W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Mgdra wrote:Też mam czasami takie bole, zwłaszcza jak dużo pochodzę, a z córką dzień w dzień dużo chodzimy.
Powoli również zaczyna się stawiać macica ale to tylko na wieczor na szczęście i nie codziennie.
Pozdrawiam z mała Hania w środku ☺
Spore już brzuszysko jak na początek 6 miesiąca 🙈
Taki miałam w 1 ciazy w 8/9 miesiącu 😂
Piękny brzusio ☺Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Tak się zastanawiam czy to już brzuszek ciążowy czy pozostałość po dwóch poprzednich ciążach 🤔🤔 Tak przeglądam zdjęcia i z synem w 17tc miałam mniejszy brzuszek, bardziej okrągły
Teraz trochę kg mi doszło więc nie wiem czy to już ciążowy brzuszek 😆 Wygląda jak bym była już w jakimś 6 miesiącu a nie 4 🙈Mgdra, Blondyna.B, Szatkownicadojajek, Nati94, Angelaaaa, Blond27, Poziomka9204, milam, conte, KlaraJa, Kluska95, Anati, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:W piątek mamy ze Stasiem badanie u innego specjalisty z fmf. Proszę o kciuki albo modlitwę 💙 czuję już pierwsze ruchy, bardzo ruchliwy chłopiec, mam nadzieję, że to też dobrze wróży. Będę dawać znać 🍀
Będziemy czekać na wieści 😘Nati94 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Nati ❤️ Trzymam kciuki ❤️
Mała aktualizacja co u nas : po konsultacji z lekarzem zdecydowałam się pojechać na izbę dla świetego spokoju. Na szczęście z maluszkiem wszystko okej, jedyny problem to moje więzadła, z którymi miałam problem już przed ciąża. Mam tak pospinane, ze ciężko było wziernik włożyć do badania. Kiedyś tez tak miałam. Mam leżeć przez najbliższy tydzień i brać nospe i magnez na twardnienie brzuszka. Ale cieszę się ze to tylko kwestia rozciągania się wszystkiego. Po tygodniu według zaleceń mogę się udać do uro-fizjotwrapeuty . Kiedyś mi bardzo pomogła wiec liczę ze teraz będzie tak samoDomi_naturelover, Mgdra, Poziomka9204, milam, KlaraJa, Nati94, Olo323, Anati, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Nati ❤️ Trzymam kciuki ❤️
Mała aktualizacja co u nas : po konsultacji z lekarzem zdecydowałam się pojechać na izbę dla świetego spokoju. Na szczęście z maluszkiem wszystko okej, jedyny problem to moje więzadła, z którymi miałam problem już przed ciąża. Mam tak pospinane, ze ciężko było wziernik włożyć do badania. Kiedyś tez tak miałam. Mam leżeć przez najbliższy tydzień i brać nospe i magnez na twardnienie brzuszka. Ale cieszę się ze to tylko kwestia rozciągania się wszystkiego. Po tygodniu według zaleceń mogę się udać do uro-fizjotwrapeuty . Kiedyś mi bardzo pomogła wiec liczę ze teraz będzie tak samo
Dobrze że z maluszkiem wszystko dobrze 😊
Odpoczywaj dużo i oby potem przeszło po wizycie u urofizjoterapeutyGrażyna1820 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Grażyna1820 wrote:Nati ❤️ Trzymam kciuki ❤️
Mała aktualizacja co u nas : po konsultacji z lekarzem zdecydowałam się pojechać na izbę dla świetego spokoju. Na szczęście z maluszkiem wszystko okej, jedyny problem to moje więzadła, z którymi miałam problem już przed ciąża. Mam tak pospinane, ze ciężko było wziernik włożyć do badania. Kiedyś tez tak miałam. Mam leżeć przez najbliższy tydzień i brać nospe i magnez na twardnienie brzuszka. Ale cieszę się ze to tylko kwestia rozciągania się wszystkiego. Po tygodniu według zaleceń mogę się udać do uro-fizjotwrapeuty . Kiedyś mi bardzo pomogła wiec liczę ze teraz będzie tak samo
Ja tez myślę nad wizyta u fizjo urogin 🤔
1: mam mocne bole pleców. Głównie w krzyżach.
