X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja też miałam piłkę, zalecali nam żeby mały się obrócił ale jego to nie ruszało 😂 od początku dupa do świata 🤭
    My w domu już, pierwsza nocka w swoim łóżku i te sprawy.
    Walka o kp wystartowala w domu bo w szpitalu nie bylo nam po drodze. Wysłałam Starego do sklepu po karmi kawowe i siedzimy sobie przed tv, oglądamy Sherlocka, ja z laktatorem a obok nas w dostawce Misiek sobie pochrapuje ☺️ coś powoli rusza, wczoraj i przedwczoraj tylko z lewej piersi kilka kropelek ciemnozielonej mazi a dziś już z tej lewej pokazały się kropelki żółte więc jesteśmy na dobrej drodze, jeszcze tylko prawą uruchomić 😁
    Ale mówię Wam, jak cudownie jest być już w domu. Wykąpałam się w końcu na spokojnie, temperatura w domu jest cudowna, w szpitalu na sali gdzie byłyśmy we 3 było chyba z 40 stopni 🥵
    No i Mój Wik, zakochany w Małym, kaleczy jeszcze opiekę nad nim ale powolutku się przyzwyczai☺️ to najpiękniejszy widok dla mnie, jak On sie Małym zajmuje 🥰
    O właśnie, wiele osób ,odblokowuje, się z laktacją w domu♥️ miałam tak przy Alisi. Cieszcie się sobą☺️

conte lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte cudownie ze jesteście już w domku 😍 mam nadzieje ze po cc szybko dochodzisz do siebie :)

conte lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte super że już jesteście w domu 🥰

Ja już też bym chciała żeby było po wszystkim 🙈🤣 brzuch mnie delikatnie pobolewa i chyba twardnieje bo teraz się córki nadzwigałam 🙄 we wtorek wizyta ciekawe jak się szyjka skraca i jak mała już ułożona i ile waży 😁

conte, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Conte super że już jesteście w domu 🥰

Ja już też bym chciała żeby było po wszystkim 🙈🤣 brzuch mnie delikatnie pobolewa i chyba twardnieje bo teraz się córki nadzwigałam 🙄 we wtorek wizyta ciekawe jak się szyjka skraca i jak mała już ułożona i ile waży 😁
    Zleci niewiadmo kiedy każdej z Was. Ja też nie mogłam się doczekać a jak leżałam na stole, już wydobyli Małego z brzucha i usłyszałam jak płacze to mi łzy z oczu same lecialy.
    U nas zleciało niewiadomo kiedy, dopiero co pamiętam jak poinformowałam Wika o ciąży a tu już jesteśmy w domu 🥰 rowno 8 miesięcy bo w Wigilię Stary się dowiedział o synku, z resztą jak i cała rodzina a 24 sierpnia o 17.50 już byliśmy w komplecie 😊
    Czas tak szybko płynie, że ani się obejrzycie a będziecie tuluły swoje Szkrabiki 🙃

Angelaaaa, Blondyna.B, Grażyna1820, Monk@, Chrupka , Olo323, Mgdra, Nati94, Milixx, KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kogo dziś upały 😨 u nas ponad 30 stopni. Na szczęście od jutra ochłodzenie podobno.

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zamówić kosz Mojżesza za małe pieniądze 😍 wreszcie się muszę zabrać za ogarnianie bo jakoś zostawiam wszystko na ostatnią chwilę 🙈🙈
    W ciągu miesiąca -0.5kg także dieta dla cukrzyków służy 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    U kogo dziś upały 😨 u nas ponad 30 stopni. Na szczęście od jutra ochłodzenie podobno.
    U mnie od 2 tygodni bez przerwy... Ale właśnie grzmi więc mam nadzieję na deszcz 🤞

Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

U mnie od jutra wreszcie ma być chłodniej bo po 23 stopnie także mam nadzieję że tak zostanie jak najdłużej 🙈

Nati94 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ostatni weekend wakacji spędzamy nad morzem 🌅 Taki spontaniczny, szybki wyjazd 😄 Ciężko było mi funkcjonować ale czego się nie robi dla dzieci 😔😅

Blondyna.B, Angelaaaa, Nati94, Domi_naturelover, KlaraJa, Poziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też masakra, teraz na wieczór się troszkę schłodziło, wyszliśmy na pierwszy spacer ale nie szaleliśmy za bardzo bo zbierało się na burze. Byliśmy też u mojej mamy jak co niedziela na obiedzie, tam zupełnie inaczej się odczuwa ten upal niż w mieście w betonie asfalcie i kostce brukowej 🙈

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zrobiliśmy sobie wycieczkę do zoo do Wrocławia. Kawał drogi mamy, bo ok 5h jazdy.
    Pogoda niestety i u nas i we Wrocławiu deszczowa ale nie było zle. Młoda szczęśliwa ☺
    Właśnie jesteśmy w drodze powrotnej. Jeszcze jakieś 2h i będziemy w domu. ☺

Angelaaaa, Blondyna.B, Domi_naturelover, Grażyna1820, KlaraJa, Milixx, Poziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechaliśmy później nad jezioro, ale zanim dojechaliśmy, to już woda była cieplejsza niż powietrze ♥️ mam nadzieję, że to rzeczywiście wróży ochłodzenie
    Później w las
    f3029790546d.jpg
    Czekam na takie jesienne wieczory, gdy usiądę z książką pod kocem, otworzę okno przed snem i będę czuć, że do środka wpada takie orzeźwiające powietrze😍 chociaż przy obecnych cenach za opał to może powinnam się bać 🙈

