W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:U Was też tak gorąco? 🥵🥵 Upały mi mocno nie przeszkadzały ale wczoraj to już myślałam że się rozpłynę 🙈🥵 A jutro mamy wesele 💒 i jeżeli się nie schłodzi to nie wiem jak to będzie 🙉
Miałam iść dziś do pożegnanie koleżanki z pracy ale w taką pogodę siedzenie na plaży nie jest dla mnie dobrym pomysłem 😔 a wieczorem idę z psem do weterynarza na usunięcie kaszaka z kręgosłupa... Pół roku co go usuniemy ręcznie (u weterynarza) to niestety wraca i jest wielki więc pozostaje zabieg, bo go to boli -
Milixx wrote:U Was też tak gorąco? 🥵🥵 Upały mi mocno nie przeszkadzały ale wczoraj to już myślałam że się rozpłynę 🙈🥵 A jutro mamy wesele 💒 i jeżeli się nie schłodzi to nie wiem jak to będzie 🙉
Milixx, mam nadzieję, że na weselu będzie chociaż ciutkę chłodniej i dasz radę
Nati, czekamy na wyniki razem z Tobą! Ale po ostatnim USG mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej i żadne większe stresy już Cię nie spotkająOlo323, Nati94 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati94 wrote:Millix jak córka przyjęła informację o drugiej dziewczynce?
Jeszcze jej nie mówiłam. Wizytę mam w środę i jak się potwierdzi dziewczynka to w przyszły piątek powiem dzieciakom o siostrze 🥰Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B biedna psinka 😔 jeżeli masz możliwość jej pomóc to warto próbować, niech się nie męczy.
Już mam dość tych upałów, mimo iż lubię ciepło. Dzisiaj to jest już tragedia 🥵🥵 jak nie spałam w dzień już od ponad 2 tyg tak dzisiaj musiałam drzemke zrobić bo nie idzie wytrzymać. Boli mnie głowa 😔 Jak ja bym chciała żeby się chociaż trochę schłodziło, inaczej jutro nie dam rady funkcjonować 😔 -
nick nieaktualny
-
Laski ale mi się nic nie chcę dzisiaj.... niby robię jakieś prania, ale jest taki gorąc, że nawet nie chce myśleć o prasowaniu 🤦♀️ totalny dzień lenia 😄 ja generalnie uwielbiam upały, mogłabym żyć w jakimś gorącym kraju (mój mąż wręcz przeciwnie) ale w ciąży to jednak inaczej się to odczuwa 😵Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
milam wrote:Dopiero zauważyłam że mnie nie ma na pierwszej stronie. Będę mieć trzeciego chłopca.
Już uzupełniam ❤
napisz jeszcze datę poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 18:43
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Może wstydnis będzie 🤭😀15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Chwile mnie tu nie było bo cały czas coś się dzieje ostatnio u mnie i nie ma czasu. Dodatkowo dużo pracy (chociaż jestem na l4 to trochę zdalnie pomagam bo maja braki kadrowe u mnie, a jedyna mam wiedzę żeby coś zrobić i tak to jest..).
Gratulacje wszystkim udanych wizyt! I trzymam kciuki za kolejne!
Ja byłam na wizycie we wtorek i wszystko w porządku. Dzidzia sobie spokojnie rośnie.
Apropo imion to piękne imiona powybierałyście. Staś, Czarek, super! My będziemy mieć problem - z mężem mamy niestety inne upodobania względem imion.
Ten upał od kilku dni mi tez dał w kość, ale w druga stronę też bo w środę za mocno nakręciłam sobie klime w pokoju jak pracowałam no i sie pochorowałam trochę. Katar w tym upale to jest dramat.
Nati wspominałaś o bujaczkach - ja mam baby bjorn po synku, fizjo synka tylko na ten się zgodziła. Ten chicco baby hug to raczej jest taki jeżdżący kosz Mojżesza - ta funkcja bujaczka jest bardzo słaba moim zdaniem - twardy tyl prosty ma bardzo. Ja mam inny kosz Mojżesza właśnie na dół do domu, i co prawda nie jeździłam nim ale jest bardzo lekki i go przenosiłam kuchnia/salon - z shnuggle. Z shnuggle mamy tez wiaderko- wanienkę i nie wyobrażam sobie bez niej, nie umiałabym noworodka kąpać w zwykłej dużej wanience.
Oprócz tego mam zamiar wziąć się za sprzedaż ubranek po synku i zacząć kupować typowo dziewczęce. Kupiłam już małej kombinezon na zimę z wełny merino bo była okazja a do chusty będzie idealny taki kombinezon - i wgl super bo ja jestem mocno za hartowaniem i nie przegrzewaniem dzieci. Synek dzięki temu, że lekko ubrany zawsze, mało choruje a nie raz miałam kłótnie z mama, teściowa albo nawet obcymi ludźmi co to dziecko tak lekko ubrane… ciekawe jak będzie teraz z grudniowym maluchem.
Aneta - zmienisz mi proszę oficjalny tp na 27.12?
