X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kryzys jakoś w marcu...
    Po jednej podwyżce, hipoteka wzrosła o 500zl. Czynsz także podrosl... Ja na wychowawczym, czyli ani grosza nie dostawałam. Żyliśmy z jednej wypłaty meza, gdzie po wszystkich opłatach zostawało 500 zł na miesiąc. Weź człowieku za 500 zł wyzyj. Gdzie jedzenie, pampersy i mleko dla dziecka.... Ale wyłam. Dobrze, że nie było problemów z przerwaniem wychowawczego i przejściem na 100% płatne l4.nie wiem jak to będzie po macierzyńskim, bo na pewno do pracy nie wrócę. Przedszkole 400zl, złobek 1500... Pasowałoby żeby młodsze do żłobka jie chodziło bo nie będzie nas stać... Mąż z pracy do pracy a ja praca zmianowa, do tego rehabilitacja starszej córki, czyli w środy przedszkole odpada, więc i tak dzieci byłyby popołudniami na głowie mojej mamy, której zdrowie też nie jest już takie jak kiedyś.
    Boje sie tego co będzie po skończonym macierzyńskim.
    Wiem wiem, jeszcze nie urodziłam, a już martwię się co be dzień jak skończę macierzyńskie heh. Pasowałoby mi być w domu z dziećmi ale też z jedną wyplata kiepsko. No i takie mamy życie w Polsce 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki my po wizycie.
    Wszystko u nas prawidlowo, waga 1750g, przewidywana urodzeniowa 3200-3500.
    Ginek zasugerował obrót zewnętrzny w 37tyg bo mały nadal się nie obrócił 😔

c6ed59c03611.jpg

Poziomka9204, Blondyna.B, Monk@, KlaraJa, Chrupka , Blond27, Anati, Szatkownicadojajek, Nati94, Milixx, Aneta2506, Olo323, Angelaaaa, Kalli95, Kluska95, Mgdra, Grażyna1820, cuddlemuffin, milam lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ciotki my po wizycie.

c6ed59c03611.jpg
    🥰 jaki już duży chłopiec 😍

conte lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny współczuję... Mąż jest radcą i prowadzi sprawy różnych kredytobiorców, czasami mówi, że sytuacje są wręcz tragiczne... my na szczęście nie mamy żadnego kredytu, mieliśmy brać na budowę domu, bo mamy działkę już spłaconą ale wybuchła pandemia i stwierdziliśmy, że musimy wstrzymać się z tą budową. Podobno dopiero teraz zaczynają spadać ceny materiałów... przed urodzeniem dziecka zdecydowaliśmy się na remont mieszkania, mamy mieszkanie w nowym budownictwie ale jak te 7 lat temu wprowadzaliśmy się tutaj to kompletnie nie myśleliśmy o dzieciach. Mieszkanie jest typowo pod bezdzietną parę 😅 musimy je jakoś dostosować. Nie zmienia to faktu, że i bez kredytu musimy oszczędzać żeby coś odłożyć, ceny wszystkiego poszły w górę... Przed ciążą byłam na bieżąco ze wszystkimi wiadomościami ze świata i z kraju, lubię wiedzieć co się dzieje, jednak teraz dawkuje sobie tę "przyjemność", za bardzo zaczynam się stresować i denerwować tym wszystkim. Nie mogę patrzeć na tych polityków, którzy próbują nam wmówić, że jest dobrze, że nie mamy żadnej drożyzny a Polska jest "lokomotywą Europy". Przepraszam za wtrącenie wątku politycznego... poprostu jak zaczynam myśleć o obecnej sytuacji to mnie krew zalewa 🤬🤦‍♀️

Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam jak kogoś urazę ale nie mogę.

Jak słyszę że ktoś nie wróci do pracy po urodzeniu dzieci to aż się we mnie gotuje. Rośnie takie społeczeństwo przyzwyczajone że państwo wszystko da, przez to m. im. Mamy taka inflancje.... Kurcze może najlepiej wziąć rozwód i wychowywać dzieci jako "samotne matki" to jeszcze więcej socjala dają. Musimy zmieniać nastawianie bo inaczej nasz kraj całkiem popłynie.... My nie mamy kredytu, mąż jest na działaności i też wcale luksusów nie mamy bo żebyście wiedziały ile on oddaje do państwa.... Też staramy się żyć bardzo oszczędnie.
    A jak widzę matki (z osiedla) bombelkow pół dnia na placach zabaw ubrane od stop do głów markowo, to już wiem skąd mają, od ludzi normalnie i uczciwie pracujących ... To przykre , że nasze społeczeństwo takie sie stało...

