X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Daj znać jakie były reakcje 🙂 super sposób na przekazanie takich wiadomości. U mnie to nie przechodzi, bo mój mąż chce być zr wszystkim na bieżąco 🙈 któregoś razu dostałam opiernicz, ze zadzwoniłam jak wróciłam do domu, a nie od razu po wizycie.

Dobrego dnia!

Mój też musi wszystko od razu wiedzieć 😁 ale jakoś tym razem udaje mi się utrzymać to w tajemnicy 🥰 W pierwszej ciąży mój P był ze mną na wizycie i poznał płeć. W drugiej ciąży byłam tak podekscytowana że będzie syn, że mu od razu po wizycie powiedziałam. Teraz mam okazję na fajne przekazanie tej informacji i mam nadzieję, że mi się uda 😄

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Mój też musi wszystko od razu wiedzieć 😁 ale jakoś tym razem udaje mi się utrzymać to w tajemnicy 🥰 W pierwszej ciąży mój P był ze mną na wizycie i poznał płeć. W drugiej ciąży byłam tak podekscytowana że będzie syn, że mu od razu po wizycie powiedziałam. Teraz mam okazję na fajne przekazanie tej informacji i mam nadzieję, że mi się uda 😄
    Millix to dalej czekam na reakcję ♥️
    Ja właśnie chciałam, żeby mąż dowiedział się z dziewczynami, wyszłam z wizyty, zadzwoniłam do niego..i to był błąd 😅 znamy się jak łyse konie i jak zaczęłam beczeć, że powiem mu w domu, to on też wzrusz i mówi ,już wiem, że to syn,☺️ ale my jakoś tak od początku myśleliśmy

Jedziemy do dziadków 🥰 miłego 🌺

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nati śliczny brzuszek 😍 Kochana nie zadręczaj się, Staś będzie zdrowy innej opcji nie ma ❤️

Jeszcze ani dzieci, ani mąż nie znają płci 🙈 Miałam powiedzieć wczoraj ale była tak brzydka pogoda, że czekam do niedzieli. Zabiorę rodzinkę na jakoś wycieczkę i wtedy wręczę im balony 🎈 z różowym konfetti 🌺🌺 Miałam to zrobić w ogródku ale po remoncie jeszcze mąż go nie posprzątał. Więc doszłam do wniosku, że zabiorę ich na piknik na polanę i wtedy się dowiedzą 🥰
    Powiem Wam, że mój P przed wizytą nie chciał poznać płci a od środy non stop się pyta 😅 Nie łatwo mi ukrywać więc już jutro się dowie 🤭 Ale będzie zaskoczony bo cały czas jest przekonany, że będzie kolejny syn 😁

Ja się witam z Wami w 18tc 🤰 jeszcze tylko 21 tygodni i będę tulić maleństwo 🤱❤️ Boję się jak to będzie i jak my się pomieścimy w tym małym mieszkaniu przez najbliższe lata 🤔 Rok temu mieliśmy kupować dom ale niestety finalnie się nie uda i patrząc teraz na raty kredytów to się cieszę, że tak wyszło. Nie byłoby nas stać teraz na kredyt 🙁
    Millix będziesz miała wywoływanie?

age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trochę sobie marzyłam jak to na instagramie jakieś fajne powiadomienie męża o ciąży i płci, ale S. Jest taki ze nie ma opcji, przy wszystkim musi być😅 pierwszy musiał nawet zobaczyć też test 😂wyjątkowo na ten szczęśliwy oszukałam i spojrzałam wcześniej 😂
    Mamy to szczęście, ze mąż sam układa sobie „plan dnia” w pracy wiec i może być na każdej wizycie niezależnie od pory 😊

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Millix będziesz miała wywoływanie?

Nie. Mam nadzieję, że samo się szybko rozpocznie 😁 Teraz tak czytam i źle wpisałam tygodnie do końca ciąży 🙈😄 ah ten mózg ciążowy 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 11:32

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nie. Mam nadzieję, że samo się szybko rozpocznie 😁 Teraz tak czytam i źle wpisałam tygodnie do końca ciąży 🙈😄 ah ten mózg ciążowy 🤪
    Nie no, ja też liczę na te 38-39 tygodni, ale co Staś postanowi, to jego ☺️ córka wyskoczyła samoistnie(pomoc 3x s) w 38+4, teraz tak byłoby idealnie, przed Świętami 🙂 i tak nie mogę urodzić później niż w terminie, cukrzyca i już widzę, że będzie insulina- co nie robię, to przekraczam ostatnio na czczo 90 mg %

age.png

💔11.2021 synek
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nati śliczny brzuszek 😍 Kochana nie zadręczaj się, Staś będzie zdrowy innej opcji nie ma ❤️

Jeszcze ani dzieci, ani mąż nie znają płci 🙈 Miałam powiedzieć wczoraj ale była tak brzydka pogoda, że czekam do niedzieli. Zabiorę rodzinkę na jakoś wycieczkę i wtedy wręczę im balony 🎈 z różowym konfetti 🌺🌺 Miałam to zrobić w ogródku ale po remoncie jeszcze mąż go nie posprzątał. Więc doszłam do wniosku, że zabiorę ich na piknik na polanę i wtedy się dowiedzą 🥰
    Powiem Wam, że mój P przed wizytą nie chciał poznać płci a od środy non stop się pyta 😅 Nie łatwo mi ukrywać więc już jutro się dowie 🤭 Ale będzie zaskoczony bo cały czas jest przekonany, że będzie kolejny syn 😁

Ja się witam z Wami w 18tc 🤰 jeszcze tylko 21 tygodni i będę tulić maleństwo 🤱❤️ Boję się jak to będzie i jak my się pomieścimy w tym małym mieszkaniu przez najbliższe lata 🤔 Rok temu mieliśmy kupować dom ale niestety finalnie się nie uda i patrząc teraz na raty kredytów to się cieszę, że tak wyszło. Nie byłoby nas stać teraz na kredyt 🙁

Fajne takie powiadomienie 😊 u mnie tak samo jak u niektórych dziewczyn nie było na to szans 😅 powiedziałam mężowi żeby ostatnio nie wchodził ze mną na USG bo pewnie poznamy płeć i ja mu powiem później w jakiś ciekawy sposób, ale absolutnie nie chciał się zgodzić 😅 on musi być ze mną na każdym USG, bo lubi patrzeć jak dziecko się rozwija i rusza 😄 ale lekarz nam zrobił za to niespodziankę bo raz powiedział że dziewczynka a po chwili, że jednak chłopak 😅

malinowamamba95, Olo323, Milixx lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży nic przeciwzapalnego nie można nie?
    Lecę na apapie na razie ale totalnie mnie rozłożyło. Każdy mięsień mnie boli, mam lekka gorączkę, gardło i nos zawalone. Myśle nawet czy nie zrobić testu na covid bo mam w szafce. Jestem tylko po dwóch szczepieniach bo nie chciałam w 1 trymestrze 3 dawki a ostatnie 9 miesięcy praktycznie caly czas byłam w ciąży…

Mam nadzieje ze przejdzie do srody bo chce iść na wizytę zobaczyć co u malutkiej. 😓

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Fajne takie powiadomienie 😊 u mnie tak samo jak u niektórych dziewczyn nie było na to szans 😅 powiedziałam mężowi żeby ostatnio nie wchodził ze mną na USG bo pewnie poznamy płeć i ja mu powiem później w jakiś ciekawy sposób, ale absolutnie nie chciał się zgodzić 😅 on musi być ze mną na każdym USG, bo lubi patrzeć jak dziecko się rozwija i rusza 😄 ale lekarz nam zrobił za to niespodziankę bo raz powiedział że dziewczynka a po chwili, że jednak chłopak 😅

U mnie tez się nie dało utrzymać w tajemnicy, jak tylko dostałam wyniki sanco to dzwoniłam do męża ucieszona, chociaż tez miałam plan na balony i wgl.

Millix daj znać jak poszło ;)

KlaraJa, Blond27, Wojcinka lubią tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super że na wizytach wszystko dobrze 💙💙💙

Blond27, Wojcinka, Milixx lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ❤️
    Wybaczcie moją nieobecność, ale w piątek miałam zabiegany dzień, a wczoraj przygotowania do panieńskiego i sama imprezka 😊 Wyszło wszystko bardzo fajnie, było pyszne jedzonko i fajna atmosfera 🥰

malinowa, zdrówka! 😔❤️

Blondyna.B, Olo323, malinowamamba95 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Lecę na apapie na razie ale totalnie mnie rozłożyło. Każdy mięsień mnie boli, mam lekka gorączkę, gardło i nos zawalone. Myśle nawet czy nie zrobić testu na covid bo mam w szafce. Jestem tylko po dwóch szczepieniach bo nie chciałam w 1 trymestrze 3 dawki a ostatnie 9 miesięcy praktycznie caly czas byłam w ciąży…

Mam nadzieje ze przejdzie do srody bo chce iść na wizytę zobaczyć co u malutkiej. 😓
    Niestety chyba nic 😔
    Warto każdą chorobę konsultować z lekarzem i ze swoim ginekologiem bo mogą przepisać leki po których po prostu szybciej przejdzie a nie męczenie się miesiąc bez leków.

Sama mam taką alergię, że będę szukać sobie jakiejś wizyty bo jeszcze całe wakacje przede mną a nie wiem jak wytrzymam 😑

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx czekamy jak tam wyszło ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na działce z rodzicami, poszłam do galerii szukać sukienki na chrzciny i wesele. Miałam nadzieję, że coś znajdę bo sklepy inne niż w Warszawie.
    No i na szczęście udało się kupić sukienkę 😍

d408832681d8.jpg

Monk@, Nati94, Domi_naturelover, Milixx, KlaraJa, Aneta2506, Olo323, Dominika96, malinowamamba95, conte, Kluska95, Chrupka , Szatkownicadojajek, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:

Ja miałam pozwolenie na paracetamol, plus cała seria prenalen -tabsy na gardło, krople do nosa, syrop na kaszel

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Wczoraj byłam na działce z rodzicami, poszłam do galerii szukać sukienki na chrzciny i wesele. Miałam nadzieję, że coś znajdę bo sklepy inne niż w Warszawie.

d408832681d8.jpg
    Ale piękna! 😍

Mnie też to czeka, ale tydzień przed weselem by na pewno się zmieścić 😄

Blondyna.B lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ale piękna! 😍

Mnie też to czeka, ale tydzień przed weselem by na pewno się zmieścić 😄
    No właśnie ja mam za tydzień chrzciny a za 2 wesele. Kilka sukienek które przymierzałam już widziałam że się nie zmieszczę za 2 tygodnie 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Milixx czekamy jak tam wyszło ☺️

Balony już czekają 😄 muszę tylko jechać je helem napełnić i po obiedzie ruszamy na wycieczkę 🏞️ Dam Wam znać jak wyszło ☺️ Zastabawiam się tylko gdzie ich lepiej zabrać 🤔 ciężko u nas z fajnym miejscem na piknik 😔

Blondyna.B piękna sukienka i pięknie w jej wyglądasz 😊

Blondyna.B, Domi_naturelover, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

d408832681d8.jpg

Piękna sukienka 😍
    Czyli są szanse znaleźć w galerii coś na brzuszek 😁 tez czeka mnie szukanie, ale za miesiąc😊

Blondyna.B lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam pytanko- macie problem z zatkanym nosem? Od jakiegoś czasu rano zawsze wstaje z zatkanym nosem- budzę się z katarem i gdzieś do południa nie mogę oddychać przez nos, tez macie taki problem? 🙈

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