X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście, na obecnym etapie jakim jestem, nie wyobrażam sobie nie wrócić do pracy po macierzyńskim. Kwestia pieniędzy to jedno a druga, że generalnie lubię pracować i rozwijać się na tej płaszczyźnie. Mam plan szkoleń i kursów online które chciałabym zrobić jeżeli będę w stanie przy dziecku na macierzyńskim i myślę też o jakimś dorabianiu. Oczywiście wszystko wyjdzie "w praniu" ale taki mam plan. Nie osądzam kobiet, które nie chcą natomiast wracać do pracy jeżeli sytuacja finansowa ich rodzin im na to pozwala. Chodzi mi tutaj o sytuację kiedy mąż zarabia na tyle dużo, że żona bez względu na jakieś benefit typu 500+ może pozwolić sobie na zostanie w domu i sama tego chce. Jeżeli natomiast głównie opiera się na zasiłkach, nie chce się rozwijać i śmieje się pracującym w twarz, bo ona "więcej wyciąga od państwa" to nie jest to w porządku i bardzo mnie to wkurza. Takie kobiety nie mają szacunku do osób pracujących, czyli ludzi którzy ją utrzymują.
    Olo323 niedługo zaczną się kampanie wyborcze także obawiam się, że nie będzie się dało przed tym cyrkiem ukryć 😅🤦‍♀️

Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ja tak tylko chciałabym Wam przekazać, że u nas też będzie mały, zdrowy chłopczyk ☺️ 💙

Poziomka witaj w klubie mam chłopaków 💙🤝

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę skumać jednej rzeczy - jak to możliwe, że przy obecnych kosztach życia ktoś jest w stanie przeżyć na samym socjalu? Już teraz kompletując wyprawkę jestem przerażona, a przecież to, co się zyskuje to jest raptem 500+. Ale może ja jestem jakoś mało kreatywna pod tym względem, ale nie wyobrażam sobie być zdana tylko na to.

Blond27, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Ja nie mogę skumać jednej rzeczy - jak to możliwe, że przy obecnych kosztach życia ktoś jest w stanie przeżyć na samym socjalu? Już teraz kompletując wyprawkę jestem przerażona, a przecież to, co się zyskuje to jest raptem 500+. Ale może ja jestem jakoś mało kreatywna pod tym względem, ale nie wyobrażam sobie być zdana tylko na to.
    Zobacz ile jest osób co usłyszało o "samotnej matce" albo "młoda mama" pocztą pantoflową i nagle ma za darmo wózek, ubranka, zabawki itp w super stanie... Jestem za pomaganiem i oddawaniem ale jest tyle osób które próbują to wykorzystać i potem się śmieją jak to dostały za darmo albo wybrzydzają. A tak naprawdę nic nie muszą kupować albo za grosze kupują co tam zostało z kosmetyków.

Mnie zawsze zastanawia jak ludzie za sam socjal np wynajmują mieszkania jak kawalerka często to już koszt 2 tys. i więcej.

Zaraz będą kampanie i znowu wygra PiS, bo ludzie nie głosują a i tak na nich idą bo właśnie ile od państwa dzięki nim dostają. Mi aż ciśnienie się podnosi jak ktoś w otoczeniu ich chwali 🤬

Olo323, Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Przepraszam jak kogoś urazę ale nie mogę.

Jak słyszę że ktoś nie wróci do pracy po urodzeniu dzieci to aż się we mnie gotuje. Rośnie takie społeczeństwo przyzwyczajone że państwo wszystko da, przez to m. im. Mamy taka inflancje.... Kurcze może najlepiej wziąć rozwód i wychowywać dzieci jako "samotne matki" to jeszcze więcej socjala dają. Musimy zmieniać nastawianie bo inaczej nasz kraj całkiem popłynie.... My nie mamy kredytu, mąż jest na działaności i też wcale luksusów nie mamy bo żebyście wiedziały ile on oddaje do państwa.... Też staramy się żyć bardzo oszczędnie.
    A jak widzę matki (z osiedla) bombelkow pół dnia na placach zabaw ubrane od stop do głów markowo, to już wiem skąd mają, od ludzi normalnie i uczciwie pracujących ... To przykre , że nasze społeczeństwo takie sie stało...

