X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Apropo poruszanych dziś tematów…
    Jeśli chodzi o to co się dzieje teraz gospodarczo i ekonomicznie w kraju to dramat. Jestem przerażona od dawna ale staram się od tego odciąć. Sprzedaje rzeczy na Vinted w których nie chodzę, nie kupuje sobie nic nowego (tu nomadmum na insta otworzyła mi oczy). Staram się oszczędzać gdzie się da i przetrwać ten kryzys. Dodatkowo zaczęłam przypominać sobie ze studiów programowanie i zapisałam się na jakiś dodatkowy kurs, myśle nad lekkiej zmianie kierunku kariery zawodowej, chociaż w moim sektorze nie jest zle. Ogólnie mam tylko naiwna nadzieje, że w przyszłym roku jednak pójdziemy na wybory i wybierzemy lepiej… chociaż jak słucham niektórych ludzi to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Apropo powrotu do pracy po macierzyńskim, to ja przez pierwsze kilka miesięcy z maluchem nie wyobrażałam sobie jak ja go komuś obcemu oddam jak skończy roczek… a później pomyślałam ze potrzebuje tez czasu dla siebie, mojej kariery i taka jest kolej rzeczy. Na początku mieliśmy mieć nianie ale syn nie zaakceptował niani, którą mieliśmy zaklepana. Na szybko znalazłam dla niego miejsce w żłobku i absolutnie nie żałuje tej decyzji. Syn rozwija się super, ma kontakt z rówieśnikami i uwielbia tam chodzić. Teraz mogłabym go zostawić w domu bo jednak u nas koszty żłobka są powalające (pomimo „wspaniałego” wsparcia (rozdawnictwa) naszego rzadu), ale nie chce mu tego zabierać. Na prawdę w większości dzieci uwielbiają ten czas z innymi dziećmi, ciociami. Krzywda sie im tam nie dzieje (oczywiście mówię o sprawdzonych żłobkach).

Apropo socjali się nie wypowiem bo mi się nie chce nawet o tym myśleć. Brak mi sił i słów na to wszystko. Niestety to co się dzieje odbija się na nas - uczciwie pracujących. Mam nadzieje ze wyborcom PIS smakuje chleb za 10 zł. :)

Też zaczęłam sprzedawać ciuchy na vinted, zawsze były w szafie i mówię a kiedyś założę, teraz sprzedaje żeby mieć dodatkową kasę 🤣 mnie przeraża to że ja nie mam dzieci, pracuje jako pedagog specjalny, jestem nauczycielem mianowanym, mój mąż pracuje w biurze też nie zarabia mało, ale mamy kredyty, raty jak kazdy i w tym roku i tak czy siak często nie mamy kasy 🤣dziesięć razy zastanawiałam się czy stać nas na wakacje 🤣 - nie mając dzieci 🙈 zawsze odkladalismy, a teraz nie mamy z czego bo kasa idzie, wiadomo na co 🙈

Ale tak jak napisała Conte, myślę że to temat rzeka, polityczny bardziej...

malinowamamba95, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta zmienisz mi jeszcze datę porodu na 27.12?
    Kolejne wizyty mam 13 lipca, 26lipca i jeszcze 2 prenatalne 9.08.

Aneta2506, Blondyna.B lubią tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Anati Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Ja wszystko mam w szufladach komody w organizerach pionowo - składam pajace tak samo jak body tylko w przypadku pajaców dodatkowa warstwa na nogawki (nie wiem czy zrozumiałe napisałam). Napiera rękawki do tylu, potem nogawki na cześć tułowia i potem na pół jakby, i wkładam pionowo do organizerów. Jutro mogę przesłać zdjęcia. U mnie się mega sprawdza dalej, robię tak samo z piżamami synka tylko do środka bluzki wkładam spodenki. No wszystko składam pionowo do organizerów. :)

Robię dokładnie tak samo jak opisałaś w organizery z ikei i dużo mi się mieści. I w sumie dużo łatwiej wszystko znaleźć i utrzymać porządek :) a wąskie organizery mam na spodenki i skarpetki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 22:15

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Robię dokładnie tak samo jak opisałaś w organizery z ikei i dużo mi się mieści. I w sumie dużo łatwiej wszystko znaleźć i utrzymać porządek :) a wąskie organizery mam na spodenki i skarpetki.

Dokładnie, wąskie organizery na spodenki (tez pionowo) i skarpetki :D

Anati lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    👦🏻 34
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i chyba ja tak zrobię, na razie podskładałam na płasko I wrzucam do szuflady ale tak jak pisałam, zamówię te organizery do szuflad z ikei

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Aneta zmienisz mi jeszcze datę porodu na 27.12?
    Kolejne wizyty mam 13 lipca, 26lipca i jeszcze 2 prenatalne 9.08.

Zapisane :)

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę wizytę 13.07 a 10.07 odpuszczam i nie idę do lekarza na dyżur, nie widzę potrzeby.
    Zabieram ze sobą starszą córkę na wizytę 🙂 moj lekarz umie prowadzić narrację dla dzieci jak w bajce, więc będzie zafascynowana (przy Lili jej fajnie opisywał 🙂)

Blond27, Poziomka9204, Blondyna.B, Milixx, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tematów wyprawkowych - My wreszcie ustaliliśmy dzisiaj jakie będzie ustawienie w naszej sypialni 😃
    Jestem w trakcie robienia listy wyprawkowej, a dokładniej arkusza w excelu 🥰 Pewnie jutro ją skończę i powolutku zacznę porządkować i segregować rzeczy, a resztę dokupywać 😊

Dwie sprawy do Was dziewczyny:
    1) Czy stosowałyście Dentosept A spray w ciąży? W necie sprzeczne informacje, a mam taką wielką nadżerkę na policzku, że ciężko mi wypić wodę 😔 Dentystka to poleciła, ale nauczona doświadczeniem wolę sama się upewnić

2)W czwartek idę na „nieplanowaną” wizytę do gina, a jutro lecę na badania. Nie chciałam Wam smęcić ale od wczoraj kiepsko się czuję - jakieś zawroty głowy, źle mi się oddycha, bóle głowy 😔 Chciałam dać znać, byście wiedziały jak w czwartek wypalę z jakimś wizytowym newsem

Szatkownicadojajek, Poziomka9204, Nati94, KlaraJa, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Z tematów wyprawkowych - My wreszcie ustaliliśmy dzisiaj jakie będzie ustawienie w naszej sypialni 😃
    Jestem w trakcie robienia listy wyprawkowej, a dokładniej arkusza w excelu 🥰 Pewnie jutro ją skończę i powolutku zacznę porządkować i segregować rzeczy, a resztę dokupywać 😊

1) Czy stosowałyście Dentosept A spray w ciąży? W necie sprzeczne informacje, a mam taką wielką nadżerkę na policzku, że ciężko mi wypić wodę 😔 Dentystka to poleciła, ale nauczona doświadczeniem wolę sama się upewnić

2)W czwartek idę na „nieplanowaną” wizytę do gina, a jutro lecę na badania. Nie chciałam Wam smęcić ale od wczoraj kiepsko się czuję - jakieś zawroty głowy, źle mi się oddycha, bóle głowy 😔 Chciałam dać znać, byście wiedziały jak w czwartek wypalę z jakimś wizytowym newsem
    Mam nadzieję, że to tylko osłabienie przez pogodę i zaraz wszystko wróci do normy ❤️ ja wczoraj też się kiepsko czułam i dzisiaj nie zapowiada się lepiej.

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Nam dziś przychodzą próbki tapet i się przskonamy czy ta którą wybraliśmy jest fajna 😅
    Odpowiednie ustawienie mebli to podstawa

Dentosept ten w sprayu chyba jako jedyny jest dozwolony w ciąży - moja dentystka polecała jak miałam aftę po złamanym zębie.

