W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:Magiczny II trymestr..wieczór pod znakiem mdłości, wymioty jak na początku ciąży..zasnęłam z dziećmi bez dodatkowej kolacji. Głowa mi pęka. Z dziewczynami naprawdę już nie pamiętałam o tych objawach 🥺 boję się, że będzie tak do grudnia. Moja siostra w drugiej ciąży wymiotowała aż do porodówki.
Mi już chyba zupełnie przeszło - nawet parówki mi już wchodzą które wcześniej na samą myśl o nich było mi niedobrze 😅 -
Kurde, pogoda przyjemna, ochłodziło się a z kim bym nie rozmawiała, każdego boli głowa, jest senny .
Ja 3 dzień walczę z mega niskim ciśnieniem . Wczoraj wieczorem rekord : 85/49 . No masakra . Ledwo wstanę to ciemno przed oczami, szumi w uszach, kręci się w głowie . Nic tylko leżę jak mogę ..
w upał źle, teraz jeszcze gorzej … -
Dziewczyny, piękne wybrałyście imiona
u nas jeszcze dyskusja otwarta, ale mamy jedną faworytkę. Chociaż mąż ciągle ma nadzieję, że się któregoś dnia obudzę i zgodzę na Freję 🤦😂
Blondyna, też mi dzisiaj parówki wróciły do łask. Ale jak myślałam, że nie mam zachcianek, tak po przemyśleniu sposobu w jaki robię zakupy jednak mam i to ostre, tylko nie typowo na śledzie, ogórki itp. Ostatnio siedzę i nagle dup do Lidla, bo mi się wody kokosowej zachciało. Nie pijam, nie lubię specjalnie a tu nagle mus 🙄
Mam w domu konkurencję do fochów - mąż miał wyrywanego zęba, chodzi obolały i wściekły. Zachowuje się gorzej niż ja w ciąży 😅🤭
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:Dziewczyny, piękne wybrałyście imiona
u nas jeszcze dyskusja otwarta, ale mamy jedną faworytkę. Chociaż mąż ciągle ma nadzieję, że się któregoś dnia obudzę i zgodzę na Freję 🤦😂
Blondyna, też mi dzisiaj parówki wróciły do łask. Ale jak myślałam, że nie mam zachcianek, tak po przemyśleniu sposobu w jaki robię zakupy jednak mam i to ostre, tylko nie typowo na śledzie, ogórki itp. Ostatnio siedzę i nagle dup do Lidla, bo mi się wody kokosowej zachciało. Nie pijam, nie lubię specjalnie a tu nagle mus 🙄
Mam w domu konkurencję do fochów - mąż miał wyrywanego zęba, chodzi obolały i wściekły. Zachowuje się gorzej niż ja w ciąży 😅🤭
😄😄😄 mężczyźni...
Ja w I trymestrze mogłam jeść cały czas owoce i mambę. Od dobrych kilku, jak nie kilkunastu lat nie jadłam mamby a w I trym. mialam taką na nią ochotę, że szok 😅 teraz mi wszystko przeszło i jak na razie nie mam takich chęciStarania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Ja już po wizycie. Wyniki są oki, jedynie zalecił mi lekarz dołożyć do diety produkty bogate w żelazo i więcej pić. Co do samopoczucia - chyba winne jest ciśnienie. Miałam mierzone mając zadyszkę po wyjściu po schodach a i tak wyszło niskie
Lekarz był zdziwiony, bo jestem szczupła, młoda, mam długą linię od spojenia łonowego do pępka (jeszcze to nie może być ucisk przepony) a tu takie objawy
Więc prawdopodobnie organizm przyzwyczaja się do kolejnych zmian.
Ale szyjka zmierzona 3,75cm, wody płodowe w porządku, no i dalej zostajemy przy ZosiW czasie badania zrobiła fikołka, galopowała i dotykała stopą głowy 🤣
Blondyna.B, Poziomka9204, KlaraJa, Szatkownicadojajek, malinowamamba95, Milixx, Nati94, Chrupka , Kalli95, Angelaaaa, Grażyna1820, Kluska95, Monk@, Mgdra, Olo323, milam, conte, Aneta2506 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Ja już po wizycie. Wyniki są oki, jedynie zalecił mi lekarz dołożyć do diety produkty bogate w żelazo i więcej pić. Co do samopoczucia - chyba winne jest ciśnienie. Miałam mierzone mając zadyszkę po wyjściu po schodach a i tak wyszło niskie
Lekarz był zdziwiony, bo jestem szczupła, młoda, mam długą linię od spojenia łonowego do pępka (jeszcze to nie może być ucisk przepony) a tu takie objawy
Ale szyjka zmierzona 3,75cm, wody płodowe w porządku, no i dalej zostajemy przy ZosiW czasie badania zrobiła fikołka, galopowała i dotykała stopą głowy 🤣
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Domi_naturelover wrote:Ja już po wizycie. Wyniki są oki, jedynie zalecił mi lekarz dołożyć do diety produkty bogate w żelazo i więcej pić. Co do samopoczucia - chyba winne jest ciśnienie. Miałam mierzone mając zadyszkę po wyjściu po schodach a i tak wyszło niskie
Mam nadzieję że będzie dobrze i te nieprzyjemne objawy przejdą 🍀 zobaczyć takie ruchy swojego dziecka to cudowny widok 😍Domi_naturelover lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
Zosia przesłodka🥰 i akrobatka🥰🥰
Blondyna, no oby 🙏
Słuchajcie byłam dziś u Endo, wchodzę, siadam, wywiad i pytanie ,jakie plany prokreacyjne, 😅 ,moje plany prokreacyjne mają 15 tygodni, 😅 się usmiałyśmy, ale niektórzy wciąż myślą, że to chyba wzdęcie 😅 (chodzę do przychodni, gdzie przyjmują różni lekarze na różnych wizytach więc..)