Przepraszam ✋✋✋ ale musiałam.
    A mnie robi mi się momentalnie przykro, że ludzie potrafią tak mówić.
    Nie stać nas na wiele, moje dziecko na pewno nie jest traktowane jak bombelek. Szkoda że ludzie tak mówią nie znając dokładnie czyjejs sytuacji ale cóż ja tu będę się tłumaczyć.
    Owszem, zgodzę się, że są osoby, które nigdy nie pracowaly i żyją tylko z socjali. Znam taka kobietę która za wszelka cenę chciała 4 dzieci, żeby mieć emeryturę. Tutaj to aż mnie szarpie, bo taka co nigdy nie pracowała, dostanie zapewne taka emeryturę jak ja, a pracuje już dość długo. 🤦‍♀️🤦‍♀️W takich sytuacjach totalnie się z Tobą zgadzam ale jeśli był to tekst chociaż trochę pijacy w stosunku do mojego, to jest mi naprawdę przykro, że tak ludzie mogą oceniać nie znając sytuacji. 🤷‍♀️

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja nie mam dzieci, a jak zajde to wiem ze i tak będę musiała wrócić ze względu finansowych, ale zawsze się dziwilam i zastanawiałam właśnie nie które kobiety właśnie nie pracują 🤔 nawet wtedy kiedy małżeństwo / parę stać na to aby jedna osoba pracowała. Przecież ja bym dostała pierdolca 🙈🤣.
    Może dlatego ze mam pracę która lubię i lubię się rozwijać, ale ja no... nie potrafiłabym. 🤔

Blond27 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również będę wracać do pracy po macierzyńskim po pierwsze z racji finansów, a po drugie, że nie należy mi się nawet urlop wychowawczy (za krótki staż pracy). Trochę mi serce pęka na samą myśl, że takiego rocznego Maluszka trzeba będzie zostawić, ale w obecnych czasach nie będzie innego wyjścia. Rata kredytu w górę, zabójcza inflacja itd. :( Staram się o tym nie myśleć by nie wpędzać się w zły nastrój, ale już czuję, że będę mocno przeżywać tę rozłąkę po roku :(

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podniosę dodatkowo jedną kwestie, która to nie została wspomniana… zdenerwował mnie dzisiaj ten temat, ale moim celem jest tylko uruchomienie wyobraźni :
    Wszystko ładnie pięknie jeśli idzie zgodnie z planem… jaki by ten plan nie był dla każdej z Was. Ale myśle, ze żadna z Was nie zakłada , ze dziecka nie da sie posłać po roku czasu do żłobka….
    Mówię tutaj o swojej sytuacji. Nie wszystko możecie zaplanować nie ważne jak bardzo byście się starały.
    Moje dziecko miało tak duże problemy z rozszerzaniem diety ( totalny cycoholik) leciała z wagi, a ja bardzo długo próbowałam bezskutecznie ja odstawić , ze mimo ogromnych chęci powrotu do pracy po roku wylądowałam na przymusowym wychowawczym, żeby ja nauczyć jeść, kolejno adaptacja w żłobku nie trwała 2 tygodnie jak to mówią niektóre mamy tylko 3 miesiące ( po każdych 3 dniach chora )… co znowu przeciągnęło mi czas bez własnego dochodu. Później moje problemy zdrowotne. Mam to szczęście, ze i ja i mąż zarabiamy na tyle dobrze, ze to nie była trudna decyzja, bo dziecko było ważniejsze ( taki czas w życiu ). Co za tym idzie zarabiając dużo i mając wyższe potrącenia niż pozostali pracownicy w tym kraju nigdy nie wspominam jak to mi strasznie zle, ze idzie to na czyjeś bąbelki matek, które tylko na to czekają.

