W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
malinowamamba95 wrote:Apropo poruszanych dziś tematów…
Jeśli chodzi o to co się dzieje teraz gospodarczo i ekonomicznie w kraju to dramat. Jestem przerażona od dawna ale staram się od tego odciąć. Sprzedaje rzeczy na Vinted w których nie chodzę, nie kupuje sobie nic nowego (tu nomadmum na insta otworzyła mi oczy). Staram się oszczędzać gdzie się da i przetrwać ten kryzys. Dodatkowo zaczęłam przypominać sobie ze studiów programowanie i zapisałam się na jakiś dodatkowy kurs, myśle nad lekkiej zmianie kierunku kariery zawodowej, chociaż w moim sektorze nie jest zle. Ogólnie mam tylko naiwna nadzieje, że w przyszłym roku jednak pójdziemy na wybory i wybierzemy lepiej… chociaż jak słucham niektórych ludzi to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Apropo powrotu do pracy po macierzyńskim, to ja przez pierwsze kilka miesięcy z maluchem nie wyobrażałam sobie jak ja go komuś obcemu oddam jak skończy roczek… a później pomyślałam ze potrzebuje tez czasu dla siebie, mojej kariery i taka jest kolej rzeczy. Na początku mieliśmy mieć nianie ale syn nie zaakceptował niani, którą mieliśmy zaklepana. Na szybko znalazłam dla niego miejsce w żłobku i absolutnie nie żałuje tej decyzji. Syn rozwija się super, ma kontakt z rówieśnikami i uwielbia tam chodzić. Teraz mogłabym go zostawić w domu bo jednak u nas koszty żłobka są powalające (pomimo „wspaniałego” wsparcia (rozdawnictwa) naszego rzadu), ale nie chce mu tego zabierać. Na prawdę w większości dzieci uwielbiają ten czas z innymi dziećmi, ciociami. Krzywda sie im tam nie dzieje (oczywiście mówię o sprawdzonych żłobkach).
Apropo socjali się nie wypowiem bo mi się nie chce nawet o tym myśleć. Brak mi sił i słów na to wszystko. Niestety to co się dzieje odbija się na nas - uczciwie pracujących. Mam nadzieje ze wyborcom PIS smakuje chleb za 10 zł.
Też zaczęłam sprzedawać ciuchy na vinted, zawsze były w szafie i mówię a kiedyś założę, teraz sprzedaje żeby mieć dodatkową kasę 🤣 mnie przeraża to że ja nie mam dzieci, pracuje jako pedagog specjalny, jestem nauczycielem mianowanym, mój mąż pracuje w biurze też nie zarabia mało, ale mamy kredyty, raty jak kazdy i w tym roku i tak czy siak często nie mamy kasy 🤣dziesięć razy zastanawiałam się czy stać nas na wakacje 🤣 - nie mając dzieci 🙈 zawsze odkladalismy, a teraz nie mamy z czego bo kasa idzie, wiadomo na co 🙈
Ale tak jak napisała Conte, myślę że to temat rzeka, polityczny bardziej...
malinowamamba95, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Kolejne wizyty mam 13 lipca, 26lipca i jeszcze 2 prenatalne 9.08.Aneta2506, Blondyna.B lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Ja wszystko mam w szufladach komody w organizerach pionowo - składam pajace tak samo jak body tylko w przypadku pajaców dodatkowa warstwa na nogawki (nie wiem czy zrozumiałe napisałam). Napiera rękawki do tylu, potem nogawki na cześć tułowia i potem na pół jakby, i wkładam pionowo do organizerów. Jutro mogę przesłać zdjęcia. U mnie się mega sprawdza dalej, robię tak samo z piżamami synka tylko do środka bluzki wkładam spodenki. No wszystko składam pionowo do organizerów.
Robię dokładnie tak samo jak opisałaś w organizery z ikei i dużo mi się mieści. I w sumie dużo łatwiej wszystko znaleźć i utrzymać porządeka wąskie organizery mam na spodenki i skarpetki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 22:15
malinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
Anati wrote:Robię dokładnie tak samo jak opisałaś w organizery z ikei i dużo mi się mieści. I w sumie dużo łatwiej wszystko znaleźć i utrzymać porządek
a wąskie organizery mam na spodenki i skarpetki.