Staś od rana urządza dyskotekę w brzuchu, serio 😅 czuję, że nieźle tam ćwiczy. Pierwszy raz mam łożysko z tyłu i mocno zwiększa to odczucia ruchów 🥺🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 13:33
Domi_naturelover, Grażyna1820, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B, Domi_naturelover, KlaraJa, Szatkownicadojajek, Nati94, Angelaaaa, Grażyna1820, Poziomka9204, Kluska95, Milixx, Monk@, Mgdra, Chrupka , Oliwia23, Olo323, milam, conte, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Super ❤️😍Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ❤️
Niesamowicie się cieszę, ze wszystko w porządku 🥰
Piękne macie zdjęcia Maluszków 😍
Co do zachcianek to ja w I trymestrze jadłam tylko pierogi, oprócz śniadania (bo rano nic nie mogłam włożyć do ust😅) to mogłabym jeść na każdy posiłek- ale tylko ruskie lub z mięsem 😂
Tez zauważyłam, ze znów wróciło do mnie to, ze jak dopuszczę głodu to robi mi się ultra słabo i niedobrze 🙄
Wczoraj na noc zrobił mi się strasznie twardy brzuch, aż tak jakby „bolało” myślicie, ze powinnam się zgłosić do lekarza czy obserwować?👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ❤️
Niesamowicie się cieszę, ze wszystko w porządku 🥰
Piękne macie zdjęcia Maluszków 😍
Co do zachcianek to ja w I trymestrze jadłam tylko pierogi, oprócz śniadania (bo rano nic nie mogłam włożyć do ust😅) to mogłabym jeść na każdy posiłek- ale tylko ruskie lub z mięsem 😂
Tez zauważyłam, ze znów wróciło do mnie to, ze jak dopuszczę głodu to robi mi się ultra słabo i niedobrze 🙄
Wczoraj na noc zrobił mi się strasznie twardy brzuch, aż tak jakby „bolało” myślicie, ze powinnam się zgłosić do lekarza czy obserwować?
A magnez bierzesz ? Bo często przy twardnienie brzucha zalecają magnez i wtedy kilka dni poobserwuj i jak cos nie tak to do lekarza
Albo też po intensywnym dniu tak się może robić więc wtedy lepiej więcej odpoczywać ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 13:02
Olo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tak jak napisała Angelaaaa mi tez tak czasem brzuch twardnieje, czasem jak w dzień jestem aktywna to na wieczór tak mm a czasem podczas jakiejś aktywności, rzadziej ale jednak zdarza mi się tez rano przy przebudzeniu jak leżę jeszcze. Mi sie to zaczelo jak były te upaly i dodatkowo drżą mi powieki wiec zaczelam brać magnez b6 1x1 sama. Lekarz powiedział mi że było do niego napisać to by mi 4 x1 kazal brać 😅 teraz biorę aspargin 2x1 na uzupełnienie magnezu. Biorę od dzisiaj także nie wiem jeszcze jak efekty 😊
Olo323 lubi tę wiadomość
-
ja tez biore magnez ze wzgledu na zaparcia ( podobno w duzych dawkach tak 4-6 tabletek dziennie przeczyszcza) a mimo to czasem drży mi kciuk.. tak, kciuk lewej ręki. tak niestandardowo, bo skurcze łydek i drżenie powieki są passe:P chyba powiem o tym mojej gin na kolejnej wizycie jak nie przejdzie.
u mnie powolutku objawy zaczynaja sie poprawiac- dzis nawet ostrożnie zjadlam jedną kulke lodow i mnie nie zemdliło, jest postęp. za to mam czasem po wstaniu lub dluzszym staniu/ chodzeniu taki ból kości ogonowej a czasem promieniuje do biodra ze trudno stanąć.. po odpoczynku nocnym mija. to chyba kwestia rozciagania jakis wiezadel/ ucisku powiekszajacej sie macicy na jakis nerw? jak myslicie? ktoras tak miala?
i jeszcze mam do was 2 pytania
1. widze ze duzo z Was wrzuca zdjecia 3d maluszkow. czy to jest jakis nowy standard o ktorym nie wiem w pl? tu w DE ogolnie jest to zarezerwowane do diagnostyki skomplikowanych wad i nie zaleca sie wykonywania bez powodu.