Przepraszam ✋✋✋ ale musiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 15:10

Poziomka9204, Blondyna.B, _konwalia, Kluska95, Kasiooola, cuddlemuffin lubią tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inflację to mamy taką przez rząd, który wpompowuje do obrotu pusty pieniądz. Nie przez ro, że jedna czy druga matka nie wraca do pracy. Wybraliśmy droga drmokracji PIS, to mamy tego skutki. Niestety ale wakacje kredytowe, 500+, 300+, krowa +, oczko +, bony wakacyjne, splata kredytu 20tys za 1 dziecko i 60 za każde kolejne, 13, 14, 15 emerytury z to jest inflacja, to są obiecanki dla wyborców pisu. Tak zdobywają poparcie. Matka niepracujaca nie jest przyczyną inflacji. Sory. Jakbym miała iść do pracy i zarobić na nianie, to wolałabym w domu z dzieckiem siedzieć. Ja do żłobka i przedszkola nie chodziłam i żyje...

Kiedyś kobiety nie posyłały dzieci do tak wczesnych szkół, nie pracowały, inflacja nie była tak wysoka a my wcale głupsi nie jesteśmy od tych, którzy zaliczyli naukę przed 6r.ż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 15:25

malinowamamba95, Olo323, Kalli95, Blond27 lubią tę wiadomość

• Dolly89 Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Chwile mnie tu nie było bo cały czas coś się dzieje ostatnio u mnie i nie ma czasu. Dodatkowo dużo pracy (chociaż jestem na l4 to trochę zdalnie pomagam bo maja braki kadrowe u mnie, a jedyna mam wiedzę żeby coś zrobić i tak to jest..).

Gratulacje wszystkim udanych wizyt! I trzymam kciuki za kolejne!
    Ja byłam na wizycie we wtorek i wszystko w porządku. Dzidzia sobie spokojnie rośnie.

Apropo imion to piękne imiona powybierałyście. Staś, Czarek, super! My będziemy mieć problem - z mężem mamy niestety inne upodobania względem imion :D.

Ten upał od kilku dni mi tez dał w kość, ale w druga stronę też bo w środę za mocno nakręciłam sobie klime w pokoju jak pracowałam no i sie pochorowałam trochę. Katar w tym upale to jest dramat.

Nati wspominałaś o bujaczkach - ja mam baby bjorn po synku, fizjo synka tylko na ten się zgodziła. Ten chicco baby hug to raczej jest taki jeżdżący kosz Mojżesza - ta funkcja bujaczka jest bardzo słaba moim zdaniem - twardy tyl prosty ma bardzo. Ja mam inny kosz Mojżesza właśnie na dół do domu, i co prawda nie jeździłam nim ale jest bardzo lekki i go przenosiłam kuchnia/salon - z shnuggle. Z shnuggle mamy tez wiaderko- wanienkę i nie wyobrażam sobie bez niej, nie umiałabym noworodka kąpać w zwykłej dużej wanience.

Oprócz tego mam zamiar wziąć się za sprzedaż ubranek po synku i zacząć kupować typowo dziewczęce. Kupiłam już małej kombinezon na zimę z wełny merino bo była okazja a do chusty będzie idealny taki kombinezon - i wgl super bo ja jestem mocno za hartowaniem i nie przegrzewaniem dzieci. Synek dzięki temu, że lekko ubrany zawsze, mało choruje a nie raz miałam kłótnie z mama, teściowa albo nawet obcymi ludźmi co to dziecko tak lekko ubrane… ciekawe jak będzie teraz z grudniowym maluchem.

Aneta - zmienisz mi proszę oficjalny tp na 27.12?

Używam Baby Huga już przy drugim dziecku i moim zdaniem jest świetny. Łóżeczko jest mobilne, moja córka a wcześniej synek lubili po prostu być obok, widzieć co robię. Inaczej często są awanury ;) Łóżeczko ma możliwość ustawienia w półsiadzie, także, jak bobas ma już około 6 miesięcy i jest bardziej kontaktowy, to ta opcja się fajnie sprawdza.
    Co do twardości, rzeczywiście warto dokupić materacyk - np. z Fiki Miki ;)

• Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ciotki my po wizycie.
    Superowo, śliczny dzieciaczek 🙂 co to znaczy 'obrót zewnętrzny'?

