X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • milam Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zauważyłam że mnie nie ma na pierwszej stronie. Będę mieć trzeciego chłopca.

Poziomka9204, Domi_naturelover, Blondyna.B, Nati94, Angelaaaa, Milixx, Grażyna1820, Olo323, Aneta2506 lubią tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco 🥵

Do mnie w odwiedziny przyjechała młodsza siostra na kilka dni 🥰 Dzisiaj mamy w planach plażowanie nad pobliskim jeziorkiem 😁🏖 Oczywiście wzięłyśmy parasol by siedzieć w cieniu, mam nadzieję, że choć trochę woda Nas ochłodzi 🙏🏻
    Miłego Dnia Dziewczyny! 🥰

KlaraJa, Angelaaaa, Milixx, Szatkownicadojajek, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj równo 19+0tc 😍 szok jak ten czas leci 🫣
    Dzisiaj w nocy dużo dostałam kopniaków 🙈
    Miłego dnia 😘

Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞

Chrupka lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio byłam w zaawansowanej ciąży w upalnym lipcu i znosiłam upały dużo lepiej, niż teraz. Dzisiaj spałam pod wilgotnym ręcznikiem na ciele i głowie, na podwórku to daję radę tylko w basenie, jeszcze te mdłości 🤣 wiecie, że już mam dłużej niż z dziewczynami, bo nie wygląda żeby miały totalnie odpuścić. Ale co to takiego, skoro moja miłość rośnie zdrowo♥️ wszystko można znieść.
    Przesegregowałam rozmiar 56,62 i większe(kupione nowe ci z tej paki) i z rozmiaru 56 domowilam pajacyki i body z hm, brakuje dosłownie kilku na krótki rękaw i polspiochów oraz kombinezonu. Z 62 trochę więcej ale już się będę za to brać 🙂 także w dalszym kroku będę spisywać listę z rzeczami kosmetycznymi , meblami, akcesoriami itd itp.
    Wczorajsze zakupy xd
    1fd1d1e99c83.png
    1fdceb037783.png

Na vinted trochę patrzyłam, ale w sumie za nowe chcą podobne sumy co w sklepie w większości, jeśli dodam wysyłkę i ochronę kupujących, więc czekam na jakąś darmową dostawę albo coś
    Ps wolę body zwykłe, ale w hm jakoś z najmniejszych rozmiarów są głównie kopertowe

Domi bawcie się dobrze ♥️

Angela ale to zleciało ♥️

Kciuki za wizyty✊

Wiecie co jeszcze zastanawiam się między leżaczkiem babybjorn a Chicco baby Hug(może jest ktoś kto ma porównanie..)miałam Chicco i jest ok, ale strasznie wkurzało to, że jako leżaczek służy bez materaca i jest wtedy twardo, więc musiałam ciąć dziury w tym..ale jeździłam po całym domu, mogłam spokojnie zrobić obiad, odpocząć a mała leżała i się bawiła zabawkami w przerwie 🙂

Czy to już II trymestr ☺️?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2022, 09:44

Chrupka , Blondyna.B, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej 😍
    Ja mam wizytę o 15.30. Będę brała l4, bo z moimi wymiotami nie da się funkcjonować w domu, a co dopiero w pracy. Musiałam wychodzić wcześniej do domu, bo mnie tak męczyło, a toaletę mamy na innym piętrze i to jeszcze zamkniętą na klucz 🙄

Nie mogę się doczekać, aż sama zacznę kupować ubranka - uwielbiam dzidziusiowe rzeczy 😍
    Szwagier mi wczoraj powiedział, że przeczuwa chłopaka to może mu się trafi 😂

Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej 😍
    Ja mam wizytę o 15.30. Będę brała l4, bo z moimi wymiotami nie da się funkcjonować w domu, a co dopiero w pracy. Musiałam wychodzić wcześniej do domu, bo mnie tak męczyło, a toaletę mamy na innym piętrze i to jeszcze zamkniętą na klucz 🙄

Nie mogę się doczekać, aż sama zacznę kupować ubranka - uwielbiam dzidziusiowe rzeczy 😍

Mi też wszyscy mówili że chłopak będzie 😂 sama tak myślałam bo lepiej mi w tej ciąży s tu znowu dziewczynka hihi 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na usg bo w pon bylam u gastrologa i skierowal mnie na usg, oprocz narządów Pan doktor zerknął na Czarka, no i skubaniec się nie obrócił. Pośladami siedzi mi na pęcherzu 🙈

Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej 😍

Powodzenia na wizycie ✊🍀

Chrupka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej 😍

Czekamy na dobre wieści 🙂

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..

Poziomka9204, Domi_naturelover, conte, Blond27, Mgdra, Blondyna.B, Grażyna1820, Angelaaaa, Chrupka , Olo323, Milixx, milam, Szatkownicadojajek, Kluska95, Nati94, Aneta2506 lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..
    Świetne wieści 🙂

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Piękne wiadomości ❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, zakres mormy ferrytyny 15-150 a mój wynik to 16.
    Podpowiecie coś?

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Super wiadomości ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Mi też wszyscy mówili że chłopak będzie 😂 sama tak myślałam bo lepiej mi w tej ciąży s tu znowu dziewczynka hihi 🤭

Ja się czuje fatalnie, więc obstawiam dziewczynkę 😂

Zwolniła się wizyta o 14, więc się przepisałam i czekam w kolejce, bo jest małe opóźnienie 😊

conte, Olo323, Milixx, Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Podpowiecie coś?
    Bierzesz już żelazo? Jak tak to lekarz zmieni pewnie a jak nie to przepisze żeby brać ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Bierzesz już żelazo? Jak tak to lekarz zmieni pewnie a jak nie to przepisze żeby brać ☺️
    Biorę sorbifer 1x dziennie. Hemoglobina troszkę wzrosła z 10.4 na 11.5

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Cudowne wieści 🥰
    Gratuluje ❤️

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Podpowiecie coś?

Może powinnaś mieć zmienione żelazo?
    Jak ja męczyłam się z anemia to kazano mi brać z witamina C i brałam tez probiotyk aby łatwiej przyswajać żelazo (oczywiście to do obgadania z lekarzem 😊)

Możesz pic tez sok z buraka (mnie osobiście nie przechodzi przez gardło😅) moja mama codziennie piła szklankę domowego soku z buraka i naprawdę zdziałał cuda 😊
    To z takich domowych sposobów 😊

A dobrze się czujesz czy osłabiona bardzo?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