W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
conte wrote:Dziewczyny nie wiem jak w innych szpitalach ale u mnie, wymagają badań na toksoplazmoze do 4 tyg po porodzie bo okazało się, że te robione w ciąży, były robione zbyt wcześnie. Doktor powiedział, że jakby były świeże tzn 4-6 tyg przed porodem to spoko a tak to żebym zrobiła i dala znać jak wynik.
-
Dziewczyny ja już po wizycie. Nie mam żadnych ładnych zdjęć, maluch chował się jak tylko mógł. Przez chwilę widziałam połowę buzi całkiem ładnie i obydwoje z mężem stwierdziliśmy że w dalszym ciągu widać podobieństwo tylko do męża 😅 Wizyta w poradni patologii ciąży zostaje, bo poszerzenie się nie zmieniło. Dziecko rośnie a według mojego lekarza prowadzącego ciążę poszerzenie ukm rośnie równomiernie tak samo, wszystkie inne parametry w normie. Dzidziuś waży 765gr a biometrią odpowiada dokładnie 24+6, czyli tak jak powinien.
Z uwagi na to, że ten drugi lekarz 4 tyg temu nie zauważył żadnego poszerzenia próbuje zapisać się jeszcze raz do niego mimo wszystko, żeby i On to sprawdził.
Żelaza będę brała podwójną dawkę tego co ostatnio i zobaczymy jak zadziała.
Nie wiem dlaczego ale zmęczyła mnie ta wizyta, zawsze jakoś pozytywnie od lekarza wychodziłam a teraz czuję się przygnębiona.
Mąż robi nam obiadokolacje z mięsem wołowym i zasiadamy do nowego serialu "Ród smoka" - jak ktoś lubi fantasy to polecam, jest to prequel "Gry o tron". Natomiast jeżeli ktoś jest jakoś bardzo wrażliwy to odradzam, w pierwszym odcinku jest drastyczna scena dla kobiet w ciąży, którą mąż mi w razie czego przewinął 🤷♀️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 19:13
Grażyna1820, Milixx, Blondyna.B, Nati94, Olo323, Poziomka9204, Blond27 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Angela, ja jem wieloziarnisty, graham, mieszany. Typowo żytniego nie mogę bo mam straszna zgagę po nim. Na czczo ogólnie cukry mam super, tylko godzinę po śniadanku jest za wysoki. Co ciekawe, jem to samo na kolacje i cukier jest ok. Wiec się zastanawia. Czy to nie wina leków przyjmowanych przy śniadaniu.. 🤷♀️
KlaraJa jakiej wielkości miedniczki dziś były ? -
Grażyna1820 wrote:Angela, ja jem wieloziarnisty, graham, mieszany. Typowo żytniego nie mogę bo mam straszna zgagę po nim. Na czczo ogólnie cukry mam super, tylko godzinę po śniadanku jest za wysoki. Co ciekawe, jem to samo na kolacje i cukier jest ok. Wiec się zastanawia. Czy to nie wina leków przyjmowanych przy śniadaniu.. 🤷♀️
KlaraJa jakiej wielkości miedniczki dziś były ?
Jedna do 5mm a druga do 6mm. Mówił że na tym etapie to 5mm powinno być max.Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
KlaraJa wrote:Jedna do 5mm a druga do 6mm. Mówił że na tym etapie to 5mm powinno być max.
KlaraJa lubi tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:To racja. Sprawdziłam u bas w 25 tc było po 9 😞 ale co ważne teraz się zatrzymały wiec trzymam kciuki żeby u Was tez tak było ! 👍
Dziękuję kochana. Również mam nadzieję, że to się zatrzyma i będzie wszystko dobrze 💙Nati94 lubi tę wiadomość
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
Grażyna1820 wrote:
Grażyna1820 lubi tę wiadomość
-
Klara, będzie dobrze ✊✊
U nas ochłodzenie..nie jakieś spektakularne, ale jest..a mi dalej za gorąco. Chłodziłam się w basenie, wyszłam i znowu mi ciepło. Uroki ciąży.
Byłam u dentysty, zęby zaleczone, ale ponoć na razie nie trzeba kanałowego robić, dla pewności mam 2 wizyty w ciągu miesiąca i będziemy leczyć, zmieniać plomby itd itp.
