X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Magiczny II trymestr..wieczór pod znakiem mdłości, wymioty jak na początku ciąży..zasnęłam z dziećmi bez dodatkowej kolacji. Głowa mi pęka. Z dziewczynami naprawdę już nie pamiętałam o tych objawach 🥺 boję się, że będzie tak do grudnia. Moja siostra w drugiej ciąży wymiotowała aż do porodówki.
    Może jeszcze chwilę się pomęczysz i przejdzie? Do 16-17 tc też często są jeszcze wymioty.
    Mi już chyba zupełnie przeszło - nawet parówki mi już wchodzą które wcześniej na samą myśl o nich było mi niedobrze 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, pogoda przyjemna, ochłodziło się a z kim bym nie rozmawiała, każdego boli głowa, jest senny .
    Ja 3 dzień walczę z mega niskim ciśnieniem . Wczoraj wieczorem rekord : 85/49 . No masakra . Ledwo wstanę to ciemno przed oczami, szumi w uszach, kręci się w głowie . Nic tylko leżę jak mogę ..
    w upał źle, teraz jeszcze gorzej …

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne wybrałyście imiona :) u nas jeszcze dyskusja otwarta, ale mamy jedną faworytkę. Chociaż mąż ciągle ma nadzieję, że się któregoś dnia obudzę i zgodzę na Freję 🤦😂

Blondyna, też mi dzisiaj parówki wróciły do łask. Ale jak myślałam, że nie mam zachcianek, tak po przemyśleniu sposobu w jaki robię zakupy jednak mam i to ostre, tylko nie typowo na śledzie, ogórki itp. Ostatnio siedzę i nagle dup do Lidla, bo mi się wody kokosowej zachciało. Nie pijam, nie lubię specjalnie a tu nagle mus 🙄

Mam w domu konkurencję do fochów - mąż miał wyrywanego zęba, chodzi obolały i wściekły. Zachowuje się gorzej niż ja w ciąży 😅🤭

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Dziewczyny, piękne wybrałyście imiona :) u nas jeszcze dyskusja otwarta, ale mamy jedną faworytkę. Chociaż mąż ciągle ma nadzieję, że się któregoś dnia obudzę i zgodzę na Freję 🤦😂

Blondyna, też mi dzisiaj parówki wróciły do łask. Ale jak myślałam, że nie mam zachcianek, tak po przemyśleniu sposobu w jaki robię zakupy jednak mam i to ostre, tylko nie typowo na śledzie, ogórki itp. Ostatnio siedzę i nagle dup do Lidla, bo mi się wody kokosowej zachciało. Nie pijam, nie lubię specjalnie a tu nagle mus 🙄

Mam w domu konkurencję do fochów - mąż miał wyrywanego zęba, chodzi obolały i wściekły. Zachowuje się gorzej niż ja w ciąży 😅🤭

😄😄😄 mężczyźni...
    Ja w I trymestrze mogłam jeść cały czas owoce i mambę. Od dobrych kilku, jak nie kilkunastu lat nie jadłam mamby a w I trym. mialam taką na nią ochotę, że szok 😅 teraz mi wszystko przeszło i jak na razie nie mam takich chęci

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wyniki są oki, jedynie zalecił mi lekarz dołożyć do diety produkty bogate w żelazo i więcej pić. Co do samopoczucia - chyba winne jest ciśnienie. Miałam mierzone mając zadyszkę po wyjściu po schodach a i tak wyszło niskie :/ Lekarz był zdziwiony, bo jestem szczupła, młoda, mam długą linię od spojenia łonowego do pępka (jeszcze to nie może być ucisk przepony) a tu takie objawy :/ Więc prawdopodobnie organizm przyzwyczaja się do kolejnych zmian.

Ale szyjka zmierzona 3,75cm, wody płodowe w porządku, no i dalej zostajemy przy Zosi O:) W czasie badania zrobiła fikołka, galopowała i dotykała stopą głowy 🤣

FC36-A9-D0-B819-426-F-B419-20-D153-B54-A0-E.jpg 45-E26-BF5-3-AEC-42-AB-A07-F-77-CF76957551.jpg

Blondyna.B, Poziomka9204, KlaraJa, Szatkownicadojajek, malinowamamba95, Milixx, Nati94, Chrupka , Kalli95, Angelaaaa, Grażyna1820, Kluska95, Monk@, Mgdra, Olo323, milam, conte, Aneta2506 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja już po wizycie. Wyniki są oki, jedynie zalecił mi lekarz dołożyć do diety produkty bogate w żelazo i więcej pić. Co do samopoczucia - chyba winne jest ciśnienie. Miałam mierzone mając zadyszkę po wyjściu po schodach a i tak wyszło niskie :/ Lekarz był zdziwiony, bo jestem szczupła, młoda, mam długą linię od spojenia łonowego do pępka (jeszcze to nie może być ucisk przepony) a tu takie objawy :/ Więc prawdopodobnie organizm przyzwyczaja się do kolejnych zmian.

