X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze ☺️ 260gram szczęścia ❤️
    Wreszcie znam płeć, Dziewczynka ❤️❤️

IMG20220628185523.jpg

Domi_naturelover, Blondyna.B, Milixx, Dominika96, Chrupka , conte, KlaraJa, Kluska95, Kasiooola, Poziomka9204, Oliwia23, Mgdra, Nati94, Grażyna1820, Anati, milam, Olo323, Blond27, Aneta2506 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Gratulacje! Kolejna Księżniczka na pokładzie! <3

Angelaaaa lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Super ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Fantastyczne wieści ❤️❤️❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg

No i pięknie 😍 mąż zaskoczony? 😊

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    No i pięknie 😍 mąż zaskoczony? 😊

Mąż bardziej wolał dziewczynkę i po wizycie jak zadzwoniłam, że znam płeć ale powiem dopiero w domu to obstawiał chłopca 😅
    Ważne że zdrowe ❤️ no i w końcu po takim czasie wiek kto mieszka w brzuszku 🤭

KlaraJa, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Gratuluję córeczki 🙂

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, Blondyna, Angelaaaa, takie ważne wizyty i takie piękne wieści po! Cudnie, cieszę się, że wszystko dobrze 😀

Angelaaaa, Blondyna.B, Nati94, Dominika96, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Mąż bardziej wolał dziewczynkę i po wizycie jak zadzwoniłam, że znam płeć ale powiem dopiero w domu to obstawiał chłopca 😅
    Ważne że zdrowe ❤️ no i w końcu po takim czasie wiek kto mieszka w brzuszku 🤭

U mnie wszystkie moje koleżanki obstawiały dziewczynkę a cała rodzina (oprócz taty) chłopca 😅 to prawda, najważniejsze, że zdrowe ❤️

Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️

preg.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny!

Ja po dzisiejszej histerii córki znów zaczęłam się zastanawiać jak ogarne 2. I znów mnie dołek zlapal.
    Ja wiem, bunt 2 latka itp ale cholera di tego stopnia? Cieszy się jak ugryzie kogoś albo zbije albo rzuci kamykiem w kogos. Nie dociera że nie wolno gdzieś iść, ze auto jedzie, złośliwa bardzo. Noce kiepskie. W domu nie idzie nic zrobić bo wisi na mnie non stop.
    Mąż też mnie już wkur....
    Nie umiem się cieszyć nawet ciąża. Serio.... 😢😢😢
    Czuje się samotna w tej ciąży. 1 ciążę przeżywałam. Mieszkałam z rodzicami, bo nasze mieszkanie było remontowane. Mąż robil remont z pracy do pracy i studia. Rzadko się widzieliśmy. Ciążę przeżywałam z rodzicami ale było super.
    Obecnie mąż równiez z pracy di pracy, ja z córka na spacery, mała daje w kość i przez to ani ja a nie rodzice moi nie umiemy się cieszyć z mojej ciąży. Wręcz panicznie sie boimy co to będzie skoro już jest koszmar 😱 Do tego miałam nadzieję że jak będę kiedyś w ciąży jeszcze raz a będziemy mieszkac już na swoim, to będziemy ciążeń przeżywać razem. Nic bardziej mylnego. Nawet głupiego zapytania jak się czujesz nie usłyszałam ani razu. 🥴
    Taki typ człowieka niestety 😞
    Wybaczcie zalpost ale mam dzisiaj dolek. Wiem ze to minie bo często tak mam i później przechodzi. Ale nie mam się nawet komu wygadać. Czuje ze jak sobie popłacze to mi trochę ulży 🥴

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widze, że jak było mało dziewczynek, tak zaczyna ich być coraz więcej ☺

Angelaaaa, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220628185523.jpg
    Będzie druga córeczka i genialna więź między nimi ♥️♥️ .gratuluję ♥️♥️♥️♥️ piękna wiadomość ♥️🌺

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Super wieści dziewczyny!

