X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • milam Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zauważyłam że mnie nie ma na pierwszej stronie. Będę mieć trzeciego chłopca.

Poziomka9204, Domi_naturelover, Blondyna.B, Nati94, Angelaaaa, Milixx, Grażyna1820, Olo323, Aneta2506 lubią tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco 🥵

Do mnie w odwiedziny przyjechała młodsza siostra na kilka dni 🥰 Dzisiaj mamy w planach plażowanie nad pobliskim jeziorkiem 😁🏖 Oczywiście wzięłyśmy parasol by siedzieć w cieniu, mam nadzieję, że choć trochę woda Nas ochłodzi 🙏🏻
    Miłego Dnia Dziewczyny! 🥰

KlaraJa, Angelaaaa, Milixx, Szatkownicadojajek, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj równo 19+0tc 😍 szok jak ten czas leci 🫣
    Dzisiaj w nocy dużo dostałam kopniaków 🙈
    Miłego dnia 😘

Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞

Chrupka lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio byłam w zaawansowanej ciąży w upalnym lipcu i znosiłam upały dużo lepiej, niż teraz. Dzisiaj spałam pod wilgotnym ręcznikiem na ciele i głowie, na podwórku to daję radę tylko w basenie, jeszcze te mdłości 🤣 wiecie, że już mam dłużej niż z dziewczynami, bo nie wygląda żeby miały totalnie odpuścić. Ale co to takiego, skoro moja miłość rośnie zdrowo♥️ wszystko można znieść.
    Przesegregowałam rozmiar 56,62 i większe(kupione nowe ci z tej paki) i z rozmiaru 56 domowilam pajacyki i body z hm, brakuje dosłownie kilku na krótki rękaw i polspiochów oraz kombinezonu. Z 62 trochę więcej ale już się będę za to brać 🙂 także w dalszym kroku będę spisywać listę z rzeczami kosmetycznymi , meblami, akcesoriami itd itp.
    Wczorajsze zakupy xd
    1fd1d1e99c83.png
    1fdceb037783.png

Na vinted trochę patrzyłam, ale w sumie za nowe chcą podobne sumy co w sklepie w większości, jeśli dodam wysyłkę i ochronę kupujących, więc czekam na jakąś darmową dostawę albo coś
    Ps wolę body zwykłe, ale w hm jakoś z najmniejszych rozmiarów są głównie kopertowe

Domi bawcie się dobrze ♥️

Angela ale to zleciało ♥️

Kciuki za wizyty✊

Wiecie co jeszcze zastanawiam się między leżaczkiem babybjorn a Chicco baby Hug(może jest ktoś kto ma porównanie..)miałam Chicco i jest ok, ale strasznie wkurzało to, że jako leżaczek służy bez materaca i jest wtedy twardo, więc musiałam ciąć dziury w tym..ale jeździłam po całym domu, mogłam spokojnie zrobić obiad, odpocząć a mała leżała i się bawiła zabawkami w przerwie 🙂

Czy to już II trymestr ☺️?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2022, 09:44

Chrupka , Blondyna.B, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej 😍
    Ja mam wizytę o 15.30. Będę brała l4, bo z moimi wymiotami nie da się funkcjonować w domu, a co dopiero w pracy. Musiałam wychodzić wcześniej do domu, bo mnie tak męczyło, a toaletę mamy na innym piętrze i to jeszcze zamkniętą na klucz 🙄

Nie mogę się doczekać, aż sama zacznę kupować ubranka - uwielbiam dzidziusiowe rzeczy 😍
    Szwagier mi wczoraj powiedział, że przeczuwa chłopaka to może mu się trafi 😂

Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej 😍
    Ja mam wizytę o 15.30. Będę brała l4, bo z moimi wymiotami nie da się funkcjonować w domu, a co dopiero w pracy. Musiałam wychodzić wcześniej do domu, bo mnie tak męczyło, a toaletę mamy na innym piętrze i to jeszcze zamkniętą na klucz 🙄

Nie mogę się doczekać, aż sama zacznę kupować ubranka - uwielbiam dzidziusiowe rzeczy 😍

Mi też wszyscy mówili że chłopak będzie 😂 sama tak myślałam bo lepiej mi w tej ciąży s tu znowu dziewczynka hihi 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na usg bo w pon bylam u gastrologa i skierowal mnie na usg, oprocz narządów Pan doktor zerknął na Czarka, no i skubaniec się nie obrócił. Pośladami siedzi mi na pęcherzu 🙈

Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej 😍

Powodzenia na wizycie ✊🍀

Chrupka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej 😍

Czekamy na dobre wieści 🙂

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..

Poziomka9204, Domi_naturelover, conte, Blond27, Mgdra, Blondyna.B, Grażyna1820, Angelaaaa, Chrupka , Olo323, Milixx, milam, Szatkownicadojajek, Kluska95, Nati94, Aneta2506 lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..
    Świetne wieści 🙂

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Piękne wiadomości ❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, zakres mormy ferrytyny 15-150 a mój wynik to 16.
    Podpowiecie coś?

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Super wiadomości ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Mi też wszyscy mówili że chłopak będzie 😂 sama tak myślałam bo lepiej mi w tej ciąży s tu znowu dziewczynka hihi 🤭

Ja się czuje fatalnie, więc obstawiam dziewczynkę 😂

Zwolniła się wizyta o 14, więc się przepisałam i czekam w kolejce, bo jest małe opóźnienie 😊

conte, Olo323, Milixx, Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Podpowiecie coś?
    Bierzesz już żelazo? Jak tak to lekarz zmieni pewnie a jak nie to przepisze żeby brać ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Bierzesz już żelazo? Jak tak to lekarz zmieni pewnie a jak nie to przepisze żeby brać ☺️
    Biorę sorbifer 1x dziennie. Hemoglobina troszkę wzrosła z 10.4 na 11.5

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Cudowne wieści 🥰
    Gratuluje ❤️

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Podpowiecie coś?

Może powinnaś mieć zmienione żelazo?
    Jak ja męczyłam się z anemia to kazano mi brać z witamina C i brałam tez probiotyk aby łatwiej przyswajać żelazo (oczywiście to do obgadania z lekarzem 😊)

Możesz pic tez sok z buraka (mnie osobiście nie przechodzi przez gardło😅) moja mama codziennie piła szklankę domowego soku z buraka i naprawdę zdziałał cuda 😊
    To z takich domowych sposobów 😊

A dobrze się czujesz czy osłabiona bardzo?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