Przede wszystkim życzyłabym wszystkim więcej wyrozumiałości do sytuacji innych osób. Może i jakiś mały procent liczy tylko na socjale i w bezczelny sposób to pokazuje, ale na litość znaczna większość ludzi, które znam ma tak skomplikowane sytuacje rodzinne/finansowe/pracowe/ zdrowotne, ze naprawdę myśle ze zazdroszczenie komuś, ze dostał 2000 tys na 4 dzieci nie jest na miejscu ( jaki to luksus ja się pytam)?
    Ja sama pochodzę z biednej rodziny, tata pił, choć już od dawna jest abstynentem, ale myśle ze rodzicom byłoby dużo lżej gdyby mieli wsparcie z zewnątrz.

Naprawdę nie posiadając dziecka i nie wiedzac jak to jest powinno się 2 razy pomyśleć zanim wypali się coś totalnie jednostronnego. I nie , nie jestem za wyżej wspomniana partia, żeby ktoś nie próbował mnie podciągnąć z automatu pod szufladeczke. Znam masę przykładów gdzie dziecko jest chore i matka musi jeździć na rehabilitacje co już wyklucza większość dostępnych prac.
    Ja np. musiałam szybko planować drugie dziecko, bo grozi mi wcześniejsza menopauza przez setki zdjęć rentgenowskich robionych w dzieciństwie i wygląd nas to, ze po urodzeniu drugiego nauczona doświadczeniem zrobię sobie krótka przerwę. Ja wychodzę z założenia, ze się jeszcze w życiu napracuje, bo jak wyżej wspominalyscie, ktoś kto się rozwijał i nagle sytuacja go zmusiła do wystopowania, będzie chciał wrócić . Ale to nie upoważnia mnie do oceniania wszystkich jedna miara .
    Jest mi przykro za koleżankę wyżej, która podzieliła się obawami , a mam wrażenie Blond27, ze przeczytałaś tylko jedno z danie z całej jej wypowiedzi i Cię to strigerowało. Jasne, ze każdy może się dzielić swoją opinia, ale można było inaczej ….
    Naprawdę więcej życzliwości dla siebie nawzajem… szczególnie na takiej grupie, gdzie chyba widzenie skomplikowanej sytuacji drugiego człowieka powinno być naturalne.

Szatkownicadojajek, Mgdra, Angelaaaa, Olo323, milam lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja również będę wracać do pracy po macierzyńskim po pierwsze z racji finansów, a po drugie, że nie należy mi się nawet urlop wychowawczy (za krótki staż pracy). Trochę mi serce pęka na samą myśl, że takiego rocznego Maluszka trzeba będzie zostawić, ale w obecnych czasach nie będzie innego wyjścia. Rata kredytu w górę, zabójcza inflacja itd. :( Staram się o tym nie myśleć by nie wpędzać się w zły nastrój, ale już czuję, że będę mocno przeżywać tę rozłąkę po roku :(

To jest całkiem inna sytuacja, też sobie nie wyobrazam takiego malucha dawać do żłobka 🙈 chociaz z drugiej strony zaraz sobie myślę przecież wszyscy tak robią, przecież 3/4 osób jednak wraca do pracy, część po babciach, inni do żłobka, a jeszcze inni jak moja siostra pamiętam że mieliśmy dyżury kiedy kto mógł przypilnować, troche do żłobka ( miał 6 miesięcy) trochę u nas i tak się dziecie tułało🙈😅
    A jak sobie pomysle o innych krajach gdzie płatne macierzyńskie jest np. 3 miesiące tylko to... oni dopiero mają 😄

W mojej wypowiedzi chodziło mi o osoby które nie mają dzieci i nie pracują bo wewnętrznie nie potrzebuja, albo nie muszą chociaż nie wiem co to w sumie znaczy że nie muszą 😄

P. S. ja wypowiedź Blond jakoś nie spostrzeglam że dotyczy się kogoś z naszej grupy, także spokojnie, myślę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 21:25

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Poziomka witaj w klubie mam chłopaków 💙🤝
    ❤️

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest porówno 😅🤣

Ale kogoś jeszcze miałam wpisać i teraz nie pamiętam kogo 🤔

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Jest porówno 😅🤣

Ale kogoś jeszcze miałam wpisać i teraz nie pamiętam kogo 🤔
    Milam ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Milam ☺️

Tak, ale prosiłam o datę porodu 🤔 odpisała? Szukam więc...

