X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze ☺️ 260gram szczęścia ❤️
    Wreszcie znam płeć, Dziewczynka ❤️❤️

IMG20220628185523.jpg

Domi_naturelover, Blondyna.B, Milixx, Dominika96, Chrupka , conte, KlaraJa, Kluska95, Kasiooola, Poziomka9204, Oliwia23, Mgdra, Nati94, Grażyna1820, Anati, milam, Olo323, Blond27, Aneta2506 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Gratulacje! Kolejna Księżniczka na pokładzie! <3

Angelaaaa lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Super ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Fantastyczne wieści ❤️❤️❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg

No i pięknie 😍 mąż zaskoczony? 😊

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    No i pięknie 😍 mąż zaskoczony? 😊

Mąż bardziej wolał dziewczynkę i po wizycie jak zadzwoniłam, że znam płeć ale powiem dopiero w domu to obstawiał chłopca 😅
    Ważne że zdrowe ❤️ no i w końcu po takim czasie wiek kto mieszka w brzuszku 🤭

KlaraJa, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Gratuluję córeczki 🙂

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, Blondyna, Angelaaaa, takie ważne wizyty i takie piękne wieści po! Cudnie, cieszę się, że wszystko dobrze 😀

Angelaaaa, Blondyna.B, Nati94, Dominika96, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Mąż bardziej wolał dziewczynkę i po wizycie jak zadzwoniłam, że znam płeć ale powiem dopiero w domu to obstawiał chłopca 😅
    Ważne że zdrowe ❤️ no i w końcu po takim czasie wiek kto mieszka w brzuszku 🤭

U mnie wszystkie moje koleżanki obstawiały dziewczynkę a cała rodzina (oprócz taty) chłopca 😅 to prawda, najważniejsze, że zdrowe ❤️

Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️

preg.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny!

Ja po dzisiejszej histerii córki znów zaczęłam się zastanawiać jak ogarne 2. I znów mnie dołek zlapal.
    Ja wiem, bunt 2 latka itp ale cholera di tego stopnia? Cieszy się jak ugryzie kogoś albo zbije albo rzuci kamykiem w kogos. Nie dociera że nie wolno gdzieś iść, ze auto jedzie, złośliwa bardzo. Noce kiepskie. W domu nie idzie nic zrobić bo wisi na mnie non stop.
    Mąż też mnie już wkur....
    Nie umiem się cieszyć nawet ciąża. Serio.... 😢😢😢
    Czuje się samotna w tej ciąży. 1 ciążę przeżywałam. Mieszkałam z rodzicami, bo nasze mieszkanie było remontowane. Mąż robil remont z pracy do pracy i studia. Rzadko się widzieliśmy. Ciążę przeżywałam z rodzicami ale było super.
    Obecnie mąż równiez z pracy di pracy, ja z córka na spacery, mała daje w kość i przez to ani ja a nie rodzice moi nie umiemy się cieszyć z mojej ciąży. Wręcz panicznie sie boimy co to będzie skoro już jest koszmar 😱 Do tego miałam nadzieję że jak będę kiedyś w ciąży jeszcze raz a będziemy mieszkac już na swoim, to będziemy ciążeń przeżywać razem. Nic bardziej mylnego. Nawet głupiego zapytania jak się czujesz nie usłyszałam ani razu. 🥴
    Taki typ człowieka niestety 😞
    Wybaczcie zalpost ale mam dzisiaj dolek. Wiem ze to minie bo często tak mam i później przechodzi. Ale nie mam się nawet komu wygadać. Czuje ze jak sobie popłacze to mi trochę ulży 🥴

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widze, że jak było mało dziewczynek, tak zaczyna ich być coraz więcej ☺

Angelaaaa, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Będzie druga córeczka i genialna więź między nimi ♥️♥️ .gratuluję ♥️♥️♥️♥️ piękna wiadomość ♥️🌺

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Super wieści dziewczyny!

