W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:
Kochana super ❤️ niskie ryzyka. Mam zdjęcia norm jakie ja miałam na wynikach pappy i hcg, w zależności od skończonego tygodnia także jak chcesz to mogę Ci wysłać, bo ja z nich nie bardzo mogę coś wyczytać, no i pewnie też zależy od sprzętu.Nati94 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
KlaraJa wrote:Kochana super ❤️ niskie ryzyka. Mam zdjęcia norm jakie ja miałam na wynikach pappy i hcg, w zależności od skończonego tygodnia także jak chcesz to mogę Ci wysłać, bo ja z nich nie bardzo mogę coś wyczytać, no i pewnie też zależy od sprzętu.
-
nick nieaktualny
-
Nati94 lubi tę wiadomość
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
Dziewczyny może mi pomożecie, chcę zapisać się do szkoły rodzenia wybrałam już jedną ale do niej zapisać trzeba się teraz. Ze względu na pracę męża w grę u nas wchodzą tylko spotkania weekendowe. Czy odbycie takich spotkań w 27/28tc uważacie za późno czy za wcześnie? Wcześniejszy wchodzi w grę termin 22tc/23tc. I tak nie wiem który lepszy 🤔Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny może mi pomożecie, chcę zapisać się do szkoły rodzenia wybrałam już jedną ale do niej zapisać trzeba się teraz. Ze względu na pracę męża w grę u nas wchodzą tylko spotkania weekendowe. Czy odbycie takich spotkań w 27/28tc uważacie za późno czy za wcześnie? Wcześniejszy wchodzi w grę termin 22tc/23tc. I tak nie wiem który lepszy 🤔
KlaraJa lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati, super wieści, ale nie mogło być inaczej ❤️
Teraz już musi być spokojnie, ciesz się ciąża 🥰❤️Nati94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja dostałam z polecenia mojej fizjo-uro namiary do (podobno) najlepszej położnej i dodatkowo jest wykwalifikowanym doradca laktacyjnym, zadzwoniłam do niej i dowiedziałam się, ze od 21 tygodnia należy się opieka położnej. Umówiłyśmy się na środę na podpisanie umowy z NFZ i wtedy uzgodnimy spotkania i „wszystko mi wytłumaczy” jestem ciekawa co to w ogóle będzie.
U mnie w mieście jest jedna szkoła rodzenia i na czas wakacji jest zamknięta, wiec rusza dopiero we wrześniu 😅👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
A ja poczułam chyba pierwsze ruchy 🥹😍
Zaczęło się wczoraj - po obiedzie położyłam się na boku i poczułam po lewej stronie w podbrzuszu takiego bąbla. 🙈
A teraz, położyłam się po kolacji tak w pół na boku i chciałam posłuchać serduszka, a tu szuruburu i buch, potem znowu szur szur i bąbel 🤯😍
Myśl, że to jelita raczej odrzucam, bo dzieje się to dokładnie w tym miejscu co wczoraj i w żadnym innym miejscu na brzuchu nie mam takiego uczucia 🥹 No i ma to inny charakter niż takie bąbelki wzdęciowe 😄
Jestem taka podekscytowana, mam nadzieję, że to jest właśnie to 😃💖🙏🏻Kalli95, Mgdra, KlaraJa, Nati94, Olo323, Poziomka9204, Angelaaaa, Anati, Blondyna.B, Grażyna1820, Chrupka , Milixx, Oliwia23, Monk@, cuddlemuffin lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dzięki Dziewczyny ❤️ wybrałam ten późniejszy termin 😊 Olo323 ja jeszcze w ogóle nie ogarnęłam tematu położnej środowiskowej 🤦♀️ wszystkie moje koleżanki wybierały położne najbliżej ich miejsca zamieszkania i żadna nie była zadowolona z ich pomocy 😅 ja muszę się w to bardziej zagłębić.