Edit. Ni ma, jest tylko że chłopiec. Mialam napisz datę porodu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 21:37

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że warto już zamknąć ten temat.
    Każda z nas ma prawo mieć inne zdanie i to wcale nie znaczy, że któraś z nas jest gorsza. Jedne wracają do pracy, inne nie - z różnych powodów, i jedno o drugie jest spoko.
    Wyborcy pisu i tak na niego zagłosują znowu, mimo wielu skandali, mimo kłamstw, szyderstw, inflacji, śmiania się z ludzi i plucia im w twarz - emeryci i zyjacy na socjalach to nadal, przeważająca cześć społeczeństwa. Tylko ci żyjący na socjalach zaraz się oburzą, że inflacja idzie a socjale nie są waloryzowane, tak samo jak kryteria dochodowe do uzyskania socjali... czuję, że jeszcze chwila i ludzie wyjdą na ulicę bo tak się nie da zyc... zrownali Polskę do Niemiec wydatkami o myślę, że więcej nie trzeba nic mówić. Inteligentny i samodzielnie myślący człowiek, potrafi sobie policzyć ile paliwa można kupić za średnia pensje w obu wspomnianych krajach. Tak samo jak umie sobie policzyć te 338opakowan leków rozdanych ponad 3 mln emerytów 🤣
    Ja się wyłączam z tej dyskusji bo temat polityki, jest obecnie najbardziej dzielącym naród tematem a ja nie chce się z Wami poróżnić 😜

Dla rozluźnienia atmosfery, podpowiedzcie mi, jak mam kuźwa, skladac pajacyki? 🙈 chyba wyprawa do Ikei po organizery do szuflad się szykuje 🤣🤣

Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati Ty tak na serio? Zauważyłaś w mojej wypowiedzi zazdrość z powodu 4 dzieci i 2 tys na nie? OMG

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Myślę, że warto już zamknąć ten temat.
    Każda z nas ma prawo mieć inne zdanie i to wcale nie znaczy, że któraś z nas jest gorsza. Jedne wracają do pracy, inne nie - z różnych powodów, i jedno o drugie jest spoko.
    Wyborcy pisu i tak na niego zagłosują znowu, mimo wielu skandali, mimo kłamstw, szyderstw, inflacji, śmiania się z ludzi i plucia im w twarz - emeryci i zyjacy na socjalach to nadal, przeważająca cześć społeczeństwa. Tylko ci żyjący na socjalach zaraz się oburzą, że inflacja idzie a socjale nie są waloryzowane, tak samo jak kryteria dochodowe do uzyskania socjali... czuję, że jeszcze chwila i ludzie wyjdą na ulicę bo tak się nie da zyc... zrownali Polskę do Niemiec wydatkami o myślę, że więcej nie trzeba nic mówić. Inteligentny i samodzielnie myślący człowiek, potrafi sobie policzyć ile paliwa można kupić za średnia pensje w obu wspomnianych krajach. Tak samo jak umie sobie policzyć te 338opakowan leków rozdanych ponad 3 mln emerytów 🤣
    Ja się wyłączam z tej dyskusji bo temat polityki, jest obecnie najbardziej dzielącym naród tematem a ja nie chce się z Wami poróżnić 😜

Dla rozluźnienia atmosfery, podpowiedzcie mi, jak mam kuźwa, skladac pajacyki? 🙈 chyba wyprawa do Ikei po organizery do szuflad się szykuje 🤣🤣
    O ciekawy temat, myślę, że to zależy od tego ile miejsca do przechowywania 😃 dużo już masz ubranek?

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Anati Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Anati Ty tak na serio? Zauważyłaś w mojej wypowiedzi zazdrość z powodu 4 dzieci i 2 tys na nie? OMG

Nie, wogole nie miałam tutaj nic do Twojej wypowiedzi.
    To był skrót myślowy, który łatwo przytoczyć, bo ostatnio często się mówi o 4 dzieci w kontekście emerytur. Każda napisała coś od siebie i nie jestem w stanie spamiętać kto co napisał, ale uważam, ze nie można wszystkich wrzucać do jednych kategorii. Jak widać Magda poczuła sie dotknięta ta dość w moim odczuciu jednostronna odpowiedzią zaraz po jej podzieleniu sie obawami i jeśli każdy może pisać co myśli, to ja czułam sie pozycji stanąć w jej obronie bo uważałam, ze to krzywdzące.
    Nie zamierzałam Cię tu urazić , jeśli poczułaś , ze to był cytat wymierzony w Twoim kierunku. Niefortunny zbieg okoliczności wśród wielu wiadomości, zle zrozumiany jeśli sie pisze na forum a nie rozmawia w swoim towarzystwie.