Dokładnie, wąskie organizery na spodenki (tez pionowo) i skarpetkiAnati lubi tę wiadomość
👩🏻26
👦🏻 34
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
nick nieaktualny
-
malinowamamba95 wrote:Aneta zmienisz mi jeszcze datę porodu na 27.12?
Kolejne wizyty mam 13 lipca, 26lipca i jeszcze 2 prenatalne 9.08.
Zapisanemalinowamamba95 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Zabieram ze sobą starszą córkę na wizytę 🙂 moj lekarz umie prowadzić narrację dla dzieci jak w bajce, więc będzie zafascynowana (przy Lili jej fajnie opisywał 🙂)Blond27, Poziomka9204, Blondyna.B, Milixx, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Z tematów wyprawkowych - My wreszcie ustaliliśmy dzisiaj jakie będzie ustawienie w naszej sypialni 😃
Jestem w trakcie robienia listy wyprawkowej, a dokładniej arkusza w excelu 🥰 Pewnie jutro ją skończę i powolutku zacznę porządkować i segregować rzeczy, a resztę dokupywać 😊
Dwie sprawy do Was dziewczyny:
1) Czy stosowałyście Dentosept A spray w ciąży? W necie sprzeczne informacje, a mam taką wielką nadżerkę na policzku, że ciężko mi wypić wodę 😔 Dentystka to poleciła, ale nauczona doświadczeniem wolę sama się upewnić
2)W czwartek idę na „nieplanowaną” wizytę do gina, a jutro lecę na badania. Nie chciałam Wam smęcić ale od wczoraj kiepsko się czuję - jakieś zawroty głowy, źle mi się oddycha, bóle głowy 😔 Chciałam dać znać, byście wiedziały jak w czwartek wypalę z jakimś wizytowym newsemSzatkownicadojajek, Poziomka9204, Nati94, KlaraJa, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Z tematów wyprawkowych - My wreszcie ustaliliśmy dzisiaj jakie będzie ustawienie w naszej sypialni 😃
Jestem w trakcie robienia listy wyprawkowej, a dokładniej arkusza w excelu 🥰 Pewnie jutro ją skończę i powolutku zacznę porządkować i segregować rzeczy, a resztę dokupywać 😊
1) Czy stosowałyście Dentosept A spray w ciąży? W necie sprzeczne informacje, a mam taką wielką nadżerkę na policzku, że ciężko mi wypić wodę 😔 Dentystka to poleciła, ale nauczona doświadczeniem wolę sama się upewnić
2)W czwartek idę na „nieplanowaną” wizytę do gina, a jutro lecę na badania. Nie chciałam Wam smęcić ale od wczoraj kiepsko się czuję - jakieś zawroty głowy, źle mi się oddycha, bóle głowy 😔 Chciałam dać znać, byście wiedziały jak w czwartek wypalę z jakimś wizytowym newsemDomi_naturelover lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Domi_naturelover wrote:Z tematów wyprawkowych - My wreszcie ustaliliśmy dzisiaj jakie będzie ustawienie w naszej sypialni 😃
2)W czwartek idę na „nieplanowaną” wizytę do gina, a jutro lecę na badania. Nie chciałam Wam smęcić ale od wczoraj kiepsko się czuję - jakieś zawroty głowy, źle mi się oddycha, bóle głowy 😔 Chciałam dać znać, byście wiedziały jak w czwartek wypalę z jakimś wizytowym newsem
Odpowiednie ustawienie mebli to podstawa
Dentosept ten w sprayu chyba jako jedyny jest dozwolony w ciąży - moja dentystka polecała jak miałam aftę po złamanym zębie.
Ja też ostatnio tak się czułam, nawet mój M. wczoraj wrócił z pracy nawet jej nie zaczął, bo właśnie mu się w głowie kręciło... Ale ja jestem pogodynką, czuję każdą zmianę pogody więc u mnie to było pogodowe.