2. w sierpniu jest koncert mojego ukochanego zespołu, bilety kupiłam w grudniu, dlugo przed ciaza. isc czy nie isc? poszlabym sama, bez meza, ale nie bede skakac ani szalec pod sceną..co byscie zrobiły? -
Co prawda magnez biorę, ale faktycznie wczoraj miałam intensywniejszy dzień, może od tego- obserwuje, dzisiaj nic już nie robię 😊
Zapisałam się właśnie na sesje ciążowa na początku września będzie to 31 tydzień, mam nadzieje, ze do tego czasu dorobię się okrągłego brzuszka a nie uleje cała w kulkę 😂
Co do zdjęć 3D to mój lekarz zawsze jak oglądamy na usg buzie, to zawsze nam przełącza na ten obraz 3D kojarzy mi się ze chyba na prenatalnych pokazywał tez raczki i nóżki w 3D, myślałam ze to już standard dzisiejszych czasów.
Co do koncertu- ja byłam w czerwcu na koncercie Podsiadło, miałam miejsca siedzące na trybunach i dzięki temu poszłam (wtedy był ogromny upał) gdybym miała stać na płycie, nie wytrzymałabym, ja byłam jakoś wtedy 18t ale na wejściu i wyjściu minęłam multum kobiet w ciąży i to niektóre takie z dużymi już brzuszkami i dały radę 😊 jak będziesz się czuła 😊👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
cuddlemuffin wrote:ja tez biore magnez ze wzgledu na zaparcia ( podobno w duzych dawkach tak 4-6 tabletek dziennie przeczyszcza) a mimo to czasem drży mi kciuk.. tak, kciuk lewej ręki. tak niestandardowo, bo skurcze łydek i drżenie powieki są passe:P chyba powiem o tym mojej gin na kolejnej wizycie jak nie przejdzie.
u mnie powolutku objawy zaczynaja sie poprawiac- dzis nawet ostrożnie zjadlam jedną kulke lodow i mnie nie zemdliło, jest postęp. za to mam czasem po wstaniu lub dluzszym staniu/ chodzeniu taki ból kości ogonowej a czasem promieniuje do biodra ze trudno stanąć.. po odpoczynku nocnym mija. to chyba kwestia rozciagania jakis wiezadel/ ucisku powiekszajacej sie macicy na jakis nerw? jak myslicie? ktoras tak miala?
i jeszcze mam do was 2 pytania
1. widze ze duzo z Was wrzuca zdjecia 3d maluszkow. czy to jest jakis nowy standard o ktorym nie wiem w pl? tu w DE ogolnie jest to zarezerwowane do diagnostyki skomplikowanych wad i nie zaleca sie wykonywania bez powodu.
2. w sierpniu jest koncert mojego ukochanego zespołu, bilety kupiłam w grudniu, dlugo przed ciaza. isc czy nie isc? poszlabym sama, bez meza, ale nie bede skakac ani szalec pod sceną..co byscie zrobiły?
Moze na te bóle pleców kup sobie poduszkę ciążowa albo spij z poduszka miedzy nogami? Ja zauważyłam ze jak spie bez tej poduszki albo leze w ciągu dnia tak normalnie bez niczego miedzy nogami to bola mnie boki pleców i jakby biodra.
Mi lekarz robi 3d bo poprostu widać dzidziusia tak bardziej realnie, te zdjęcia nie służą chyba niczemu oprócz zobaczenia jak to tam wygląda w środku i żeby rodzice mieli sie na co gapić godzinami po wizycie 😜 szczerze to często mało co na nich widać także jeśli chodzi o diagnostyke to chyba tak średnio. Lekarz tak czy siak robi zwykle usg i wydruki ze zwykłego usg.
Nie wiem w którym tygodniu ciąży jestes jeśli chodzi o koncert. Ja pewnie do 20-22tc jakbym czekala na jakis koncert z miejscami siedzącymi to bym poszla. Inaczej bym się bala ze ktoś mnie moze walnąć łokciem itp. Pozniej juz chyba dziecko lepiej słyszy i nie wiem jakby reagowało na takie głośne wydarzenie, chyba niepotrzebnie bym go nie stresowała. Bylam w 21 tc na chwile na koncercie ale tak czulam w brzuchu bas, ze sie zmyłam po 15 minutach 😅
Ale i tak uważam że to każdego decyzja 🙂