Blondyna.B, KlaraJa, Milixx, Poziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    A my dzisiaj zrobiliśmy sobie wycieczkę do zoo do Wrocławia. Kawał drogi mamy, bo ok 5h jazdy.
    Pogoda niestety i u nas i we Wrocławiu deszczowa ale nie było zle. Młoda szczęśliwa ☺
    Właśnie jesteśmy w drodze powrotnej. Jeszcze jakieś 2h i będziemy w domu. ☺
    Oo fajnie ♥️ zakochałam się we Wrocławiu i tym zoo też😍

Mgdra lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U nas też masakra, teraz na wieczór się troszkę schłodziło, wyszliśmy na pierwszy spacer ale nie szaleliśmy za bardzo bo zbierało się na burze. Byliśmy też u mojej mamy jak co niedziela na obiedzie, tam zupełnie inaczej się odczuwa ten upal niż w mieście w betonie asfalcie i kostce brukowej 🙈
    To prawda, ja jak jadę odwiedzić brata to się duszę w ich mieszkaniu. Wspólnota nie zgadza się na założenie klimy i lato to u nich męczarnia.

age.png

💔11.2021 synek
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️
    Wracam do Was po naszym wyjeździe 🥰 Odpoczęliśmy, pospacerowaliśmy, jedliśmy dobre rzeczy 😊
    Wieczorami łapie mnie takie zmęczenie 🙈 Powoli zaczyna mi także ciążyć brzuszek, a tu jeszcze 3 miesiące 😅

Blondyna.B, Grażyna1820, Nati94, KlaraJa, Milixx, Poziomka9204, Chrupka , Mgdra lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też już nie daje rady z tymi upałami 🥵 wiatrak działa non stop. Dzisiaj na zewnątrz jest lepiej ale mieszkanie już się nagrzało i teraz trochę minie zanim się ochłodzi. My już remont mamy prawie skończony, zostały tylko drobne niedoróbki, które ekipa ma jutro skończyć. Przez cały weekend ogarnialiśmy z mężem ten rozgardiasz, chociaż muszę przyznać, że głównie on ogarniał. Czuję się słabo, w sobotę robiłam badania krwi. Chciałam powtórzyć m.in. ferrytynę żeby zobaczyć jak ładnie się podnosi jak codziennie będę jadła mięso i brała ten Feroplex a tu szok... Ferrytyna spadła mi o połowę tego co było a już ostatnio lekarz był niezadowolony z jej wyniku :/ ciekawe co teraz przepisze. Dzisiaj o 17 mam wizytę, proszę trzymajcie kciuki bo się jakoś stresuję...

Poziomka9204, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Zleci niewiadmo kiedy każdej z Was. Ja też nie mogłam się doczekać a jak leżałam na stole, już wydobyli Małego z brzucha i usłyszałam jak płacze to mi łzy z oczu same lecialy.
    U nas zleciało niewiadomo kiedy, dopiero co pamiętam jak poinformowałam Wika o ciąży a tu już jesteśmy w domu 🥰 rowno 8 miesięcy bo w Wigilię Stary się dowiedział o synku, z resztą jak i cała rodzina a 24 sierpnia o 17.50 już byliśmy w komplecie 😊
    Czas tak szybko płynie, że ani się obejrzycie a będziecie tuluły swoje Szkrabiki 🙃
    Początek ciąży leciał powoli, a teraz jakbym przesiadała się w pendolino 😀

A Twój synek cudowny ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 10:21

conte lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dziewczyny ja też już nie daje rady z tymi upałami 🥵 wiatrak działa non stop. Dzisiaj na zewnątrz jest lepiej ale mieszkanie już się nagrzało i teraz trochę minie zanim się ochłodzi. My już remont mamy prawie skończony, zostały tylko drobne niedoróbki, które ekipa ma jutro skończyć. Przez cały weekend ogarnialiśmy z mężem ten rozgardiasz, chociaż muszę przyznać, że głównie on ogarniał. Czuję się słabo, w sobotę robiłam badania krwi. Chciałam powtórzyć m.in. ferrytynę żeby zobaczyć jak ładnie się podnosi jak codziennie będę jadła mięso i brała ten Feroplex a tu szok... Ferrytyna spadła mi o połowę tego co było a już ostatnio lekarz był niezadowolony z jej wyniku :/ ciekawe co teraz przepisze. Dzisiaj o 17 mam wizytę, proszę trzymajcie kciuki bo się jakoś stresuję...
    Kciuki zaciśnięte 🤞🤞❤️

KlaraJa lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hej dziewczyny ❤️
    Wracam do Was po naszym wyjeździe 🥰 Odpoczęliśmy, pospacerowaliśmy, jedliśmy dobre rzeczy 😊
    Wieczorami łapie mnie takie zmęczenie 🙈 Powoli zaczyna mi także ciążyć brzuszek, a tu jeszcze 3 miesiące 😅
    Ja też wróciłam z wyjazdu i mam wrażenie, że mój brzuch zrobił się większy 🤣 ale to chyba kwestia wyskoczenia ciążowego, okrągłego brzuszka, już nawet mnie panie w toalecie przepuszczają 🙈

👫 33lata

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:

Kciuki za wizytę 🤞
    Ciekawe czemu tak mocno Ci spada ferrytyna 🤔 ciekawe co na to lekarz powie

KlaraJa lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