Lekarz Cię uspokoi a warto w domu też mierzyć ciśnienie, żeby wiedzieć czy nie spada np w takiej sytuacjiDomi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Ja stosowałam. Od początku ciąży puchną mi dziąsła, co chwila mam stany zapalne i ten spray ratuje mi życie 👍
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Faktycznie po dwukrotnym zastosowaniu Dentoseptu jest taaaka ulga, o niebo lepiej.
Mam nadzieję, że to samopoczucie moje faktycznie jest kwestią pogody, ale powiem Wam, że czuję się jak w I trymestrze 🙈 To zmęczenie, bóle głowy, mdłości, no kiepskoWieczorem będę miała wyniki to pewnie one dużo powiedzą i rozjaśnią czy coś się dzieje, czy to "tylko" ciąża.
Więc mój plan na dziś to spanko 😴, serial i kończenie listy wyprawkowej 😅Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
2)W czwartek idę na „nieplanowaną” wizytę do gina, a jutro lecę na badania. Nie chciałam Wam smęcić ale od wczoraj kiepsko się czuję - jakieś zawroty głowy, źle mi się oddycha, bóle głowy 😔 Chciałam dać znać, byście wiedziały jak w czwartek wypalę z jakimś wizytowym newsem
Nie wiem jak dentosept ale zadziała gencjana i jest dozwolona w ciąży 🙂 to jest ten tak zwany fiolet 🙂 ładnie wygoi 🙂Domi_naturelover lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Nie wiem jak dentosept ale zadziała gencjana i jest dozwolona w ciąży 🙂 to jest ten tak zwany fiolet 🙂 ładnie wygoi 🙂💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Idź na badania, na pewno Cię uspokoja ❤ ale duże prawdopodobieństwo że to pogoda, ja jestem niskocisnieniowcem, strasznie mnie ostatnie dni poniewieraja..Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Może któraś z Was skorzysta, ja zapisałam się na warszat online
https://bezpiecznymaluch.pl/Blondyna.B, malinowamamba95, KlaraJa, Poziomka9204, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny, znalazłam darmowe warsztaty dla rodziców dot. bezpieczeństwa Maluszka
Może któraś z Was skorzysta, ja zapisałam się na warszat online
https://bezpiecznymaluch.pl/
Byłam na warsztatach (chyba też to był bezpieczny maluch,) w pierwszej ciąży. Były fajne zajęcia o opiece nad dzieckiem, fotelikach itd itp. dostaliśmy jakieś próbki, kody zniżkowe itd. dla uczestników był poczęstunek i woda. Fajnie wspominam i można było iść z przyszłym tatąciekawe czy to to bo i chyba stacjonarne są
U nas dziś pogoda słaba, senna. Jutro mam endokrynologa i muszę zabrać ze sobą dzieciaki, nie wiem jak to zrobię i czy nie będzie gadania 😨nie ma kto mi jutro pomoc, a mąż musi pilnie iść do pracy. Na teleporadę się obrażą, bo pozwalają mi tylko raz na 2 miesiące. Plus szczepienia ale chyba je odwołam, bo czuję, że to już mnie przerośnie(raz poszłam z nimi sama, obie płakały a ja nie wiedziałam, którą i jak uspokoić). Zresztą zobaczymy, ale jak przeżyję ten dzień, to dam znać 😅 -
Nati94 wrote:Domi trzymam kciuki za wizytę 💙 i wyniki.
Byłam na warsztatach (chyba też to był bezpieczny maluch,) w pierwszej ciąży. Były fajne zajęcia o opiece nad dzieckiem, fotelikach itd itp. dostaliśmy jakieś próbki, kody zniżkowe itd. dla uczestników był poczęstunek i woda. Fajnie wspominam i można było iść z przyszłym tatąciekawe czy to to bo i chyba stacjonarne są
Tak tak, ja tez byłam na warsztatach stacjonarnych bezpieczny maluch w 1 ciąży. Chyba ostatnich stacjonarnych przed wybuchem pandemii. Mega polecam! 🥰 te online tez pewnie będą wartościowe.
👩🏻26
👦🏻 34
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero