W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati, wierz w swojego małego Wojownika, na pewno będzie dobrze ❤️ Nie znam się na tym tak dobrze jak Wy, ale myśle ze super to wyjaśniła mamaginekolog https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
I tu wychodzi ze nt nie musi oznaczać nic złego
Wierze, ze Twój Synek pokaże Ci jaki jest silny i ze tak tylko postraszył ❤️💪malinowamamba95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nati, bardzo mocno Cię przytulam. Jesteśmy tu z Tobą, pamiętaj
Synuś da radę, wierzę mocno, że wynik przepływów jest taki jedynie chwilowo. Poczekamy z mocno zaciśniętymi kciukamiŻyczę Ci siły i cierpliwości
Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati, jeżeli cokolwiek rzeczywiście jest nie tak, a nie było to chwilowe, to zawsze dobrze, że zostało wcześnie wyłapane. Jeśli nawet jest to wada serduszka, to jest teraz mnóstwo możliwości leczenia, nawet prenatalnego.
https://fundacjaernesta.pl/diagnostyka-prenatalna-co-powinnismy-o-niej-wiedziec/
Tutaj nawet pomogą z diagnostyką i leczeniem.
My tu trzymamy kciuki za Was i będziemy wspierać 🙂 oby to było tylko chwilowe, a za 2 tygodnie okazało się, że to nic poważnego ❤️1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Nati strasznie mi przykro, ze musisz przez ten stres i niepewność przechodzić, już pomijając fakt, ze narazie
niewiele wiadomo, to czekanie jest wykańczające . Wierze, że wszystko będzie dobrze. Z całego serca Ci tego życzę ✊🏻
Cały czas o Was myśle , bo każda z nas może sobie przynajmniej wyobrazić postawienie się w podobnej sytuacji.
Nie mam słów na pocieszenie, bo tylko najbliższy czas może przynieść odpowiedzi i ulgę na wszystkie pytania kłębiące się w tej chwili.
Tulę🤗 -
Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie. Jestem w dziwnym stanie, nie kontaktuję jakoś, nie umiem myśleć. Muszę się z tym wszystkim przespać, naprawdę wciąż czuję, że to niemożliwe, żeby był chory jakoś ciężko. Pocieszam się tym, że ma wszystko na swoim miejscu i że te nt mogło być zwiększone przez nieprawidłowy przepływ, że może ,tylko, serduszko, a może nic. Taka informacja to jak obuchem w łeb. Tydzień temu nt 1.5 czyli jakby zaczyna być widoczna wada i odkłada się płyn i..co dalej. Nawet za szybko na jakiś większe badania, bo serce bada się głównie od połowy ciąży. Muszę czekać jak mówi doktor.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 17:22
-
Nati94 wrote:Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie. Jestem w dziwnym stanie, nie kontaktuję jakoś, nie umiem myśleć. Muszę się z tym wszystkim przespać, naprawdę wciąż czuję, że to niemożliwe, żeby był chory jakoś ciężko. Pocieszam się tym, że ma wszystko na swoim miejscu i że te nt mogło być zwiększone przez nieprawidłowy przepływ, że może ,tylko, serduszko, a może nic. Taka informacja to jak obuchem w łeb. Tydzień temu nt 1.5 czyli jakby zaczyna być widoczna wada i odkłada się płyn i..co dalej. Nawet za szybko na jakiś większe badania, bo serce bada się głównie od połowy ciąży. Muszę czekać jak mówi doktor.
Nati, dokładnie - odpocznij i „wychilluj” na ile się da, chociaż wiem ze łatwo mi się mówi, stres na pewno nie pomoże, a na chłodno na pewno tez się inaczej do tego podejdzie. Ściskam się mocno ❤️ Odpocznij a my wszystkie tak ściskamy kciuki, ze na pewno będzie wszystko dobrze 🥰❤️
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Właśnie wróciłam od lekarza .