Grażyna1820 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Dzień dobry dziewczyny!
Witamy się w 19tc! 🥰 Jeszcze troszkę i będzie połowa! Nie wierzę w to! 🥹 Czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę i pierwsze ruchy❤️
U Nas po mocnej burzy NARESZCIE spadek temperatury 😊 Jest 17 stopni.
Wyprawkowe pytanie - czy używałyście może wanienki składanej przy Maluszku? Jak się sprawdzała?Blondyna.B, Szatkownicadojajek, Poziomka9204, malinowamamba95, Olo323, Milixx lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Malinowa super, że wszystko dobrze u córeczki ☺️
Domi myślę, że już niedługo poczujesz i będziesz czekać na kolejne ❤️
Wstałam rano i tak przyjemnie chłodno! Mimo, że nie lubię i boję się burzy to po takich upałach aż przyjemnie z taką temperaturą 😁
Wczoraj już i chyba mała miała dość albo czuła że jestem zmęczona bo cały dzień szalała - czekam aż mój M. będzie mógł poczuć ☺️
Jedziemy dziś oglądać kanapy, bo nasza ma 2.5 roku a jest w takim stanie że aż wstyd... Nie polecam kupowania mebli w Selsey 😑malinowamamba95, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Szatkownicadojajek, Poziomka9204, Mgdra, Kluska95, malinowamamba95, Domi_naturelover, Nati94, Chrupka , Olo323, Angelaaaa, Kasiooola, Magdak, Anati, KlaraJa, Dominika96, czarneniebo, cuddlemuffin, Blond27, Grażyna1820, Milixx lubią tę wiadomość
-
Piękny brzuszek 🙂 chyba też muszę zacząć robić zdjęcia, bo nawet nie mam świadomości jak rosnę.
U nas też przyjemnie chłodno, aż sie chce coś robić. Chociaż poranek taki dość rześki, więc musiałam awaryjnie wykombinować jakieś spodnie. Na razie nie kupowałam ciążowych długich (krótkich spodenek, spódnic, sukienek u mnie za to dostatek), bo pogoda tego nie wymagała, a dzisiaj szukałam na dnie szafy jakiś oversizowych spodni materiałowych 😀 w żadne inne już nie wchodzę 🙈
Co do wanienki to też jestem zainteresowana, bo myślałam o takiej nakładanej na wannę w łazience. Ale nie mam pojęcia jak to się sprawdza od strony praktycznej.
Dzisiaj u mnie na topie temat pieluszek - bambus, muślin, tetra. Powoli dochodzę do wniosku, że skoro jest chwila, to może kupić po prostu materiał na metry i obszyć. Rozstrzał cenowy tych pieluszek jest szokujący 🤯Blondyna.B lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
My mamy najzwyklejsza wanienke ale ze stojakiem. Najlepszy wybór jak dla mnie, bo nie musiałam się w ogóle schylać 😊 plecy nie bolały.
U nas też 18 stopni i zero słońca. Fajnie ze się ochłodziło, bo te 36 stopni to udręka. Ale zaś 18 to dla mnie za zimno 😅💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:My mamy najzwyklejsza wanienke ale ze stojakiem. Najlepszy wybór jak dla mnie, bo nie musiałam się w ogóle schylać 😊 plecy nie bolały.
U nas też 18 stopni i zero słońca. Fajnie ze się ochłodziło, bo te 36 stopni to udręka. Ale zaś 18 to dla mnie za zimno 😅
Tak stojak to jest must have.
Ja w takiej dużej próbowałam pierwszy dzień kapać malucha i nie dałam rady, bałam się ze mi się wyślizgnie. Na następny dzień mąż pojechał po to wiaderko ze shnuggle i w tym mi dużo łatwiej poszło. Tez pewnie zależy od osoby, bo dwie moje koleżanki które później pożyczyły były zadowolone a jedna kupiła i nie była.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Ja mam taką większą wanienkę i ogólnie plecy mnie bolą 🙈 bo tak to za ciężka żeby napełnioną wodą gdzieś z nią chodzić i przekładać żeby było wyżej
Ogólnie też myślę o tej składanej i jakoś na początku ciąży były w netto za 50zł i żałuję że nie kupiłam bo jak takiej szukam to ceny kosmos...Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ale ślicznie wyglądasz! ❤️ Btw, baaardzo ładnie Ci w tym kolorze 😗
Angelaaaa wrote:Ja mam taką większą wanienkę i ogólnie plecy mnie bolą 🙈 bo tak to za ciężka żeby napełnioną wodą gdzieś z nią chodzić i przekładać żeby było wyżej
Ogólnie też myślę o tej składanej i jakoś na początku ciąży były w netto za 50zł i żałuję że nie kupiłam bo jak takiej szukam to ceny kosmos...U Nas byłaby super, bo mieszkanie nie jest za duże, ale z drugiej strony zawsze gdzieś miejsce na normalną wanienkę się znajdzie. Wtedy koniecznie ze stojakiem 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 17:05
Blondyna.B lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28