Ja po dzisiejszej histerii córki znów zaczęłam się zastanawiać jak ogarne 2. I znów mnie dołek zlapal.
    Ja wiem, bunt 2 latka itp ale cholera di tego stopnia? Cieszy się jak ugryzie kogoś albo zbije albo rzuci kamykiem w kogos. Nie dociera że nie wolno gdzieś iść, ze auto jedzie, złośliwa bardzo. Noce kiepskie. W domu nie idzie nic zrobić bo wisi na mnie non stop.
    Czuje się samotna w tej ciąży. 1 ciążę przeżywałam. Mieszkałam z rodzicami, bo nasze mieszkanie było remontowane. Mąż robil remont z pracy do pracy i studia. Rzadko się widzieliśmy. Ciążę przeżywałam z rodzicami ale było super.
    Obecnie mąż równiez z pracy di pracy, ja z córka na spacery, mała daje w kość i przez to ani ja a nie rodzice moi nie umiemy się cieszyć z mojej ciąży. Wręcz panicznie sie boimy co to będzie skoro już jest koszmar 😱 Do tego miałam nadzieję że jak będę kiedyś w ciąży jeszcze raz a będziemy mieszkac już na swoim, to będziemy ciążeń przeżywać razem. Nic bardziej mylnego. Nawet głupiego zapytania jak się czujesz nie usłyszałam ani razu. 🥴
    Wybaczcie zalpost ale mam dzisiaj dolek. Wiem ze to minie bo często tak mam i później przechodzi. Ale nie mam się nawet komu wygadać. Czuje ze jak sobie popłacze to mi trochę ulży 🥴

Kurczę moja też daje popalić a ma dopiero 13 miesięcy.. i gryzie mnie i meble 🙈 też się boje co to będzie przy drugim dziecku i jak to ogarnę 😬🫣

Mgdra lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Super wieści dziewczyny!

Mocno Cię przytulam, bunt dwulatka rozumiem w całej rozciągłości, przechodzę to już drugi raz i mogę powiedzieć tyle- to minie. Ten mały człowiek stara się być samodzielny i niezależny, jakkolwiek to brzmi, coraz więcej rozumie ale gubi się w tym i nie zawsze umie to wyrazić inaczej, niż zachowaniem typu krzyk,pisk itd. w dodatku dwulatki uczą się mówić, nie zawsze wyrażą swoje emocje słownie..wdech, wydech, to minie..spójrz na nią i pomyśl, że ona chłonie Twoje emocje, im Ty będziesz spokojniejsza, tym bardziej ona..ja czasami sama się gubię w emocjach, ale doszłam do tego, że warto tego człowieka uspokajać i pomagać mu się kształtować. Pamiętaj, że Ty jesteś równie ważna i jeśli czujesz, że nie dajesz rady, to poproś o pomoc rodziców, albo zostaw dziecko Tacie i idź na zakupy, do kina, z koleżanką na kawę- odpocznij. I masz prawo też do tych emocji, to nie oznacza, że jest coś nie tak, ale to wszystko kochana minie, już niedługo ♥️ i jeszcze coś- daję Ci rady, ale sama czasami pękam, ale naprawdę warto próbować przelać spokój na dziecko. Tulenie też mocno pomaga ♥️

Mgdra, Wojcinka lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Mocno Cię przytulam, bunt dwulatka rozumiem w całej rozciągłości, przechodzę to już drugi raz i mogę powiedzieć tyle- to minie. Ten mały człowiek stara się być samodzielny i niezależny, jakkolwiek to brzmi, coraz więcej rozumie ale gubi się w tym i nie zawsze umie to wyrazić inaczej, niż zachowaniem typu krzyk,pisk itd. w dodatku dwulatki uczą się mówić, nie zawsze wyrażą swoje emocje słownie..wdech, wydech, to minie..spójrz na nią i pomyśl, że ona chłonie Twoje emocje, im Ty będziesz spokojniejsza, tym bardziej ona..ja czasami sama się gubię w emocjach, ale doszłam do tego, że warto tego człowieka uspokajać i pomagać mu się kształtować. Pamiętaj, że Ty jesteś równie ważna i jeśli czujesz, że nie dajesz rady, to poproś o pomoc rodziców, albo zostaw dziecko Tacie i idź na zakupy, do kina, z koleżanką na kawę- odpocznij. I masz prawo też do tych emocji, to nie oznacza, że jest coś nie tak, ale to wszystko kochana minie, już niedługo ♥️ i jeszcze coś- daję Ci rady, ale sama czasami pękam, ale naprawdę warto próbować przelać spokój na dziecko. Tulenie też mocno pomaga ♥️
    Pieknie napisane i masz całkowita rację z tymi emocjami. Najgorsze jest to że ja sama nad sobą nie umiem czasami panować. Jak jest kulminacją to warkne lub krzykne na nią. Później idę i płacze jaka jestem głupia i że nie umiem nad sobą panować, a dziecko uczy się ode mnie przecież...