Ale szyjka zmierzona 3,75cm, wody płodowe w porządku, no i dalej zostajemy przy Zosi O:) W czasie badania zrobiła fikołka, galopowała i dotykała stopą głowy 🤣

FC36-A9-D0-B819-426-F-B419-20-D153-B54-A0-E.jpg 45-E26-BF5-3-AEC-42-AB-A07-F-77-CF76957551.jpg
    Mała gimnastyczka 🙂

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Mam nadzieję że będzie dobrze i te nieprzyjemne objawy przejdą 🍀 zobaczyć takie ruchy swojego dziecka to cudowny widok 😍

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia przesłodka🥰 i akrobatka🥰🥰

Blondyna, no oby 🙏

Słuchajcie byłam dziś u Endo, wchodzę, siadam, wywiad i pytanie ,jakie plany prokreacyjne, 😅 ,moje plany prokreacyjne mają 15 tygodni, 😅 się usmiałyśmy, ale niektórzy wciąż myślą, że to chyba wzdęcie 😅 (chodzę do przychodni, gdzie przyjmują różni lekarze na różnych wizytach więc..)

Staś od rana urządza dyskotekę w brzuchu, serio 😅 czuję, że nieźle tam ćwiczy. Pierwszy raz mam łożysko z tyłu i mocno zwiększa to odczucia ruchów 🥺🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 13:33

Domi_naturelover, Grażyna1820, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez po wizycie połówkowej, wszystko jest idealnie 🥰
    Pozdrawiamy ❤
    20220707-125842.jpg

Blondyna.B, Domi_naturelover, KlaraJa, Szatkownicadojajek, Nati94, Angelaaaa, Grażyna1820, Poziomka9204, Kluska95, Milixx, Monk@, Mgdra, Chrupka , Oliwia23, Olo323, milam, conte, Aneta2506 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Pozdrawiamy ❤
    20220707-125842.jpg

Super ❤️😍

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ♥️
    Super zdjęcia bobasków 🤩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super 😍 uwielbiam te zdjęcia z usg 😍

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Pozdrawiamy ❤
    20220707-125842.jpg
    😍

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ❤️
    Niesamowicie się cieszę, ze wszystko w porządku 🥰
    Piękne macie zdjęcia Maluszków 😍

Co do zachcianek to ja w I trymestrze jadłam tylko pierogi, oprócz śniadania (bo rano nic nie mogłam włożyć do ust😅) to mogłabym jeść na każdy posiłek- ale tylko ruskie lub z mięsem 😂
    Tez zauważyłam, ze znów wróciło do mnie to, ze jak dopuszczę głodu to robi mi się ultra słabo i niedobrze 🙄

Wczoraj na noc zrobił mi się strasznie twardy brzuch, aż tak jakby „bolało” myślicie, ze powinnam się zgłosić do lekarza czy obserwować?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ❤️
    Niesamowicie się cieszę, ze wszystko w porządku 🥰
    Piękne macie zdjęcia Maluszków 😍

Co do zachcianek to ja w I trymestrze jadłam tylko pierogi, oprócz śniadania (bo rano nic nie mogłam włożyć do ust😅) to mogłabym jeść na każdy posiłek- ale tylko ruskie lub z mięsem 😂
    Tez zauważyłam, ze znów wróciło do mnie to, ze jak dopuszczę głodu to robi mi się ultra słabo i niedobrze 🙄

Wczoraj na noc zrobił mi się strasznie twardy brzuch, aż tak jakby „bolało” myślicie, ze powinnam się zgłosić do lekarza czy obserwować?

A magnez bierzesz ? Bo często przy twardnienie brzucha zalecają magnez i wtedy kilka dni poobserwuj i jak cos nie tak to do lekarza

Albo też po intensywnym dniu tak się może robić więc wtedy lepiej więcej odpoczywać ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 13:02

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisała Angelaaaa mi tez tak czasem brzuch twardnieje, czasem jak w dzień jestem aktywna to na wieczór tak mm a czasem podczas jakiejś aktywności, rzadziej ale jednak zdarza mi się tez rano przy przebudzeniu jak leżę jeszcze. Mi sie to zaczelo jak były te upaly i dodatkowo drżą mi powieki wiec zaczelam brać magnez b6 1x1 sama. Lekarz powiedział mi że było do niego napisać to by mi 4 x1 kazal brać 😅 teraz biorę aspargin 2x1 na uzupełnienie magnezu. Biorę od dzisiaj także nie wiem jeszcze jak efekty 😊

Olo323 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore magnez ze wzgledu na zaparcia ( podobno w duzych dawkach tak 4-6 tabletek dziennie przeczyszcza) a mimo to czasem drży mi kciuk.. tak, kciuk lewej ręki. tak niestandardowo, bo skurcze łydek i drżenie powieki są passe:P chyba powiem o tym mojej gin na kolejnej wizycie jak nie przejdzie.

u mnie powolutku objawy zaczynaja sie poprawiac- dzis nawet ostrożnie zjadlam jedną kulke lodow i mnie nie zemdliło, jest postęp. za to mam czasem po wstaniu lub dluzszym staniu/ chodzeniu taki ból kości ogonowej a czasem promieniuje do biodra ze trudno stanąć.. po odpoczynku nocnym mija. to chyba kwestia rozciagania jakis wiezadel/ ucisku powiekszajacej sie macicy na jakis nerw? jak myslicie? ktoras tak miala?

i jeszcze mam do was 2 pytania
    1. widze ze duzo z Was wrzuca zdjecia 3d maluszkow. czy to jest jakis nowy standard o ktorym nie wiem w pl? tu w DE ogolnie jest to zarezerwowane do diagnostyki skomplikowanych wad i nie zaleca sie wykonywania bez powodu.
    2. w sierpniu jest koncert mojego ukochanego zespołu, bilety kupiłam w grudniu, dlugo przed ciaza. isc czy nie isc? poszlabym sama, bez meza, ale nie bede skakac ani szalec pod sceną..co byscie zrobiły?

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda magnez biorę, ale faktycznie wczoraj miałam intensywniejszy dzień, może od tego- obserwuje, dzisiaj nic już nie robię 😊

Zapisałam się właśnie na sesje ciążowa na początku września będzie to 31 tydzień, mam nadzieje, ze do tego czasu dorobię się okrągłego brzuszka a nie uleje cała w kulkę 😂

Co do zdjęć 3D to mój lekarz zawsze jak oglądamy na usg buzie, to zawsze nam przełącza na ten obraz 3D kojarzy mi się ze chyba na prenatalnych pokazywał tez raczki i nóżki w 3D, myślałam ze to już standard dzisiejszych czasów.

Co do koncertu- ja byłam w czerwcu na koncercie Podsiadło, miałam miejsca siedzące na trybunach i dzięki temu poszłam (wtedy był ogromny upał) gdybym miała stać na płycie, nie wytrzymałabym, ja byłam jakoś wtedy 18t ale na wejściu i wyjściu minęłam multum kobiet w ciąży i to niektóre takie z dużymi już brzuszkami i dały radę 😊 jak będziesz się czuła 😊

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    ja tez biore magnez ze wzgledu na zaparcia ( podobno w duzych dawkach tak 4-6 tabletek dziennie przeczyszcza) a mimo to czasem drży mi kciuk.. tak, kciuk lewej ręki. tak niestandardowo, bo skurcze łydek i drżenie powieki są passe:P chyba powiem o tym mojej gin na kolejnej wizycie jak nie przejdzie.

u mnie powolutku objawy zaczynaja sie poprawiac- dzis nawet ostrożnie zjadlam jedną kulke lodow i mnie nie zemdliło, jest postęp. za to mam czasem po wstaniu lub dluzszym staniu/ chodzeniu taki ból kości ogonowej a czasem promieniuje do biodra ze trudno stanąć.. po odpoczynku nocnym mija. to chyba kwestia rozciagania jakis wiezadel/ ucisku powiekszajacej sie macicy na jakis nerw? jak myslicie? ktoras tak miala?

i jeszcze mam do was 2 pytania
    1. widze ze duzo z Was wrzuca zdjecia 3d maluszkow. czy to jest jakis nowy standard o ktorym nie wiem w pl? tu w DE ogolnie jest to zarezerwowane do diagnostyki skomplikowanych wad i nie zaleca sie wykonywania bez powodu.
    2. w sierpniu jest koncert mojego ukochanego zespołu, bilety kupiłam w grudniu, dlugo przed ciaza. isc czy nie isc? poszlabym sama, bez meza, ale nie bede skakac ani szalec pod sceną..co byscie zrobiły?
    Super ze lepiej się już czujesz 😊
    Moze na te bóle pleców kup sobie poduszkę ciążowa albo spij z poduszka miedzy nogami? Ja zauważyłam ze jak spie bez tej poduszki albo leze w ciągu dnia tak normalnie bez niczego miedzy nogami to bola mnie boki pleców i jakby biodra.

Mi lekarz robi 3d bo poprostu widać dzidziusia tak bardziej realnie, te zdjęcia nie służą chyba niczemu oprócz zobaczenia jak to tam wygląda w środku i żeby rodzice mieli sie na co gapić godzinami po wizycie 😜 szczerze to często mało co na nich widać także jeśli chodzi o diagnostyke to chyba tak średnio. Lekarz tak czy siak robi zwykle usg i wydruki ze zwykłego usg.

Nie wiem w którym tygodniu ciąży jestes jeśli chodzi o koncert. Ja pewnie do 20-22tc jakbym czekala na jakis koncert z miejscami siedzącymi to bym poszla. Inaczej bym się bala ze ktoś mnie moze walnąć łokciem itp. Pozniej juz chyba dziecko lepiej słyszy i nie wiem jakby reagowało na takie głośne wydarzenie, chyba niepotrzebnie bym go nie stresowała. Bylam w 21 tc na chwile na koncercie ale tak czulam w brzuchu bas, ze sie zmyłam po 15 minutach 😅
    Ale i tak uważam że to każdego decyzja 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3D to bardziej na pamiątkę dla rodziców bo tak dość realistycznie wygląda dziecko niż na takim zwykłym 🤭 u mnie się za to dodatkowo płaci 😝

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