X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja też miałam piłkę, zalecali nam żeby mały się obrócił ale jego to nie ruszało 😂 od początku dupa do świata 🤭
    My w domu już, pierwsza nocka w swoim łóżku i te sprawy.
    Walka o kp wystartowala w domu bo w szpitalu nie bylo nam po drodze. Wysłałam Starego do sklepu po karmi kawowe i siedzimy sobie przed tv, oglądamy Sherlocka, ja z laktatorem a obok nas w dostawce Misiek sobie pochrapuje ☺️ coś powoli rusza, wczoraj i przedwczoraj tylko z lewej piersi kilka kropelek ciemnozielonej mazi a dziś już z tej lewej pokazały się kropelki żółte więc jesteśmy na dobrej drodze, jeszcze tylko prawą uruchomić 😁
    Ale mówię Wam, jak cudownie jest być już w domu. Wykąpałam się w końcu na spokojnie, temperatura w domu jest cudowna, w szpitalu na sali gdzie byłyśmy we 3 było chyba z 40 stopni 🥵
    No i Mój Wik, zakochany w Małym, kaleczy jeszcze opiekę nad nim ale powolutku się przyzwyczai☺️ to najpiękniejszy widok dla mnie, jak On sie Małym zajmuje 🥰
    O właśnie, wiele osób ,odblokowuje, się z laktacją w domu♥️ miałam tak przy Alisi. Cieszcie się sobą☺️

conte lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte cudownie ze jesteście już w domku 😍 mam nadzieje ze po cc szybko dochodzisz do siebie :)

conte lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte super że już jesteście w domu 🥰

Ja już też bym chciała żeby było po wszystkim 🙈🤣 brzuch mnie delikatnie pobolewa i chyba twardnieje bo teraz się córki nadzwigałam 🙄 we wtorek wizyta ciekawe jak się szyjka skraca i jak mała już ułożona i ile waży 😁

conte, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Conte super że już jesteście w domu 🥰

Ja już też bym chciała żeby było po wszystkim 🙈🤣 brzuch mnie delikatnie pobolewa i chyba twardnieje bo teraz się córki nadzwigałam 🙄 we wtorek wizyta ciekawe jak się szyjka skraca i jak mała już ułożona i ile waży 😁
    Zleci niewiadmo kiedy każdej z Was. Ja też nie mogłam się doczekać a jak leżałam na stole, już wydobyli Małego z brzucha i usłyszałam jak płacze to mi łzy z oczu same lecialy.
    U nas zleciało niewiadomo kiedy, dopiero co pamiętam jak poinformowałam Wika o ciąży a tu już jesteśmy w domu 🥰 rowno 8 miesięcy bo w Wigilię Stary się dowiedział o synku, z resztą jak i cała rodzina a 24 sierpnia o 17.50 już byliśmy w komplecie 😊
    Czas tak szybko płynie, że ani się obejrzycie a będziecie tuluły swoje Szkrabiki 🙃

Angelaaaa, Blondyna.B, Grażyna1820, Monk@, Chrupka , Olo323, Mgdra, Nati94, Milixx, KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kogo dziś upały 😨 u nas ponad 30 stopni. Na szczęście od jutra ochłodzenie podobno.

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zamówić kosz Mojżesza za małe pieniądze 😍 wreszcie się muszę zabrać za ogarnianie bo jakoś zostawiam wszystko na ostatnią chwilę 🙈🙈
    W ciągu miesiąca -0.5kg także dieta dla cukrzyków służy 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    U kogo dziś upały 😨 u nas ponad 30 stopni. Na szczęście od jutra ochłodzenie podobno.
    U mnie od 2 tygodni bez przerwy... Ale właśnie grzmi więc mam nadzieję na deszcz 🤞

Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

U mnie od jutra wreszcie ma być chłodniej bo po 23 stopnie także mam nadzieję że tak zostanie jak najdłużej 🙈

Nati94 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ostatni weekend wakacji spędzamy nad morzem 🌅 Taki spontaniczny, szybki wyjazd 😄 Ciężko było mi funkcjonować ale czego się nie robi dla dzieci 😔😅

Blondyna.B, Angelaaaa, Nati94, Domi_naturelover, KlaraJa, Poziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też masakra, teraz na wieczór się troszkę schłodziło, wyszliśmy na pierwszy spacer ale nie szaleliśmy za bardzo bo zbierało się na burze. Byliśmy też u mojej mamy jak co niedziela na obiedzie, tam zupełnie inaczej się odczuwa ten upal niż w mieście w betonie asfalcie i kostce brukowej 🙈

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zrobiliśmy sobie wycieczkę do zoo do Wrocławia. Kawał drogi mamy, bo ok 5h jazdy.
    Pogoda niestety i u nas i we Wrocławiu deszczowa ale nie było zle. Młoda szczęśliwa ☺
    Właśnie jesteśmy w drodze powrotnej. Jeszcze jakieś 2h i będziemy w domu. ☺

Angelaaaa, Blondyna.B, Domi_naturelover, Grażyna1820, KlaraJa, Milixx, Poziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechaliśmy później nad jezioro, ale zanim dojechaliśmy, to już woda była cieplejsza niż powietrze ♥️ mam nadzieję, że to rzeczywiście wróży ochłodzenie
    Później w las
    f3029790546d.jpg
    Czekam na takie jesienne wieczory, gdy usiądę z książką pod kocem, otworzę okno przed snem i będę czuć, że do środka wpada takie orzeźwiające powietrze😍 chociaż przy obecnych cenach za opał to może powinnam się bać 🙈