1,7 cm dzidzi, serce 175 uderzeń ❤️
Pierwszy raz poczułam nieco ulgi bo rośnie dokładnie z terminem ostatniej miesiączki 8t1d
Następna wizyta za tydzień.
Mój mąż pierwszy raz dzisiaj sie ucieszył…Mgdra, Angelaaaa, malinowamamba95, Milixx, Poziomka9204, Blondyna.B, Nati94, Kluska95, Szatkownicadojajek, milam, Kasiooola, Chrupka , Domi_naturelover, Grażyna1820, conte lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja po połówkowych.
Synek ma się dobrze, zdrowy, wszystko w porządku- główka, serduszko, nerki, pęcherz, kręgosłup, brak wodogłowia, brak rozszczepu wargi, raczki, nóżki, nie można do niczego się doczepić, zdrowy dzidziuś ❤️
Wazy całe 385 gram, idealnie jak na ten czas 🥰
Oczywiście ułożył się tak, ze było ciężko go pomierzyć, jedynie buzie nam pokazał 🥰
Widzieliśmy jak nam język pokazuje 😂
Milixx, KlaraJa, Anati, Poziomka9204, Blondyna.B, Nati94, Kluska95, Mgdra, Szatkownicadojajek, Kalli95, milam, Angelaaaa, malinowamamba95, Kasiooola, Chrupka , Blond27, Domi_naturelover, Grażyna1820, conte, Dominika96, cuddlemuffin lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Jaka słodka dzidzia 😍
Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Nati94 wrote:Synek.
7.5 cm, ciąża wygląda na jakieś 13+6
Przezierność karkowa 2.7, przepływ w serduszku atypowy. Rekomendacja sanco albo nifty.
Mój lekarz mówi, żeby poczekać na pappa(ale mam już powiedziane, że wyjdą wysokie ryzyka) i przyjść za 2 tygodnie do szpitala, zbada nas i podejmiemy decyzję,co dalej.
Po stracie synka i tym wszystkim, czego się nie spodziewałam(przypomnę badanie u mojego gina, gdzie przepływy były dobre i nt jakieś 1.5- lekarka tłumaczy to tak, że dziecko przyciskało owodnią i pomiar mógł być niższy) nie umiem myśleć dobrze.
Lili badała ta sama lekarka i bez wątpliwości było ok. Tutaj serduszko badała kilka razy. Raz przepływ był ok, reszta atypowy. Nie chciała mówić, co to może znaczyć ale mamy łączenie 2 markerów, same wiecie. Nie wiedziałam, że to tak boli. Ja czekam na to dziecko i nie wyobrażam sobie, że coś mu się stanie.
Nie umiem.
Przykro mi Nati... Mam jednak szczerą nadzieję, że maluszek jest zdrowy i te pomiary nic nie znaczą, że jeszcze będzie dobrze. Trzymam kciuki i życzę dużo sił 🫂❤️Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Olo323 wrote:Dziewczyny, ja po połówkowych.
Synek ma się dobrze, zdrowy, wszystko w porządku- główka, serduszko, nerki, pęcherz, kręgosłup, brak wodogłowia, brak rozszczepu wargi, raczki, nóżki, nie można do niczego się doczepić, zdrowy dzidziuś ❤️
Oczywiście ułożył się tak, ze było ciężko go pomierzyć, jedynie buzie nam pokazał 🥰
Cudnie ❤️Olo323 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
Olo323 wrote:Dziewczyny, ja po połówkowych.
Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati❤️ Jestem z tobą ❤️ Wiem co czujesz, bo przechodziłam przez to samo jak u nas pojawiły się jakieś nieprawidłowości. Ale Pamiętaj ze pierwsze prenatalne to tylko ocena ryzyka. Jeszcze wiele może się zmienić, tak mówił mój lekarz. Teraz odpocznij, daj sobie czas❤️ My gdyby coś jesteśmy ❤️
-
Grażyna1820 wrote:Nati❤️ Jestem z tobą ❤️ Wiem co czujesz, bo przechodziłam przez to samo jak u nas pojawiły się jakieś nieprawidłowości. Ale Pamiętaj ze pierwsze prenatalne to tylko ocena ryzyka. Jeszcze wiele może się zmienić, tak mówił mój lekarz. Teraz odpocznij, daj sobie czas❤️ My gdyby coś jesteśmy ❤️
-
Anetko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳 dużo szczęścia, miłości i spełnienia wszystkich marzeń 😘
Aneta2506 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
Nati94 wrote:Wiem, ale u Was obraz USG był prawidłowy, chociaż stres ogromny 🥺..całą noc śniły mi się wyniki pappa, Barezo złe, drugie pół nocy czytałam, niestety przy tych markerach dużo dzieci ma któryś z zespołów. Jestem emocjonalnym dnem. Każdy wkoło powtarza ,będzie dobrze, mąż zachowuje się, jakby nie rozumiał, co może się stać. Ja zaczęłam już etap obwiniania siebie, że to pewnie od witamin bo źle, od heparyny acardu, stresu, Dopplera. Za dużo wyczytałam. Skoro nt jest za duże, to ten zły przepływ musi istnieć, nie jest chwilowy. Ja nie wiem co komu zrobiłam, że tak jest.
Kochana nie możesz się za nic obwiniać 🥺 na takie rzeczy nie mamy wpływu 😓Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nati - bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Pamiętaj że jesteśmy z Tobą i proszę nie obwiniaj się, może to spotkać każda z nas, jednak wiem że łatwo jest nam mówić żeby cierpliwie czekać na wyniki jak umierasz ze strachu o swojego synka 😞 przytulam Cię bardzo mocno i nie załamuj się, czytając internet można sobie dobrać bardzo wiele złych rzeczy do głowy.26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Nati no co Ty! Dbasz o Dzieciątko od początku ciąży, nie możesz się za nic obwiniać! Nie czytaj już, bo obciążasz się dodatkowo i zaraz dotrzesz do informacji, że dosłownie wszystko ma negatywny wpływ
Pozwól sobie na emocje, masz do tego prawo, ale kochana nie obwiniaj się na pewno! ❤️💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Dziewczyny, ja muszę na razie zniknąć. To bez sensu, nie mam w sobie żadnej pozytywnej energii, po części umieram i nie chcę zarażać tu swoim nastrojem. Dam znać jak dostanę wyniki pappa, kazała nam się zgłosić 4.07, jeśli do tego czasu nie przyjdą pocztą, one też będą ważne, bo przy wadach wychodzą gorsze wartości białka i HCG. Później 10 lekarz, do tej pory mogę czytać wszystko, a i tak mózg tworzy scenariusze. Na pewno po tej nocy już nie jestem pewna żadnej swojej decyzji ,w razie czego, mam 2 córki, którym nie mogę spieprzyć życia, jakby to było coś bardzo złego. Mąż wygląda, jakby nic się nie stało, nie umiem z nim ani z nikim rozmawiać, pewnie odezwę się do fundacji Ernesta jak sobie to poukładam chociaż w procencie. W nocy za dużo się naczytałam, że w pierwszym trym wada serca idzie często z zespołem. W dodatku ja sama mam wysokie ciśnienia, coraz częściej bóle głowy i już wątpię, że to z odwodnienia, może będę musiała w końcu jechać na IP, jeśli się nie unormuje, daje sobie czas, bo może ostatnie wiadomości tak wpłynęły na samopoczucie.
Ściskam Was🍀 -
Kochane, przepraszam wszystko będę nadrabiać wieczorem bądź jutro, cały tydzień zabiegany przez zakonczenie roku. Ulatwcie mi proszę i napiszcie jeszcze raz daty, które wpisać do kalendarza ❤❤❤
Edit. Część uzupełniłam, nie wiem czy wszystko.. Dajcie znać ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2022, 13:09
Olo323 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