W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka9204 wrote:Daj znać jakie były reakcje 🙂 super sposób na przekazanie takich wiadomości. U mnie to nie przechodzi, bo mój mąż chce być zr wszystkim na bieżąco 🙈 któregoś razu dostałam opiernicz, ze zadzwoniłam jak wróciłam do domu, a nie od razu po wizycie.
Dobrego dnia!
Mój też musi wszystko od razu wiedzieć 😁 ale jakoś tym razem udaje mi się utrzymać to w tajemnicy 🥰 W pierwszej ciąży mój P był ze mną na wizycie i poznał płeć. W drugiej ciąży byłam tak podekscytowana że będzie syn, że mu od razu po wizycie powiedziałam. Teraz mam okazję na fajne przekazanie tej informacji i mam nadzieję, że mi się uda 😄Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Mój też musi wszystko od razu wiedzieć 😁 ale jakoś tym razem udaje mi się utrzymać to w tajemnicy 🥰 W pierwszej ciąży mój P był ze mną na wizycie i poznał płeć. W drugiej ciąży byłam tak podekscytowana że będzie syn, że mu od razu po wizycie powiedziałam. Teraz mam okazję na fajne przekazanie tej informacji i mam nadzieję, że mi się uda 😄
Ja właśnie chciałam, żeby mąż dowiedział się z dziewczynami, wyszłam z wizyty, zadzwoniłam do niego..i to był błąd 😅 znamy się jak łyse konie i jak zaczęłam beczeć, że powiem mu w domu, to on też wzrusz i mówi ,już wiem, że to syn,☺️ ale my jakoś tak od początku myśleliśmy
Jedziemy do dziadków 🥰 miłego 🌺 -
Milixx wrote:Nati śliczny brzuszek 😍 Kochana nie zadręczaj się, Staś będzie zdrowy innej opcji nie ma ❤️
Jeszcze ani dzieci, ani mąż nie znają płci 🙈 Miałam powiedzieć wczoraj ale była tak brzydka pogoda, że czekam do niedzieli. Zabiorę rodzinkę na jakoś wycieczkę i wtedy wręczę im balony 🎈 z różowym konfetti 🌺🌺 Miałam to zrobić w ogródku ale po remoncie jeszcze mąż go nie posprzątał. Więc doszłam do wniosku, że zabiorę ich na piknik na polanę i wtedy się dowiedzą 🥰
Powiem Wam, że mój P przed wizytą nie chciał poznać płci a od środy non stop się pyta 😅 Nie łatwo mi ukrywać więc już jutro się dowie 🤭 Ale będzie zaskoczony bo cały czas jest przekonany, że będzie kolejny syn 😁
Ja się witam z Wami w 18tc 🤰 jeszcze tylko 21 tygodni i będę tulić maleństwo 🤱❤️ Boję się jak to będzie i jak my się pomieścimy w tym małym mieszkaniu przez najbliższe lata 🤔 Rok temu mieliśmy kupować dom ale niestety finalnie się nie uda i patrząc teraz na raty kredytów to się cieszę, że tak wyszło. Nie byłoby nas stać teraz na kredyt 🙁
-
Ja tez trochę sobie marzyłam jak to na instagramie jakieś fajne powiadomienie męża o ciąży i płci, ale S. Jest taki ze nie ma opcji, przy wszystkim musi być😅 pierwszy musiał nawet zobaczyć też test 😂wyjątkowo na ten szczęśliwy oszukałam i spojrzałam wcześniej 😂
Mamy to szczęście, ze mąż sam układa sobie „plan dnia” w pracy wiec i może być na każdej wizycie niezależnie od pory 😊👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nati94 wrote:Millix będziesz miała wywoływanie?
Nie. Mam nadzieję, że samo się szybko rozpocznie 😁 Teraz tak czytam i źle wpisałam tygodnie do końca ciąży 🙈😄 ah ten mózg ciążowy 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 11:32
-
Milixx wrote:Nie. Mam nadzieję, że samo się szybko rozpocznie 😁 Teraz tak czytam i źle wpisałam tygodnie do końca ciąży 🙈😄 ah ten mózg ciążowy 🤪
-
Milixx wrote:Nati śliczny brzuszek 😍 Kochana nie zadręczaj się, Staś będzie zdrowy innej opcji nie ma ❤️
Jeszcze ani dzieci, ani mąż nie znają płci 🙈 Miałam powiedzieć wczoraj ale była tak brzydka pogoda, że czekam do niedzieli. Zabiorę rodzinkę na jakoś wycieczkę i wtedy wręczę im balony 🎈 z różowym konfetti 🌺🌺 Miałam to zrobić w ogródku ale po remoncie jeszcze mąż go nie posprzątał. Więc doszłam do wniosku, że zabiorę ich na piknik na polanę i wtedy się dowiedzą 🥰
Powiem Wam, że mój P przed wizytą nie chciał poznać płci a od środy non stop się pyta 😅 Nie łatwo mi ukrywać więc już jutro się dowie 🤭 Ale będzie zaskoczony bo cały czas jest przekonany, że będzie kolejny syn 😁
Ja się witam z Wami w 18tc 🤰 jeszcze tylko 21 tygodni i będę tulić maleństwo 🤱❤️ Boję się jak to będzie i jak my się pomieścimy w tym małym mieszkaniu przez najbliższe lata 🤔 Rok temu mieliśmy kupować dom ale niestety finalnie się nie uda i patrząc teraz na raty kredytów to się cieszę, że tak wyszło. Nie byłoby nas stać teraz na kredyt 🙁
Fajne takie powiadomienie 😊 u mnie tak samo jak u niektórych dziewczyn nie było na to szans 😅 powiedziałam mężowi żeby ostatnio nie wchodził ze mną na USG bo pewnie poznamy płeć i ja mu powiem później w jakiś ciekawy sposób, ale absolutnie nie chciał się zgodzić 😅 on musi być ze mną na każdym USG, bo lubi patrzeć jak dziecko się rozwija i rusza 😄 ale lekarz nam zrobił za to niespodziankę bo raz powiedział że dziewczynka a po chwili, że jednak chłopak 😅malinowamamba95, Olo323, Milixx lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Dziewczyny w ciąży nic przeciwzapalnego nie można nie?
Lecę na apapie na razie ale totalnie mnie rozłożyło. Każdy mięsień mnie boli, mam lekka gorączkę, gardło i nos zawalone. Myśle nawet czy nie zrobić testu na covid bo mam w szafce. Jestem tylko po dwóch szczepieniach bo nie chciałam w 1 trymestrze 3 dawki a ostatnie 9 miesięcy praktycznie caly czas byłam w ciąży…
Mam nadzieje ze przejdzie do srody bo chce iść na wizytę zobaczyć co u malutkiej. 😓
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
KlaraJa wrote:Fajne takie powiadomienie 😊 u mnie tak samo jak u niektórych dziewczyn nie było na to szans 😅 powiedziałam mężowi żeby ostatnio nie wchodził ze mną na USG bo pewnie poznamy płeć i ja mu powiem później w jakiś ciekawy sposób, ale absolutnie nie chciał się zgodzić 😅 on musi być ze mną na każdym USG, bo lubi patrzeć jak dziecko się rozwija i rusza 😄 ale lekarz nam zrobił za to niespodziankę bo raz powiedział że dziewczynka a po chwili, że jednak chłopak 😅
U mnie tez się nie dało utrzymać w tajemnicy, jak tylko dostałam wyniki sanco to dzwoniłam do męża ucieszona, chociaż tez miałam plan na balony i wgl.
Millix daj znać jak poszłoKlaraJa, Blond27, Wojcinka lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Dziewczyny super że na wizytach wszystko dobrze 💙💙💙
Blond27, Wojcinka, Milixx lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wybaczcie moją nieobecność, ale w piątek miałam zabiegany dzień, a wczoraj przygotowania do panieńskiego i sama imprezka 😊 Wyszło wszystko bardzo fajnie, było pyszne jedzonko i fajna atmosfera 🥰
malinowa, zdrówka! 😔❤️Blondyna.B, Olo323, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
malinowamamba95 wrote:Dziewczyny w ciąży nic przeciwzapalnego nie można nie?
Lecę na apapie na razie ale totalnie mnie rozłożyło. Każdy mięsień mnie boli, mam lekka gorączkę, gardło i nos zawalone. Myśle nawet czy nie zrobić testu na covid bo mam w szafce. Jestem tylko po dwóch szczepieniach bo nie chciałam w 1 trymestrze 3 dawki a ostatnie 9 miesięcy praktycznie caly czas byłam w ciąży…
Mam nadzieje ze przejdzie do srody bo chce iść na wizytę zobaczyć co u malutkiej. 😓
Warto każdą chorobę konsultować z lekarzem i ze swoim ginekologiem bo mogą przepisać leki po których po prostu szybciej przejdzie a nie męczenie się miesiąc bez leków.
Sama mam taką alergię, że będę szukać sobie jakiejś wizyty bo jeszcze całe wakacje przede mną a nie wiem jak wytrzymam 😑 -
Milixx czekamy jak tam wyszło ☺️
-
Wczoraj byłam na działce z rodzicami, poszłam do galerii szukać sukienki na chrzciny i wesele. Miałam nadzieję, że coś znajdę bo sklepy inne niż w Warszawie.
No i na szczęście udało się kupić sukienkę 😍
Monk@, Nati94, Domi_naturelover, Milixx, KlaraJa, Aneta2506, Olo323, Dominika96, malinowamamba95, conte, Kluska95, Chrupka , Szatkownicadojajek, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalinowamamba95 wrote:Dziewczyny w ciąży nic przeciwzapalnego nie można nie?
Mam nadzieje ze przejdzie do srody bo chce iść na wizytę zobaczyć co u malutkiej. 😓malinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:
Mnie też to czeka, ale tydzień przed weselem by na pewno się zmieścić 😄Blondyna.B lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Ale piękna! 😍
Mnie też to czeka, ale tydzień przed weselem by na pewno się zmieścić 😄 -
Blondyna.B wrote:Milixx czekamy jak tam wyszło ☺️
Balony już czekają 😄 muszę tylko jechać je helem napełnić i po obiedzie ruszamy na wycieczkę 🏞️ Dam Wam znać jak wyszło ☺️ Zastabawiam się tylko gdzie ich lepiej zabrać 🤔 ciężko u nas z fajnym miejscem na piknik 😔
Blondyna.B piękna sukienka i pięknie w jej wyglądasz 😊Blondyna.B, Domi_naturelover, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:
Piękna sukienka 😍
Czyli są szanse znaleźć w galerii coś na brzuszek 😁 tez czeka mnie szukanie, ale za miesiąc😊Blondyna.B lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Dziewczyny, a mam pytanko- macie problem z zatkanym nosem? Od jakiegoś czasu rano zawsze wstaje z zatkanym nosem- budzę się z katarem i gdzieś do południa nie mogę oddychać przez nos, tez macie taki problem? 🙈👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️