X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem... albo mam jakieś urojenia, albo czuję dzidzie jak się raz na jakiś czas ruszy. Takie delikatne smyrnięcia 😍😍 W poprzednich ciążach później zaczęłam ruchy czuć więc nie wiem czy to możliwe że już w 15tc jest coś czuć 🤔🤔😊

Grażyna1820, Angelaaaa, Nati94, Olo323, Domi_naturelover, Kasiooola, Monk@, Lolka997 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny, nie wiem... albo mam jakieś urojenia, albo czuję dzidzie jak się raz na jakiś czas ruszy. Takie delikatne smyrnięcia 😍😍 W poprzednich ciążach później zaczęłam ruchy czuć więc nie wiem czy to możliwe że już w 15tc jest coś czuć 🤔🤔😊
    Możliwe, ja pierwszy raz poczułam lekkie smyranie 14+0. Cały czas to nie jest codziennie wyczuwalne a i mam łożysko z przodu więc musi się dobrze ułożyć żebym poczuła 😉

Milixx, Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Blondyna 😘
    Jak coś to ta sukienka ze zdjęcia do sprzedania bo mi już się nie przyda 😆 i mam jeszcze jedną, w kwiatki do sprzedania z polishgirlboutique co na komunię kupowalam

1d1f726f8d8a.jpg

O tą tylko długa i troszkę przerobiłam dekolt żeby nie było taki głęboki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 12:12

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki, moja bratowa była praktycznie płaska do 5 miesiąca, dopiero później pokazał się brzuszek 😄

Ja mam jeszcze 5 imprez w tym roku i na pewno sukienki, które mam w szafie nie będą się nadawały na wyjście jak brzuszek zrobi się większy. Trzeba trochę wymienić garderobę 😁

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki 😍
    Mój bardzo zależy od dnia, czasem ciążowy czasem wzdęcie z przejedzeniem 😂

Co do sesji- na pewno będę się zapisywać, mam tez upatrzoną fotografkę z naszego miasta i już z nią wstępnie rozmawiałam i podpowiedziała mi koniec sierpnia/początek września i nie mogę się doczekać 😍
    Co do sesji zdjęciowych- to zakochaliśmy się w nich na nowo 😅 w tamtym roku z racji ze zmieniałam prace i nie wiedziałam jak z urlopem to pojechaliśmy nad polskie morze i wtedy mąż wymyślił „zróbmy sobie sesje nad morzem, bo zawsze mamy słabe zdjęcia z wakacji” (co niestety jest prawda 😂) zdjęcia wyszły cudowne, piękna pamiątka, wiszą na ścianie 😊 tak się nam spodobało, ze w grudniu zapisaliśmy się na mini sesje świąteczna, ja osobiście uwielbiam wracać do wywołanych zdjęć, wiec dla mnie przepiękna pamiątka 😍
    Wiec sesja ciążowa to obowiązkowo, wymyśliłam już, ze nie chce żadnej noworodkowej sesji, tylko w styczniu na dzień babci i dziadka w formie prezentu dla moich rodziców i teściowej zrobimy im sesje z dzidziulkiem😊

Poziomka9204, milam lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy mogę Was podpytać, czy któraś z Was ma pakiet w Luxmed/Medicover i chodzi tam + prywatnie? U kogo wtedy prowadzicie ciążę? Bo kartę ciąży zakłada się u jednego lekarza wtedy? Jak to wygląda?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U nas mocno zabiegane dni 🙈 w piątek były moje urodziny, Mój nieślubny obudził mnie ala tortem z swieczkami w łóżku, dostałam kwiaty i nowy smartwach 😀 później pojechaliśmy na budowę bo zaczęli nam robić dach 🏚😁
    Później miałam sesje brzuszkowa, obiad u teściów i gości w domu 🙈
    Wczoraj byliśmy na chrzcinach, mój W podawał syna siostry a dziś meeega leniwy dzień u mojej mamy.
    Co niedziela jeździmy do niej na obiad wszyscy i właśnie niedawno wróciliśmy do siebie, przywiozłam trochę truskawek i wstawiłam ciasto bo za mną chodzi już kilka dni 😅 od jutra znowu na pełnych obrotach... Malutki tak kopie, że nawet nie trzeba się przyglądać i wyczekiwać, widać jak brzuch faluje 🤣