A młody w brzuchu wciąż koncertuje. To dziecko nie przestaje się ruszać. Z dziewczynami czasami jeszcze używałam detektora, a teraz nie mam po co. Rano jak nas usłyszy, to kopie jak szalony. Ahh co mnie czeka po porodzie 🙈KlaraJa, Olo323, Poziomka9204, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Klara, będzie dobrze ✊✊
U nas ochłodzenie..nie jakieś spektakularne, ale jest..a mi dalej za gorąco. Chłodziłam się w basenie, wyszłam i znowu mi ciepło. Uroki ciąży.
Byłam u dentysty, zęby zaleczone, ale ponoć na razie nie trzeba kanałowego robić, dla pewności mam 2 wizyty w ciągu miesiąca i będziemy leczyć, zmieniać plomby itd itp.
A młody w brzuchu wciąż koncertuje. To dziecko nie przestaje się ruszać. Z dziewczynami czasami jeszcze używałam detektora, a teraz nie mam po co. Rano jak nas usłyszy, to kopie jak szalony. Ahh co mnie czeka po porodzie 🙈
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie wszystko ok, oczywiście infekcja się zaczyna wiec znowu leki 🙈
Ala waży 1074g w 27+5tc także chyba nie tak źle 😁
Na następnej wizycie będę się szczepić na krztusiec mogę też na grupę bo jest darmowa ale nie wiem czy chce 🤔
Do następnej wizycie mam podać w jakim szpitalu chce rodzić 🙈 i potem mam ktg mieć 1 w tygodniu
Mówi że nie powinni ni kazać rodzić naturalnie ale nie wiadomo na kogo trafię, i czy mnie nie położyć na indukcję porodu 😳 trochę się tym wszystkim martwię tym bardziej że mam w domu małą córeczkę i nie chce długo być w szpitalu 🥺Poziomka9204, Blondyna.B, Nati94, Grażyna1820, Milixx, conte, Domi_naturelover, Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja już po wizycie wszystko ok, oczywiście infekcja się zaczyna wiec znowu leki 🙈
Ala waży 1074g w 27+5tc także chyba nie tak źle 😁
Na następnej wizycie będę się szczepić na krztusiec mogę też na grupę bo jest darmowa ale nie wiem czy chce 🤔
Do następnej wizycie mam podać w jakim szpitalu chce rodzić 🙈 i potem mam ktg mieć 1 w tygodniu
Mówi że nie powinni ni kazać rodzić naturalnie ale nie wiadomo na kogo trafię, i czy mnie nie położyć na indukcję porodu 😳 trochę się tym wszystkim martwię tym bardziej że mam w domu małą córeczkę i nie chce długo być w szpitalu 🥺
Ja już szpital mam wybrany, ale każdy się śmieje żebym do niego zdążyła dojechać 😄Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Angelaaaa wrote:Będziecie się szczepić przeciw grypie?
Powiedziałam, że już nigdy się na to nie zaszczepie 😢
U mnie w rodzinie nikt się nie szczepi na to. Nie jesteśmy antyszczepionkowcami ale nie szczepimy się na żadne dodatki. Każde z nas miało tylko podstawy według NFZ. 😉💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Ps. Śliczne dzidziusie 😍💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Na Covid też się nie zdecyduje - tylko na krztusiec się będę szczepić -
Dziewczyny, nadrobiłam!
Gratuluje udanych wizyt 🥰
Grażyna, Klara cieszę się u Synków wszystko w porządku, Angela cieszę się, ze córeczka tez rośnie zdrowa ❤️
Co do dojechania do szpitala, ja mam wybrany w pobliskim mieście jakieś 30km, tam pracuje mój lekarz i tam tez leżałam na początku ciąży, warunki 1000% lepsze niż w „moim miejscowym” szpitalu. Tak samo praktycznie wszyscy lekarze z mojego miasta pracują w tym drugim (ten „miejscowy” ma ogólnie bardzo zła sławę, a nawet lekarze odchodząc z niego wprost mówili, ze maja dosyć ze ich pacjentki albo ich dzieci umierają, bo ordynator i personel czeka na koperty 🤯) co prawda chodzę do szkoły rodzenia tu na miejscu (i zwiedzeniu porodówki utwierdziłam, ze nie chce tu nigdy być 😅) to czekam na te zajecia oddechowe jedynie, bo raczej wiedza stara- na zajęciach z laktacji, pani mówiła ze podczas karmienia tylko dieta lekkostrawna, unikać smażonego, pieczonego, unikać owoców, warzyw i nabiału bo uczulimy dziecko- wiec nie wiem co jeść, jak nic nie można 🤷♀️