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Pieknie napisane i masz całkowita rację z tymi emocjami. Najgorsze jest to że ja sama nad sobą nie umiem czasami panować. Jak jest kulminacją to warkne lub krzykne na nią. Później idę i płacze jaka jestem głupia i że nie umiem nad sobą panować, a dziecko uczy się ode mnie przecież...
    Hej, spokojnie, ja też tak niestety miałam i czasami tak mam, jesteśmy ludźmi, mamy różne emocje, dni i stres, tylko zawsze pamiętaj, że ona uczy się od Ciebie, jest Twoim lustrem, warto czasami wyjść i ochłonąć, nawet do toalety;) na pewno jesteś świetną mamą, na spokojnie dojdziesz do tego, jak opanować emocje Was obu. Nie jesteś głupia, mała kocha Cię na pewno całym sercem i dla niej jesteś najlepsza. Ale spróbuj kilka dni naprawdę się opanować i zobaczysz, że im więcej pokazujesz jej czułości, ciepła i opanowujesz jej emocje, tym ona będzie spokojniejsza. mam nadzieję, że dacie radę🍀 jeśli potrzebujesz, idźcie do psychologa, to świadczy wyłącznie dobrze o rodzicach😘😘

Mgdra lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak myślę bo osobno mam skierowanie na krzywą cukrową a mocz i krew 🙈 i w sumie nie pytałam czemu. Może przez to że bierze mnie infekcja i dostałam leki ?.i po tych lekach mam sprawdzić mocz ? W sumie w moczu nic mi nie wyszło dopiero podczas badania może wy to ogarniacie lepiej ? 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny tak myślę bo osobno mam skierowanie na krzywą cukrową a mocz i krew 🙈 i w sumie nie pytałam czemu. Może przez to że bierze mnie infekcja i dostałam leki ?.i po tych lekach mam sprawdzić mocz ? W sumie w moczu nic mi nie wyszło dopiero podczas badania może wy to ogarniacie lepiej ? 🤭
    Ja zawsze robię badania dzień przed wizytą albo kilka dni max. Na krzywą jak dostanę to dostosuję do tc w którym trzeba zrobić jeśli to nie wyjdzie przed wizytą właśnie 😉

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Mnie lekarz co wizytę każe przychodzić z nowymi wynikami moczu. Nie pytałam dlaczego ale z tego co poczytałam to chodzi o to żeby na bieżąco sprawdzać czy nie doszło do zakażenia układu moczowego (czasami takie zakażenie jest bezobjawowe) a nieleczone może być niebezpieczne dla Ciebie i maluszka.

Btw miłego dnia dziewczęta! 🌞❤️

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Mnie lekarz co wizytę każe przychodzić z nowymi wynikami moczu. Nie pytałam dlaczego ale z tego co poczytałam to chodzi o to żeby na bieżąco sprawdzać czy nie doszło do zakażenia układu moczowego (czasami takie zakażenie jest bezobjawowe) a nieleczone może być niebezpieczne dla Ciebie i maluszka.

Btw miłego dnia dziewczęta! 🌞❤️

Tak ja też mam co wizyte mocz tylko teraz 2 osobne skierowania i nie wiem czemu jedno na mocz i krew a drugie na krzywą cukrzycę i nie wiem czy nie mam robić jednego dnia czy ten mocz zrobić szybciej zobaczyć czy lek zadziałał czy co a zapomniałam zapytać

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