Noo ale my wyglądamy już tak 🙈

63f02adbae2e.jpg

Ja dopiero kończę 22 tygodnie, a brzuch mam już taki jak Ty 😱😅 co to będzie później 🙈

Ja czekam aż siostra przyleci w lipcu i zrobi mi sesje ciazowa. W 1 ciąży nie zdążyłam, to w tej będę mieć. Za to córka miała sesje noworodkowa, a teraz druga córka mieć raczej nie będzie, bo jeśli siostra znów przyleci to dopiero na grudzień.

Dzisiaj przyszła nam nowa spacerówka dla córki. Wydaje się być świetna 😍 ciekawe jak będzie zdawać egzamin w terenie ☺

conte lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Dokładnie to był 29 tydzień ale 4 lipca będę miała powtórkę sesji 🙈 wczoraj zadzwoniła fotografka, karta jej wybuchła jak zgrywała moje zdjęcia, malo nie płakała... powiedziała, że odsącz mi kasę za sesje i zapłaci za ponowny makijaż ale ja nie wezmę od niej grosza, to nie jej wina, jak widać elektronika też nie lubi upałów 😬

Dzięki dziewczynki za miłe słowa 🙂 pewnie, że pokaże Wam efekty "powtorzonej" sesji 😜
    Ta moja fotografka powiedziała, że do 30tygodnia jest optymalnie robić sesje, ciągle pytała jak się czuje itp. Ale ja ciążę znoszę jak katar 😆 wiem, że w niej jestem ale w niczym mi nie przeszkadza 😁

Kochana jak lubisz bajkowe kadry, to Ewa Mazurkiewicz co chwile szuka chętnych ciężarnych na warsztaty, można polować, a nóż się uda 😉

conte lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Kochane, czy mogę Was podpytać, czy któraś z Was ma pakiet w Luxmed/Medicover i chodzi tam + prywatnie? U kogo wtedy prowadzicie ciążę? Bo kartę ciąży zakłada się u jednego lekarza wtedy? Jak to wygląda?

Ja mogę powiedzieć jak to robię z pakietem w PZU - chodzę na pakiet i byłam parę razy prywatnie, gdzie lekarz założył mi kartę ciąży, ale u niego chciałam zrobić tylko nagłe USG. Ja mam na pakiet lekarza, którego chciałam też bez pakietu na prowadzącego ciążę, także nie wydaje już pieniędzy na osobne wizyty, ale kartę ciąży możesz mieć u kilku lekarzy. Możesz też mieć jedną kartę i pokazywać różnym lekarzom, nie wiem jak na to reagują ale z tego co wiem to tak też można robić.

Monk@ lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Ja mogę powiedzieć jak to robię z pakietem w PZU - chodzę na pakiet i byłam parę razy prywatnie, gdzie lekarz założył mi kartę ciąży, ale u niego chciałam zrobić tylko nagłe USG. Ja mam na pakiet lekarza, którego chciałam też bez pakietu na prowadzącego ciążę, także nie wydaje już pieniędzy na osobne wizyty, ale kartę ciąży możesz mieć u kilku lekarzy. Możesz też mieć jedną kartę i pokazywać różnym lekarzom, nie wiem jak na to reagują ale z tego co wiem to tak też można robić.
    Dziękuję ❤️

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Kochana jak lubisz bajkowe kadry, to Ewa Mazurkiewicz co chwile szuka chętnych ciężarnych na warsztaty, można polować, a nóż się uda 😉
    A co to za Ewa? Bo ja nie kojarzę w ogóle 🤔

• milam Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jacie gdzie twój brzuch? 🙈 Mój jest jak w 6 miesiącu a mam młodszą ciążę niż ty.

