W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale gorąco 🥵
Do mnie w odwiedziny przyjechała młodsza siostra na kilka dni 🥰 Dzisiaj mamy w planach plażowanie nad pobliskim jeziorkiem 😁🏖 Oczywiście wzięłyśmy parasol by siedzieć w cieniu, mam nadzieję, że choć trochę woda Nas ochłodzi 🙏🏻
Miłego Dnia Dziewczyny! 🥰KlaraJa, Angelaaaa, Milixx, Szatkownicadojajek, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Poprzednio byłam w zaawansowanej ciąży w upalnym lipcu i znosiłam upały dużo lepiej, niż teraz. Dzisiaj spałam pod wilgotnym ręcznikiem na ciele i głowie, na podwórku to daję radę tylko w basenie, jeszcze te mdłości 🤣 wiecie, że już mam dłużej niż z dziewczynami, bo nie wygląda żeby miały totalnie odpuścić. Ale co to takiego, skoro moja miłość rośnie zdrowo♥️ wszystko można znieść.
Przesegregowałam rozmiar 56,62 i większe(kupione nowe ci z tej paki) i z rozmiaru 56 domowilam pajacyki i body z hm, brakuje dosłownie kilku na krótki rękaw i polspiochów oraz kombinezonu. Z 62 trochę więcej ale już się będę za to brać 🙂 także w dalszym kroku będę spisywać listę z rzeczami kosmetycznymi , meblami, akcesoriami itd itp.
Wczorajsze zakupy xd
Na vinted trochę patrzyłam, ale w sumie za nowe chcą podobne sumy co w sklepie w większości, jeśli dodam wysyłkę i ochronę kupujących, więc czekam na jakąś darmową dostawę albo coś
Ps wolę body zwykłe, ale w hm jakoś z najmniejszych rozmiarów są głównie kopertowe
Domi bawcie się dobrze ♥️
Angela ale to zleciało ♥️
Kciuki za wizyty✊
Wiecie co jeszcze zastanawiam się między leżaczkiem babybjorn a Chicco baby Hug(może jest ktoś kto ma porównanie..)miałam Chicco i jest ok, ale strasznie wkurzało to, że jako leżaczek służy bez materaca i jest wtedy twardo, więc musiałam ciąć dziury w tym..ale jeździłam po całym domu, mogłam spokojnie zrobić obiad, odpocząć a mała leżała i się bawiła zabawkami w przerwie 🙂
Czy to już II trymestr ☺️?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2022, 09:44
Chrupka , Blondyna.B, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Hej, hej 😍
Ja mam wizytę o 15.30. Będę brała l4, bo z moimi wymiotami nie da się funkcjonować w domu, a co dopiero w pracy. Musiałam wychodzić wcześniej do domu, bo mnie tak męczyło, a toaletę mamy na innym piętrze i to jeszcze zamkniętą na klucz 🙄
Nie mogę się doczekać, aż sama zacznę kupować ubranka - uwielbiam dzidziusiowe rzeczy 😍
Szwagier mi wczoraj powiedział, że przeczuwa chłopaka to może mu się trafi 😂Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Hej, hej 😍
Ja mam wizytę o 15.30. Będę brała l4, bo z moimi wymiotami nie da się funkcjonować w domu, a co dopiero w pracy. Musiałam wychodzić wcześniej do domu, bo mnie tak męczyło, a toaletę mamy na innym piętrze i to jeszcze zamkniętą na klucz 🙄
Nie mogę się doczekać, aż sama zacznę kupować ubranka - uwielbiam dzidziusiowe rzeczy 😍
Szwagier mi wczoraj powiedział, że przeczuwa chłopaka to może mu się trafi 😂
Mi też wszyscy mówili że chłopak będzie 😂 sama tak myślałam bo lepiej mi w tej ciąży s tu znowu dziewczynka hihi 🤭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Szwagier mi wczoraj powiedział, że przeczuwa chłopaka to może mu się trafi 😂
Powodzenia na wizycie ✊🍀Chrupka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Szwagier mi wczoraj powiedział, że przeczuwa chłopaka to może mu się trafi 😂👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..
Poziomka9204, Domi_naturelover, conte, Blond27, Mgdra, Blondyna.B, Grażyna1820, Angelaaaa, Chrupka , Olo323, Milixx, milam, Szatkownicadojajek, Kluska95, Nati94, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualny
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..
-
Angelaaaa wrote:Mi też wszyscy mówili że chłopak będzie 😂 sama tak myślałam bo lepiej mi w tej ciąży s tu znowu dziewczynka hihi 🤭
Ja się czuje fatalnie, więc obstawiam dziewczynkę 😂
Zwolniła się wizyta o 14, więc się przepisałam i czekam w kolejce, bo jest małe opóźnienie 😊conte, Olo323, Milixx, Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
conte wrote:Kochane moje, zakres mormy ferrytyny 15-150 a mój wynik to 16.
Podpowiecie coś? -
nick nieaktualny
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, ja po wizycie, nasza śliczna mała dziewczynka Maja ma juz 7,6cm i wszystko na swoim miejscu, dokładnie ją dziś obejrzelismy, 5 paluszków u rączki, piękna kość nosowa, NT 1,3 czyli niziutkie, ma żołądek, pęcherz moczowy, móżdżek wszystko jak trzeba. Mąż siedzial i co chwila wzdychał " ooo jaki śliczny profil ooo jaka malutka rączka, ojej jak sie rusza!" aż sie lekarka z niego troche podsmiewala że taki oczarowany. Dzis 13+5 i termin zmienil sie na sylwestra, będzie impreza na porodówce:) jestem bardzo szczęśliwa ze wszystko jest w porządku i zaczynam powolutku wierzyć, że tak już zostanie, że Maja z nami zostanie. Co prawda nadal mam mdlosci i zdycham w tym upale ale co tam, wytrwam, dla niej. nie moge sie doczekać żeby pokazać starszej córce zdjecia dzidzi, ona jest taka podekscytowana. no i nie moge sie doczekac ruchów, mimo tego ze na usg robila fikolki to ja jeszcze nic nie czuje..
Cudowne wieści 🥰
Gratuluje ❤️👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
conte wrote:Kochane moje, zakres mormy ferrytyny 15-150 a mój wynik to 16.
Podpowiecie coś?
Może powinnaś mieć zmienione żelazo?
Jak ja męczyłam się z anemia to kazano mi brać z witamina C i brałam tez probiotyk aby łatwiej przyswajać żelazo (oczywiście to do obgadania z lekarzem 😊)
Możesz pic tez sok z buraka (mnie osobiście nie przechodzi przez gardło😅) moja mama codziennie piła szklankę domowego soku z buraka i naprawdę zdziałał cuda 😊
To z takich domowych sposobów 😊
A dobrze się czujesz czy osłabiona bardzo?👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️