2: jestem po cc
3: zastanawiam się czy taki fizjo pokaże ćwiczenia wspomagające obrót dziecka 🤔💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
nick nieaktualny
-
Angelaaaa wrote:KlaraJa jak po wizycie ? 😊
U nas wszystko ok 😊 mamy płeć: będzie synek 😊 byliśmy kompletnie nastawieni na inną wiadomość, także muszę się z tym przespać 😅 w każdym razie najważniejsze, że wygląda zdrowo ❤️ tylko nie lubi się pokazywać, obrócił się i nie chciał pokazać buzi, także nie mam ładnych zdjęć ale za 4 tygodnie kazał przyjść na USG połówkowe.
A tak poza tym wzięłam już zwolnienie, za dużo pracy się szykuje a ja chcę mieć czas na cieszenie się ciążą i wicie gniazdka 😊🥰Mgdra, Nati94, Milixx, Poziomka9204, Kluska95, Olo323, Domi_naturelover, Blondyna.B, Angelaaaa, Kasiooola, Kalli95, Grażyna1820, Chrupka , milam lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
KlaraJa wrote:U nas wszystko ok 😊 mamy płeć: będzie synek 😊 byliśmy kompletnie nastawieni na inną wiadomość, także muszę się z tym przespać 😅 w każdym razie najważniejsze, że wygląda zdrowo ❤️ tylko nie lubi się pokazywać, obrócił się i nie chciał pokazać buzi, także nie mam ładnych zdjęć ale za 4 tygodnie kazał przyjść na USG połówkowe.
A tak poza tym wzięłam już zwolnienie, za dużo pracy się szykuje a ja chcę mieć czas na cieszenie się ciążą i wicie gniazdka 😊🥰
Super że wszystko dobrze 😊 no to teraz możesz odpoczywać i się cieszyć ciążą 😊KlaraJa lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
KlaraJa wrote:U nas wszystko ok 😊 mamy płeć: będzie synek 😊 byliśmy kompletnie nastawieni na inną wiadomość, także muszę się z tym przespać 😅 w każdym razie najważniejsze, że wygląda zdrowo ❤️ tylko nie lubi się pokazywać, obrócił się i nie chciał pokazać buzi, także nie mam ładnych zdjęć ale za 4 tygodnie kazał przyjść na USG połówkowe.
A tak poza tym wzięłam już zwolnienie, za dużo pracy się szykuje a ja chcę mieć czas na cieszenie się ciążą i wicie gniazdka 😊🥰
W 1 ciąży obojętne mi było jaka płeć ale już po USG 1 trymestru była mowa że chłopak i się sprawdziło. Teraz to się już przyzwyczaiłam do tej informacji że będzie dziewczynka i mimo że w 100% najważniejsze żeby było zdrowe to jednak jakieś ukłucie by było jak się zmieniła płeć. To jest zupełnie normalne, że podświadomie nawet się nastawiamy na inną płeć i możemy czuć się zawiedzone
Mojej przyjaciółki facet bardzo przeżył informacje że będzie dziewczynka bo bardzo chciał syna (pierwsze dziecko) a teraz nie wyobraża sobie żeby to był chłopak 😅KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja się chyba nastawiłam na chłopca 🙈 bo inaczej przechodzę ciążę
Mąż wolałby kolejną córkę 🤭
No ja dzisiaj bede tak długo siedzieć w gabinecie póki poznam płeć haha 🤣
Chce potem jechać kupić ciuszek odpowiedni do płci i wręczyć mężowi a potem porobić zdjęcia razem z usg i rodzinie wysłać 😁KlaraJa, Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kciuki dziewczyny za wizyty 🤞❤️
Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
To był taki mały rollercoster na tych badaniach, bo na początku lekarz powiedział, że dziewczynka a chwilę później, że jednak mały musiał delikatnie się obrócić i jednak 100% chłopak 😅 ja na początku myślałam, że będzie chłopak a później z mężem mieliśmy sny tylko o dziewczynce i tak się jakoś do tej myśli przyzwyczaiłam, szczególnie że ta dziewczynka w każdym śnie wyglądała tak samo, a tutaj podświadomość zrobiła nam psikusa 😅 najważniejsze żeby był zdrowy, będzie miał dużo kolegów do zabawy bo w naszym otoczeniu rodzą się ostatnio sami chłopcy 😊
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ✊✊🍀Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Angelaaaa wrote:Ja mam dopiero 17.20 🫣 a ty ?