Blond27, ja się boje czy będę miała gdzie wracać. Już trzeba myśleć co robić przez ten czas żeby w razie czego mieć dobry start po macierzynskim. Inna sprawa, że czasem warto przekalkulować czy lepiej zostać z dzieckiem w domu czy zarabiać na żłobek albo nianie (bo czasem tak jest, że jedna pensja idzie na placówki, żeby móc pracować). Tyle teraz się mówi, żeby zastanowić się z innymi mamami czy jedna nie zdecyduje się nie wracać do pracy i wziąć dzieciaki np. dwóch innych + swoje i się nimi opiekować za kasę. Dużo bardziej opłacalne dla wszystkich stron niż placówka. Tylko teoria swoje, a życie swoje niestety.

Blond27 lubi tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Przepraszam jak kogoś urazę ale nie mogę.

Jak słyszę że ktoś nie wróci do pracy po urodzeniu dzieci to aż się we mnie gotuje. Rośnie takie społeczeństwo przyzwyczajone że państwo wszystko da, przez to m. im. Mamy taka inflancje.... Kurcze może najlepiej wziąć rozwód i wychowywać dzieci jako "samotne matki" to jeszcze więcej socjala dają. Musimy zmieniać nastawianie bo inaczej nasz kraj całkiem popłynie.... My nie mamy kredytu, mąż jest na działaności i też wcale luksusów nie mamy bo żebyście wiedziały ile on oddaje do państwa.... Też staramy się żyć bardzo oszczędnie.
    A jak widzę matki (z osiedla) bombelkow pół dnia na placach zabaw ubrane od stop do głów markowo, to już wiem skąd mają, od ludzi normalnie i uczciwie pracujących ... To przykre , że nasze społeczeństwo takie sie stało...

Przepraszam ✋✋✋ ale musiałam.
    Ja rozumiem, jak mama nie ma jak wrócić do pracy, bo w mniejszych miastach jak moje jest trochę problem ze żłobkiem, babcie pracujące. Najgorsze są te, które śmieją się w twarz tym pracującym, bo przecież one z socjalu mają więcej... Nie wiem skąd tacy ludzie się biorą.

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tylko chciałabym Wam przekazać, że u nas też będzie mały, zdrowy chłopczyk ☺️ 💙

Oliwia23, Anati, Szatkownicadojajek, Nati94, Blondyna.B, Aneta2506, Olo323, Angelaaaa, Chrupka , conte, KlaraJa, Milixx, Kalli95, malinowamamba95, Kluska95, Blond27, Mgdra, Wojcinka, Grażyna1820, milam lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we mnie się gotuje jak słyszę tak jak ostatnio, że facet rzucił pracę bo nie opłacało mu się wstawać rano, robic kanapki bo 4 dzieci więc dadzą 500+ plus jakieś socjale. Co to ma być?!
    A płakać to mi sie chce jak widzę jak moja przyjaciółka oddaje swoją ponad juz roczna córeczkę do żłobka bo inaczej po tych podwyzkach nie starczyłoby im na nic... i jak sobie pomyślę, że też będę musiała zostawić takiego Maluszka i iść do pracy po macierzynskim to tragedia bo o ile wcześniej wyplata męża by wystarczyła tak teraz nie ma szans.

Poziomka9204, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie nie wracać do pracy mimo że chciałabym jak najdłużej z dzieckiem być to nie stać nas na urlop wychowawczy... Ponad jedna pensja to są opłaty, kredyty (w obecnych czasach) więc byśmy żyli z 500+ - nie każdy zarabia 7-8 tys netto (na osobę) a zostanie z dzieckiem w obecnej naszej sytuacji jest zwyczajnie niemądre

Zauważyłam nawet wśród znajomych taki trend, że kobieta wracająca po całym macierzyńskim do pracy to jakaś dziwna bo z dzieckiem jak najdłużej trzeba być (nawet jak się nie będzie miało na chleb) albo facet na dwie zmiany. Jak my byłyśmy dziećmi to były inne czasy (moich rodziców było stać na kupienie mieszkania za gotówkę które obecnie jest 5x więcej warte)

Każdy ma swoje podejście i zdanie co do powrotu do pracy

Blond27, Aneta2506 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ciotki my po wizycie.

c6ed59c03611.jpg
    Duży chłopak! 😍

conte lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki ❤❤❤

Conte, boziu cóż za piękny mężczyzna 💖

Dziewczyny, standardowo jak coś mam uzupełnić to piszcie 😊

conte, Blond27 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ♥️♥️
    Poziomka 💙💙
    Ja Marzę, by móc nie wracać, ale nas na to nie stać bo chciałabym zapewnić z mężem dzieciom wszystko co najlepsze. Teraz przy trójce, wracam na pół etatu, trochę kosztem męża, bo w razie czego to on musi dorobić, ja ewentualnie wezmę dodatkowy dyżur. Mieszkamy na wsi, będę odwozić już dwójkę do przedszkola, córka pójdzie do zerowki, potrzebuje większej stabilności. Jeśli kogoś stać to dla mnie nie ma problemu, jeśli nie wraca.
    Blond kochana, ja wiem, że to może denerwować, ale nie znasz sytuacji tych kobiet. Może ich mąż zarabia dobrze, może tak ustalili i to jest ok. 500 + to nic w morzu potrzeb dziecka, wierz mi. Bycie mamą to też ciężka praca, a na placu zabaw to może jedyna chwila, gdy odpoczną. Mam dwójkę, wiem co mówię🙂