Ja po dzisiejszej histerii córki znów zaczęłam się zastanawiać jak ogarne 2. I znów mnie dołek zlapal.
    Ja wiem, bunt 2 latka itp ale cholera di tego stopnia? Cieszy się jak ugryzie kogoś albo zbije albo rzuci kamykiem w kogos. Nie dociera że nie wolno gdzieś iść, ze auto jedzie, złośliwa bardzo. Noce kiepskie. W domu nie idzie nic zrobić bo wisi na mnie non stop.
    Czuje się samotna w tej ciąży. 1 ciążę przeżywałam. Mieszkałam z rodzicami, bo nasze mieszkanie było remontowane. Mąż robil remont z pracy do pracy i studia. Rzadko się widzieliśmy. Ciążę przeżywałam z rodzicami ale było super.
    Obecnie mąż równiez z pracy di pracy, ja z córka na spacery, mała daje w kość i przez to ani ja a nie rodzice moi nie umiemy się cieszyć z mojej ciąży. Wręcz panicznie sie boimy co to będzie skoro już jest koszmar 😱 Do tego miałam nadzieję że jak będę kiedyś w ciąży jeszcze raz a będziemy mieszkac już na swoim, to będziemy ciążeń przeżywać razem. Nic bardziej mylnego. Nawet głupiego zapytania jak się czujesz nie usłyszałam ani razu. 🥴
    Wybaczcie zalpost ale mam dzisiaj dolek. Wiem ze to minie bo często tak mam i później przechodzi. Ale nie mam się nawet komu wygadać. Czuje ze jak sobie popłacze to mi trochę ulży 🥴

Kurczę moja też daje popalić a ma dopiero 13 miesięcy.. i gryzie mnie i meble 🙈 też się boje co to będzie przy drugim dziecku i jak to ogarnę 😬🫣

Mgdra lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Super wieści dziewczyny!

Mocno Cię przytulam, bunt dwulatka rozumiem w całej rozciągłości, przechodzę to już drugi raz i mogę powiedzieć tyle- to minie. Ten mały człowiek stara się być samodzielny i niezależny, jakkolwiek to brzmi, coraz więcej rozumie ale gubi się w tym i nie zawsze umie to wyrazić inaczej, niż zachowaniem typu krzyk,pisk itd. w dodatku dwulatki uczą się mówić, nie zawsze wyrażą swoje emocje słownie..wdech, wydech, to minie..spójrz na nią i pomyśl, że ona chłonie Twoje emocje, im Ty będziesz spokojniejsza, tym bardziej ona..ja czasami sama się gubię w emocjach, ale doszłam do tego, że warto tego człowieka uspokajać i pomagać mu się kształtować. Pamiętaj, że Ty jesteś równie ważna i jeśli czujesz, że nie dajesz rady, to poproś o pomoc rodziców, albo zostaw dziecko Tacie i idź na zakupy, do kina, z koleżanką na kawę- odpocznij. I masz prawo też do tych emocji, to nie oznacza, że jest coś nie tak, ale to wszystko kochana minie, już niedługo ♥️ i jeszcze coś- daję Ci rady, ale sama czasami pękam, ale naprawdę warto próbować przelać spokój na dziecko. Tulenie też mocno pomaga ♥️

Mgdra, Wojcinka lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Mocno Cię przytulam, bunt dwulatka rozumiem w całej rozciągłości, przechodzę to już drugi raz i mogę powiedzieć tyle- to minie. Ten mały człowiek stara się być samodzielny i niezależny, jakkolwiek to brzmi, coraz więcej rozumie ale gubi się w tym i nie zawsze umie to wyrazić inaczej, niż zachowaniem typu krzyk,pisk itd. w dodatku dwulatki uczą się mówić, nie zawsze wyrażą swoje emocje słownie..wdech, wydech, to minie..spójrz na nią i pomyśl, że ona chłonie Twoje emocje, im Ty będziesz spokojniejsza, tym bardziej ona..ja czasami sama się gubię w emocjach, ale doszłam do tego, że warto tego człowieka uspokajać i pomagać mu się kształtować. Pamiętaj, że Ty jesteś równie ważna i jeśli czujesz, że nie dajesz rady, to poproś o pomoc rodziców, albo zostaw dziecko Tacie i idź na zakupy, do kina, z koleżanką na kawę- odpocznij. I masz prawo też do tych emocji, to nie oznacza, że jest coś nie tak, ale to wszystko kochana minie, już niedługo ♥️ i jeszcze coś- daję Ci rady, ale sama czasami pękam, ale naprawdę warto próbować przelać spokój na dziecko. Tulenie też mocno pomaga ♥️
    Pieknie napisane i masz całkowita rację z tymi emocjami. Najgorsze jest to że ja sama nad sobą nie umiem czasami panować. Jak jest kulminacją to warkne lub krzykne na nią. Później idę i płacze jaka jestem głupia i że nie umiem nad sobą panować, a dziecko uczy się ode mnie przecież...