Conte śliczna ta sukienka co ją masz na sprzedaż 😍 tylko jakaś taka krótka jak dla mnie 🤭

Ja dzisiaj byłam na nieplanowanej spontanicznej wizycie i będę miała TRZECIEGO syna. Patrzcie jaki siusiak IMG-20220620-181521.jpg

Niby było mi z grubsza obojętne jaka płeć, wiadomo, ważne żeby zdrowe. Ale jak powiedziała że jest siusiak to sobie uświadomiłam że jednak liczyłam na dziewczynkę. I mam wyrzuty sumienia z tego powodu, bo przecież będę kochać tak samo (mam nadzieję 😋)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 18:31

Angelaaaa, Nati94, Kluska95, Chrupka , Milixx, Blondyna.B, Olo323, Poziomka9204, Mgdra, Domi_naturelover, Grażyna1820, conte lubią tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Domi jacie gdzie twój brzuch? 🙈 Mój jest jak w 6 miesiącu a mam młodszą ciążę niż ty.

Conte śliczna ta sukienka co ją masz na sprzedaż 😍 tylko jakaś taka krótka jak dla mnie 🤭

Ja dzisiaj byłam na nieplanowanej spontanicznej wizycie i będę miała TRZECIEGO syna. Patrzcie jaki siusiak IMG-20220620-181521.jpg

Niby było mi z grubsza obojętne jaka płeć, wiadomo, ważne żeby zdrowe. Ale jak powiedziała że jest siusiak to sobie uświadomiłam że jednak liczyłam na dziewczynkę. I mam wyrzuty sumienia z tego powodu, bo przecież będę kochać tak samo (mam nadzieję 😋)

Gratulacje 🧒🏻
    Ale idealnie uchwycenie płci hihi 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milam, to normalne takie uczucia. Niektórzy się denerwują jak to słyszą, ale jestesmy ludzmi i takie uczucie ,zawodu, może się pojawic. Ja miałam takie mikro, jak się dowiedziałam, że będę miała drugą córeczkę ale szybko mi przeszło i była radość 🙂 jak ktoś kiedyś powiedział, królowa jest tylko jedna i u Ciebie tak będzie;)

Dziewczyny macie przepiękne brzuszki ☺️

Millix, to możliwe jak najbardziej. Ja też już czekam, liczę że z 2 tygodnie i poczuję(Lili czułam w 13+6)

W piątek idę z P. na prenatalne, chociaż raz się uda;) Doktor ostatnio zaproponował, żeby na USG na luzie przychodzić całą rodziną ☺️(jeszcze nie poznał swojej prenatalnej pacjentki Lili, że tak mówi ale chyba najwyższa pora 🤣)

Milixx, Olo323, milam lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    A co to za Ewa? Bo ja nie kojarzę w ogóle 🤔

Fotografka z Lublina 📷 Robi takie bajkowe foty w sukniach. Zobacz na insta 😉 kilka moich koleżanek się załapało na taką warsztatową sesję 😉📷

conte lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    U mnie zareagowali b. źle na wizyty w ramach pakietu przy prowadzeniu ciąży poza. W pewnym momencie wpisano mi w kartę, że mam ciążę zagrożoną i nie może być prowadzona w ramach pakietu. Na razie nie wiem co z tym zrobić i czy w ogóle tak mogą...

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    No nie? 😂 Nie ma, ale waga powoli rośnie 😅

Gratuluję synka! Zdjęcie cudowne 😂❤️

milam lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dzisiaj na wizycie, mamy 4cm dzidziusia, rozwija się prawidłowo 😊

Prenatalne wyznaczone na 04.07.

Dobrego dnia!

Anati, Nutka85, Akataa, KlaraJa, Blondyna.B, Nati94, Angelaaaa, Domi_naturelover, Kasiooola, Chrupka , Olo323, conte, Grażyna1820, Szatkownicadojajek, Mgdra, Wojcinka, Milixx lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:

Dobrego dnia!

Gratulacje 😊

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:

Dobrego dnia!

Super 😍

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