W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:Synek.
7.5 cm, ciąża wygląda na jakieś 13+6
Przezierność karkowa 2.7, przepływ w serduszku atypowy. Rekomendacja sanco albo nifty.
Mój lekarz mówi, żeby poczekać na pappa(ale mam już powiedziane, że wyjdą wysokie ryzyka) i przyjść za 2 tygodnie do szpitala, zbada nas i podejmiemy decyzję,co dalej.
Po stracie synka i tym wszystkim, czego się nie spodziewałam(przypomnę badanie u mojego gina, gdzie przepływy były dobre i nt jakieś 1.5- lekarka tłumaczy to tak, że dziecko przyciskało owodnią i pomiar mógł być niższy) nie umiem myśleć dobrze.
Lili badała ta sama lekarka i bez wątpliwości było ok. Tutaj serduszko badała kilka razy. Raz przepływ był ok, reszta atypowy. Nie chciała mówić, co to może znaczyć ale mamy łączenie 2 markerów, same wiecie. Nie wiedziałam, że to tak boli. Ja czekam na to dziecko i nie wyobrażam sobie, że coś mu się stanie.
Nie umiem.
Mocno trzymam kciuki i wierzę że będzie wszystko dobrze ❤15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dziękuję ❤15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
nick nieaktualnyNati, u nas NT bylo 2.3 przy CRL 66mm w 12+5 a za to FHR w dolnej granicy normy. Lekarz NT mierzył kilka razy, raz wychodziło mu 2.8 raz 2.4 bo dziecko się ruszało i nie można było dobrze zmierzyć. Także nie zamartwiaj się. U nas wyszły powiększone miedniczki nerkowe, bałam się bo ja od dziecka jakieś problemy z nerkami mam i też od razu najczarniejsze scenariusze miałam w głowie... okazało się, że Maluszek jest zdrowy a 5 lipca mamy badania 3 trymestru. Ja wierzę, że wszystko u was będzie ok.🤗
Mgdra, Olo323, KlaraJa, Angelaaaa, Domi_naturelover, Blondyna.B, Aneta2506, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wszystkiego najpiękniejszego Anetko 💖
Aneta2506 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Aneta wszystkiego najlepszego ❤️
Nati jak tylko potrzebujesz przerwy to rozumiem i odpoczniesz. Ale nie czytaj internetów, bo serio tam jest wszystko a czytasz tylko co złe. Warto może się wybrać do innego lekarza? Jednak diagnozy potrzebują potwierdzenia. Trzymaj się ❤️
My wczoraj byliśmy na działce z rodzicami, nie siedziałam na słońcu a mimo to podczas chodzenia tak sobie spaliłam plecy, że teraz umieram 😅
Jeszcze tylko 2 dni do wizyty - oczywiście będzie mi się dłużyć teraz najbardziej...Aneta2506, Domi_naturelover, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
-
My wczoraj robiliśmy małą imprezkę połączoną z wieczornym spacerem po mieście, było bardzo milutko
Nasza Zosia dostała pierwsze bodziaki od cioci
😄
Wczoraj także zaczęliśmy 5 miesiąc! PIĄTY MIESIĄC!!! To jest niemożliwe! I słuchajcie sukces - od około 2 dni budzę się już NIE z płaskim brzuchem
Dzisiaj rozkładamy basen u teściów, więc będzie relaksik w wodzie 😎 A Wy dziewczyny jakie macie plany?Milixx, Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:
Wczoraj także zaczęliśmy 5 miesiąc! PIĄTY MIESIĄC!!! To jest niemożliwe! I słuchajcie sukces - od około 2 dni budzę się już NIE z płaskim brzuchem
Dzisiaj rozkładamy basen u teściów, więc będzie relaksik w wodzie 😎 A Wy dziewczyny jakie macie plany?