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Pieknie napisane i masz całkowita rację z tymi emocjami. Najgorsze jest to że ja sama nad sobą nie umiem czasami panować. Jak jest kulminacją to warkne lub krzykne na nią. Później idę i płacze jaka jestem głupia i że nie umiem nad sobą panować, a dziecko uczy się ode mnie przecież...
    Hej, spokojnie, ja też tak niestety miałam i czasami tak mam, jesteśmy ludźmi, mamy różne emocje, dni i stres, tylko zawsze pamiętaj, że ona uczy się od Ciebie, jest Twoim lustrem, warto czasami wyjść i ochłonąć, nawet do toalety;) na pewno jesteś świetną mamą, na spokojnie dojdziesz do tego, jak opanować emocje Was obu. Nie jesteś głupia, mała kocha Cię na pewno całym sercem i dla niej jesteś najlepsza. Ale spróbuj kilka dni naprawdę się opanować i zobaczysz, że im więcej pokazujesz jej czułości, ciepła i opanowujesz jej emocje, tym ona będzie spokojniejsza. mam nadzieję, że dacie radę🍀 jeśli potrzebujesz, idźcie do psychologa, to świadczy wyłącznie dobrze o rodzicach😘😘

Mgdra lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak myślę bo osobno mam skierowanie na krzywą cukrową a mocz i krew 🙈 i w sumie nie pytałam czemu. Może przez to że bierze mnie infekcja i dostałam leki ?.i po tych lekach mam sprawdzić mocz ? W sumie w moczu nic mi nie wyszło dopiero podczas badania może wy to ogarniacie lepiej ? 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny tak myślę bo osobno mam skierowanie na krzywą cukrową a mocz i krew 🙈 i w sumie nie pytałam czemu. Może przez to że bierze mnie infekcja i dostałam leki ?.i po tych lekach mam sprawdzić mocz ? W sumie w moczu nic mi nie wyszło dopiero podczas badania może wy to ogarniacie lepiej ? 🤭
    Ja zawsze robię badania dzień przed wizytą albo kilka dni max. Na krzywą jak dostanę to dostosuję do tc w którym trzeba zrobić jeśli to nie wyjdzie przed wizytą właśnie 😉

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Mnie lekarz co wizytę każe przychodzić z nowymi wynikami moczu. Nie pytałam dlaczego ale z tego co poczytałam to chodzi o to żeby na bieżąco sprawdzać czy nie doszło do zakażenia układu moczowego (czasami takie zakażenie jest bezobjawowe) a nieleczone może być niebezpieczne dla Ciebie i maluszka.

Btw miłego dnia dziewczęta! 🌞❤️

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Mnie lekarz co wizytę każe przychodzić z nowymi wynikami moczu. Nie pytałam dlaczego ale z tego co poczytałam to chodzi o to żeby na bieżąco sprawdzać czy nie doszło do zakażenia układu moczowego (czasami takie zakażenie jest bezobjawowe) a nieleczone może być niebezpieczne dla Ciebie i maluszka.

Btw miłego dnia dziewczęta! 🌞❤️

Tak ja też mam co wizyte mocz tylko teraz 2 osobne skierowania i nie wiem czemu jedno na mocz i krew a drugie na krzywą cukrzycę i nie wiem czy nie mam robić jednego dnia czy ten mocz zrobić szybciej zobaczyć czy lek zadziałał czy co a zapomniałam zapytać

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