad i stoi bo nie mogę na niego patrzeć.
Kochana to mogą być jelita, jeżeli do tego masz jeszcze biegunki. Ja mam duże problemy zoladkowo - jelitowe i jak coś mi się zaczyna to właśnie kłuje i boli w okolicach pępka. W ciąży takie rewolucję są zupełnie normalne, jutro na pewno przejdzie 😊Kasiooola lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:Ja poszłam szybko i okazało się zapalenie oskrzeli 🤯 ... I w sumie mi już przechodzi bo szybko lek wzięłam, ale będzie mnie dusic pewnie jeszcze dobry miesiąc.
A ty jakie objawy, coś poważnego typu goraczka? -
conte wrote:Ja byłam w czwartek, dostałam prospan na kaszel i sinupret na katar 🤦♀️ kaszel mi się pogorszył i mam chrypę, gorączki nie mam. Biorę dodatkowo prenalen krople do nosa i psiukam sól fizjologiczna bo mam wiecznie przesuszone drogi oddechowe 😮💨
Spróbuj inhalacji 🙏 na mnie mega działają15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
KlaraJa lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
KlaraJa wrote:Dziewczyny... czy macie coś do polecenia bezpiecznego na zaparcia w ciąży? Moje domowe metody już nie pomagają a jest coraz gorzej 😕
KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Dzięki wielkie dziewczyny! Jutro kupię tę laktuloze 🙂
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
Szatkownicadojajek wrote:U mnie też lekarka zaleciła laktulozę. Ale okazuje się, że nie jest potrzebna od czasu zwiększenia dawki magnez by forte - potwierdza się też u innych dziewczyn z wątku AA, że magnez pomógł w 'rozluźnieniu' tematu 🤭👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
U mnie na razie żelaza jeszcze nie ma, ale luteina + duphaston robiły swoje. Albo to epizod, albo magnez 😂 ciężko stwierdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 23:31
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Poziomka9204 wrote:Aż muszę podpytać lekarza na wtorkowej wizycie 😊 a czy macie te problemy przez przyjmowane żelazo?
U mnie to wygląda na spowolnienie pracy jelit, czytałam że może tak się stać przez hormony ciążowe w II trymestrze. Magnez badałam sobie jakoś miesiąc temu i miałam w górnej granicy normy, żelaza jeszcze nie biorę. W I trymestrze miałam czasami zupełnie odwrotny problem 😅🤦♀️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
Dziewczyny, kocham te tabsy xd zero mdłości, zero wymiotów. I teraz tak- albo to placebo, albo działa albo mi już mdłości same przeszły. Chociaż wczoraj byłam strasznie senna i myślałam, że to po nich ale to chyba jednak była ciąża bo dziś już ok.
Poza tym dziś 13 tc 💙 jak to leci.
Za tydzień prenatalne, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć młodego.
Wczoraj poplamiłam (śluz z delikatnym różowym zabarwieniem) po cytologii, ale to dosłownie minimalnie na szczęście bo bałam się tego plamienia(mimo, że wiadomo skąd)
Jak tam po panieńskim Blondyna? I reszta dziewczyn w długi weekend? U mnie starsza lepiej, to młodsza ma zapalenie spojówek, aż oczy sklejone rano
No i się pochwalę, że zaczynam ładnie trzymać cukry, na czczo 85-90, po posiłkach średnio 110. Bez ciągłych wymiotow jest łatwiej, ale trzymam rzeczywiście na 100 proc. Wczoraj byliśmy na spacerze na plaży i wszyscy jeśli gofry ale ja się bronię(dobrze, że przed ciążą sama chudłam, to jeszcze zostało mi trochę samozaparcia. A moje cheat meal to owoce z twarogiem, zastępuje mi słodycze, nie czuję silnej potrzeby jedzenia tego 🙂)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 09:45
Blondyna.B, Olo323, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nati, no wreszcie! Dobrze słyszeć o poprawie Twojego samopoczucia!
Przez wczorajszą pogodę przespałam w ciągu dnia łącznie prawie 4h 🙈 Głowa mnie bardzo bolała przez burzę, w ciąży jestem baaardzo wrażliwa na zmiany pogody, tak zauważyłam
Za to w nocy jakie sny... Śniło mi się, że byłam na wizycie u mojego gina i robił mi usg, ale nie mógł dostrzec Maleństwa, bo było zasłonięte... czym? MEDUZAMI 🙈 Więc w efekcie dostałam zdjęcie meduz na usg 🤣🤣🤣
Już wychodziłam z gabinetu, ale poprosiłam by jeszcze raz spróbował, bo chcę już znać płeć... I oczywiście dojrzałam chłopca
A My dzisiaj wybieramy się jak co roku na Noc Kupały na pobliskim zamkuUwielbiamy to wydarzenie, klimat słowiański, wielkie ognisko, pokaz ognia i tańca, koncert, oby tylko pogoda pozwoliła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 10:05
Nati94, Olo323, Poziomka9204, KlaraJa, milam lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Fajnie było ale o dziwo dziewczyny za dużo nie popiły 😅 poszłyśmy spać o 3 a po 7 wszystkie wstałyśmy.
Śniadanie zjedzone i się powoli do domu zabieramy już do domu. Mój M. za to wrócił do domu po 5 (napisał jak wrócił) więc pewnie zdycha 🤣Domi_naturelover, Olo323, Milixx, Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nati, świetne wieści, ze czujesz się już lepiej i nie męczysz się tak z wymiotami 🥰
My wczoraj posiedzieliśmy z rodzinką prawie do 2giej i dopiero wstałam 🙈
Ale słuchajcie- chyba wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy 🥺 nie jestem pewna, ale nie wydawało mi się to na rewolucje żołądkowe 😅 tak czy siak, popłakałam się ze wzruszenia 😂
Nati94, Domi_naturelover, Blondyna.B, KlaraJa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
I się zaczęło.. Remont łazienki uważam za otwarty 🤪😆 Odwotu nie ma. Mam nadzieję, że podołamy i wyjdzie pięknie, i oby w miarę szybko poszło 😄 I najważniejsze, żeby mi sił starczyło 🙈😄 życzcie mi powodzenia 🤭
Nati94, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość