W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_naturelover wrote:My już po wizycie!
Dzidzia leżała z pupą do góry, więc ciekawego zdjęcia nie mam, ale... znamy płeć!
Buzi zobaczyć się nie udało, ale zdjęcie płci mamy piękne... Rośnie Nam Mała ZosiaZdrowa, pomiary dobre, troszkę mało wód mamy, ale i tak w normie
Czekamy na Ciebie Córeczko! 😍 😍 😍
Gratulacje 😍 Śliczne imię. Moja córcia ma tak na drugie.
Też nam się podobają takie proste polskie imiona 😉Domi_naturelover lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mnie tez się podoba Zosia, śliczne 😍 moja bratanica to Zosia, wiec u nas odpadało (a zawsze było w topce 😅) gdyby u nas byłaby dziewczynka to byłaby Klara (zawsze chciałam Polę, ale jak mąż rzucił Klarę lub Laure, to tak mi się spodobało, ze jednogłośnie padło na Klarę😅)
Dla synka mamy wielki mętlik, miał być Kuba (mnie się bardzo podoba) ale mąż mi uzmysłowił, ze mamy tak podobne nazwisko ze wychodzi trochę np „Tomasz tomaszowicz” 😂
Ja naciskam na Maksymiliana i mąż coraz bardziej się ugina 😊
Dziewczyny odebrałam wyniki i w miesiąc mi TSH skoczyło do 3,8 (a cały czas biorę 70 euthyroxu😱) jeszcze jak na złość moja lekarka na urlopie…
Ale przynajmniej już znam przyczynę mojego ostatniego mega złego samopoczucia- senność, bezsilność, wypadające włosy… 😕
Staram się dostać gdziekolwiek, ale myślicie ze lekarz prowadzący sam może mi zwiększyć dawkę leku?Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Dziękuję dziewczyny ❤️
Ale słuchajcie, trzeba mnie chyba zamknąć w domu na klucz i go wyrzucić 😆 Matka zwariowała 🤪🤪🤪, patrzcie:
No nie mogłam tego nie kupić, NIE MOGŁAM 😂🥰Poziomka9204, Nati94, KlaraJa, Milixx, Olo323, Blondyna.B, Grażyna1820, Chrupka , milam, conte, Angelaaaa, Kluska95 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Olo323 wrote:
Dziewczyny odebrałam wyniki i w miesiąc mi TSH skoczyło do 3,8 (a cały czas biorę 70 euthyroxu😱) jeszcze jak na złość moja lekarka na urlopie…
Ale przynajmniej już znam przyczynę mojego ostatniego mega złego samopoczucia- senność, bezsilność, wypadające włosy… 😕
Staram się dostać gdziekolwiek, ale myślicie ze lekarz prowadzący sam może mi zwiększyć dawkę leku?Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:
Ja uwielbiam kupować ubranka dla dzieci, sama się nie mogę doczekać, aż dowiem się kto tam siedzi w brzuszku 😁Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Domi_naturelover wrote:
Cudeńka 😍
Dla dziewczynek to te rzeczy są takie śliczne 😍Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Grażyna1820 wrote:Powiem Wam ze ja dzieci swoich nie mam, ale mam 9 letnia siostrę cioteczna, z która żyje jak z siostra
oba tez od początku była przekonana ze będzie dziewczynka, bo dookoła mieliśmy w rodzinie same dziewczynki, wiec to wydawało jej się normalne. Jak po pierwszym usg gdzie lekarz potwierdził płeć, normalnie się nie odzywała
ze jak to, ze ona ma zabawki dla dziewczynki, ze ona z chłopcami nie umie się bawić , jak to będzie 😅 ale jak powiedzieliśmy jej jakie imię nam się podoba, bardzo jej się spodobało i stwierdziła: a może będzie grzeczny i fajny 😂
I tak teraz zawsze najpierw wita się z brzuchem dopiero ze mną 😅
A jakie to będzie imię? Zdradź bo potrzebuję inspiracji
Edit: już widzę że StaśWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2022, 17:02
Grażyna1820 lubi tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:
Łooo Domi poszalałaś! Piękne rzeczyDomi_naturelover lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Ja wczoraj po prenatalnych byłam padnięta, mąż był do wtorku na delegacji wiec wczoraj odsypiałam.
