W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż jako mąż pozostawia niestety wiele do życzenia. No cóż, nie zmienię go. Starych drzew się nie przesadza. On sam w domu nie miał miłości więc i teraz nie potrafi jej okazać. Chociaż mój tata też nie miał, a jednak potrafi. Chociaż jak tak pomyśle, to okazywał ja nam jako dzieciom, a swojej żonie nie potrafil. 🤔 coś w tym chyba jest.
Kiedyś były ciężkie czasy ale faktycznie tata wracał zaraz po 15 i miał czas dla nas. 😍 Teraz to jakby ciężej było z tym wszystkimOlo323 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Dziewczyny, piękne brzuszki 🤩🤩 Takie ciążowe 🤰
Nati, dzieciaki potrafią pięknie okazać uczucia 😊 To jest takie słodkie 😊
My wczoraj obchodziliśmy 6 rocznicę ślubu 👰🤵 nawet nie wiem kiedy ten kolejny rok zleciał 😄 Świętowaliśmy ją na wesele u męża kuzyna 💃🕺 Ale się wybawiłam 😁 od tańców wszystko mnie boli 🙈 mam tylko nadzieję, że nic nie maleństwu nie zrobiłem. Dobrze, że w środę wizyta to zobaczę co u dzidzi 🥰Domi_naturelover, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, złapałam ZUM 😒 mecze się od wczoraj... wizyta we wtorek, myślicie, że mogę wziąć furaginum? Przed ciąża mi pomagał ale w ciąży nie brałam, tylko monural ale nie chce w niedzielę pisać do mojego Ginka o receptę. Gdzieś czytałam, że w 3 trym już furaginun jest bezpieczne. Co myślicie?
-
Mnie zaś w 3 trymestrze furagine nie chciała dać. Mówiła że w 2 się tylko daje 🤷♀️💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
conte wrote:Dziewczyny, złapałam ZUM 😒 mecze się od wczoraj... wizyta we wtorek, myślicie, że mogę wziąć furaginum? Przed ciąża mi pomagał ale w ciąży nie brałam, tylko monural ale nie chce w niedzielę pisać do mojego Ginka o receptę. Gdzieś czytałam, że w 3 trym już furaginun jest bezpieczne. Co myślicie?
Oj ja bym nie ryzykowała. Przetrzymają do jutra na żurawinie i duuuuzo pij, a jutro umów np teleporade z lekarzem rodzinnym.
Dziewczyny super brzuszki! A powiedzcie, mierzycie sobie obwód brzucha? Ja mierzę prawie codziennie. -
conte wrote:Dziewczyny, złapałam ZUM 😒 mecze się od wczoraj... wizyta we wtorek, myślicie, że mogę wziąć furaginum? Przed ciąża mi pomagał ale w ciąży nie brałam, tylko monural ale nie chce w niedzielę pisać do mojego Ginka o receptę. Gdzieś czytałam, że w 3 trym już furaginun jest bezpieczne. Co myślicie?
ale nawet nie pytali który tydzień.
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Nati, o tak ❤️ Nasz Malutki Cud 💖
Blondyna, mam teraz wrażenie, że co kilka dni jest coraz większy 😄
Milixx, gratulacje! ❤️ Mieliście fajny sposób świętowania rocznicy 😄💃🏼 Wczoraj było chłodniej, więc na wesele idealnie!
conte, ja zupełnie się nie znam, więc nie pomogę 😕Nati94 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Conte niestety nie znam się na od lat nie miałam z tym problemu 😔
Milam a jakiś powód mierzenia jest? 😅 -
Kurczę, najlepiej jednak zapytać lekarza, ja jak miałam problem z pęcherzem to lekarz pozwolił urosept i powiedział, ze od drugiego trymestru można już furagine jak będzie poważnie, ale lepiej chyba poradzić się lekarza 😕👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
milam wrote:No żeby wiedzieć jak rośnie 🤣
Pamiętam że mi lekarz mierzył na wizytach, ale to już było w późnej ciąży. Ja tak z ciekawości, w ramach obserwacji 😉
Wolę oglądać jak rośnie - wystarczy, że co tydzień się ważę ale jeszcze nie ruszyła po tym jak spadło 5 kg w 1 trymestrze -
Blondyna.B wrote:Nie lubię liczb przy ciele 😅
Wolę oglądać jak rośnie - wystarczy, że co tydzień się ważę ale jeszcze nie ruszyła po tym jak spadło 5 kg w 1 trymestrze
Zazdroszczę, ja już +10 na wadze 😱😭
A brzuszek jakby zmalał 🙈😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 19:39
Blondyna.B, Angelaaaa, Mgdra, Milixx, Kluska95, KlaraJa, Poziomka9204, Chrupka , milam, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
nick nieaktualny
-
Nati ale pieknie napisałaś o tym, że córki odzwierciedlają to co im dajecie. Ja po synu tez widzę jego empatię dzięki rodzicielstwu bliskości. Oboje z mężem dużo tulimy synka , mówimy kocham Cię często, dajemy buziaki jak coś boli. Syn sam się dopomina - np. Upadł na kolano to zaraz ze podmuchac i buziaka mówi, widać ze tego potrzebuje. I widać jak okazuje innym wrażliwość i empatię. Dzisiaj przytulił kuzynkę bo płakała. Co chwile przylatuje do mojego brzucha i całuje, mowi ze tam jest jego siostrzyczka, chociaż tez nie wiem na ile taki dwulatek to rozumie. A mężowi dzisiaj tez dał buziaka w rękę bo ten się uderzył. To jest rozczulające.