Blondyna.B, KlaraJa, Milixx, Poziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    A my dzisiaj zrobiliśmy sobie wycieczkę do zoo do Wrocławia. Kawał drogi mamy, bo ok 5h jazdy.
    Pogoda niestety i u nas i we Wrocławiu deszczowa ale nie było zle. Młoda szczęśliwa ☺
    Właśnie jesteśmy w drodze powrotnej. Jeszcze jakieś 2h i będziemy w domu. ☺
    Oo fajnie ♥️ zakochałam się we Wrocławiu i tym zoo też😍

Mgdra lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U nas też masakra, teraz na wieczór się troszkę schłodziło, wyszliśmy na pierwszy spacer ale nie szaleliśmy za bardzo bo zbierało się na burze. Byliśmy też u mojej mamy jak co niedziela na obiedzie, tam zupełnie inaczej się odczuwa ten upal niż w mieście w betonie asfalcie i kostce brukowej 🙈
    To prawda, ja jak jadę odwiedzić brata to się duszę w ich mieszkaniu. Wspólnota nie zgadza się na założenie klimy i lato to u nich męczarnia.

age.png

💔11.2021 synek
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️
    Wracam do Was po naszym wyjeździe 🥰 Odpoczęliśmy, pospacerowaliśmy, jedliśmy dobre rzeczy 😊
    Wieczorami łapie mnie takie zmęczenie 🙈 Powoli zaczyna mi także ciążyć brzuszek, a tu jeszcze 3 miesiące 😅

Blondyna.B, Grażyna1820, Nati94, KlaraJa, Milixx, Poziomka9204, Chrupka , Mgdra lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też już nie daje rady z tymi upałami 🥵 wiatrak działa non stop. Dzisiaj na zewnątrz jest lepiej ale mieszkanie już się nagrzało i teraz trochę minie zanim się ochłodzi. My już remont mamy prawie skończony, zostały tylko drobne niedoróbki, które ekipa ma jutro skończyć. Przez cały weekend ogarnialiśmy z mężem ten rozgardiasz, chociaż muszę przyznać, że głównie on ogarniał. Czuję się słabo, w sobotę robiłam badania krwi. Chciałam powtórzyć m.in. ferrytynę żeby zobaczyć jak ładnie się podnosi jak codziennie będę jadła mięso i brała ten Feroplex a tu szok... Ferrytyna spadła mi o połowę tego co było a już ostatnio lekarz był niezadowolony z jej wyniku :/ ciekawe co teraz przepisze. Dzisiaj o 17 mam wizytę, proszę trzymajcie kciuki bo się jakoś stresuję...

Poziomka9204, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Zleci niewiadmo kiedy każdej z Was. Ja też nie mogłam się doczekać a jak leżałam na stole, już wydobyli Małego z brzucha i usłyszałam jak płacze to mi łzy z oczu same lecialy.
    U nas zleciało niewiadomo kiedy, dopiero co pamiętam jak poinformowałam Wika o ciąży a tu już jesteśmy w domu 🥰 rowno 8 miesięcy bo w Wigilię Stary się dowiedział o synku, z resztą jak i cała rodzina a 24 sierpnia o 17.50 już byliśmy w komplecie 😊
    Czas tak szybko płynie, że ani się obejrzycie a będziecie tuluły swoje Szkrabiki 🙃
    Początek ciąży leciał powoli, a teraz jakbym przesiadała się w pendolino 😀

A Twój synek cudowny ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 10:21

conte lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dziewczyny ja też już nie daje rady z tymi upałami 🥵 wiatrak działa non stop. Dzisiaj na zewnątrz jest lepiej ale mieszkanie już się nagrzało i teraz trochę minie zanim się ochłodzi. My już remont mamy prawie skończony, zostały tylko drobne niedoróbki, które ekipa ma jutro skończyć. Przez cały weekend ogarnialiśmy z mężem ten rozgardiasz, chociaż muszę przyznać, że głównie on ogarniał. Czuję się słabo, w sobotę robiłam badania krwi. Chciałam powtórzyć m.in. ferrytynę żeby zobaczyć jak ładnie się podnosi jak codziennie będę jadła mięso i brała ten Feroplex a tu szok... Ferrytyna spadła mi o połowę tego co było a już ostatnio lekarz był niezadowolony z jej wyniku :/ ciekawe co teraz przepisze. Dzisiaj o 17 mam wizytę, proszę trzymajcie kciuki bo się jakoś stresuję...
    Kciuki zaciśnięte 🤞🤞❤️

KlaraJa lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hej dziewczyny ❤️
    Wracam do Was po naszym wyjeździe 🥰 Odpoczęliśmy, pospacerowaliśmy, jedliśmy dobre rzeczy 😊
    Wieczorami łapie mnie takie zmęczenie 🙈 Powoli zaczyna mi także ciążyć brzuszek, a tu jeszcze 3 miesiące 😅
    Ja też wróciłam z wyjazdu i mam wrażenie, że mój brzuch zrobił się większy 🤣 ale to chyba kwestia wyskoczenia ciążowego, okrągłego brzuszka, już nawet mnie panie w toalecie przepuszczają 🙈

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:

Kciuki za wizytę 🤞
    Ciekawe czemu tak mocno Ci spada ferrytyna 🤔 ciekawe co na to lekarz powie

KlaraJa lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