Ale do brzegu- co chciałam powiedzieć, moja znajoma chodziła do specjalisty z poznania czyli od nas jakieś niecałe 150km i miała uzgodniona cesarkę i lekarz mówił, ze nawet jak zacznie się akcja to zdąży na cesarkę dojechać. Fakt wieczorem jej odeszły wody, ale na cesarkę zdążyła 😅Grażyna1820, Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja nie zamierzam, bo nie wiem jak bym tę szczepionkę przeszła, rozważałabym gdybym wcześniej już się na grypę szczepiła. Myślę o zaszczepieniu się przeciwko krztuścowi, tężcowi i błonicy - dobrze że poruszyłaś ten temat, bo muszę sobie w kalendarzu zaznaczyć że na następnej wizycie trzeba pogadać o tym z prowadzącym 😄 🙂
W nawiązaniu do wczorajszego posta byłam dzisiaj u innego lekarza, faktycznie nieznacznie powiększone ukm w jednej nerce jest, ale bardzo nas z mężem uspokoił. Wytłumaczył na czym to polega, dlaczego często to dotyka chłopców, opowiedział o swoim doświadczeniu z tym związanym i generalnie powiedział że musimy to poprostu kontrolować, ale o niczym to jeszcze nie świadczy, ponieważ wszystkie inne organy, wraz z resztą budowy układu moczowego, wyglądają prawidłowo. Najczęściej to poszerzenie ustępuje po porodzie albo do roku po. Dobrze, że pójdę do Poradni w szpitalu, bo ważna jest w razie czego diagnostyka, tym bardziej że chce rodzić w tym szpitalu więc dziecko powinno po porodzie być gruntownie zbadane pod tym kątem i w razie czego podjęte działania.
Synek dzisiaj nawet ładnie pozował ☺️😊 uśmiechnął się do nas. Niesamowite jak się zmienił w zaledwie 4 tygodnie... Wzruszyłam się kiedy mąż powiedział, że dla niego synek jest idealny i już jest zakochany 🥺🥰
Szatkownicadojajek, Mgdra, Nati94, Poziomka9204, Olo323, Angelaaaa, Blondyna.B, Milixx, cuddlemuffin, milam, Domi_naturelover, conte, Chrupka lubią tę wiadomość
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
KlaraJa wrote:Ja nie zamierzam, bo nie wiem jak bym tę szczepionkę przeszła, rozważałabym gdybym wcześniej już się na grypę szczepiła. Myślę o zaszczepieniu się przeciwko krztuścowi, tężcowi i błonicy - dobrze że poruszyłaś ten temat, bo muszę sobie w kalendarzu zaznaczyć że na następnej wizycie trzeba pogadać o tym z prowadzącym 😄 🙂
W nawiązaniu do wczorajszego posta byłam dzisiaj u innego lekarza, faktycznie nieznacznie powiększone ukm w jednej nerce jest, ale bardzo nas z mężem uspokoił. Wytłumaczył na czym to polega, dlaczego często to dotyka chłopców, opowiedział o swoim doświadczeniu z tym związanym i generalnie powiedział że musimy to poprostu kontrolować, ale o niczym to jeszcze nie świadczy, ponieważ wszystkie inne organy, wraz z resztą budowy układu moczowego, wyglądają prawidłowo. Najczęściej to poszerzenie ustępuje po porodzie albo do roku po. Dobrze, że pójdę do Poradni w szpitalu, bo ważna jest w razie czego diagnostyka, tym bardziej że chce rodzić w tym szpitalu więc dziecko powinno po porodzie być gruntownie zbadane pod tym kątem i w razie czego podjęte działania.
Synek dzisiaj nawet ładnie pozował ☺️😊 uśmiechnął się do nas. Niesamowite jak się zmienił w zaledwie 4 tygodnie... Wzruszyłam się kiedy mąż powiedział, że dla niego synek jest idealny i już jest zakochany 🥺🥰
KlaraJa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
KlaraJa wrote:Ja nie zamierzam, bo nie wiem jak bym tę szczepionkę przeszła, rozważałabym gdybym wcześniej już się na grypę szczepiła. Myślę o zaszczepieniu się przeciwko krztuścowi, tężcowi i błonicy - dobrze że poruszyłaś ten temat, bo muszę sobie w kalendarzu zaznaczyć że na następnej wizycie trzeba pogadać o tym z prowadzącym 😄 🙂
Super, ze byliście u takiego dobrego i profesjonalnego lekarza, ze wszystko wytłumaczył i uspokoił, cieszę się, ze to nic poważnego 😊
A zdjęcie super, piękna buźka 😍🥰KlaraJa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️