Oliwia23, Olo323 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    O ciekawy temat, myślę, że to zależy od tego ile miejsca do przechowywania 😃 dużo już masz ubranek?
    Po ok 15 szt body z długim rękawem i pajace, kilka szt. body z krótkim i półśpiochów, rozm 56. Stawiam na pajace głownie, z uwagi na poród początkiem jesieni.
    Podobna ilość rozmiaru 62.
    Kilka par skarpetek, 2 x niedrapki, z 5 czapeczek takich domowych i 2 wiazane.
    Ok 15 pieluch białych i kolorowych plus 2 komplety pościeli.
    2 cienkie kombinezony dresowe i jeden ocieplany.

Jakoś nie za bardzo mi się wydaje, ze poszalałam ale uprałam i głowie się trochę z pajacami 😆 chociaż meble pojemnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 21:57

Szatkownicadojajek, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo poruszanych dziś tematów…
    Jeśli chodzi o to co się dzieje teraz gospodarczo i ekonomicznie w kraju to dramat. Jestem przerażona od dawna ale staram się od tego odciąć. Sprzedaje rzeczy na Vinted w których nie chodzę, nie kupuje sobie nic nowego (tu nomadmum na insta otworzyła mi oczy). Staram się oszczędzać gdzie się da i przetrwać ten kryzys. Dodatkowo zaczęłam przypominać sobie ze studiów programowanie i zapisałam się na jakiś dodatkowy kurs, myśle o lekkiej zmianie kierunku kariery zawodowej, chociaż w moim sektorze nie jest zle. Ogólnie mam tylko naiwna nadzieje, że w przyszłym roku jednak pójdziemy na wybory i wybierzemy lepiej… chociaż jak słucham niektórych ludzi to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Apropo powrotu do pracy po macierzyńskim, to ja przez pierwsze kilka miesięcy z maluchem nie wyobrażałam sobie jak ja go komuś obcemu oddam jak skończy roczek… a później pomyślałam ze potrzebuje tez czasu dla siebie, mojej kariery i taka jest kolej rzeczy. Na początku mieliśmy mieć nianie ale syn nie zaakceptował niani, którą mieliśmy zaklepana. Na szybko znalazłam dla niego miejsce w żłobku i absolutnie nie żałuje tej decyzji. Syn rozwija się super, ma kontakt z rówieśnikami i uwielbia tam chodzić. Teraz mogłabym go zostawić w domu bo jednak u nas koszty żłobka są powalające (pomimo „wspaniałego” wsparcia (rozdawnictwa) naszego rzadu), ale nie chce mu tego zabierać. Na prawdę w większości dzieci uwielbiają ten czas z innymi dziećmi, ciociami. Krzywda sie im tam nie dzieje (oczywiście mówię o sprawdzonych żłobkach).

Apropo socjali się nie wypowiem bo mi się nie chce nawet o tym myśleć. Brak mi sił i słów na to wszystko. Niestety to co się dzieje odbija się na nas - uczciwie pracujących. Mam nadzieje ze wyborcom PIS smakuje chleb za 10 zł. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 22:15

Olo323 lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Ja wszystko mam w szufladach komody w organizerach pionowo - składam pajace tak samo jak body tylko w przypadku pajaców dodatkowa warstwa na nogawki (nie wiem czy zrozumiałe napisałam). Napiera rękawki do tylu, potem nogawki na cześć tułowia i potem na pół jakby, i wkładam pionowo do organizerów. Jutro mogę przesłać zdjęcia. U mnie się mega sprawdza dalej, robię tak samo z piżamami synka tylko do środka bluzki wkładam spodenki. No wszystko składam pionowo do organizerów. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 22:09

Olo323 lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