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
Domi no w końcu ❤️
Jednak to chyba prawda, że w 1 ciąży później się czuje. Bo ja od tygodnia to kopniaki mocno czuję a już od dawna bulgotki 😅
Wy już o szkole rodzenia i położnych... Nie wiem czy przez to, że ja mieszkam w Warszawie i tu tego pod dostatkiem czy co ale jeszcze o tym nie myślałam. Na najbliższej wizycie lekarz powoli będzie mnie o to pytał i mam nadzieję że w szpitalu wznowili już zajęcia stacjonarne, bo nie widzę sensu osobiście brania udziału online.. Filmiki to i teraz sobie mogę oglądać a jakoś nie czuję tego 😑
Ja tu tylko zostawię - zajrzyjcie na wątek lipcowy ❤️Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323, Blond27, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
-
Położna środowiskowa i położna w szpitalu to będzie coś innego, prawda? Ponoć w szpitalu, w którym miałabym rodzic 'wykupuje się ' opiekę położnej i ta konkretna położna zajmuje się porodem przed, w trakcie i po. Ale 'w granicach' tego co odbywa się w szpitalu.
Zastanawiam się czego mogłabym chcieć od takiej położnej po 21 tygodniu, ale przed porodem...
Co do ruchów, to ja team brak wyczucia niestety. Do wizyty hoho daleko i liczyłam, że nie odwale kity że stresu, bo w międzyczasie coś poczucie. No i tak średniawo 🙄
Mam szkoły rodzenia najbliższe we Wrocławiu, ale jedna organizuje zajęcia w naszej miejscowości jako druga lokalizacja. Ale że jest mega polecana, jedyna i kurs wypada po przerwie wakacyjnej, gdzie nie mają zajęć, to trzeba się było zapisywać wcześniej. Czułam się jak wariatka pisząc maila miesiąc temu1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Tak można coś takiego wykupić, to jest wtedy taka bardziej osobista opieka, że ta pielęgniarka spędza więcej czasu z Tobą i dzieckiem. A środowiskowa to nie jest czasem tak, że przychodzi do Ciebie do domu?
-
Normalnie nic tylko coś sobie zrobić i pójść spać pod most 😑
Właśnie zobaczyłam podwyżkę rat - w ciągu 3 miesięcy wzrosła o 600 zł a w stosunku od 2.5 kiedy wzięliśmy kredyty (niestety mamy 2) to łącznie płacimy więcej 1100 zł 😭😭😭
A to nie koniec... A już mocno musimy zacząć patrzeć na co wydajemy i nic nie zostanie 🤬🤬 -
Blondyna.B wrote:Normalnie nic tylko coś sobie zrobić i pójść spać pod most 😑
Właśnie zobaczyłam podwyżkę rat - w ciągu 3 miesięcy wzrosła o 600 zł a w stosunku od 2.5 kiedy wzięliśmy kredyty (niestety mamy 2) to łącznie płacimy więcej 1100 zł 😭😭😭
A to nie koniec... A już mocno musimy zacząć patrzeć na co wydajemy i nic nie zostanie 🤬🤬1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
No ja właśnie mam ten moment, że nie wiem jak my sobie damy radę i wybuchłam płaczem...
My nie wychodzimy nigdzie, czasem kino, patrzymy żeby jedzenia nie wyrzucać itp ale teraz to już nie wiem co mamy dalej zrobić w takim sytuacji gdzie prawie 1.5 wypłaty to kredyty, opłaty itp -
Blondyna.B wrote:Normalnie nic tylko coś sobie zrobić i pójść spać pod most 😑
A to nie koniec... A już mocno musimy zacząć patrzeć na co wydajemy i nic nie zostanie 🤬🤬
Ojj to ja miałam kryzys w marcu jakoś- rata za dom wzrosła do kwoty, która w tamtym roku obejmowała- kredyt+wszystkie opłaty… trochę boje się okresu grzewczego…
Dlatego chcę już trochę teraz kompletować wyprawkę, niby szybko ale żeby rozkładać te wydatki, jeszcze czekają nas dwa wesela- w sierpniu i wrześniu i 18tka we wrześniu 😅
ale nic, damy radę dziewczyny 💪👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Ojj to ja miałam kryzys w marcu jakoś- rata za dom wzrosła do kwoty, która w tamtym roku obejmowała- kredyt+wszystkie opłaty… trochę boje się okresu grzewczego…
Dlatego chcę już trochę teraz kompletować wyprawkę, niby szybko ale żeby rozkładać te wydatki, jeszcze czekają nas dwa wesela- w sierpniu i wrześniu i 18tka we wrześniu 😅
ale nic, damy radę dziewczyny 💪ale już na poważnie, to przypominam sobie kolegę, który miał w chacie 18 st. i u nich to było normalne. Mieli tak od zawsze i dla nich to było okej. Może trzeba się będzie przyzwyczaić
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️