Zaraz was będę nadrabiać.
U mnie na prenatalnych wszystko ok. Lekarz, zanim powiedziałam mu ze mam wyniki sanco też obstawiał dziewczynkę. Dzidzia jest większa o kilka dni i oficjalny termin porodu wychodzi mi na 27.12. Niestety nie mam zbyt ładnych zdjec.
Za to wczoraj po prenatalnych tez rzuciłam się w wir zakupów. Kupiłam śpiworek do wózka z la millou bo miałam taki granatowy z synkiem i mega mi się sprawdził - będę go sprzedawać na Vinted- tym razem chciałam coś różowego 😅. Dodatkowo takie słodkie ciuszki na next zamówiłam 🥰🥰. Tak się cieszę ze wszystko jest ok.
Domi_naturelover, Blondyna.B, Nati94, Angelaaaa, KlaraJa, Kluska95, Olo323, Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Domi_naturelover wrote:Najważniejsze, że zbadałaś TSH i już znalazłaś przyczynę złego samopoczucia 😊 Myślę, że może. Mój w sumie tak zrobił i ładnie wyniki poszły w dół.
Dokładnie, wiem już co jest grane 😊
Na szczęście mimo urlopu moja endo odpisała, zwiększyła mi dawkę leku i zapisała na wizytę do innego endo na 4go lipca 😊
jutro o 16 idę na połówkowe 😱
Mam taką bombę uczuć- z jednej wielka niecierpliwość i podekscytowanie a z drugiej jakiś taki stresik
Wiec proszę o pół kciuczka 🙈Poziomka9204, Domi_naturelover, Chrupka , Kalli95, KlaraJa, Angelaaaa, Mgdra, conte lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Dokładnie, wiem już co jest grane 😊
Na szczęście mimo urlopu moja endo odpisała, zwiększyła mi dawkę leku i zapisała na wizytę do innego endo na 4go lipca 😊
jutro o 16 idę na połówkowe 😱
Mam taką bombę uczuć- z jednej wielka niecierpliwość i podekscytowanie a z drugiej jakiś taki stresik
Wiec proszę o pół kciuczka 🙈Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Dziewczyny cieszę się bardzo z udanych wizyt 😍
Czytam cały czas, ale nie mam siły na nic.
Praktycznie codziennie po pracy muszę się zdrzemnąć.
Dzisiaj rano zaliczyłam pierwszego 🤮, a w pracy drugiego..
Musiałam iść do domu i przespałam pół dnia.
Proszę o rady co może pomóc, co wam się udało jeść, bo apetyt żaden. Jedynie wafle ryżowe dają radę, ale nie da się wyżyć na tym cały dzień 😔Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Dziewczyny cieszę się bardzo z udanych wizyt 😍
Proszę o rady co może pomóc, co wam się udało jeść, bo apetyt żaden. Jedynie wafle ryżowe dają radę, ale nie da się wyżyć na tym cały dzień 😔
A jak z owocami? Zawsze to cukry, witaminy i minerały.💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Chrupka wrote:Dziewczyny cieszę się bardzo z udanych wizyt 😍
Proszę o rady co może pomóc, co wam się udało jeść, bo apetyt żaden. Jedynie wafle ryżowe dają radę, ale nie da się wyżyć na tym cały dzień 😔 -
Chrupka, moim zdaniem złotego środka tu nie ma, trzeba przeczekać. Moja rada- śpij ile możesz, postaraj się pić, żeby się nie odwodnić. Z czasem zobaczysz, krore jedzenie nasila mdłości, a które się przyjmuje. Kup imbir i cytrynę i możesz spróbować wody z cytryną, może Ci pomoże. Ja do niedawna poleciałam tabletki na receptę od mojego lekarza, ale po którymś dniu stosowania stwierdzam, że mdłości wróciły, może mało ale są, a wymioty mi tylko odeszły (ale też raz wymiotowałam)
-
Nati94 wrote:Jadę na prenatalne 🙂💁♀️24,💁🏼♂️28
-
ja tez lubie, bardzo spodobaly mi się ubranka Cottonki w zwierzaki, wiejski klimat, farma, wiecie krówki kurki.
https://fazymazy.com/producent/cottonki