Olo323, Anati, Oliwia23, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, nie można wszystkich wrzucać do jednego worka- są ludzie, których stać na to żeby tylko jedno pracowało i nie chodzi o wpływające socjale, sama w gronie znajomych mam pare gdzie matka zrezygnowała na rzecz opieki nad dziecmi-mogli sobie po prostu na to pozwolić.
    Są różne przypadki- bo u mnie w pracy niestety przychodziły do nas „matki” które prosiły aby nie dostawać podwyżek albo o zmniejszenie etatu, bo stracą te wszystkie benefity dla samotnych matek i wtedy nerw mnie brała ze nasze podatki idą właśnie dla takich matek, które o dzieci nie dbają, każde z innym, często widać ze od alkoholu nie stronią. Na osiedlu tez mamy takie rodziny gdzie jest po 5 nawet dzieci- bród, smród, bieda ale do pracy nie pójdą, bo wystarczająco dostaną od państwa.
    Takie rozdawnictwo niestety bardzo mnie boli i wkurza, bo my ciężko pracujemy, płacimy ogromne podatki i czasem sie śmiałam, ze my za to nic nie dostajemy 🤷‍♀️ Temat rzeka ogólnie…
    Mąż tez jest na działalności i jak przed ciąża i pojawieniem się nowego ładu i wzrostu inflacji tez braliśmy pod uwagę, ze po porodzie i macierzyńskim nie będę wracać do pracy, bo byłoby na to nas stać, bez liczenia w tym socjalu, tak teraz wiem, ze będę wracać, bo szkoda mi stracić takie stanowisko. Trochę serce pęka na myśl, ze będę musiała oddawać roczniaka do żłobka, ale nic nie zrobię…

Mam tak samo jak Ty Klara, jak wcześniej byłam na bieżąco tak teraz omijam szerokim łukiem, bo jak wcześniej miałam dystans do polityki, tak teraz tak mnie wkurza jak nic 😂
    Jak czegos się dowiem to tak wewnętrznie wkurza, ze aż mnie nosi i całe dnie przeżywam a mąż się tylko ze mnie śmieje 😂😂

KlaraJa, Kluska95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ciotki my po wizycie.

c6ed59c03611.jpg

Jaki już duży chłopczyk ❤️
    A co powiedział Ci lekarz o tym żelazie i ferrytynie? 😊
    A co to jest ten obrót zewnętrzny?

conte lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina skoczyła więc powiedział, że jest ok i żeby dalej brać 1x dziennie sorbifer. Ale osteogenon muszę brać 2x bo zmniejszenie dawki do 1 tabletki dziennie niestety pogłębiło problem z spojeniem.

Ten obrót, to chodzi o to, że w warunkach szpitalnych próbują dziecko obrócić stosując jakieś tam techniki od zewnątrz ale jakby coś poszło nie tak lub mały nie chciałby się obrócić to od razu robią wtedy cesarkę. To się robi w 37tc jak już jest bezpiecznie dla dziecka w razie porodu.

Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Hemoglobina skoczyła więc powiedział, że jest ok i żeby dalej brać 1x dziennie sorbifer. Ale osteogenon muszę brać 2x bo zmniejszenie dawki do 1 tabletki dziennie niestety pogłębiło problem z spojeniem.

Ten obrót, to chodzi o to, że w warunkach szpitalnych próbują dziecko obrócić stosując jakieś tam techniki od zewnątrz ale jakby coś poszło nie tak lub mały nie chciałby się obrócić to od razu robią wtedy cesarkę. To się robi w 37tc jak już jest bezpiecznie dla dziecka w razie porodu.

Też właśnie chciałam zapytać o ten obrót
    Brzmi trochę przerażająco 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Też właśnie chciałam zapytać o ten obrót
    Brzmi trochę przerażająco 🙈🙈
    Jak mi ginek o tym mówił to też byłam przerażona a później jak wytłumaczył o co chodzi, to nawet się ucieszyłam, że 3 tyg wcześniej młody będzie na świecie 😅

Angelaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