Ja też ostatnio tak się czułam, nawet mój M. wczoraj wrócił z pracy nawet jej nie zaczął, bo właśnie mu się w głowie kręciło... Ale ja jestem pogodynką, czuję każdą zmianę pogody więc u mnie to było pogodowe.
    Lekarz Cię uspokoi a warto w domu też mierzyć ciśnienie, żeby wiedzieć czy nie spada np w takiej sytuacji

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja stosowałam. Od początku ciąży puchną mi dziąsła, co chwila mam stany zapalne i ten spray ratuje mi życie 👍

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png

Wysłany: 6 lipca 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 Faktycznie po dwukrotnym zastosowaniu Dentoseptu jest taaaka ulga, o niebo lepiej.

Mam nadzieję, że to samopoczucie moje faktycznie jest kwestią pogody, ale powiem Wam, że czuję się jak w I trymestrze 🙈 To zmęczenie, bóle głowy, mdłości, no kiepsko :/ Wieczorem będę miała wyniki to pewnie one dużo powiedzą i rozjaśnią czy coś się dzieje, czy to "tylko" ciąża.

Więc mój plan na dziś to spanko 😴, serial i kończenie listy wyprawkowej 😅

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Nie wiem jak dentosept ale zadziała gencjana i jest dozwolona w ciąży 🙂 to jest ten tak zwany fiolet 🙂 ładnie wygoi 🙂

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png

Wysłany: 6 lipca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Nie wiem jak dentosept ale zadziała gencjana i jest dozwolona w ciąży 🙂 to jest ten tak zwany fiolet 🙂 ładnie wygoi 🙂
    dziękuję <3

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Idź na badania, na pewno Cię uspokoja ❤ ale duże prawdopodobieństwo że to pogoda, ja jestem niskocisnieniowcem, strasznie mnie ostatnie dni poniewieraja..

Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png

Wysłany: 6 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam darmowe warsztaty dla rodziców dot. bezpieczeństwa Maluszka :D Może któraś z Was skorzysta, ja zapisałam się na warszat online :D
    https://bezpiecznymaluch.pl/

Blondyna.B, malinowamamba95, KlaraJa, Poziomka9204, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dziewczyny, znalazłam darmowe warsztaty dla rodziców dot. bezpieczeństwa Maluszka :D Może któraś z Was skorzysta, ja zapisałam się na warszat online :D
    https://bezpiecznymaluch.pl/
    Domi trzymam kciuki za wizytę 💙 i wyniki.
    Byłam na warsztatach (chyba też to był bezpieczny maluch,) w pierwszej ciąży. Były fajne zajęcia o opiece nad dzieckiem, fotelikach itd itp. dostaliśmy jakieś próbki, kody zniżkowe itd. dla uczestników był poczęstunek i woda. Fajnie wspominam i można było iść z przyszłym tatą;) ciekawe czy to to bo i chyba stacjonarne są

U nas dziś pogoda słaba, senna. Jutro mam endokrynologa i muszę zabrać ze sobą dzieciaki, nie wiem jak to zrobię i czy nie będzie gadania 😨nie ma kto mi jutro pomoc, a mąż musi pilnie iść do pracy. Na teleporadę się obrażą, bo pozwalają mi tylko raz na 2 miesiące. Plus szczepienia ale chyba je odwołam, bo czuję, że to już mnie przerośnie(raz poszłam z nimi sama, obie płakały a ja nie wiedziałam, którą i jak uspokoić). Zresztą zobaczymy, ale jak przeżyję ten dzień, to dam znać 😅

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek

Wysłany: 6 lipca 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Domi trzymam kciuki za wizytę 💙 i wyniki.
    Byłam na warsztatach (chyba też to był bezpieczny maluch,) w pierwszej ciąży. Były fajne zajęcia o opiece nad dzieckiem, fotelikach itd itp. dostaliśmy jakieś próbki, kody zniżkowe itd. dla uczestników był poczęstunek i woda. Fajnie wspominam i można było iść z przyszłym tatą;) ciekawe czy to to bo i chyba stacjonarne są

Tak tak, ja tez byłam na warsztatach stacjonarnych bezpieczny maluch w 1 ciąży. Chyba ostatnich stacjonarnych przed wybuchem pandemii ;). Mega polecam! 🥰 te online tez pewnie będą wartościowe.

9EY7p2.png
    👩🏻26
    👦🏻 34

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