Ja wam powiem, że każdego dnia dziękuje za takiego męża jakiego mam. Nie mogę wgl narzekać. Wraca z pracy, przejmuje młodego. Teraz w weekendy daje mi się wyspać i synkiem się zajmuje. Oprócz tego, że jest super partnerem to ogólnie jest tatą na medal. Nawet nie mówię, że mi pomaga tylko po prostu partnertnersko wychowujemy dziecko i ogólnie żyjemy. Mam nadzieje, że nic się w tym temacie nie zmieni.
Piękne macie brzuszki dziewczyny! Mój tez już powoli widać, ale ja należę do tych lekko przy kości, wiec to inaczej:).Nati94, KlaraJa, Olo323, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Nati ale pieknie napisałaś o tym, że córki odzwierciedlają to co im dajecie. Ja po synu tez widzę jego empatię dzięki rodzicielstwu bliskości. Oboje z mężem dużo tulimy synka , mówimy kocham Cię często, dajemy buziaki jak coś boli. Syn sam się dopomina - np. Upadł na kolano to zaraz ze podmuchac i buziaka mówi, widać ze tego potrzebuje. I widać jak okazuje innym wrażliwość i empatię. Dzisiaj przytulił kuzynkę bo płakała. Co chwile przylatuje do mojego brzucha i całuje, mowi ze tam jest jego siostrzyczka, chociaż tez nie wiem na ile taki dwulatek to rozumie. A mężowi dzisiaj tez dał buziaka w rękę bo ten się uderzył. To jest rozczulające.
Ja wam powiem, że każdego dnia dziękuje za takiego męża jakiego mam. Nie mogę wgl narzekać. Wraca z pracy, przejmuje młodego. Teraz w weekendy daje mi się wyspać i synkiem się zajmuje. Oprócz tego, że jest super partnerem to ogólnie jest tatą na medal. Nawet nie mówię, że mi pomaga tylko po prostu partnertnersko wychowujemy dziecko i ogólnie żyjemy. Mam nadzieje, że nic się w tym temacie nie zmieni.
Piękne macie brzuszki dziewczyny! Mój tez już powoli widać, ale ja należę do tych lekko przy kości, wiec to inaczej:).
Kiedyś było inaczej. Bardzo sie od siebie oddalilismy i chyba juz inaczej będzie.
Moja 2 letnia córka czasami poproszona, pogłaska brzuszek i wie, że tam jest Hania. Ale raczej nie ma pojęcia że ta Hania to jej siostra, dzidziuś. Na brzuch taty też powiedziała kiedyś Hania 😅 No i często też okazuje złość i mnie bije po nim 🥺
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Ja będę się ważyć w środę przed wizyta i boję się ile waga pokaże. Na ostatniej wizycie jeszcze nie dobiłam do wagi sprzed ciąży. W 1 trymestrze schudłam 4kg i do 20tc nie nadrobiłam tego. Wciąż brakowało 1.5kg. Ale teraz mam większy apetyt i myślę że będzie sporo na plusie 😱😱💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Ja ostatnio ważyłam 71kg czyli +5kg na plusie 😖😖
Dzisiaj jadłam grilla także na wagę nie wchodze 😂
Jakoś lustro i czarna sukienka mnie wyszczupla 😂 u mnie 19+3tc
Mgdra, malinowamamba95, Nati94, Kluska95, Milixx, Poziomka9204, Chrupka , Olo323, Domi_naturelover, Anati, Blondyna.B, KlaraJa, conte lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Cudny brzusio 😍 na patrzeć się nie mogę.
Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Piękne brzuszki dziewcxyny:) u mnie też już troche widać, choć na wadze ledwo +1kg. pewnie dlatego że zupelnie nie toleruje słodkiego wiec odzywiam sie z musu naprawde superzdrowo..
jedynie co mnie martwi to ze nadal mimo ze to juz 15tc utrzymuje sie zmeczenie i oslabienie- pójde do sklepu 10 min od fomu to ledwo wracam i od razu musze sie polozyc odpoczac, wejde na schody w metrze- zadyszka.. boje sie ze to moze anemia, w poprzedniej ciazy tez miałam.. tylko z moimi problemami z zaparciem nie wyobrazam sobie brac żelaza, przeraza mnie to. kolejna wizyta 28.7 i jak do tego czasu nie przejdzie to porozmawiam z lekarzem. dodatkowo bardzo mecza mnie problemy z trawieniem bol brzucha wzdecie zaparcie i mdlosci niestety nadal też.. kiepsko znosze te ciaze, chyba już jestem serio za stara na to.. dobrze, ze to ostatnia