Ja właśnie wracam z plaży, myślałam że na spokojnie schowam się w cieniu, wysmaruje i będzie przyjemnie ale niestety 40min to był max 😂 normalnie by było fajnie ale dzisiaj zero wiatru, słońce mocne, jak na patelni, woleliśmy wracać żebym się jakiś przebarwień nie nabawiła, pogoda iście tropikalna 🌞🌴
Jutro wizyta u gina, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej stresuję się 😬 i to jeszcze tak późno po 17...Olo323 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Też 🌡️🌡️🌡️
Walczę o przetrwanie 🥴 z nudnościami kiepsko się funkcjonuje na tym gorącu, a cały tydzień ma taki właśnie być 😁26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
nick nieaktualny
-
U Nas też upał. Ale całe popołudnie odpoczywam w cieniu, z dzisiejszym wiaterkiem jest mega przyjemnie 😊💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Angelaaaa wrote:U was też tak gorąco ?🥵 Czuje się jak 🐖na ruszcie 😂😂😂
Tak, ale ja uwielbiam upały, opalanie się 😍 pewnie kiedyś w ciąży się to zmieni 😅 my dzisiaj nad woda, odpalilismy łódkę, a bardziej ponton z silnikiem☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2022, 17:32
Domi_naturelover, Olo323, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
O to miałaś fajny wypoczynek nad wodą ☺️
Ja wolę wiosnę a nie takie upały 🙈 ja się musiałam zadowolić małym basen gdzie sobie stopy moczyłam a córka się pluskała 😂Kasiooola, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Może wy mi doradzicie jak w łagodny sposób powiedzieć teściowej i babci ( mieszkają razem bo babcia już praktycznie leżąca), że nie mam czasu i ochoty trochę też raz w tygodniu do nich przychodzić.. rozmawiałam dzisiaj z teściową ale do niej chyba nie dociera.. a jak będzie drugie dziecko to tym bardziej nie będę miała czasu i ochoty 🙈 nie wspomnę że jak nie jestem raz w tygodniu to teściowa wprasza się do mnie żeby zobaczyć małą 🙄🙄 każdy chciałby się widzieć ze mną raz w tygodniu moi rodzice, siostra znajomi.. wiecie jak to jest potem się okazuje że 5 dni w tygodniu jeżdżę po wszystkich lub oni do mnie jest to trochę uciążliwe 🫣 moja rodzina rozumie a od męża strony trochę ciężko...Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Może wy mi doradzicie jak w łagodny sposób powiedzieć teściowej i babci ( mieszkają razem bo babcia już praktycznie leżąca), że nie mam czasu i ochoty trochę też raz w tygodniu do nich przychodzić.. rozmawiałam dzisiaj z teściową ale do niej chyba nie dociera.. a jak będzie drugie dziecko to tym bardziej nie będę miała czasu i ochoty 🙈 nie wspomnę że jak nie jestem raz w tygodniu to teściowa wprasza się do mnie żeby zobaczyć małą 🙄🙄 każdy chciałby się widzieć ze mną raz w tygodniu moi rodzice, siostra znajomi.. wiecie jak to jest potem się okazuje że 5 dni w tygodniu jeżdżę po wszystkich lub oni do mnie jest to trochę uciążliwe 🫣 moja rodzina rozumie a od męża strony trochę ciężko...
Trudna sytuacja, wiem o czym mówisz... Miałam podobną sytuację i u mnie mąż przejął temat. Doszliśmy do wniosku, że problem z rodzicami po każdej ze stron będzie rozwiązywać ta strona która jest ich dzieckiem. Rodzice łatwiej wybaczą taki trudny temat swojemu dziecku niż synowej/zięciowi. Na początku może będziecie mieli"ciche dni" ale w końcu teściowa będzie musiała zrozumieć, dla dobra waszych relacji i kontaktu z wnuczką, że masz swoje plany i potrzebujesz większej swobody w planowaniu czasu swojego, dziecka i małżeństwa, że Twoja rodzina to zaakceptowała i ona też musi.
Powodzenia🍀Angelaaaa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